Môžem kojiť počas tehotenstva?
môže sa počas tehotenstva kojiť???
áno
@novotnajanka
@ingmiriama dakujem
@weronka9 aj ja plánujem počas tehu kojiť, teda ak sa malý skôr neodstaví sám 🙂
@weronka9
@ingmiriama
@novotnajanka
@ingmiriama mne hovorila kamoška, čo má deti po roku, že sa to vraj nemá, že lekár neodporúčal, lebo kojenie spôsobuje sťahy maternice a môže vyvolať predčasný pôrod.
@kris557 no ako asi u koho moja sesternica kojila počas celého tehu a aj potom oboch rozdiel je medzi nimi 3 roky ...a bez komplikácií tak neviem kde je pravda
@ingmiriama ja som sa tiež vždy nad tým zamýšľala, aj keď sa ma to netýkalo. Mám už veľkú dcérku, ale zaujímalo ma to. Inak ak sa nad tým zamyslím, niečo na tom bude. Veď nám už v pôrodnici hovorili, že kojením sa maternica sťahuje a tým vlastne chudneme 🙂 Sesternica mala šťastie, každý sme inak náchylný. Inak ja keď som v 7. mesiaci kašľala, gyn. mi hovorila, že tiež to môže vyvolať pôrod. Potom som išla k pľúcnej a našťastie mi to prešlo a malá bola v poriadku. Dokonca som ju prenášala.
@kris557 fíha to som nevedela že aj kašlom ....no uvidím na sebe čo to urobí ak budem kojiť...a ja som veru kojením neschudla ja som pribrala 🙂
@ingmiriama ja som bola vtedy chorá a mala som taký dusivý kašeľ. V tom 7. mesiaci ma gyn. vyšetrovala a hovorila, že už nekašli toľko, lebo by si mi tu mohla porodiť. Išla som k obvodnej tá ma poslala pľúcnej kde ma ako tehotnú prednostne zobrali, chvalabohu som nemusela užívať ATB.a nejak som sa z toho dostala. Proste tým kašľaním sa tiež to bruško namáha.
vsetko sa da ked sa chce...tak sa to hovori, ale uvazujte logicky....jedna vec je ze kojenie sposobuje stahy maternice, zamyslite sa nad tym preco deti kojime...v mlieku im poskytujeme vsetky vitaminy a mineraly a mnoho inych veci ktore potrebuju pre dobry vyvin ze??? super a ked je zena tehotna tak je snad dolezite aby babatko sa dobre vyvijalo v bruchu a nie aby isli vsetky tie potrebne veci do mlieka pre v podstate starsie dieta ktore ma uz plnohodnotnejsiu stravu...toto je moj nazor...mohli by ste nad tym kojenim porozmyslat...pripadne precitat viacej na internete...okrem ineho aj keby ste si to nerozmysleli, na mieste je obrovska unava zeny, pretoze jej telo dava vsetky mozne vitaminy a mineraly mimo nej...tzn je slaba, nachylnejsia na choroby....
Ja som kojila cele tehotenstvo bez problemov, ale ze stahy maternice kojenie vyvolava je prada, kedze prve kontrakcie som dostala prave pri kojeni,ale to bolo 4 dni pred terminom,takze vsetko v pohode 🙂 dnes ma moja mala presne 2 roky a syncek 2 tyzdne 🙂
Ale dojčenie nie je len o jedení. V tehotenstve množstvo mlieka klesá, mení sa na kolostrum. Čiže dojčiace sa deti zvyčajne sajú naprázdno. Preto o odbere živín nenarodenému bábätku nemôže byť reči. Skôr tam ide o psychický vývoj dieťaťa. Môj sa dojčí, keď mu je zle, niečo ho bolí, udrel sa, chce spať a v neposlednom rade samozrejme, keď je hladný alebo smädný. Ja ho neplánujem počas tehotenstva odstaviť, jedine, že by som bola v zlom zdravotnom stave...
Ale je to veľmi individuálne, niekomu je dojčenie v tehotenstve natoľko nepríjemné a unavuje ho, že nie je iné riešenie ako odstaviť. 😉
aj ja by som povedala,že je to o zdravotnom stave mamičky, niekomu mliečko samé odíde,alebo je to pre maminu strašne vyčerpávajúce. Iná si to užíva až do pôrodu.Moja babka tiež tesne pred pôrodom nekojila a mala deti jedno po druhom, treťom-že jej to tak odporučila babica-no ale to bolo pred xrokmi, na druhej strane tie babice vedeli o čom hovoria...
ja som dojčila tiež celé tehotenstvo, teraz mám týždňové bábo a 21 mesačného a oboch ich dojčím. nehovorím, že to nie je niekedy ťažké, ale keď žena chce, tak sa dá. ja som mala prvé bábo 13 dní po termíne, tak som tajne dúfala, že mi dojčenie pomôže porodiť. no aj toto som mala po termíne 11 dní a pôrod mi vyvolávali. ak nie sú problémy, tak nevidím dôvod prestať.
Ako som otehotnela,začala som pomaly strácať mlieko a teraz,v 15tt som už definitívne oň prišla...škoda..plánovala som tandemovo dojčiť...
@daruska2 ahoj chcem sa spýtať či aj dr. s tým súhlasil kojiť počas tehu ??
@ ingmiriama ahoj, no on mi, tak hovoril, že by som sa mala pripraviť, že malého odpojím, no ja som mu dala najavo, že sa nechystám, a on to už neriešil, a pochopil, že ak nebude naozaj vážny dôvod, tak sa kojenia nevzdám.

@weronka9 ano môže 🙂