Môžem letieť do Dubaja? Som v 6tt
Ahojte 🙂 chcela by som sa opýtať v stredu mi doktor oznámil že som tehotná keď som si vyrátala na internete v koľkatí týždeň som tam mi vyšlo 6tt . 22.2. odlietam do londýna a stade 23.2. letím do Dubaja . Lety by mali trvať zhruba 10 hodín .V pondelok 11.2. idem ku gynekológovi na vyšetrenie , ale chcela by som vedieť či ste niektorá z vás leteli čo najdlhším letom a ako ste to zvládli . Londýn viem že je asi v pohode ale taký Dubaj čo let trvá 8 hodín či je ok . A ešte k tomu budem na letisku čakať 10 hodín na lietadlo sama :( . Ďakujem 🙂
@billam kazdy je vnutorne nastaveny inak, nikto tu predsa nikoho k nicomu nenuti, nepresviedca... Dubaj nie je zaostala diera, asi by si bola prekvapena, ako je tam vybavena nemocnica a aki lekari tam pracuju 😉 Stat sa moze vselico, kdekolvek si, ale konkretne v Dubaji je v pripade problemu odborna pomoc na urovni.
Letěla jsem jako těhotná mockrát, ale krátké lety, max 3,5 hodiny. Vždycky to bylo v pohodě, i v cca 24 tt. Poraď se s lékařem, ale obecně, když budeš hodně pít, hodně se protahovat a tak, by se nemělo nic stát. Ale člověk nikdy neví. Na druhou stranu 6 tt je tak krátká doba, že o tom často ani nevíš.
Vlastně jsem letěla ze Sri Lanky do Vídně taky těhotná, ale to jsem o tom ještě nevěděla 🙂))
@stevi8 v ktorom tyzdni budes v case letu?
my byvame na strednom vychode ( konkretne v Bahrajne ) a kazdy rok cestujeme na vianoce domov, cize cesta bola naplanovana uz mesiace dopredu. pri vysetreni u gynekologicky v 8tt som sa na nasu cestu pytala leteli sme Bahrajn- Londyn a Londyn- Vieden ( v case cesty som mala byt 11tt az 12tt ) a doktorka v tom nevidela problem. jedine mi predpisala tabletky na nevolnosti, kedze tie som mavala tak ci tak. cesta prebehla fajn, naspat som letela v 13tt. len som si davala pozor aby som mala dostatok tekutin a nezostala dehydratovana, vzdy v taske ovocko, keby na mna dosiel hlad/ nevolnost. a suche krekre. na kolko tam letis?
urcite sa vsak porad s gynekologom kedze kazdy pripad je individualny 🙂
a ano aj ako pise @pattie dostatok pohybu ked budes hore, bols som na dvoch prechadzkach lietadlom, ale zase aj pozor na statie v dlhych radach, urcite si sadni ked ti bude treba, nie vsetky letiska su pregnant friendly, ale London Heathrow terminal 5 (letis cez neho?) je fajn! a letisko v Dubaji je tiez fajn, vela miesta na sedenie, toalety pristupne hned prides do priletovej haly. drzim palce!
ja som v 8 tyzdni musela cestovat autobusom 16 hodin lebo aj ked let nie je zakazany na zaciatku tehotenstva moze ten tlak sposobit samovolny potrat kedze prvy trimester je rizikovy
@stevi8 pozeram, ze mas napisane okres BA, preco letis z londyna? Ak by si isla z viedne, let do dubaja trva cca 5 hodin. Pocas letu sa ti nemusi nic stat, mne to napriklad lekarka neodporucala. Je individualne, ako to tvoje telo zvladne. Ak poletis s emirates, vyhla by som sa lietadlovej strave 🙂
este som chcela, ze v Dubaji maju vymakane obchodiky s detskym oblecenim! aj ja sa tam chystam ist na nakupy (je to od nas 55minutovy let, ako do Kosic z Ba 😉 ) neiem ci topre teba nebude priskoro, o urcite si zajdi na obhliadku 🙂 pre vizualny prieskum a inspiraciu 😉 tu je link na Mall ktory ma aquarium aj Burj Khalifa najvyssiu budovu na svete nad nim, myslim ze tam s babami pojdete 😉
http://www.thedubaimall.com/en/shop/fashion-chi...
Presne riesim to iste 🙂 Aj by som sla, aj nesla... rozdiel je ten, ze ja este letenku kupenu nemam, ale tuto cestu zvazujeme asi pol roka... Momentalne som v 6 tt. Mozno pockame do konca 1 trimestra a poletime potom 🙂 Bojim sa len, ze koncom marca alebo zaciatkom aprila tam bude uz ovela teplejsie ako teraz... Ci ten teplotny rozdiel zvladneme bez tazkosti 🙂 Myslite, ze je lepsie pockat na koniec 1 trimestra alebo ist teraz ?
Kazdy ma ine skusenosti, co zazil v tehotenstve, takze podla toho asi aj kazdy k tomu pristupuje. Ja by som v prvom trimestri nikam nesla. Zrusili sme aj dovolenku v Chorvatsku, ktoru sme mali naplanovanu, ale ja som na to mala dovod a prave preto, aj keby bolo vsetko ok, tak by som znova nesla nikam. 😉
My v těhotenství letěli na odloženou svatební cestu (13 hodin) a odložená byla právě proto, že gynekoložka mi důrazně nedoporučila letět v 1. trimestru, kdy je těhotenství nejkřehčí. Nechali jsme to na přelom 5./6. měsíce a pohodička. 🙂
Sami když jsme plánovali, kdy se začít snažit o druhé mimi, přizpůsobili jsme se letecké dovče v červenci (naši mají velké výročí a pozvali celou rodinu, takže letět prostě "musíme"). A myslím si, že když jde let odložit nebo prostě neletět, stojí to zato, já bych si to do smrti neodpustila.. Ale samozřejmě každý je jiný, já byla hrozně opatrná matka nervózní i z Paralenu Plus.. 🙂
Ja som v 6.tommesiaci letela 28 do polynezie. A spat a pohoda🙂)
@xipsa Určitě bych počkala na konec 1. trimestru, stojí to za to čisté svědomí - kdyby se našemu miminku tehdy něco stalo, a i kdyby to nebyla vina toho letu, nikdo by mi to nevymluvil a vinila bych za to vždycky sebe.
Jinak ten teplotní rozdíl mi nijak nevadil, letěli jsme vysloveně do tropů, ale celý den jsem trávila ve stínu, takže naopak jsem byla příjemně prohřátá. 🙂
ja som letela v 4 tt nakolko sme dovolenku mali kupenu uz davno pred tehu a vracali sme sa v 6 tt a vsetko bolo v poriadku 🙂
ahojte, ja som teraz v 10tt a v utorok by sme mali letiet na dovolenku. tehotenstvo prebieha v poriadku, nemam ani nevolnosti a napriek tomu mi let gynekologicka zakazala. prvy semester je velmi krehky. letenky neboli poistene, vsetko nam prepadne, ale zmierili sme sa s tym. nikdy by som si neodpustila, ak by sa nieco stalo. radsej ozeliem peniaze. a v lete, ked uz budem v druhom trimestri pojdeme pekne na dovolenku k moru.
Ja som letela v 4.tyzdni do Kuwaitu,bol to priamy let ,6 hodin trval a zmena klimi bola dost vyrazna doma bolo 26 stupnov a v Kuwaite 50 ale zvladla som to bez problemov ,no ja som tam nesla na dovolenku takze som nemusela absolvovat ten let znova za kratku dobu
@stevi8 ahoj tak ako nakoniec letela si? Vsetko bolo ok? Kamoska ma rovnaky problem tak len chcem vediet ci si sa na to dala 🙂
@lienka2407 Já osobně bych neletěla. Nejeli jsme ani do Chorvatska. Je to období, kdy mohou začít nevolnosti, vyskytnout se krvácení a pod. Jela bych možná až tak na začátku 2. trim., ale sjednala bych si nějaké pořádné pojištění. Případná nemocnice v Dubaji nebude nic levného.
Ahojte kočky tak nakonec som letela v 6tt a vrátila som sa 9tt bola tam uplne prenadherne . Let trval tam 7,5hod. a naspat 8,5hod. bez medzipristatia .
zacalo to tak ze som najprv letela 2,5hod. do londyna tam sme prespali a rano o 06:00 sme leteli do dubaja 7,5hod. a naspat zase do londyna rano o 03:00 a let 8,5hod. a este k tomu som musela byt 24hod. na letisku lebo rayner lieta iba kazdy druhy den :( ale som sa s malinkym rozpravala ze to vsetko zvladneme . Ja výdatne pracujem ale uz nie tak akcne ako d 22tt lebo v 22tt som dostala kontrakcie a krcok som mala skrateny na 1,5cm v nemocnici som bola 2dni a potom ma pustili ale nebolo to s toho letu a 23tt som sa vydavala 🙂teraz som 30tt a vlastne od 22tt som v podstate na rizikovom ale to kvoli tomu ze mam zahradnictvo a tam som prenasala taske stromceky a s toho som dostala kontrakcie . Takze moj zaver je taky , ked sa malicky narodi , termin mam 10.10.2013 a bude vsetko ok ako ma tak sem napisem . velmi pekne dakujem za rady a pomoc 🙂))
@stevi8 no super ze je vsetko ok 🙂 a nebolo ti v lietadle zle?
Ahojte 🙂 tak malinky sa nám narodil 14.10.2013 o 18:40 3400g a 50cm . Pôrod bol neskutočne rýchli , od prvej kontrakcie ktora bola 16:00 to išlo strašne rýchlo skoro sme nezašli do nemocnici 🙂 ale nakoniec bolo to ok 🙂 porod bol dobrý ale šitie bolelo neskutočne ešte aj teraz ma to boli . Potrhala som sa od vrchu až dole okolo 30 štichov :( ale maličky je úžastny až na ten jeho plač :D 😅 😅 😅 😅 😅

Hlavně se zase nepohádejte, čí přístup je lepší 😀 Ať si každý dělá co chce a na co se cítí, žádné dvě ženské a žádná dvě těhotenství nejsou stejná. Já jsem se taky moc nešetřila, ale teď si říkám, kdyby se něco stalo, určitě bych si to vyčítala, že jsem nevydržela být blbých 9 měsíců v klidu.