Môžem prestať s fajčením koncom 17. týždňa?
Ahojte viem aká som bola slabá a nezodpovedná že sa mi doteraz nepodarilo prestať a cítim sa preto veľmi zle mám obrovské výčitky ohľadom toho aj sa hanbím. ...
Po otehotneni som síce znížila prísun cigariet na 2-3denne niekedy boli dni keď som vyfajčila aj viac okolo 5-6-7 no tych bolo našťastie menej. Tie výčitky ale už neviem vydržať fajčím tajne...chcem s týmto zlozvykom prestať teraz v druhom trimestri už som pripravená to vydržať môžem v tomto štádiu tehotenstva ešte prestat? Pijem aj 1-2 kávy denne kvoli nízkemu tlaku dr mi povolil ale aj to by som chcela radšej prestať :(
@kittie44 fajciarky ti povedali najvacsiu sprostost - uz som ju aj tu viac krat videla ... vraj prestat fajcit je v tehotenstve este horsie nez fajcit dalej 😠 - je to obludny mytus ktory si sami udrziavaju aby si racionalizovali svoje vlastne fajcenie. V pripade ze zena fajci krabicku denne, to je uz tazka zavislost, tam by bolo dobre konzultovat lekara a poradit sa ako na to, ale tie pocty ktore uvadzas ty - jednoducho prestat a hotovo, je to to najlepsie co mozes urobit pre svoje babo. Ak sa ti to nezda, spytaj sa na najblizsej poradni doktora alebo este lepsie hned zajtra mu zavolaj.
@kittie44
kavu - 1-2 mozes.
co sa tyka fajcenia - mozes prestat, pri takomto nizsom pocte vyfajcenych cigariet by to nemal byt problem. problem by bol ak by si vyfajcila krabicku denne, tu by si nemohla s tym odrazu seknut.
drzim palce nech sa ti to podari, mysli pri tom na zdravie babetka, a tiez na seba 🙂
Och, preboha 😠 Tak si predstav, ze ta niekto zavrie do miestnosti, kazdy den ti tam nadymi a nevyvetra. Ja nechapem 😖
ako sorry ja som tiez tuhy fajciar ale ako nahle som sa dozvedela že som tehotna som to stopla a ziadne vyhovorky typu že sa neda neviem neexistovali. jednoducho rob si co chces ale ked uz bude male na svete a nie ked ho mas v brusku lebo to babo nema kam ujst.... drz sa urcite to zvladnes
že máš vôbec odvahu to sem napísať!!je vela žien ktoré počas tehotenstva fajčia,ale nechajú si to preseba ale myslím že len máloktorá z nich je taka sprostá aby to riešila takto ako ti.ja by som sa hambila o tom vôbec písať
Nie ...prestat hned samozrejme ,aj to je uz trochu neskoro....
Jedna - dve kavy sa moze, jedine, ze nemozes kvoli tlaku. Ak sa citis fajn, kludne mozes.
S tym "sokom pre babätko" sa obhajuju fajciarky, ktore NECHCU hned prestat, ale skusaju to so znizovanim poctu. A je to blbost. Babätku s nahlym skoncenim fajcenia neskodi, je to sok akurat tak pre fajciarku (abstak, nevediet co s rukami, ...), ktory kvoli vlastnemu babätku by mala obetovat.
Ja som tiez fajcila a akonahle som zistila,ze som tehotna,prestala som. A bola som tuhy fajciar
@kittie44 ahoj, ja ta tu nejdem poucovat, sama vies, ze fajcenie je "droga"! ja som fajcila v minulosti, ale prestala som davno predtym, nez som ostala tehotna. Viem, ze hlavne zhanas radu ako na to a ja ti poradim jedno! Hned rano, ked vstanes, pohlad si svoje brusko a slub drobcekovi, ze uz fajcit nebudes! Ked to na teba pride, jednoducho sa zabav, radsej si daj cokoladu, urob si Caro kavu (tej aj liter mozes vypit), chod na prechadzku, daj si nakrajanu zeleninu, ovocie, luskaj semiacka... proste sa zabav. Pozri sa do zrkadla a povedz si, ze si to zvladla! Okrem toho, ze to robis pre seba, robis to hlavne pre svoje dietatko, ono je strasne nevinne a zranitelne, mysli na to... a este jedna velmi dolezita vec, vsetko, co robime "potajme" sa vzdy zvrtne v neprospech (hlavne zavislost mam na mysli)... povedz o tom aj dr., ze si fajcila, nie si jedina a ja ti drzim velmi palce, aby sa ti to podarilo, aby babo bolo v poriadku a ty si si nemusela trieslat hlavu o stenu!!
@kittie44 no ja s len divim, ze este stale fajcis... 😕 . Ja som nemala nikdy sklony k fajceniu, zato nas tato bol hotova tovaren ( aj 2 krabicky denne 😒 )...Ked nas viezol do porodnice zapalil si poslednu cigaretu...dnes je to pomaly 8 mesiacov co nefajci...proste s tym sekol, som nanho nesmierne pysna, aj on sam na seba... 🙂 Maj na pamati , ze nosis pod srdcom novy zivot...
No ja som dnes napr. videla 2nacarbane zenusky aj s kocarom.. decko sa vetra a baby chlascu..neviem co je horsie ze si tehula na nervy radsej jednu zapali alebo ze je nejaka mamicka najebana jak rit??!! Mimochodom zapalim si na nervy aj ja/priznam to aj dr otom vie a hadajte co??ani pol slova nepovedala.. niektore ste mudre az to boli..
Nuž..ja sa prikláňam na stranu tých najtvrdších komentárov, čo sa týka otázky fajčenia v tehotenstve. Neprešla by u mňa jediná výhovorka prečo "áno", čo i len jednu denne..čo i len potiahnuť si..Poznám veľmi veľa fajčiarok, ktoré s tým prestali v momente, ako zočili dve čiarky na teste..🙂. Ale tak to si tu už čítala veľakrát...Pozdravujem kamošky, s ktorými si sa radila o fajčení, a ktoré ti dali tú úžasnú radu "nešokovať dieťa úplným prestaním" 😅, posielam frčku do nosa za tento výrok. Kiežby takýto "radcovia" radšej držali jazyk za zubami... 😔
@kittie44
trosku na zamyslenie: vcera tu jednej maminke zomrelo babatko v brusku a urobila vsetko ako mala, vsetko podla pravidiel... bola v 24tt a musela ho porodit mrtve... uvazuj a velmi rychlo naprav svoje ciny kym nie je neskoro!
@ivetka2007 Och Bože 😢 😢 😢
och!!! toto sem ani nepíš!!! nikdy viac!!! nevážiš si, že čakáš dieťa? vieš čo by som ja a iné dali za to, aby sme čakali tiež??? ako sa toto vôbec môžeš opýtať? a na tejto stránke????do plaču mi je z Teba!!! do zúfalého a nahnevaného plaču....
@svetllana presne! uz takto o jedno babo prisla a nevedela predist dalsej strate nech sa snazila akokolvek silno ☹ ☹ ☹
@svetllana vsetci si ju prehadzuju akko taky horuci zemiak.. ☹ nieje to fajn pozerat nato ako tvoju mamku v bolestiach nechavaju cakat na chodbe 6hodin kym jej daju aspon tu posranu infuzku a potom ta poslu do riti.. nieje fajn pozerat ako doma nevladze.. nieje fajn ked vies ze nevies pomoct a jedine co vies len rumazgat od strachu..
okamžite sa priznaj lekárovi a nech ti povie čo máš robiť ako prestať. či naraz alebo postupne. PREBOHA.... to aj v prvom tehu si fajčila? to sa vážne nebojíš poškodenia plodu alebo predčasného porodenia aelbo tak????? ja toto nechápem.
@svetllana no maternicu ma prisitu k mocovemu/maternicu jej sice odporucili vybrat lenze nikto to nechce urobit-ktovie preco, cysta na vajecniku ,utvar celkom velky v bruchu alen nevedia ze co to je a ako bonus ma nieco v hrubom creve/to uz videla ona doma na zazname s ct-cka.. jaj a na sono bola za posledny mesiac myslim 3krat.. spini/menzes nema ux niekolko rokov/ ma bolesti kazdy den,niekedy miernejsie niekedy silne,pocituje palavu v bruchu a rezanie.. mam stresov kazdy den a ani to nieje dobre..
@renaatka Budem držať palce, aby sa čo najskôr zistila príčina a započala liečba..si skvelá, že stojíš pri mamine a si jej nápomocná..opatruj sa tiež a skús sa nestresovať, i keď viem, že je to v niektorých situáciách ťažké, ale toto je práve prípad, ktorý nevyriešiš, nemôžeš s tým nič spraviť..radšej myslieť pozitívne, ak sa čo i len trošku dá.... 🙂 Pre bábätko napríklad ;o) Na nervy si daj namiesto cigarety čokinu, pochutíte si obaja 🙂 😉

@kittie44 Ja som lezala na izbe s babami, co si este hodinku pred cisarakom zapalili, akoze pre ukludnenie🙂 Jednej sa babo po narodeni triaslo akoby malo abstak...a druhej sa narodili 2 deti s chorobou stareckej koze...si predstav male babatko co ma kozu ako 80 rocna babka..vies ako to hrozne vyzera? Toho starsieho nechcu dievcata ani chytit v skole za ruku, davaju si rukav cez ruku, lebo sa im hnusi... Dodnes im ziaden lekar nedokazal povedat, z coho to je.. Ale je skutocne potreba , kvoli zlozvyku riskovat a mozno takto svojmu dietatu dozivotne pokazit zivot?