Môžem užiť Panadol extra v 13 týždni tehotenstva?
prosim poraddte
@hula zbytocne si budes davat paralen extra, staci ti obycajny, bez kofeinu 😉 mozes az 2 tabletky po 500 mg kazdych sest hodin ak by jedna nezabrala. inac si kup v lekarni nieco na hrdlo, bud ten Septisan alebo nejake pastilky na cmulanie, v lekarni ti presne povedia ktore tehulky mozu.obviaz si hrdlo salom, na krk alpu na vyhriatie alebo nejaku mast, vela vitaminu C a odpocinku
Ja som bola v začiatkoch tehu prechladnutá, bolelo ma hrdlo a mudr mi predpísala Bioparox. Vraj ho môžu aj tehotné... Strašne dlho som však odolávala, nechcela som užiť nič, tak som iba pila čaje a vitamíny v podobe citrónu... Nakoniec som si ten bioparox predsa len párkrát do hrdla strekla, keďže to už bolo na nevydržanie a všetko bolo v pohode... 😵
na co si chces davat panadol, ked ta boli hrdlo...kup si nieco do hrdla ...napr. Florsalmin /to je vytazok zo salvie/, alebo samotnu salviu a kloktaj...aj ked sa vravi, ze si mozes dat panadol, ale naco zybtocne zatazovat dieta liekmi, ked to ide prirodzenou cestou, alebo skus homeopatika ...kukni stranku
http://www.boiron.sk/lieky/oscillo.html
paralen si daj az ked budes mat teplotu okolo 38,5, albo strasne bolesti.....take, ze proste nevydrzis...a urcite si nedavaj ibuprofen, poskodzuje plot !!!
Aj mne Dr. predpísala Bioparox... Najlepšie by bolo opýtať sa doktorky, aspoň jej cinknúť, poradí ti. Ale aj v lekárni ti odporučia iste niečo, čo ti pomôže a môžu to aj tehotné...
ten isty problém len v 7tt, mne predpísala doktorka stodal, zabralo mi to hned na druhy den. paralen beriem aj teraz lebo som nachladnuta, kloktat slanou vodou, alebo cibulu nakrájat na malé kocky, 2-3 lyzice medu, nechat odstat aspon 3-4 hod a potom tu stavu vypit. to je recept starych materí, vraj vzdy ucinny,
ako písala latvia , paralen si daj obyčajný po polke, pi veľa tekutín, mierne teplého čaju, vytlač si citrón a vypi ho, takto si to rob aj trikrát denne, mne to veľmi zabralo, grep žltý s medom je veľmi fajn, mango tiež a hrdlo si obviaž šatkou a potri octanovou masťou, dobré na uzliny a ešte jedna rada, kloktaj vlažnú vodu so soľou 🙂
skoré uzdravenie prajem 🙂
inak tie veci z lekárne na cmúľanie od bolesti hrdla viem, že by sa nemali, napr strepsil a anticol atď ...
kloktať slanu vodu, septisan a homeopatika, nič viac..
Ja som tiež asi takto pred rokom bola v podobnej situácii... nič len slaná voda a homeopatiká.... ešte som si dávala (nie každý to znesie) teplé mlieko s pretlačeným cesnakom a medom
no a ja ti poradim-kup si repik a salviu-zalej si to a kloktaj vlazne,nie horuce...super to zabera,robievala som si to aj v tehotenstve aj pocas dojcenia...no a teraz svojim detickam 😉

Aj mna bolelo približne v tom čase a v lekárni som si kúpila Septisan, je to vhodné aj pre tehotné ženy. 🙂