Na nevoľnosti mi pomáha pivo. Neublíži dieťaťu?

atuss
10. sep 2011

Ahojte, som prvýkrát tehotná a som v 10tt. Približne od 5 týždňa ma trápia "ranné" nevoľnosti, ktoré však pretrvávajú počas celých dní. bolo to so mnou už aj také zlé, že som denne bola nad záchodovou misou aj 30 krát, vtedy ma už mamina zobrala na pohotovosť a tam si ma na infúziach nechali štyri dni. Na nejaký tyždeň po návrate z nemocnice sa to upravilo tak, že som zvracala len raz denne - ráno a dalo sa mi aj čo - to zjesť. Teraz je to opäť horšie, zvraciam často, pociťujem totálny odpor skoro ku všetkému jedlu hlavne k vyprážaným veciam, pizze, cesnaku a rasci. Aj keď sa mi podarí niečo zjesť, málokedy to v sebe urdžím a väčšinou to vyvrátim. Ďalším problémom je aj veľká precitlivenosť na pachy - voňavky, mydlá, aviváže. Zo všetkého tohto ma napína. Som strašne unavená a zoslabnutá, Vie mi niekto poradiť či sa tomu dá niečim predísť ? u doktora mi neporadili nič. Mamina mi včera kúpila nealkoholické pivo a povedala že zakaždým keď niečo zjem mám si trochu odpiť aby sa mi odgrgalo a nezvracala som, ale pozerala som, že aj v tom nealkoholickom pive je určitý obsah alkoholu, nemôže to nejak ublížiť môjmu bábätku ? ďakujem za rady 🙂

katy1979
10. sep 2011

@atuss myslim ze je tu podobna tema ja som skusala pepsi colu ale ci pomohlo tazko povedat. ja si pamatam ze som sa z poslednych sil dovliekla do lekarne aj s malym synom v kociku ze nech mi preboha nieco daju ze oni neodporucaju ani zazvor. ale pri oboch som poctivo zuzlala zazvorniky ci moj zaludok zniesol zazvorniky z ikey jedla som ich na kvanta. postupne to bude lepsie uvidis zistis ktore jedla ako tak mozes a malo by sa to postupne zlepsovat. vela veci som nejedla az do konca tehu ci veeelmi opatrne.

adrioska
10. sep 2011

@atuss tiez by som odporucila ten zazvor v nejakej forme, mavaju tabletky, cukriky, zuvacky alebo cajik, ak ho znesies...je taky pikantny, ale inak celkom chutny.

sisaha
10. sep 2011

@atuss ja som kazdu chvilu nieco chrumala, lebo ak som ostala co i len trosicku hladna, hned ma natahovalo nazvracanie. Takze tycinky, chrumky, cokolvek co znesies jest hoc aj kazdu polhodinu..a mne pomahala bublinkova mineralka..

katy1979
11. sep 2011

vidis na tu bublinkou mineralku som zabudla. ja som pila fatru

stvura
11. sep 2011

Jedine co mne pomohlo bola naozaj Fatra, vsetko ostatne bolo len velmi docasne. Tie pachy, to ta nepotesim...som 3 roky po porode {medzitym druhe dieta} a stale sa mozem sprchovat len bezvonovym sprchacom z DMka a vonavky mi lezia na policke a pomalicky ich rozdavam. Neboj sa, ono sa to po tretom mesiaci ustali, ja som prve tri mesiace dokonca cestovala do roboty {nakolko som mala takeho "vynikajuceho gynekologa" ze tento problem co mas aj ty za problem nepovazoval a odmietal ma vypisat....vzdy pred nastupom do vlaku {cestovala som o 4.15 kvoli tomu aby som sa vyhla teplu} som dufala ze si ku mne neprisadne nikto zafajceny, spinavy, navonany a ak sa tak stalo, tak som so sackom v ruke bezala k okienku a na vlakovy zachod kde som uz pobudla do konca cesty...Do tretieho mesiaca som schudla 5kg, potom sa to ustalilo a do konca tehu som pribrala 8kg...takze sa neboj, ono to bude lepsie po tom tretom mesiaci, i ked nie uplne super, ale lepsie....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre