Nechcené tehotenstvo
ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??
Jaj baby dobre Vás tá spisovateľka namotala, ja sa tu váľam od smiechu už, pretože to sú také výmysly nehorázne a Vy ste jej naleteli (tak ako prv i ja) a žeriete jej tie klamstvá aj s navijakom doteraz. Jednoducho ten štýl jej písania je taký že robí sa sprostá, ale v skutočnosti Vás naťahuje ako gumu na trenkách sťa telenovela na pokračovanie, že hahahaha baby nemôžem mu povedať lebo spí, uvidíme zajtra, a Vy tu všetky v extáze napnuté prskáte, že dokelu, prečo až zajtra, ve´d ho zobuď. Hahahaha. A tie štýly prejavu ako mení z príspevku na príspevok, tá sa na tom dobre baví. Alebo si panie spisovateĺky typy evitoviek testujú svoje scenáriky, že čím sa na ďalší krát najradšej romatickými gýčikmi zavďačia? Skrátka to je jedno, už dávno tu taká novela s napätým publikom nebola! 😀 😀 😀
tento pripad nie je vobec ojedinenely...vsetko tam sedi. chlap psychopat, vyuzil, ze dievca po rozporoch doma nemalo kam ist, pekne ju manipuluje. praveze si nemyslim, ze pribeh je nerealny. presne takto reaguju mlade dievcata....
najhorsie je, ze dobre riesenie neexistuje, stavila by som sa, ze matkin chlap je podobny magor, preto usla z domu, padla do tej istej pasce....zase bezny zivot, stale sa opakujuce omyly tych istych zien.
to, ze neverite je pochopitelne, lebo ste sa myslenim uz posunuli niekde inde.
ak Brian ostane s tymto chlapom, o par rokov sem bude vypisovat o domacom nasili, o tom, ze ju jej partner tyra.... ☹ ak to tak nie je uz teraz
No ked to tu tak sledujem tak @briana musi dospiet...mozno to vyriesi za nu dieta a mozno nie...len pri tom vekovom rozdieli je to o tom, ze chlap ma ine potreby ako mlada 19 rocna baba...mam kamaratku ma o 19 r starsieho muza su zabezpeceny on ale vela pracuje tak kamoska je vecne nespokojna...vysvetlila som jej, ze on taky zivot vedie niekolko rokov a nezmeni sa neodide z prace do kym sa im nenarodilo dieta to bolo ok teraz ona vymysla....nastastie uz pochopila, ze inak to nebude a na to aby sa mali fajn nemoze jej sediet pri zatku...vikendy su spolu, vecere tiez, lubi aj ked pracuje...tym som chcela povedat , ze brianin priatel vnima inak lasku ako ona...predsaje uz dospely muz z toho co tu pise nie je vobec taky strasny...ale jednoduchsie je zutekat ako vybudovat nieco...
@maggie2 tak ako pises,ja som si tuto temu precitala a je tu od nej mozno tak 10 prispevkov,neviem ja keby som mala problem a chcela ho takto riesit tak som vdacna za kazdu radu ale vsimni si tu pisu prispevky skor iny ludia ako zakladatelka temy...ja neviem,nepoznam,nesudim,len moj nazor je ze je bud totalne nedospela alebo je to vymyslene.v podstate nic o nej nevieme,ale ok,mozno nechce,ale to akym stylom je to pisane to sa mi nezda.kazdopadne som zvedava na rozuzlenie 😀 a este v jednom prispevku v prvej vete napise ze mu necha list lebo on si to VZDY cita,a hned na konci napise ze ak by si to neprecital tak mu posle sms...a zarazilo ma ze povie ze pes je clen rodiny a jej dietatko je co?? kazdopadne ak to nie je vymysel tak jej odkazujem ze moznosti je naozaj vela ak uz to dietatko nechce,iste aj potrat je moznost ale...nie nejdem sa k tomu radsej vyjadrovat...
dievcata, ktore tomu neverite, nemarnite cas citanim tejto temy... 😉 a uz vobec pridavanim prispevkov, naco? ci aj vas to bavi? aj vy ste zvedave, aky zaver si vymysli???
Baby mňa už tu na MK asi nič neprekvapí už tu boli aj také expertky čo si vymýšľali ešte lepšie bájky, dokonca jedna žena si vymýšľala že jej zomrelo dieťa, tak toto už bola iná sila, potom ju admini zablokovali. Už tu bolo toľko akože tehotných s pohnutými osudmi a všetko bol väčšinou výmysel ja len nechápem ako sa niekto môže zabávať na takej téme, je to vážne smutné aká je dnes doba 😒 Mne sa veriť nechce že niekto uvažuje na potrate kvôli psovi akože mám dosť. To ani zo srandy toto normálny človek nenapíše...
To je jedno, ci to je vymyslene, povazlive je 30 stran, ktore su pisane mentalitou z 19. storocia. Niektore prispievatelky pripisuju embryu vacsiu hodnotu, nez zene samotnej, t.j. sami sebe. Len minimum prispevkov poukazalo na partnera, ktory bol velmi negativne predstaveny, vacsina by na mieste autorky zotrvavala v nefungujucom vztahu s nim - tento fakt je posunuty na vedlajsiu kolaj - jedine o co ide je, aby sa embryo mohlo vyvijat dalej odhliadnuc od toho, co s nim bude po narodeni. A uz uplne odhliadnuc od toho, co bude so zenou, ktora je aj bez toho v klietke. Takze namiesto toho, ako dodat sebavedomie zene, ktora nikdy nepatrila sama sebe a utiekla z jednej klietky do druhej a poradit jej nejake konkretne riesenia ako sa z tej klietky dostat von, sa tu riesi, ako si ma tu klietku vymalovat a zutulnit.
Ak si podla tohto ma niekto utvorit nazor o sucasnej mentalite v 21. storoci slovenskych zien v reproduktivnom veku, tak dakujem pekne.
@skeptik no ved aj Ty si bola embryo a neviem ako by sa Ti pacilo keby si potom zrazu nebola... mne sa najviac paci ked zastanci potratu povedia ze z embrya je clovek az ked je schopne samostatneho zivota po narodeni..ale podla mna dieta je schopne samostatneho zivota ovela neskor, niektory su napojeny na rodicov aj po 18rokov. a len tak naokraj aj Ty vraj nosis pod srdcom dieta a neviem ci by sa Ti pacilo vnimat ho ako embyo a nie ako dieta. zena ktora spava s muzom ktoreho nemiluje len preto ze sa boji odist a byt sama uz davno zabudla aku ma hodnotu. mozno prave dieta jej tu hodnotu vrati a mozno nie. sama sa rozhodne. nasmeruje cele toto forum tak aby nakoniec kazdy suhlasil s tym co chce sama, len sa v tom potrebuje utvrdit. nic proti Tvojmu nazoru.. ale toto nemozes brat ako prieskum mentality 21.storocia 🙂 chybaju tu zeny ktore deti nezaujimaju.
@filipal ja si tiez myslim,ze pribeh vymysleny nie je, lebo takto rozmyslaju a vyjadruju sa mladucke dievcata. Postupne ako odkryva karty ich fungovania vo vztahu, tak mam z toho zmiesane pocity. Bud je to naozaj sebec, ktory ju ma u seba len ako nejaky servis pre seba, ale v skutocnosti ho nezaujima a zaroven si hlada mozny perspektivny vztah inde, alebo je to jeho bezna povahova crta a rozoberat jej pocity a existenciu k svojmu zivotu nepotrebuje. Ja som zvedava na akej urovni s nou bude o dietati debatovat. Bud ho to vzpruzi a zmeni sa, alebo bude pre nu jednoduchsie od neho odist (k mame, s kamaratkou do podnajmu). Ak si dieta necha - mala by si vysudit vysoke vyzivne, aby dokazali prežiť. Všetko sa da zvladnut..
a mohli by ste prestat rozoberat veci, ktore s temou vobec, ale vobec nesuvisia.. Je tu popisanych 31 stran, z toho objektivne prispevky pre zakladatelku sa daju zhrnut do 4-5. Ostatne su tu vase rozpory, ci kura alebo vajce.
@asfodelka nehnevaj sa, ale precitala som si len prvu vetu: Ze ako by sa mi pacilo, keby som potom zrazu nebola?! Ved moja existencia je v tomto svete uplne zanedbatelna z hladiska casu! Som tu priemerne 80 rokov ak vobec.
Urcite by som sa nechcela narodit v rodine, kde moji rodicia maju taky vztah ako tu je spominany, matke, ktora dieta NECHCE a otcovi, ktory si matku nevazi!
@skeptik ja by som sa chcela narodit matke co ma nechce a ocovi co i ju nevazi, lebo by som bud skoncila v deckom domove, alebo u nahradnych rodicov, alebo hoc aj s nimi doma, ale po 18tke by som mala cely ziot rped sebou...
su ludia, co ziju bez rodicov a ziju krasny usporiadany zivot.
to je co za nazor povedat, ze radsej by som sa nenarodila.... si nevazis svoj zivot? alebo sa oplati mat zivot len ak mas slusnych rodicov? prepac za styl prispevku, ale ma sokoval tvoj prispevok....
Tak baby, jedna vec je, ze babenka pisala, ze jej priatel dieťa chce, ona nie. Potom napise, ze je ziarlivy a neviem aky zly na nu. Ja mam z toho taky pocit, ze ona dieťatko nechce a aby nevyzerala ako zla, tak urobi z partnera najhorsieho cloveka na svete. Je ťažke sudiť niekoho, ked ho nepozname. Ja tak isto by som mohla napisat ze moj manzel je kruty, zly, bezcitny a vy by ste ho sudili a sucitili so mnou a pri tom to nie je pravda. Ona uz podla mna je rozhodnuta vzdat sa dieťaťa, urobi z partnera zviera a vy ju teda v tom podporite v domneni, ze je to najlepsie riesenie pre nu, nech teda s takym chrapunom nezostava, nech si teda to dieťa nenechava a ona ked pojde na ten potrat, tak ju bude hriať presvedcenie, ze " vsak ženy mi to poradili" ... Podla mna v takychto situacia, ci sa uz jedna o 19 rocne dievca, alebo 30 rocnu zenu sa kazdy musi rozhodovat sam. Podla mna je az zvrhle pytat sa cudzich ludi, ci si mam dieta nechat, alebo nie... Ved zivit mi ho nebudu... tot moj nazor, ospravedlnujem sa, ked je trochu odlisny od vazho, ale nikomu nemienim hladkat ego... pekny den...
@skeptik
aj musky co ziju 24 hodin maju svoje opodstatnenenie, ak mas pocit, ze tvojich 80 rokov voci vesmiru je nic, tak co tu este potom robis? uvolni miesto niekomu, kto si svoju existenciu bude vazit.
kvalita a opodstatnenost mojej existenice je umocnena detmi, ktorym som dala zivot.
a vobec, ako mozes povedat, ze ak ma niekto rodicov, ktori dieta nechcu a nevazia si jeden druheho tak to pre dieta automaticky bude znamenat nulovu kvalitu zivota?
ako prepac, ale ak nie si so svojim zivotom spokojna, tak zdvihni prdel a rob nieco a nelutuj sa takymito pripsevkami, ktore by mal riesit psychiater a nie autorka tejto dikusie ...
a este nieco, to s tym psom ma uplne ze dojalo 🙄 dievca moje, vies kolko psov sme my uz mali za moj kratky zivot? milujem psov, plakala som ked zdochli, ale v zivote by som psa neporovnavala s dieťaťom.
@katka888 Ja som nepisala o tom dietati, ale o sebe odpoved na otazku @asfodelka ze ako nechcene embryo by som zit nechcela a nic by sa nedialo.
Kvalita mojho zivota je pre mna v sucasnosti ok, ale keby nebola, tak by som nezila a nic by sa nedialo.
Kde si nadobudla dojem, ze nie som so svojim zivotom spokojna?
Tiez patris k tym, ktori sa vedia na okolnosti pozerat len cez svoje vlastne?
@skeptik - Kľudne by mohla dieťa vychovať ako slobodná matka za pomoci svojej mamy, keby si to dieťa nechala tak určite by ho mala rada, koľko je na svete prípadov že najskôr žena dieťa nechcela a potom ked si ho nechala tak by ho nedala za nič na svete. A život bez otca dnes neni až taká rarita, to neznamená že nemôže mať pekný život, môže ho mať daleko krajši ako niektoré deti ktoré žijú v kompletnej rodine, kvalita života nezávisí len od toho a ked bude to dieťa dospelé tak si zariadi svoj život po svojom a môže mať krásny život. Rodina sa môže rozpadnúť aj neskôr, hocikedy a to potom sú tie deti podľa teba odkázané na zlý život? Určite si nepomyslia že by sa boli radšej nenarodili. Poznám viac prípadov ked baba ostala s dieťatom sama lebo sa na ňu partner vykašlal a teraz sú šťastne a nedali by tie poklady za nič na svete. Nech sa prihlási tá matka ktorá si dieťa nechala a ľutuje, takej niet. Takže potom niet o čom. Potom nech sa prihlásia tie ktoré boli na potrate a chceli by vrátiť čas aby to neurobili, to by bolo zaujímave to porovnať. Z toho hľadiska niet nad čím rozmýšľať. Dieťa je už tu a treba ho prijať.
Trvalo mi hodinu a pul docist vsechno, co se tu zrodilo zhruba od 20.strany...
Jaky z toho mam pocit?
Nepisu to nikomu, takze bemusim "slyset", ze to treba nikoho nezajima.. 😉
Pokud je briana opravdova, chova se jako 19lti lete "opustene stene"..coz znamena, ze 19let je strasne vysoky vek na to byt jeste stene...
...nektere jeji prispevky mi pripominaji film, kdyz zenu vysvobodi po letech ze zajeti "unosce-uchyla"... 😠
...nektere prispevky nedokazu vnimat jako realitu, ale to jen diky tomu, ze jsem jina a nemuze, proste nedokazu a ani se nechci vzit do jeji situace...
..prijde mi to vzor "ostudy pro sebevedomi zeny" dnesni doby..chybi ji jen dlouhy plast, rouska a satek....
p.s. Kde pracuje, kdyz dela v noci a pres den nema cas?Jeji pritel na jeji praci zarli??????????Tusim, ze nikdo se ji nezeptal, necetla jsem zadnou odpoved...Takoveto zeny, ktere maji problem s rodinou tak zavazneho kalibru, ktery popisuje ona..jsou "vetsinou tenecnice" (neni to mysleno doslova)...Je to muj nazor, cili se predpoklada, ze se mylim, je to me dedukovani z osobnosti a pristupu..
Pristup k nam briana zvolila absolutne s bodem mrazu-nezajimame ji...t.j. kdyz jdu se psem, napisu, devcata jdu se psem...prijde po case a studene oznami, byla jem se psem...Nezapominejme, co napsala o psovi, je to jeji "nocni mura", co by bylo s nim, kdyby bylo miminko..nezajima ji, co by bylo s ditetem, kdyby....
Tvrdi, ze jeji pritel si preje miminko...nevidim duvod v jeho a v JEJIM chovani - absolutne mimo...
p.s. Nabidku se Skype sice vzala, napsala mi do IP uz vcera odpoledne...ale ani se nepokusila o spojeni...
pro mne timto "31 stran telenovely skoncilo"
Zpusob, kterym se vyjadrovala povazuju ne za mladicky vek pisatelky, ale za zpusob jak "vypadat nemozne"...kdyby prisla a fungovala tak, jak se predpoklada, zrejme by nedokazala celit tolika otazkam..protoze by na vsechny nedokazala odpovedet...a nemluvim o mnozstvi - mluvim o pribehu, ktery bud neexistuje a nebo ji vubec nezajima, protoze "ma vyreseno"...
@briana uz sa tu o tom pisalo dost, tak sa len pridam..tiez som mlada mamicka, a robim aj vysoku skolu.pri dietati sa vsetko da, ked sa chce.ak nechces ostat s priatelom, je lepsie ukoncit vztah este nez sa babatko narodi.na druhej strane, si dospela, mas pracu, nevidim dovod preco by si si babatko nemohla nechat. ja som nikdy nebola na deti, v zivote som nepozerala do kocikov, nevedela som ako sa mam k detom spravat.to je tym ze som bola mlada..ked sme sa zacali snazit otehotniet, svet sa mi zmenil a moj pohlad na deti tiez.a najma - tvoje dieta nebude ako ostatne deti - prirodzene pride materska laska a vsetko okolo toho.Ak sa rozhodnes babatko si nechat, ver ze to nikdy neolutujes. Ak pojdes na prerusenie, o par rokov aj tak budes chciet babatko a budes lutovat, ze si si toto nechala zobrat len preto, ze si bola mlada a nevedela si o com hovoris 😒

prosim nechaj baby zit, aj tebe dali zivot, potrach zanecha na srdci, velku dieru ☹
A ked raz budes chciet mimi diera sa otvori a ten plac a paniku neprajem nikomu mozno skor mozno neskor, ale pridu a psychika bude trpiet velmi 😒
Mozno mas najkrajsie roky pred sebou, mozno aj s priatelom bude dobre, chlapa co chce mimi s vaz, mozno ti pomoze.
Nemusis byt na materskej mozno bude chciet byt on, alebo ho daj do hniezda zachrany, alebo na adopciu, nechaj mimi zit, prosimmmmmmmmmmmmmmmmmm 😉
Nie si taka mlada aj 16 maju deti a nielen romky, nechcem nikoho urazit.
Ale raz mozno naozaj budes chciet mimi a jedno by uz nebolo koli tebe.
Mozno to bola len tvoja prva reakcia neverim, ze zena moze dobrovolne suhlasit zo smrtou niecoho tak nevynneho.
Raz ti mozno zacchrani zivot. A pozri si anielikov stranku ako zeny trpia po potratoch a velmi chcu mimi, ale to su nechcene........... prosimmmmmmmmmmmmm, alebo ho daruj mne moj priatel je za kazde mimi aj ked nie nase, len aby zilo ja ti potom napisem adresu, nerobim si srandu.
Pamatam si na moju sestru ked cakala, otec jej povedal, ze bude chore, mala vela problemov, a ked bola v porodnici bol tam prvy dedo a ked sa narodil a nesko isiel na dovolenku, iba s malym a neda na neho.......