icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

katka3012
25. okt 2011

@briana to je ale riadny ........... Joj drzim len palce,aby sa sa spravne rozhodla a hlavne ,aby si to potom nelutovala cely svoj zivot.Ja viem ze to mas teraz tazke,ale .....

sirinka
25. okt 2011

@briana tak to uzavri ty, povedz mame aku mas situaciu a uvidis...ked to inac nepojde, pojdes na UPT, nebudes prva ani posledna...ale hlavne zbal si tasku a pakuj sa od toho paka!!!

nativanativa
25. okt 2011

@briana presne ako ja .... , ale ver , bude to na zaciatku velmi zle a bolave .... , ja som to tiez takcitila , ale nie je inej moznosti v tomto pripade
ak nechces zit sama a byt slobodna matka a casom si vycitat veci okolo dietatka , tak je to asi v tomto smere jasne .... , kde som mohla byt keby nebolo tohto ..... ☹ ☹

alenka600
25. okt 2011

@briana Fuha no to je teda hrdina, ze zapol si film a koniec diskusie.....Chod teraz k mame, ja na Tvojom mieste by som jej to povedala, ale to je samozrejme Tvoje rozhodnutie. Ako som uz na zaciatku uplne pisala - Ty s nim nemusis vobec zit a mozes dieta vychovavat aj sama. Je vela takych. A dieta ti na 100% prinesie do zivota radost. Aj ked to teraz celkom urcite vnimas inac.... :( drzim palce

irriss
25. okt 2011

@macamac
Ja nemluvim o pozici zen, ktere toto zvolily jako sve poslani....a staraji se o dite jine maminky
Ja mluvim o:
zene, ktera toto dite nema sanci videt..
tudiz mluvime kazda o necem a o nekom jinem..

Umele preruseni je zaverem rozhodnuti zeny v dane situaci v danych podminkach jak dusevnich tak fyzickych...
Rozhodne se tak v danou chvili..
Zena, ktera zvoli variantu adopce, se musi smirit s tim, ze sve dite uvdi probouzet se v myslenkach, ale bude ji trapit i pres den..kdykoliv uvidi jine dite ve veku toho sveho..Bude si predstavovat (at uz chce nebo nechce)..sve dite, bude ho videt v kazdem jinem diteti, bude premyslet o tom, zda je opravdu v dobre rodine, zda je o nej nalezite postarano, zda ho nepotkala nejaka nemoc, ci je zdrave a ma dostatek protredku aby se vzdelavalo, zda je nekdo, kdo mu vyhrne perinku a da pusinku na celicko, zda kdyz vola na mamu, ze ma na neco chut, zda mu to jeho mama pripravi...Je sposta zen, ktere deti sice adoptuji, ale nemaji k nim maminkovsky cit (ano, to plati i pro biol. maminky)...ale MY mame dite u sebe a vime, co delame nebo nedelame..mame sanci to napravit, ale vime s urcitosti, ze pokud se to stane nahradni mamince, ze ma tak velke srdce 2pro cizi" ze si to uvedomi, napravi a eventualne nedela rozdily mezi svymi a "Tvymi"..
Deti sice prichazeji do rodin, ktere jsou overene, ale zakon dba vice na financni stranku rodiny nez na Lasku, kterou mu jsou schopni dat..
Zakon sice pamatuje na tyto opustene deti, ale zaroven jsou dane limity a deti MUSI zustat v detskem domove, aby detsky domov plnil dany plan..
Ja neverim, ze je o vsechny deti dobre postarano a tato predstava by mi urvala srdcem zvlast kdyzbych se s ni musela prat cely zivot..
Hledat sve dite to neni jen tak..a o tom zas vim "trosku" ja..vim, co to znamena sverit sve dite "Statu a lekarum" vim, co to znamena prijit o dite. Dite, muze "umrit a pritom zije..."
chodis po svete a vis, ze je a pritom nekolikrat umrel..to je to nemohouci poznani a rozdil..nevedet kde, ale vedet ze je, ale nevedet kde.. ☹ 😢
Takova maminka umira nekolikrat za zivot, nekolikrat denne, nekolikrat do hodiny...umrela a pritom musi zit... 😉

digysa
25. okt 2011

@briana 😔 Je smutne, ze clovek, ktoreho v podstate neznasas rozhodol o osude tvojho dietata.....

Divne a smutne.....

katy1979
25. okt 2011

@briana suhlasim so sirinkou. chod za mamou povedz aka je situacia asi bude frflat brblat ze si si skazila zivot ale bud tí ponukne pomocnu ruku alebo nie.

nativanativa
25. okt 2011

@alenka600 baby , len aby ju aj mama nevyrazila s pantami , viete ze sa nemusia ....
ze nech si to ide riesit s tym , s ktorym chrapala .... 😒 😒 😒

briana
autor
25. okt 2011

chvilu sa musim ukludnit. a potom neviem asi zbalim veci a padam preč. 😒

sirinka
25. okt 2011

@briana hej spamataj sa, nepis, ze nemas inu moznost, inu moznost mas...ale nechces....nie si dost odvazna...

boise
25. okt 2011

@briana takze...citala som len tvoje prispevky, ine ma netrapili, lebo je ich hrozne moc...akokolvek sa rozhodnes, bude v zivote moment, ked si to budes vycitat...a je naozaj uplne jedno ake rozhodnutie spravis...prajem, aby takych chvil bolo co najmenej a aby si mala pri sebe ludi, ktori ti pomozu tie myslienky zahnat a budes s tymi ludmi stastna. Teraz uz nie je cas na to aby ti niekto radil, teraz je cas rozhodnut sa.... Drzim palce do zivota

habibi78
25. okt 2011

@briana zbal si svoje saky paky a dovi dopo... utekaj dievca od takeho chlapa co ti nohy stacia!!!! on si po tom vsetkom zapne telku a tvari sa ze sa nic nestalo? ja by som mu tou telkou hlavu rozbila debilovi!!!!!! 😠 😠 😠
chod k mame, povedz jej ze si tehotna.... vies, kebyze moja dcera ide na UPT a ja sa to dozviem az s odstupom rokov.....toto je pre matku najvacsia podpasovka, toto si tvoja mama nezasluzi....
povedz jej na rovinu ako sa veci maju....vypocuj si aj jej nazor a rozhodni sa..... akokolvek sa rozhodnes, drzim ti palce...

nativanativa
25. okt 2011

@briana ja som zvedava , aka bude reakcia ---- dalsia reakcia ----- tvojho mladeho.... ci sa nejak este k tomu vyjadri

sirinka
25. okt 2011

@nativanativa pocuj ty si matka? kto posle svoje tehotne decko na ulicu? len tak, lebo ma kedysi v navale pubertiackych hormonov nasralo....

nativanativa
25. okt 2011

baby fakt ma drzte , lebo osobne za nim pojdem a odtrhnem mu hlavu , idiotovi sebeckemu !!!!!!!!!!!

skeptik
25. okt 2011

@briana Aj ked to teraz asi nevidis, ale hlavne si mozes gratulovat, ze si konecne volna a mas cely zivot pred sebou. Nepokaz si to tym, ze sa z nejakeho zvyku alebo slabosti k nemu vratis. Bud rada, ze mozes ist.

briana
autor
25. okt 2011

@nativanativa vyjadriť sa bude musieť. a to som teda zvedava aj ja. no určite nič normalne zo seba von neda akurat ma ešte viac nasere.

irriss
25. okt 2011

@sirinka
Jsou i takovi..souhlasim
s @dygisa...mela by si utvorit svuj nazor...

nativanativa
25. okt 2011

@sirinka ni nie som ,ale briana spomina ze s matkou nevychadza moc v dobrom...., kto vie ako bude reagovat ??? ved to nikto nemoze vediet ....

sirinka
25. okt 2011

@nativanativa nevychadza moc v dobrom je jedna vec, ale pokial ju poziada o pomoc v takomto stave, krv nie je voda...hadam to nie je nejaka totalne bezcitna mrcha.... 😔

katy1979
25. okt 2011

@briana daj si troska cas na rozmyslanie nechaj sa riadit srdcom. aj ked teraz tam prevazuje ze to nezvladnes ak ti mama ci hocikto ponukne pomocnu ruku prijmu ju. budes to potrebovat. na UPT mas este nejaky ten cas. asi to sice vidis ako najlepsie riesenie a aj potom to tak budes vidiet ale boliet to bude a veelmi dlho. a situaciu neviem ci ti to vyriesi. jeho spat neziskas ani to nema zmysel. si mlada zivot mas pred sebou a existuju aj chlapi ktorí miluju aj zeny s detmi. to skvrne ti moze dat za par mesiacov vela radosti v tomto pochmurnom svete a ked sa pozries na neho budes rada ze ho mas. ak sa rozhodnes pre upt budes to musiet zvladnut aj rozchod aj potrat aj to ze nikoho nemas

lenka3007
25. okt 2011

🙄

nativanativa
25. okt 2011

j
@sirinka bodja by si mala pravdu , ze to prijme a povie jej ze to najk zvladneme ... ale fakt nevies aka bude jej reakcia

sirinka
25. okt 2011

@briana a este raz sa ta opytam...co tvoj vlastny otec? ten by ti nevedel pomoct?

katka888
25. okt 2011

@briana
chod za mammou , uvidis co ti povie ona a potom sa rozhodnes.
mne keby prisla domov moja dcera , ktora ma teraz 20 mes a mala 16 a povedala, ze je tehu, tak na potrat by nesla ani keby sa o zem hadzala. matka ktora posle svoju dceru na potrat so slovami ze si skazila zivot / ako sa da zivot SKAZIT dietatom? / je podla mna na praskoch, alebo jej treba zmneit adresu na nejaku psycho ubyovnu.... pisem to tvrdo,ale to je véc co nepochopim.

habibi78
25. okt 2011

@briana necakala by som, kym sa on vyjadri.... ja by som sa na tvojom mieste vyjadrila, on by sedel na zadku a pocuval, ci by sa mu to pacilo alebo nie!!!!! nesmies byt taka makka, cakat na vhodnu chvilu, brat ohlad na to ci je alebo nie je unaveny, ci on bude mat naladu..... oznam mu ze odchadzas..... ak sa rozhodnes pre UPT tak nech rata s tym ze ho cele zacvaka.....a ak sa rozhodnes si babo nechat, tak nech rata s tym, ze ho alimentami z koze zderies..... nech si uvedomi ako sa sprava, bud trochu sebecka sakra a ber ohlad aj na seba..... nemozes sa cely zivot niekomu stale len prisposobovat....

irriss
25. okt 2011

Zivot s matkou, ktera neni a nikdy nebyla maminkou 😉 , ktera nenavidi svoje vlastni dite nepresvedcis nikdy ke zmene, kdyz ji prineses "cizi" i kdyz vnouce..

sirinka
25. okt 2011

@nativanativa to neviem...to mas pravdu, niektore zeny si titul matka veru nezasluzia...ale ja som od prirody optimista 🙂 a pevne verim...ze jej pomozu, nech sa rozhodne akokolvek...najme nech sa dokaze odputat od toho dotycneho...

briana
autor
25. okt 2011

moj vlastny otec ma 43 rokov a nevie sa postarat sam o seba, zije so svojou mamou, nie ešte že by mne vedel pomocť 😒

nativanativa
25. okt 2011

@irriss moooooooooooooozno o par rokov .... ale to je vo hviezdach...