Nosili ste na rukách v tehotenstve svoje menšie deti?
Dokedy je to v pohode?
Ja som nosila dosť dlho. Ak máš tehotenstvo bez problémov, tak si myslím, že je to v poriadku. Samozrejme, treba zdvíhať ak je to ozaj nutné a nie nosiť zbytočne.
Snažila som sa staršiu dcéru nenosit príliš, ale niekedy to inak nešlo, nosila som ju občas az do konca tehu, samozrejme nemala som rizikové tehotenstvo
@littlebaby som v 34tt a ked je to nutne 2r syna (cca 13 kg) nosim, samozrejme teraz uz dlho nevydrzim, a robim si prestavky ked je nutne ho preniest na dlhsiu vzdialenost (byvame na 3 posch bez vytahu, takze to je u mna najvacsi kamen urazu)....celkovo to vidim tak, ze to nie je idealne, a treba to minimalizovat, ale ak si v podstate vytrenovana na tu zataz, tak by ti to nemalo sposobit vazne problemy...
@ancovicka30 no moj ma 10 a pol mesiaca a 11kg , ja som v 21 tt na rizikovom a prve bolo cisarakom, niekedy to fakt bez nosenia nejde ale bojim sa
tvoje telo ti povie, ked to nebude v poriadku 😉 to mi povedala moja porodna baba.
musim nosit obcas, tiez sme na 3. posch. bez vytahu, s oblecenim ma aj 15kg, ked si ho dobre posadim na bok, zatial sa to da zvladnut, aj ked brucho mi uz zacina trochu zavadzat 😅
ako pise ikke , na boku je to pohoda. ja som aj 4 rocneho dvihala pri hre a podobne v podtate cele tehu
@littlebaby moja Miska ma skoro 18 kil a nosievala som ju bezne pocas celeho tehotenstva samozrejme ze nie tak casto ani nie na dlhu dobu 😉 teraz uz mam riadny kotol takze ju nosit nemozem ale su situasie kedy ju musim dvihat napr.ked ju davam do vane ale to je taka rychlovka 😀
@littlebaby tak to je trosku ina situacia, ked si na rizikovom, zalezi asi aj ze preco konkretne to mas rizikove, u mna to pravdupovediac tiez nebolo uplne ruzove, od 24tt sa mi skratil krcok plus bol zmaknuty, ale odvtedy az do 33tt drzal nezmeneny, takze najprv som viac stresovala ked mi to zistili v tom 24tt, ale ked na dalsej kontrole nebola zmena k horsiemu, tak som sa skludnila....verim ti ze s 10mesacnym sa neda nezdvihat, skus to obmedzit ako sa najviac da, a vzdy si oddychnut s vylozenymi nohami ked to pojde, a samozrejme zapojit muza a rodinu pokial je to mozne...drzim palce 🙂
@ancovicka30 no ved to teraz je akurat to obdobie ked najviac lozi vsade sprta chcel by chodit no este mu to nejde samemu a funguje cely den a vecerne zaspavanie hroza vydrzi hore do jednej
ja som nosila svojho 2 rocneho syna cele tehotenstvo.....a este aj behavala s bruchom za nim,ak mi usiel na odrazadle......ale ja som mala bezproblemove tehotenstvo...tak sa dalo....ale kazdy ako sa citi a moze....
moj maly ma 12 kg a dviham ho od zaciatku tehotenstva (teraz som v 8. mesiaci). niekedy sa inak neda, ked treba prebalit, obliect, ked place, dat ho na stolicku, do kocika, ... teda ho vlastne len zdviham, ze by som ho vyslovene nosila na rukach, to zas nie, to by som uz nezvladla.
@littlebaby No budeš to mať s dvoma takými krpcami veselé🙂 Ja mám rozdiel 1,5 roka a bolo to doosť zaujímavé. Ale vravím, že nie všetko v živote sa dá naplánovať.

Sarah mi ťahá na 3 roky, má cca 12kg. Nosím ju do teraz. A to sa už od 22tt otváram. To nosenie samozrejme nie je pravidelné, ale občas sa taká situácia naskytne, že to inak nejde.