icon

Nútia ma ísť na potrat, som zničená

miska_veverkova
15. máj 2015

Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(

dellfi
17. máj 2015

@tomiholjubavi presne, presne...

sardinka333
17. máj 2015

@rebekamarcusko kdežéééé....len sme s mužom mali rozum v hlave a nie v gatiach a chranili sme sa.

ali08
17. máj 2015

Niekedy sa môže stať že sa niečo pokazí A hoops sme v tom.čo bolo bolo treba hľadieť vpred A či je slečna mladá atď už aj mladsie sexuju A keď sa pritrafi ostanú tehotné akurát si nepýtaju radu tu na mk možno robia aj dobre lebo niekedy tu vie vystúpiť ak tlak hore alebo sa ti pozastavi rozum nad uvažovanim podaktorých (myslím všeobecne na všetkých fórach).Každá z nás sa vyjadrila poradila A už musíš zvážiť ty čo je dobré pre vás oboch.vážne ti držím.palceky A hl.máj pohodove tehotenstvo a Nad mamou sa netráp.všetko bude ok

rebekamarcusko
17. máj 2015

@sardinka333 vela krat sa stane,ze sa chrania a nepomoze to. ked sa prirode zachce nic jej v tom nezabrani :D 🙂 mohla si byt z tych stastnejsich

sardinka333
17. máj 2015

@rebekamarcusko antikoncepcia je spolahlivá tak ako je spolahlivá jej užívatelka - tvrdila moja dokina. Uprimne, kolko báb aj tu na fore piše ako ,,zabudli užiť,, tabletku a napriek tomu mali styk a pytaju sa či ,,možu byť tehotné,,. Väčšina zlyhaní je zlyhaním ludského faktora a nie ,,chémie,, či pomocok...Jedna moja známa tiež otehotnela na strednej - brala antiku a mala chripku, brala atb a zrazu bum...,,antikoncepcia zlyhala,,. Nie nezlyhala.....len zabudla si prečítať pribalový leták, že popri užívaní atb, v čase choroby sa odporuča doplnková antikoncepcia v inej forme. Neinformovanosť a naivita je jedným z častých dovodov ,,zlyhania antikoncepcie,,. Ale my ludia radi zvalujeme veci na iných alebo na prirodu...Samozrejme beriem do uvahy to malé, mizivé percento kde má ,,podiel,, priroda.

30petra
17. máj 2015

@miska_veverkova veď aj môj partner zarábal, chcela som tým stručným opisom povedať to, že sa to dá zvládnuť a môj postoj je taký, že by som sa tak isto rozhodla znova 😉

oskvarka
17. máj 2015

@sardinka333 tak neviem mne aj jedno promile pripadne na kondome sa pise neviem ci niej aj percento pravdepodobnost.. to mas 1 zo 100 az 1000 takze ludsky faktor ano ale aj zlihanie ine existuje. Poznam dokonca viac takych osobne co prisli na svet takotuto "stastnou nahodou"

dellfi
17. máj 2015

@rebekamarcusko aj ja som otehotnela napriek antikoncepcii. Su veci medzi nebom a zemou, ktore neovplyvnis aj ked dodrziz navod na pouzitie presnw!

nikuska744
18. máj 2015

@miska_veverkova tak ako si na tom? Padli dobré rady na úrodnú pôdu? Alebo ťa nakoniec presvedčila mamina?

miska_veverkova
autor
18. máj 2015

@nikuska744 este je to vo hviezdach...Sice stale to zlaticko chcem ale mam strach aj z jedneho aj z druheho...Teda potratu aj toho co bude ptm..Ale samozrejme ze ho chcem..V stredu idem ku gynekologicke tak vam ptm dam vediet 🙂

nikuska744
18. máj 2015

a v ktorom si týždni?

oddrobceka
18. máj 2015

@miska_veverkova je prirodzene mat strach, strach maju aj take, ktore babatko planovali... Samozrejme, ty si v ovela tazsej situacii, ale som rada, ze sa ti ozvali aj maminy, ktore si tym istym presli a dokazali vychovat dietatko, to znamena, ze to nie je nemozne, nejako sa to zvladnut da, myslim na teba 🙂

miriam2908
18. máj 2015

Pocuj ja som nemala školu dokoncenu keď som oznamovala rodine že som tehotná. Mala som 19 kým sa mi narodili moje krásne dvojičky tak som to dokončila. Foter sa somnou nebaví do teraz. Deti majú 8 mesiacov a videl ich 3x. A je mi to u prdele. Všetko zvladnes, keď sa tí tvoje stasticko narodí všetci budú na meko 🙂 uvidíš. Kašli na nich. Neboj sa je to tvoje a je to krásne. Je nádherné byť matkou a budeš n to hrdá 🙂

miska_veverkova
autor
18. máj 2015

@nikuska744 k tej gynekologicke idem v stredu po prvy krat na vysetrenie ale povedala mi ze na konci maja budem vo 8 cize ak chcem ist na potrat musim sa rozhodnut do 10.6 lebo 20.6 je posledny den kedy mozem podstupit potrat..Tak mi to povedala..ani by ste nevedli aka by som rada keby som ten datum premeskala a ja by som mohla donosit svojho pokladika maleho 🙂

orchidea123
18. máj 2015

Vieš ja som na.moju bambulku cakala dl hych 20 rokov ,viem je to ťažké bez podpory ale vázim si.každej ženy ktorá sa rozhodne svoje dieťa si.nechať a odsudzujem tie ktoré neberú antikoncepciu treba mať zodpovednosť voči nenarodeným aj narodeným Detom.Mať dieťa je VEĽKÝ DAR a nie každému je dopriaty. Lub svoje dieťa ono bude ľúbiť teba a keď príde do rodiny všetci sa zmenia a budú šťastní a zmäknú. Držím Ti palce nevzdávaj sa neplač teš sa z bábätka a všetko bude fajn aj mamina sa zmení bude ti pomáhať dokončis školu .Vieš nech sa deje čokoľvek na tomto svete nikdy v budúcnosti by som nedovolila dcérke aby si dala vziať dieťa pomohla by som ako by som mohla tešila sa pomáhala veľa šťastia nikdy to nevzdávaj a budeš šťastná.vieš moja známa si dala vziať dieťa v noci sa jej sníva ako ju bola vstáva spotená nešťastná a stále je to.prenasleduje Ty si budúca matka ty sa musíš rozhodnúť rozhodni sa správne.je to na tebe ahoj

dellfi
18. máj 2015

@miska_veverkova ani mne nezabrala tabletka po. Fakt som ju zhltla do dvoch hodin co som zistila, ze barierova antikoncepcia zlyhala. Aj tak som otehotnela. Cele tehu som strasne stresovala, ze co bude. Mamina ma sice skor prehovarala babo si nechat a teraz uz moj manzel mi dal moznost sa sa samej rozhodnut. Myslim, ze som sa tozhodla spravne!!! Moje dievcatko je velky dar!!! Nebudem tvrdit, ze je to lahke. Ako som ti uz pisala riesime aj finnancnu otazku a to ako a kde dokoncim vzdelanie je vo hviezdach. To ma boli najviac, lebo som ho chcela urobit vo Viedni a velmi som sa drela s nemcinov aby bola dost na urovni a aj aby som mala odborne vedomosti. No a ked to bolo na dosah ruky zrazu prask boli tam dve ciarky. Co by ine dali za taketo kolajnicky! Mozno si ho niekto adoptuje a bude s celeho srdca milovat! Uprimne trosku nechapem tvoju mamu. Porodila ta a vie ake to je a nuti ta zabit svoje dieta. Mne ta moja prave hovorila, ze to nemam robit lebo budem mat dozivotnu traumu a nikdy si to neodpustim. Inak tiez som sa jej narodila este na skole a skoncila nakoniec matfyz s cervenym diplomom. Aj ked sa zda, ze je casti zivota koniec, nie je to az take zle ako to vizera.

miska_veverkova
autor
18. máj 2015

@orchidea123 ved toho sa bojim..Ze ak pojdem na potrat budem mat tieto tzv. "Bludy".A bojim sa aj toho ze ptm nebudem moct mat deti..Ale tak behat v 17 s bruchom tiez nieje super ale beriem to tak zesa to narodi a to bude super ze ma zivot nie nejake blbe okolie.Ako mi napisala spoluziacka vzdy sa najdu ludia co budu ukazovat prstom a prave vtedy treba zodvihnut hlavu a nevsimat si ich 🙂

miska_veverkova
autor
18. máj 2015

@dellfi qk si ho nechame na adopciu nie..To si ho uz nechame 🙂 A ano mas pravdu niene to jednoduche ale to babo si myslim ze nam to v podstate vrati nie peniazmi ale jeho laskou,usmevom...Proste a ta cista laska dietata je nenahraditelna

rebekamarcusko
18. máj 2015

@miska_veverkova urcite bysom neriesila,c hovoria ostatni,je to tvoj zivot a nikto v tvojich topankach nikdy nechodil ani chodit nebude!!!

dellfi
18. máj 2015

@miska_veverkova ano, mas pravdu! Kazdy den mi prave toto dodava silu bojovat. A nie len s materstvom a zivotom ako takym. Ale aj s tou mojou frustraciou ohladom toho Rakuska. Kazdy mame daky sen a toto bol ten moj a moja Ninuska vsetko zmenila, ale v dobrom a obmakkcila aj mojho otca, co vzdy vravel, ze sa nikdy nemam rozmnozovat. Doslova a do pismena to takto povedal. A teraz ju nosi na rukach a place od stastia aka je uzasna!!! Moj vtedy priatel a teraz uz manzel bol tiez dost KO, ale teraz ju uplne miluje! Miluje ju aj cela jeho rodina. Co nas vsak oboch dost drti su financie. Ale to male slniecko za to stoji!!!

oddrobceka
19. máj 2015

@miska_veverkova inak ja, ked som bola tehotna, mala som 22, ale vzdy som vyzerala mladsie, v 15 tt mi sestricka u zubara povedala, ze si myslela, ze som ziacka ZS, lebo nechapala, preco mi nechce vytrhnut zub a ked jej povedal, ze preto, lebo som tehu, tak skoro odpadla. Tak si predstav, ze aj na mna ludia ukazovali prstom, pritom vedeli prd makovy 🙂

rebekamarcusko
19. máj 2015

@oddrobceka ja mam 153cm a som hrozne utla,vsade kde idem so synom,tak kukaju akoby som z neba padla :D vyzeram totiztzto na 14 rokov :D

nikuska744
19. máj 2015

@miska_veverkova zajtra ak pôjdeš k doktorke, už by si mala počuť biť srdiečko. A neber drobcovi život! Určite sa nájdu dobrí ľudia, ktorí pomôžu. Mám nejaké oblečenie doma pre bábätká, môžem poslať. Držím palce.

oddrobceka
19. máj 2015

@rebekamarcusko ja mam podobnu postavu, 160 cm a naposledy si odo mna pytali obciansky, ked mal syn rok,ja 23, nevedela som, ci si predavacka robi srandu, zrovna som tam sice bola sama, ale inak som do toho obchodu chodila aj s kocikom 😀

saxxxana
19. máj 2015

@miska_veverkova ak by si potrebovala vecicky tiez poslem len daj vediet 🙂

alenuska222
19. máj 2015

rozhodni sa sama za seba. Ja som pred pár rokmi bola tlačená zo strany priatela a aj kamarátiek aby som na potrat išla. Urobila som to a........ budem to ľutovat do konca života. Keby sa čas dal vrátit tak to neurobím. ☹

lauricka
19. máj 2015

@miska_veverkova u nas na gympli len nedavno mala stvrtacka babo, tak zo zaciatku je halo, a potom si kazdy zvykne, prestane to byt zaujimave a ona normalne chodi do skoly. Mamina jej s malou pomaha, casto ju v skole vidam aj s drobcom. Tak to nebude mamina, ale niekto iny, kto by mohol pomoct, to je jedno, len ked sa niekto najde. A da sa dat aj individualny plan a chodit na preskusanie. V pripade vzdelania je to vzdy o voli. Ak je, skola sa dokonci aj s babom.

lauricka
19. máj 2015

@alenuska222 zaujimave, ze v statuse mate Snazime sa otehotniet....Ak by som ja nechcela, mohli by ma aj hnat na potrat, nedam si to urobit. Zena by nemala dat na reci ludi okolo seba, ale na seba samu.

nikuska744
20. máj 2015

@miska_veverkova miška, tak ako?

enka111
20. máj 2015

@miska_veverkova daj vedieť ako si dopadla u lekára...