icon

Nútia ma ísť na potrat, som zničená

miska_veverkova
15. máj 2015

Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(

dellfi
20. máj 2015

@miska_veverkova tak ako si dnes dopadla? Som na teba myslela!

dellfi
20. máj 2015

@miska_veverkova myslela som na teba! Tak ako?

dellfi
20. máj 2015

Dokelu nevidela som ze to dalo na novu stranu.

elika74
21. máj 2015

@dellfi Asi musí predýchať návštevu u doktorky. Ktovie, čo jej povedala a kam ju to psychicky posunulo. Aj ja čakám, kedy napíše. Snáď bude všetko ok.

badimeria
21. máj 2015

Viem ze som pre teba cudzia a moje akoze kecy ta nemusia zaijimat ale prosim nedavaj si ho prec je to bozi dar on vedel preco ti ho dava a prijmi to tak ako to je to malicke stvorenie ta neskutocne zmeni a urobi ta stastnou a ver ze nik ti toto neda iba ono.Vies kolko zien nemoze alebo sa nedari mat deticky ja mam jedno a chceme drihe zial potratila som a rok sa nam uz nedari toto je pre zenu ako nocna mora pchaju domna kde co ale chceme ho moc.Preto ked ho mas v brusku uz bud stastna potom uz viac nemusis mat deticky moze sa stat cokolvek .......

miska_veverkova
autor
22. máj 2015

Ahojte baby,
Tak je to potvrdene som v 6 tyzdni..Bola to tam ako nocna mora kvoli doktorkem..Pyta sa ci sme vsetci rozhodnuty za potrat moja mama ze ano a ja som povedala ze nie..Odmietla som podpisat papiere..A v tom ma doktorka zacala presvieciat,ze nebude dobre ak si ho necham,ze nemam verit vsetkemu co sa pise na internete proste drzala s mamou...
Tak mam doporucenie na potrat ale zatial tam nieje moj podpis cize sa ziadny nekona..
Co sa tyka mna a partnera jeho rodicia nam nedovolili u nich byvat ale povedali ze nam kupia byt..Tak dnes ide moja mamina za bus. svokrou sa porozpravat..
Neuverite ale nakoniec prisla vcera za mnou mamina a povedala mi ze zo zaciatku to dietatko nenavidela ale teraz ze ho lubi 🙂

poohie
22. máj 2015

@miska_veverkova to je krasne svedectvo od tak mladuckej zeny, ze si tak presvedcena, ze zabit dietatko je zle. fandim ti a urcite sa nenechaj ovplyvnit okolim, ak tvoje srdce hovori nieco ine, hoci by aj cely svet ta posielal na potrat. mozem ti poradit poradnu pre maminky ako si ty, isto ti pomozu: http://www.alexisporadna.sk/
da sa kontaktovat ich aj iba telefonicky alebo mailom, nemusis osobne.
drzim palce! si skvela zena! 😉

denduska
22. máj 2015

@miska_veverkova čítam to tu a veľmi ti držím palce. Musí to byť ťažké bojovať tak s vlastnou mamou, na svoj vek si fakt veľmi silná a rozhodná. Nech všetko dobre dopadne 🙂

enia74
22. máj 2015

@miska_veverkova Miska, uz som ti raz pisala k tomuto tvojmu problemu a teraz ti napisem pokracovanie :
Za prve som rada ze si sa rozhodla si miminko nechat a bojovat onho. Priatela nepocuvaj, nepresviedcaj - nema to zmysel, bude do teba hucat len aby ta presvedcil aby si na inter.isla. Tak sa vzopri mame aj jemu a razne im povedz ze si sa rozhodla si miminko nechat a nech sa s tym zmieria. Bud ti pomozu aj s miminkom, alebo sa uz nejako postaras a vies ze si silna a zvladnes to. Myslim ze tym im zavries usta a pochopia ze uz nema vyznam do teba dalej hucat a presviedcat ta. Viem ze to je pre teba tazka situacia. Nepocuvaj ich, sustred sa na skolu, na seba a na miminko. Nepotrebujes krmit stresom seba aj miminko, preto im svoje rozhodnutie povedz co najskor a stoj si za nim.
K tomu pokracovaniu - urcite si pamatas co som ti napisala - ako sme sa s priatelom kvoli tomu rozisli, jemu sa po tom zakroku nejako ulavilo, pocitil ze sa zbavil zodpovednosti, zatial co ja som sa psychicky trapila vycitkami, on si zacal zit bohemskym zivotom. Vzdialovali sme sa citovo a prislo leto a zistila som ze rad travi cas v spolocnosti partie kde boli prevazne baby. Jedna z nich po nom isla. Ked som zistila ze ma podvadza, opustila som ho. Ona s nim zostala tehotna!!!!! zobrali sa, dnes uz maju 2 velkych synov a mne sa Miska uz nepodarilo otehotniet!! O to viac vsetko lutujem, takze ak si rozhodnuta mat miminko, razne a bez kompromisu im to povedz a stoj za svojim. Ja ked som zistila ze som tehu, uz som si nakupovala z vreckoveho oblecenie.. nakoniec som vsetko darovala zo slzami v ociach pre moju sesternicu ktora mala v tom case 2mes.

martaniana
22. máj 2015

@miska_veverkova určite nebudeš nikdy toto rozhodnutie ľutovať, máš náš veľký obdiv na svoj vek aká si uvedomelá , nedaj sa zmanipulovať, budeš skvelá mama , držíme ti všetky prsty!!! si silná, neboj situácia sa utrasie a nakoniec všetci pochopia že si sa správne rozhodla 🙂

gabrielkaa
22. máj 2015

Nečítala som diskusiu, iba tvoj príspevok. Píšem ti preto,lebo my sme mali v rodine podobnú situáciu. Moja sesternica otehotnela na strednej škole. Mala presne ako ty 17 rokov. Rozdiel bol akurát v tom, že bol síce z toho "poplach" lebo žijú na dedine a tam sa to berie viac konzervatívne, ale nakoniec mama aj otec stáli pri nej, podporili ju, ona si dieťa nechala a samozrejme porodila. S priateľom sú teraz manželia a majú už dve deti. Maturitu si spravila neskôr...ale spravila. Matura sa totiž dá spraviť neskôr, aj doštudovať sa dá neskôr, ale ak pôjdeš na potrat to sa už zmeniť nedá... Držím ti palce veľmi.

barnica
22. máj 2015

Čakať bábätko a necítiť oporu je zlé... Ale obdivujem ťa za odvahu a odhodlanie si drobčeka nechať. Nikoho nepresvedčíš rečami to je fakt ale skús to skutkami. Nevravím o tom ísť nakupovať detské vecičky atđ. ale skôr myslím zájsť za výchovnou poradkyňou a prekonzultovať s ňou možnosti ohľadne školy...Sú individuálne študijné plány a podobne. Všetci uvidia že aj keď čakáš bábätko nestratila si sa a chceš si školu dokončiť a chceš byť zodpovedná. Držím Ti veľmi palce a neboj trochu v tehotenstve si poplačeme každá ale si silná a budeš skvelá mamina. A tvoje bábo Ťa miluje zato že si s ním a bojuješ.

womankc
22. máj 2015

@miska_veverkova rozhodne sa dieťaťa nevzdávaj, školu dorobíš , dorobili aj iné , jednoduché to nebude , ale je to len o tvojom chcení niečo dosiahnuť . Keď sama budeš chcieť ešte aj výšku urobíš 😉 . Čo sa týka tvojho priateľa, je to smutné, že takto zbabelo, sebecky reaguje, asi nie je zvyknutý na zodpovednosť a samostatnosť. Absolútne sa bojí zobrať zodpovednosť za svoje činy a toto sa mu vidí ako ľahšia cesta. Úprimne moc budúcnosti s týmto partnerom asi nečakaj. Ako ti tu už radili viaceré hľadaj pomoc u príbuzných na 1000 % sa isto nájde niekto , kto ťa podrží. Ešte k jeho veku , preboha má 24 rokov to je dospelý chlap, ja som už čakala druhé dieťa v tom veku. Samozrejme každý máme mieru zrelosti nastavenú inak, dnešná doma priam tlačí ten vek osamostatnenia a zodpovednosti až do vyššieho veku hodne po 30 rokov , čo teda ja osobne nechápem však to už máš vo väčšine za sebou polku života a teda by už za tou tvojou púťou malo dačo byť vidieť . Ja osobne nie som zástancom veľkého vekového rozdielu medzi partnermi ..... Hľadala si oporu staršieho ? našla si si možno nezrelšieho ako si ty sama zrejme
Želám ti , aby si to vyhrala , aby si mala krásne tehotenstvo a aby sa tvoj partner spamätal a bol ti oporou , ktorú potrebuješ , život nemá nik jednoduchý , nie je to rovná cesta , má zatáčky, kľukaté zákutia , ale nie sú len zlé časti .............................. bojuj dievča , toto je jedna z mála vecí o ktoré je hodno ten boj ustáť ak nie jediná najdôležitejšia

womankc
22. máj 2015

@barnica dobrý názor a aj rada.......

rebekamarcusko
22. máj 2015

@miska_veverkova doktorka suhlasi,aby zarobila. viem o tom svoje mna tiez doktor s mamou presviedcali na potrat aj tak som sa rozhodla podla seba,teraz moja mama svojho vnuka miluje najviacna svete,este viac jak mna a sestru :D takze,postupne ti mamina zacne byt oporou. mama so mnou chodila na vsetky vysetrenia,ultrazvuky,hladkala mi brusko aj tvoja mamina je zena a ma materinske instinkty.🙂 drz sa a som rada ako si sa rozhodla 🙂

orchidea123
22. máj 2015

Vsetko co sa deje v zivote cloveka nie je len tak ma to zmysel a nic nie je nahoda som velmi rada ze si sa rozhodla si dietatko nechat my zeny sme silne stvorenia a musime velakrat zvladnut veci ktore by muzi nezvladli neboj sa urcite sa najde clovek co ti pomoze dokonci skolu nestresuj sa tes sa na babatko Urcite svoje rozhodnutie NIKDY NEOLUTIJES prajem vela stastia Vam obom zdravia a ked sa narodi neboj sa aj kamen zmakne a bude vsetko DOBRE

dellfi
22. máj 2015

@poohie parada! Len vydrzat este a uvidis aka s neho bude mamina nakoniec na makko! Nerozhodujes sa pre lahku cestu, ale pre spravnu cestu a budes nakoniec stastna! Aj ked aj velmi unavena a casto aj smutna. Zvlastne je ze mne prave doktorka povedala, ze ukoncenie tehu mi nedoporucuje lebo vidi aka som s tym nevyrovnana a ze to nie je dobre. Mozno som bola chlpcek starsia, ale rozhodne nie pripravena na babo, slobodna a s hlavou plnou planov. Moja mama bola nakoniec so mnou aj pri porode a ten matersky cit sa fakt zobudil! Drz sa dalej! Lebo to babo je clovek aj ked velmi malicky, ale uz teraz ma rucicky a nozicky, srdiecko. Roztrhali by ste ho na kusky. A kazdy clovek chce zit! A ta par centimetrova fazulka je uz clovek a uvidis, ze to bude clovek s vlastnou povahou a vlastnostami uz od babatka! A este jedna vec! Rozhodujes sa ty za seba a ty budes zit s tym rozhodnutim a moze sa ti fakt stat, ze sa s tym potom nevyrovnas.

dellfi
22. máj 2015

@poohie to nepatrilo tebe, ale
@miska_veverkova. Cely prispevok nad tym je pre teba. S tymto dotikovym telefonom robim teda fakt sprostosti.

brady1
22. máj 2015

@dellfi to iste može preživat za 5 rokov za 10 za 15 rokov, však je to len dieta ktoré by mohlo beztarostne rozprestret kridla a s dietatom už nikdy nebude moct,predsa bude musiet byt zodpovedná. ešte ani nezačala normalne žit pre boha. Aj ona ma právo užit sinaplno mladost. A nie všetci ju len utvrdzujete v jej mylnej myšlienke, ona len miluje pocit že bude matkou,ešte nevie čo toje.

betunka39
22. máj 2015

@miska_veverkova držim palce, aby ste to spolu zvladli, mamina ešte bude rada, že bude mať vnučatko. Moja dcera mala spolužiačku na strednej otehotnela v 15-tich. Skoro utiekla z domu, ale partner ju podržal, bola najlepšia študenkta v škole, mala individualne študium a dnes ma pracu, chodi dialkovo na vyšku, chlapček do školky a ma aj nejaky butik či čo. 🙂

dellfi
22. máj 2015

@brady1 ja viem! Ale na to ze zabije vlastne die nikdy nezabudne! Bude mat 30 a bude chciet dalsie a nepojde jej to a bude mat depresiu. Bude pocitat pseudo narodeniny a bude jej v konecnom dosledku horsie! Preco tu vsetci prehliadate moznost tej adopcie!!! Nezabijes a nejaky nestastny bezdetny par bude do konca zivota vdacny za to ze maju dietatko! Ono po tej interupcii nebude ako pred tym. Vsetko si to zo sebou ponesie. A stastna urcite nebude, aj ked mozno bezstarostna. Na chvilku a s balvanom na srdci.

elika74
22. máj 2015

@miska_veverkova To musela byt dusna atmosféra! Gratulujem k tehotenstvu !
Myslim si, ze si tam zmaturovala, lebo to uz je fakt skúška dospelosti, ustáť takýto nátlak a správne odpovedať.
Nebude to lahké. Ale máloktorá mamička to má lahké. Myslím si, že doktorka ťa vôbec nemala prehovárať ísť na potrat. Ona sa má starať o teba, ako o tehotnú mamičku. Moju dôveru by týmto úplne stratila, ani neviem ako by ma vedela ešte presvedcit, ze robi vsetko pre dobro matky a plodu a nic nezanedbáva.
Pozdravujem maminu, vítam ju v klube. 🙂

elika74
22. máj 2015

@brady1 ....viackrat som si tvoj prispevok precitala. Zaujali ma niektore tvoje myslienky:
"Vsak je to len dieta, ktoré by mohlo bezstarostne rozprestriet kridla. ....este ani nezacala normalne zit pre Boha."
Ty to myslis len na Misku, ale my, co ju podporujeme to myslime aj o tom malinkom nenarodenom a bezbrannom 6 tyzdnovom plode.
😉

brady1
22. máj 2015

@dellfi možno máš pravdu, ale adopciu malokto ustojí, ja keby som už porodila dieta už by som ho nikomu nedala, potrat je jednoduchší. Lebo napr. ked ja som bola tehu. tešila som sa sice na babo ale stale to nebolo realne pokial som ju nevidela naživo, podla mna sa materin. cit v skutočnosti prebudi až po porode, zatial len milujeme myšlienku že budeme ho alebo ju milovat najviac na svete.

oddrobceka
22. máj 2015

@miska_veverkova si uzasna, to ako bojujes za male. Uz teraz je jasne, ze budes skvela mama! 🙂
A ak sa budes obcas citit neisto a mat strach, ver, ze to ma kazda nastavajuca mamina 🙂
Do porodu je este vela casu, dovtedy kazdy bude na dietatko cakat s laskou a radostou 🙂 hned ako tomu zacnes verit, zacne sa to diat. Clovek si dokaze do svojho zivota pritiahnut vsetko, comu veri. Stastni ludia maju jedno spolocne, nikdy neprestavaju verit a nevzdavaju sa nadeje, takze urcite bude vsetko dobre 🙂
A kazdemu sa raz vsetko vrati. A tebe len to najlepsie 🙂

luci21
22. máj 2015

@miska_veverkova Veľmi ti držím palce, buď silná zvládnete to neboj. Máš moj obdiv!

dellfi
22. máj 2015

@brady1 ved u mna to bolo po porode take iste. Ze az vtedy som si uvedomila materstvo na plno a tym, ze som to neplanovala som naplno vychutnavala aj tie tieniste stranky. Tie si v podstate vychutnavam do teraz... su dni ked si doslova poplacem. Je to trosku aj skok do studenej vody. Ak si vsimnes, v kazdom jednom prispevku zdoraznujem ake je to tazke, coho vsetkeho sa clovek volky nevolky musi vzdat. A ked do toho celeho myslienkoveho kolotoca priratam financie a existencne problemy je to dost tvrdy boj. Ake na druhej strane su potom tie desive vycitky svedomia, ktore nikdy neprejdu. Mam kamosky co to podstupili, oslavuju hypoteticke narodeniny svojho dietata aj ked su sefkami a tak podobne. Moja gynekologicka (asi som mala stastie) mi dokonca povedala, ze aj ona otehotnela po polrocnom vztahu a v statnicovom rocniku a pekne dostudovala, vydala sa, dokoncila specializaciu a teraz ma uz aj druhe dieta. Nejak mi povedala celkom profesionalne ako a co ta interupcia obnasa a ked som sa rozhodla, ze nie sa potom spontanne rozhovorila, ze je vlastne rada lebo videla, ze s tym nie som vyrovnana. No a druhy gynekolog mi tiez ponukol moznost intetupcie ked som mu povedala, ze aj po tabletke po som ostala tehu a potom ked som sa rozhodla pre babo. Bol mily a profesionalny az do konca. Do nicoho ma nenutil!

nikuska744
22. máj 2015

@miska_veverkova teším sa s tebou a moja rada je: Zmeň gynekológa!!!

oskvarka
22. máj 2015

@brady1 mylis sa kazdy clovek je iny aj ja som to citila tak ako pises... ze som si nevedela k malemu vybudovat vztah... kazdy ma na to ine dovody ja som asi mala v podvedomi ze kym sa nenarodil este sa mu moze kdeco stat a potom by som bola nestastna takto aj s ludmi tazsie navezujem dovernejsie vztahy som velmi opatrna v tomto ... dokonca som mala neprijemny pocit zo seba za to ... dokonca aj ked sa maly narodil tak sa nas vztah vytvaral postupne .... potom som citala ze je normalne ze niektory to takto prezivaju.... napriek tomu osobne s presvedcenia by som ja s pocitom ze som niekoho zabila nikdy zit nechcela takze by som na potrat nikdy nesla (co ale ja nemozem posudzovat tak lahko lebo som v tanej situacii zatial nebola ale hypoteticky to tak citim) ale vecsina ludi to citit tak ako miska ze babetko lubi od prveho dna a buduje si k nemu rychlo hlboky vztah a potrat by bol pre nu obrovskov ranou na cely zivot... ved si pozri dievcata co potratia v 7 8 tyzdni ake su zlomene... to zeto citis inak neznamena ze to citis zle len to skratka citis inak ona citi ze miluje svoje dietatko uz teraz tak ako ty svoje si zacala mat raa ked sa narodilo, skus sa do nej vzit... apropo narodenim dietata sa nekonci svet ani moznosti... mozno je nieco tazsie ale netreba si z toho robit balvan... ano aj ja mam v rodine ludi co sa ustazuju ake je to s detmi tazke ako sa s nimi clovek obmedzi nikam a nic nemoze a tak.... alebo jedine ze zabremeni rodicou... a nikam nechodia ... a sedia doma zatrpknuty.... my s mm nemame ani jednu babku ktora by nam pomohla a chodime si kam chceme jasne ze nejake obmedzenia to chce ale kto chce hlada sposob ako sa to da.... mlady ludia maju viac enegie @miska_veverkova to zvladne a este sa bude aj mlada citit a este aj milovana svojim dietatom 🙂

oskvarka
22. máj 2015

@miska_veverkova apropo pristup tvojej gynekologycky sa mi moc nepaci ale zavisi ako si zachova profesionalitu a odstup po tvojom rozhodnuti... ak si bude drzat odstup a hore nos asi by som zvazovala inu, lebo tak ako moznost ze ti ponukne tak dobre ale presviedcat sa ked jej povies ze si sa rozhodla a natlakom vytvarat stres tehotnej zene je podla mna neprijatelne.... potrebujes profesionalny pristup ako ine matky ako pise delfi