Nútia ma ísť na potrat, som zničená
Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(
@miska_veverkova no tak vidis moja zlata, minule som ti pisala, ze vsetko sa na dobre obrati 🙂, tesim sa s tebou a pajem vsetko dobre
Dakujem vam 🙂 no gynekologicku nemozem zmenit do oktobra..A inac pre tie co sa pytaju z kade som tak z Banskej Bystrice 🙂 Moj ocino este stale o tom nevie ale keby sa mi to podari pred nim zatajit..Lebo zaciname zit novy zivot ako rodina a nechcem ho sklamat..Ale babatko si necham a raz sa to aj tak dozvie 🙂 Len nechcem dalsie natlaky tak uz radsej pockam aspon do 3 mesiaca 🙂 mozno aj skor..Som stastna ze moja mamima zacala mat rada aj to babo v brusku a moj priatel nas lubi oboch a je ochotny konecnepostarat sa 🙂 Lubim male aj priatela tak dufam ze vsetko dobre dopadne..A chcem sa opytat musim jest nehake vitaminy a lieky ale fakt kt. treba ? DAKUJEM 🙂 A aj vsetkym tym co mi verili 🙂
@miska_veverkova Držím palčeky.
@miska_veverkova ja som tu z dialky sledovala diskusiu a teda musim ti povedat, ze ti neskutocne drzim palce...!!! 🙂 , z vitaminov sa porad s gynekologickou - mne odporucil moj lekar a z liekov iba zelezo, najviac vitaminov mas v zelenine a ovoci a pestrej strave...Drz sa 🙂
@miska_veverkova papaj vela kyseliny listovej prve tri mesiace urcite si uplne skvela ze to miminko ostane s tebou navzdy
@miska_veverkova - ahoj, držím palce, lieky ani vitamíny (ak si inak zdravá) nepotrebuješ, len sa snaž, aby si mala pestrú stravu, veľa ovocia a zeleniny. A držím palce.
@miska_veverkova Ja som za bratie vitaminov a mineralov. Ak budes mat nevolnosti a nechut do jedla, pripadne rozne chute, sposob stravovania sa ti zmeni a kto ti zaruci, ze zjes dostatok toho, co ti treba. Kyselina listova je potrebna uz v prvych dvoch tyzdnoch, je samozrejme aj v zelenine. Ci mas dostatok zeleza, mozes zistit z vysetrenia krvi u svojej obvodnej lekarke. A ak mas nedostatok niecoho, predpise ti, co treba. Potrebujes napr. vapnik a horcik. Zdravie zubov cloveka zavisí vraj už od prenatálneho vývoja. To co nedostane v brusku pred porodom, tazko donho nalejes po porode. 🙂 Tvoje nové povinné čítanie: všetko o tehotenstve.
@miska_veverkova pri prvom tehu som brala cely cas multivitamin pre tehulky a maly bol strasne velky na mna.Potom mi dr povedal, som menila kvoli bydlisku, ked som bola druhykrat tehotna a toto som mu spominala, ze asi aj kvoli tym vitaminom bol taky velky, ze staci len v prvom trimestri kyselinu listovu, ze naepsi je femibion pre prvy trimester, lebo ma taku najvyssiu davku, aj nejame specialne zlozenie, aby sa odburavali skodlive toxiny. Takze som brala len ten a potom este asi v siestom mesiaci becko, lebo sa mu zas zdalo, ze malo pri eram a mala mala aj tak 3,5 kg 🙂
@miska_veverkova http://www.femibion.sk/femibion-800.php
Ono tie vitaminy su dost drahe, najdolezitejsia je vsak kyselina listova hlavne pre prvy trimester
Viac info o nej tu http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
Ale moja mama zistila, ze je so mnou tehu az v druhom trimestri (mala velmi nepravidelny menzes a bola troskubaculka) a som tu, zdrava 🙂
Dakujem za rady 🙂 z behnem do lekarne sa poradit 🙂 A aj za podrzanie a dufam ze bude dobre a male sa narodi a bude zdrave 🙂
@miska_veverkova a vlastne... blahozelam k babatku 😉 tesim sa, ze sa to zvrtlo na dobre a prajem ti, nech si mozes tehotenstvo a potom samozrejme aj dietatko uzivat!
@poohie dakujem ale este to na 100 percent nieje..A baby ako je to skupanim a s kupaliskami lebo velmi by som chcela ist este do tatralandie ale ak to je riskantne tak kaslem na to a nepojdem 🙂
@miska_veverkova kupanie je diskutabilne. Niekto ho nedoporucuje. Mne nspr. doporucili lebo mimi sa nechcelo otocit a ze vraj to pomaha k otoceniu. Nakoniec mi to pomohlo. Ale to bol uz 34 tyzden. Principialne sa to moc nedoporucuje, aj kef ja som bola. 😉 😀
Ja som bola pri mori a v poho. Tiez na zaciatku tehu to bolo 🙂
@miska_veverkova kúpať sa môžeš ísť v pohode, len nie do moc teplej vody. Na termálny bazén zabudni, ostatné by si mohla. Aj ja som chodila a dokonca plávanie je odporúčané gynekológmi. Ja som naposledy bola plávať v 9. mesiaci tehotenstva 🙂
@miska_veverkova kvoli moznej infekcii sa nedoporucuje. Daju sa kupit specialne tampony, v lekarni sa predavaju, tak aj na tie sa spytaj 🙂
Inak potom mozes pridavat prispevky aj vo svojom fotoblogu, hlavne ked budes hladat odpoved na nejaku otazku, ukaze sa to vsetkym vo verejnych blogoch a tak ti na to bude moct viac ludi dat odpoved 😉
Tampon namoceny teatree oil mi doporucili v lekarni.
@miska_veverkova mozes vsetko aj sa kupat , aj bicyklovat mozes, neodporuca sa to len z dovodu mozneho padu. Takze aj tatralandii radsej vynechaj tobogany 🙂 Neboj aj jest mozes vsetko , teraz mas vela otazok ale neni to take obmadzujuce ako sa zda.... 🙂
@miska_veverkova ahoj, nechce sa mi citat celu diskusiu...lebo, kto to realne nezazil nevie, neorzumie...kazdopadne, veci sa menia..ak si chces dieta nechat a nevies "kam z konopi" velmi odporucam kontaktovat p.Annu Ghanamovu- je to zena s obrovskym srdcom ,ktora sa venuje tehotnym dievcatam, ktore nemaju oporu v rodine..umoznuju im dieta si nechat ci absolvovat anonymny porod..stretla som sa s nou v jednej tv relacii, vela sme sa rozpravali..sanca pre nechcenych je jej projekt..
Ja som otehotnela v 16tich, ale mala som stastie na partnera a aj moju rodinu..jeho rodina p opociatocnom soku vsetko prijali a dnes su najstastnejsi stari rodicia...oplati sa bojovat...ale nemusis byt na to sama...velmi drzim palce
@miska_veverkova papaj kyselinu listovu.. dr. ti mohla predpisat mala by si to lasnejsie ... s tym kupanim ak zvyknes mavat gyn. problemi po kupani v bayenoch tak by som to neriskovala... ak nie ako ja tak kludne kup si v lekarni take tampony napustene vazelinou ci cim.. ale pozor nie napustene probiotikami lebo tie sa maju davat len v case MS ... mne totiz take chceli predat keby necitam krabicku tak platim prachy za blbovinu... je ich tam 4 tusim v tej krabicke stoji to nejak 3 eura +- a tobogany by som uz asi vynechala... apropo ja rodicov vzdy vravim az ked mam tehuknizku a v pohode ... ja sa vzdy bojim ze sa este nieco stane a akosi nemam rada ked mi osobne veci riesia iny ako ja ci mm...
ozaj a este nema sa chodit do savny a do vody teplejsej ako 36,5 stupna
@miska_veverkova inak ak si zdrava vytaminy ine okrem kyseliny listovej to netreba radsej jedz vela zeleniny a ovocia a ta kyselina listova je na vyvoj organov a koncatin tak to do 13-14 tt minimalne... lacna v lekarni je elasti-q podla mna je zbytocne drahe platit femibion.. sama dr mi povedala ze to netreba
@miska_veverkova gratulujem k úžasným správam ... aj k tomu, že aj mamina sa rozhodla ako sa rozhodla... a partner sa zrejme uvedomil. A hm no pozri kúpanie.. neoželieš to radšej ? aspoň toto leto? a také "masovky" -ako tatralandia a spol., by som už ja osobne duplovane neriskovala, maximálne omočiť si členky ... to je všetko. a tampony v tehu už vonkoncom nie. ale tak rozhodni sa sama, hlavne nech všetko ide ako má a ty si užívaj bezproblémové tehotenstvo.
a k vitamínom - kyselinu listovú učite, neuškodí ani "zdravým" ženám v tehotenstve a ostatné s mierou, radšej v prirodzenej forme.
@miska_veverkova miska velmi ti drzim palce, myslim ze nakoniec vsetci budu to male miminko lubit a budu si v duchu nadavat ze vobec spomenuli slovo potrat, ked sa na nich bude pozerat svojimi velkymi zlatymi ocami. A velmi sa tesim ze si ho chces nechat, budes uzasna mamicka 🙂 zatial prajem aby cele tehotenstvo bolo ok a boli ste zdravi. Drz sa toho o com si presvedcena a nedaj si nanutit veci ktore nechces.
@miska_veverkova - je to riskantné. Kúpanie počas tehotenstva na verejných kúpaliskách neodporúčam. Zdravie dieťatka je dôležitejšie. Nikdy nevieš, kto do teba strčí, kopne ti do bruška a pod.
mila Miska,hoci ste s priatelom isli nato opacne,teda najskor ma byt svadba,potom sebadarovanie sa druhemu,aj tak to co v tebe rastie je NOVY A ZIVY CLOVEK.Dietatko ktore v tebe rastie je to najuzasnejsie,co moze buduca maminka prezivat a ty spolu s nim.Teraz si vystavena obrovskemu tlaku zo strany okolia,no jednoznacne ani neuvazuj o aborte,zabiti dietatka.Nasledky takejto vrazdy su fatalne nielen pre tvoju psychiku,postupom vycitky svedomia ale dietatko,ktore je zive ,je pri potrate zvnutra maternice dotrhane na kusky.To co citis,to je spravna volba.Niet nad krajsi pocit stastia ako mat zive dietatko v naruci,je to uzasny dar od Pana.S manzelom mame 6 detí.Prosím ťa doveruj mi,verím ze napriek tlaku sa rozhodnes pre dieťatko.Prajem ti pozehnanunoc aj babätku.Lubka Vranova
Som rada ze si si nechala babatko 🙂 ak by si to neurobila podla toho co si pisala by si to cely zivot lutovala kazde dietatko by ti pripomenulo ze "moje mohlo byt uz take velke" pozri kolko ludi by deti mat chcelo a nemoze 🙂 deticky su dar 🙂 ja som otehotnela neplanovane ako 23rocna plakala som ale od toho dna dodnes syna lubim viac a viac 🙂 moa sestra otehotnela ako 18r a moja svokra tiez :D a este aj priatelova sestrenica takto a tiez teraz doraba strednu popri malej 🙂 vies ako sa hovori kto chce hlada sposoby kto nechce hlada dovody 🙂 drzim palce s babatkom 🙂 vezmi si aka budes mlada na jeho stuzkovej ;)
Ahojte baby 🙂 Ďakujem všetkým a prepáčte,že sa ozývam takto neskoro..O môjho drobčeka som prišla 5.6 bolo to veľmi ťažké a stále je..Určitým ľuďom neviem odpustiť to čo spôsobili mne,môjmu partnerovi a hlavne môjmu bábätku,ale predovšetkým sa najviac hnevám na seba pretože mám pocit viny,že som bola slabá..Všetkým mladým mamičkám odkazujem,že nech sa neriadia touto krepou dobou pretože bábätko je naozaj niečo vzácne a je jedno kedy ho máte ten kto chce nájde spôsob ako sa oň postarať a 9 mesiacov je dosť dlho na zábezpeku bábätka ak máte pomoc..

Drzim palce. Inak tu dr by som hned a zaraz vymenila! Lekar, krory by ma ptesviedcal aby som zabila vlastne dieta by u mna skoncil na plnej ciare.