Nútia ma ísť na potrat, som zničená
Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(
@miska_veverkova doporucujem aj ja tu poradnu Alexis. Mne pomohli a dokonca nasli aj pre mna ekvivalentnu poradnu v mojom okloli, kedze som byvala v Rakusku. Su naozaj chapavi a taktni. Potrebujes sa porozpravat s odbornikmi.
moja dcéra mala teraz 17 ľúbim ju veľmi a keby sa jej také dačo stalo prijmem to ako Boži dar a budem ich ľúbiť spolu, neurob to čo je proti tvojej volí aj keď bude to tažke
@miska_veverkova moja dcéra mala teraz 17 ľúbim ju veľmi a keby sa jej také dačo stalo prijmem to ako Boži dar a budem ich ľúbiť spolu, neurob to čo je proti tvojej volí aj keď bude to ťažké
Nedaj sa !!!! Ked bude babo na svete, radičia zmäknu. som učiteľka na VŠ a mnoho mojich študentiek študuje s babatkom. je to síce ťažšie a mnoho predmetov opakujú, ale dá sa. Nemáš starých rodičov, čo by ťa podporilim prípadne ti poskytli ubytko, aby si bola načas preč od negatívnych názorov ?
@annate @zuska2001 dievčatá, ale miška to už má vyriešené ... vid posledný príspevok na predchádzajúcej strane ... žiaľ ... ☹ je mi to ľúto @miska_veverkova ... a teda napokon to bol MA ? ak dobre rozumiem z tvojich riadkov?
Ja som na moju vysnivanu dcerku cakala dlhych 20 rokov potom som bola tehotna prvotny sok boze dieta po 40 ke co povedia ludia??? Kaslem na lludi aj tak mi nikto nepomoze zrazu som sa na nu zacala velmi tesit dnes mq 3 roky 4 mesiace nedala by som si ju za nic na svete je moje vsetko a ked mi povie "" Maminka ja ta velmi lubim "" je to najkrajsie co ma mohlo v zivote postretnut neboj sa budete v poriadku obaja a nikdy nebudes mat bycitky svedomia ze si si ho dala prec drzte sa a vela syastia prajem neboj sa urcite sa najde niekto kto ti pomoze a ked sa male narodi vsetky lady v rodine sa pohnu lebo mat male dieta ZDRAVE JE velky dar ved kolko zien by bolo matkami ale nie je im to dopriate...zial
Tak to mi je luto zial som necitala predoslu stranu drz sa skoda ze....
Och bože :( Miške, je už písať neskoro ale ak by náhodou túto diskusiu čítala nejaká iba baba. Nedávajte si drobcov preč je kopec žien, čo sú ochotné pomôcť, už sme s kamoškou urobili pár zbierok, pre slobodné mamičky, verte mi, každá jedna vecička pomôže. Sú ženy čo dajú síce starší ale za to dobrý kočík, postieľky, monitory dychu atď. Je to veľká investícia, ktorú môže mamina z príspevku pri narodení dieťaťa odložiť na horšie časy atď.
@bocianka123 ak my vysvetlíš čo je MA tak budem vedieť odpovedať 🙂
A baby čo ste nečítali moje predošlé príspevky tak bojovala som ako som vedela,ale žiaľ moji rodičia vyhrali a dúfam,že sú teraz šťastný..
@miska_veverkova, prepáč moja, ale nečítala som drž sa prajem ti v živote veľa šťastia
@miska_veverkova ja som pochopila najprv,že si spontánne potratila.Pises, že o bábätko si prišla. Nepises ako. Samovoľne? Interupcia?
A čo sa stalo?
Veď vám svokrovci išli kúpiť byť. Priateľ dieťa chcel. Pracuje. Kde bol problém?
Prečo vinis rodičov že vyhrali? Šla si po ich nátlaku na UPT? ak áno,tak predsa ti tu baby písali,že ty rozhodujes o tom,čo bude a za svoje rozhodnutie musíš prevziať zodpovednosť. Nie ukazovať na druhých. A zvlášť po zmene pôvodnej situácie. Mali by ste dokonca byt ..nechápem.
@matafen Moja zlatá, ty ešte vôbec nevieš čo ťa v živote s dcérou čaká :D Keď bude mať 17rokov, ty budeš mať 50, ak bude mať dieťa najskôr v 30tke, tak ako si to predstavuješ, tak jasne nepomôžeš jej, lebo už nebudeš ani vládať...čítam síce Tvoje príspevoky s pár mesačným odstupom, ale úplne ma vytočili. Drahá moja otehotnela som v 19tke porodila v 20tke, nepotrebujeme finančnú pomoc od nikoho a mnohé ženy čo rodili 30+ nemajú toľko prostriedkov, nestavia svoj dom, zatiaľ bývame v byte kde si platíme nájom ale sme boli sami, dva auta atď. Ale to sa môže kedykoľvek zmeniť. Obmedzenie??? aké prosím ťa, nepotrebujem svoje dieťa odkladať aby som niekam šla boli sme s ním na chate, oslavách, dovolenkách sme mladí zvládneme to :D Prvý krát sme ho nechali 2,5hodiny u mojej mamy túto nedeľu ako vyše 13 mesačného aby sme si mohli užiť wellnes.
@miska_veverkova MA - spontánny potrat, ako napísala aj @macamac , tiež som to tak pochopila... že si potratila spontánne...
strasne smutne je citat tuto diskusiu...o to viac, ze mnohe baby ste ju tu posielali..doslova posielali na potrat..Odsudzovali ste ju..urazali...vraveli,ze je nezodpovedna.....To ze chcela mat dieta je velmi zodpovedne ...A to ako sa rozhodla je jej vec....
Ale to,ze kopec zien hovorite,ze potrat je riesenie ked ona to dieta chcela..je smutne...
Poznam kopec zien kt.nemozu mat dieta....a mne osobne keby niekto povedal, budes mat dieta v 17...tak radsej ho budem mat...ako ho nebudem mat nikdy....
@stanka284 bola som na potrate..Je ľahké povedať,že je to moje rozhodnutie neobviňuj za to druhých,ale vôbec to nieje také jednoduché ako sa zdá..Veď moji rodičia ma doslova psychicky ničili keď mi povedali,že si mám ísť za frajerom tak som sa postavila,že idem a v tom ma nikam nechceli pustiť..Proste ono to nieje tak,že za všetko môžu oni,ale za môj potrat áno..Ten čo to nezažil to nepochopí pretože nikdy nemusel bojovať za svoje dieťatko sám a keď už bolo neskoro začal aj partner..
@miska_veverkova skoda, myslela som, ze viac zabojujes, ze ho naozaj chces. Ze skusis najst pomoc aj inde, nez tam, kde ti pomoct nechcu.
@lauricka bojovala som ako vedela a všade inde by ma len posielali na potrat dokonca aj kamarátky mi to vraveli
Mna by nikto nedonutil dat si to prec a je jedno ci by som mala 17 alebo 20.., skola sa da dokoncit.. Kamaratka bojovala az do porodu a potom externe... A ani moje dieta by som do toho nenutila.. Nechapem ako ta k tomu mohla mamka donutit.. Nieje to lahke ale zvladli by ste to... Ach.. Co uz stalo sa.. Drzim palce v zivote a skore psychicke zotavenie.. A dufam ze tvoj priatel je uz ex.. mat takeho partnera u mna by skoncil...
@miska_veverkova pozri, to si uz musis vysporiadat sama so sebou. Ja by som za boj povazovala nieco ine. A nechala by som si ho, ak by som ho naozaj chcela. Hladala si pomoc u ludi, ktori ti pomoct nechceli.
myslim, ze nikto z nas to nevie pochopit, kto v takej situacii nebol. a ani to nemozeme vediet, ako by sme sa zachovali my. jasne, teraz s chladnou hlavou je nam vsetko jasne. ale v takej situacii asi nikto nema chladnu hlavu. takze nesudme. toto ziena uz trpi dost, nepridavajte jej!
@miska_veverkova normalne som v soku ako moze toto urobit rodicia.ako ti toto mohli spravit.Mam najstarsiu 10 rocnu dceru a viem uz teraz ,ze ak by bola v takej situaciii urcite jej pomozem,s financiami aj vychovou.ako stym mozu zit ?
@miska_veverkova neodpovedala si,prečo sa nekonala kúpa bytu od svokrovcov,ktorí od začiatku stali pri tebe. Nakoniec stal aj partner,aj tvoja mama ho zrazu milovala. Neviem, čo sa teda stalo,že to milované dieťa tu už nie je.
Smutné. ..
Buď si obklopená nevyzretymi dospelými,alebo neviem. Ako môžu chvíľu vnuca odmietať, potom zrazu milovať a zas na to kazat sa ho zbaviť strasnym spôsobom.
Buď sú aj ony mimo,alebo len táto téma je mimo.
Ach tento sprosty svet. Je mi s celeho luctva nagrc...
To dieťatko Ťa už teraz veľmi potrebuje. Buď silná v boji s okolím. Život je najväčší dar. Si veľmi rozumná na svoj vek, a máš srdce na správnom mieste. Ak by si niečo pre bábätko potrebovala, ozvi sa a budem sa snažiť pomôcť.
@macamac tiez mi je s toho smutno a dokonca cely den.... Ale zase @miska_veverkova nikto sa fakt nevieme vzit, ale skus sa s toho poucit. Ze ked niekedy budes mat zase urobit rozhodnutie typu sam proti vsetkym, spomen si na tu bolest co teraz citis a rozhodni sa spravne! Ale s tymi rodicmi ta chapem. Moji si tiez mysleli, ze to najlepsie co mi mozu dat je psychicky natlak. Hlavicku hore a skus sa o tom fakt s niekym porozpravat lebo mozes mat s toho fakt tazke depresie! Fakt sustred sa na pozitivne veci, ktore ta este cakaju. A hlavne, clovek, ktory si niecim podobnym niekedy presiel, sa do teba fakt nebude navazat. Inak by si sa naozaj mala naorientovat na niekoho ineho ako je modry konik. Tu sme vsetky mudre ako radio! Potrebujes oporu.
@miska_veverkova Ahoj, asi si môj príspevok, zle pochopila vôbec Ti to nemám za zlé, písala som len o tom, že ak by bola nejaká baba v podobnej situácii, možno by sme jej vedeli pomôcť....
Viem, čo je to psychický nátlak od rodičov a to len v typu pôjdeš na takú a takú školu atď.
Ak ťa nemá kto podržať nemáš šancu, to je jasné, úprimne je mi ťa tak strašne ľúto, verím, že nájdeš skutočného muža, ktorý pre Vás vybuduje zázemie. Želám Ti v živote len to najlepšie, ale už sa nikdy nedaj ovplyvniť a bojuj, o odpustení rodičom Ti nejdem písať lebo ja by som neodpustila.
@miska_veverkova Ahoj, ctu tvuj probeh a je mi to moc lito, co se stalo....nedej se nicit a prihlouple komentare tady si nevsimej!
baby, jste nektere fakt na hlavu??? Mela vic zabojovat a hledat pomoc u spravnych lidi...co to je za kecy!!!
Je to 17-ti lete dite to hleda pomoc hlavne u rodicu a kdyz rodice potopi tak co ma asi delat! Jit s ditetem spat pod most?
V tvem pripade selhali rodice ne ty. Bud statecna, vsechno bude dobre, ty za to podle me opravdu nemuzes.....myslim na tebe a
@miska_veverkova Strašne, strašne by som bola nahnevaná. Ak chápem, nepodržal ťa ani partner. Poslala by som do kelu kamošky, frajera a celú rodinu. Keď skončíš školu, amestnaj sa a odíď od nich. Keby si potrebovala nejakú ps
ych.podporu, napíš my. Som z BB.

@miska_veverkova je mi to velmi luto ☹ presla si si niecim velmi tazkym a nesies si to so sebou. to odpustenie je vsak potrebne - aby si nasla pokoj, potrebujes odpustit sebe aj vsetkym okolo. tvoje dietatko ti to davno odpustilo. teraz je rad na tebe. drzim ti palce, asi to potrva, ale pojde to. mozes sa z toho dostat a raz svoje dietatko objimes. mas dobre srdiecko 😉 znovu ti poradim tuto poradnu, pomahaju aj v tomto pripade: http://www.alexisporadna.sk/