Očkovanie v treťom trimestri proti čiernemu kašľu

petra3312
28. jún 2016

ahojte, bolo Vam ponukane ockovanie proti ciernemu kaslu? Ake su Vase skusenosti s vakcinou?

rheuska
28. jún 2016

Ja som ho bohuzial nestihla. Malo by sa očkovať aspoň dva týždne pred pôrodom, aby malo dieťatko protilátky. Co som o tom čítala, tak na Slovensku veľmi potrebné nie je. Ja žijem v Írsku a tu a v Anglicku mali nejaký výskyt za posledné roky tak odporúčajú. Samozrejme to sú vedomosti z netu. Tak je možno lepšie opýtať sa lekárky nakoľko je potrebné.

petra3312
autor
28. jún 2016

@rheuska ja zijem v USA a ked som bola pred 5 rokmi tehotna, tiez sa to tu este nerobilo, pytala som sa na to lekarky akurat dnes, ona ze to je otazka asi 2-3 poslednych rokov, ze tiez mali zvyseny pocet pripadov...sama som bola preockovana pred 8 rokmi, co je sice dobre pre mna, ale z hladiska protilatok pre dieta to nema ziaden vyznam. Len skoda, ze som o tom nevedela dopredu, dala by som sa preockovat tesne pred otehotnenim. Takto mam z toho obavy.

rheuska
29. jún 2016

@petra3312 no rozhodnutak sa musíš sama. V prvom trimestri som sa dala zaočkovať proti chrípke. Na to som nemala žiadnu reakciu. Ani šuplík. A chrípku som vdakabohu tiež na dostala. Neviem spoliehala som na to, že ak je to v tehu tak je to safe. Nemyslím, že by riskovali žaloby. Alen ja robím s ľuďmi, tak riziko nákazy je dosť veľké.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre