Odber plodovej vody a citlivá maternica. Áno či nie?

dady111
12. okt 2009

ahojte mamičky,
v 20tt. mi diagnostikovali na ultrazvuku cystu plexus chorioid. Vraj sa zvykne rozpustit, ale pre istotu je dobre ist na odber plod.vody, či je geneticky všetko v poriadku. Velmi sa bojim, prvé tehu som prelažala v nemocnici s precitlivelou maternicou (tvrdlo mi bruško). Je riziko odberu velké?? Dr. sa k tomu nechcu vyjadrit, je to vraj iba na me, lebo to nemusi dobre dopadnut... Mamičky, čo si myslíte, máte niektorá zkusenost??? Dakujem za každé slovo

vejula
12. okt 2009

Ahoj Dady no ak ti môžem poradiť vykašli sa na odber plodovej vody. Moja krsná bola na odbere dostala infekciu plodovej vody a začala sa otvárať aj porodila v 7 mesiaci a chlapček mal 1,05 kg a museli ho viackrát oživovať a ešte teraz to dobieha... No a moja mamina otehotnela asi rok po krsnej no a mala už 40 rokov, všetci lekári do nej hustili nech ide na odber, lebo ani krvné testy neboli dobre... Ale ona to odmietla, lebo nechcela riskovať život bábatka. No, a vydržala všetky tie tlaky lekárov a narodil sa jej krásny zdravý chlapček... Bráško má momentálne 8 rokov a je výnimočne chytrý a zdravý ani nehovorím... Ak ti mám poradiť neriskuj to.... Ale samozrejme všetko je na tebe, to je len moja rada... Papušky a držím pršteky.

adinam
12. okt 2009

dady,polož si otázku,či by výsledky amniocentézy zmenili tvoje rozhodnutie porodiť to dieťatko.Tak nájdeš odpoveď,či ísť,alebo neísť.Samozrejme konzultovať s lekárom,aká diagnóza to je,čo to znamená do budúcnosti pre bábätko....Ja som mala tiež tento problém,bola som aj na amniocentéze.Výsledky boli v poriadku,cysta sa vstrebala a mám krásneho zdravého synčeka. 🙂 Myslím,že pokiaľ robí odber skúsený odborník,tak niet sa čoho báť,aj keď maličké riziko tam je.To je môj názor,rozhodnúť sa musíš sama.Tak Ti držím prsty,aby tvoje rozhodnutie bolo správne a bábätko zdravučké!!!!!!
Inak kukni si témy- amniocentéza a aj tému cysta chorioid. plexu

segricka
14. okt 2009

súhlasím s adinam. ak by boli výsledky zlé, čo by si spravila?
mne pri oboch tehu odporúčali odber plodovej vody, ale odmietla som. viem, aké sú riziká spojené s odberom plodovej vody a rozhodnutie bábätko si ponechať by som nezmenila,len ak by jeho narodenie bolo pre neho samého utrpením.

obe bábätká sa narodili krásne, zdravé.
takže hore hlavu, nestresuj, všetko bude v poho 😉

macka01
14. okt 2009

odber plodovej vody nesie menšie riziká ako to že napr.potratíš.Samozrejme že to musí robiť odberník,veď preto sa to nerobí všade,Ja som na ňom bola,vysledky sú presné,tam niet čo pochybovať.Je to rýchle a nebolestne,pošlu ti ich poštou tak za 2 týždne.Je to ako by ti spravili genet.testy,ešte ti aj napíšu čo čakáš.Ale je správne podotknute,čo chceš.Ak nechceš postih.dieťa tak choď kým je čas.Ak si rozhodnutá miminko donosiť nech má akúkoľvek vadu,tak nechoď,načo,dozvieš sa všetko po pôrode.Držím palce 😉

biba12
14. okt 2009

Ja som na odbere plodovej vody bola v 21 tyzdni tehu a vysledky/vsetko ok/ som sa dozvedela v 24 t.t. A vsetko som oplakala. Jednak to bolelo a cakala som 3 tyzden na vysledok a kazdy den som si hovorila, ze musi byt vsetko ok..... Ved ta pravdepodobnost, ze by mal Downov syndrom je mala/ 1:585/ . Suhlasim s predchadzajucimi dvoma prispevkami, Chces to dieta ? Ja viem, co by som spravila druhykrat.

froggy
14. okt 2009

Já jsem týden po odběru a cítím se dobře.Je to opravdu na Tobě jak se rozhodneš.Byla jsem na 1.screeningu a měla jsem výsledky dobré,ale je mi 37 a chtěla jsem mít tu jistotu i s rizikem 1%,že se může cokoliv stát.Doktorka mi řekla vše na rovinu i s riziky,ale rozhodnutí je opravdu na Tobě.Já bych nechtěla dítě s vadou,tak jsem šla na odběr i přesto,že partner nesouhlasil.Teď čekám.Tři dny jsem nevylezla z postele pro "jistotu" a samozřejmě se šetřím.Výsledky budou do 14 dnů a to neovlivním.Člověk musí opravdu vědět,co chce.Zákrok nebolel, jen takový malý tlak při odsávání,vše hotovo do 1 minuty.Přeji Ti,ať se Ti vše vydaří,ať se rozhodneš jak chceš. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre