icon

Odporúčali by ste monitor dychu?

jaaaaana45
10. júl 2018

chcem sa opýtať aké mate skúsenosti s monitorom dychu pre bábatka, odporucate alebo nie, ak je to super vec aky monitor je najlepsi... dakujem pekne =)

Strana
z2
veronika_271
11. júl 2018

Za mňa určite, je to dobrá vec. Malinkú mám stale pod dohľadom. My sme si monitor požičali od zdravotnej poisťovne.

mismor
11. júl 2018

My máme požičaný z pôrodnice a nám to dokonca pri predčasniatku dali do prepúšťacej správy ako viac-menej povinnú výbavu, že si ho máme zaobstarať. Keď prišla lekárka na prvú kontrolu k nám domov, to bola jedna z prvých vecí, čo kontrolovala, či máme.
Ja som to neplánovala používať, ale nakoniec som zistila, že je to dobrá vec a používam to vždy, keď malý spí v postieľke

zeytin
11. júl 2018

@jaaaaana45 Ja som mala monitory pri vsetkych detoch do cca 6 mesiacov. Bola som si taka istejsia, najma ak deti spali a nebila som pri nich. Ni a najmladsi, jeho specialitou bolo spinkanie na brusku, takze to bolo bez debaty, pretoze pri tejto polohe sa zvysuje riziko nahleho umrtia. Mali sme kupeny cez bazar nanny a velka spokojnost.

evalin88
11. júl 2018

Najprv som to nechcela.. Mama to nemala a mala nas troch ale v nemocnici ten monitor bol na kazdej postielke.. Naucili nas s nim fungovat. Ked som prisla z nemocnice brala som to ako automatiku. Kupili sme Nanny vyrabaju to cesi a stoji okolo 100€.. Neviem ich porovnat a maly ma 3 a pol mesiaca a uz sa z toho posuva a cestuje po postielke.. Tak to casto pipa ked ho to nezaznamena...

ciusinka
11. júl 2018

Ja urcite odporucam, povodne som nad nim nerozmyslala, ale kedze syn sa narodil predcasne, tak nam ho aj v nemocnici odporucali, kupili sme ho a odporucam to kazdemu, ja som vdaka nemu dobre spravala a pouzivala som ho az do maleho 2 rokov a 2 mesiacov, kym sme ho nepresunuli do velkej postele..Mali sme Babysense 5 a odporucam, ziadny falosny poplach..

dadus_ka
11. júl 2018

@jaaaaana45 niektore zdravodne poistovne ako napriklad dovera a union pozicaju monitor dychu na pol roka zdarma.

janulka2811
11. júl 2018

@marylynn veď to,kamoska to mala na dvojičkach a keď boli u nás sa malá nejako pohla,stiahla bruško a začalo to pipat,no jediná výhoda je tá,že je monitorovane aj v kociku,kolíske atď.

halci
11. júl 2018

Ano, pouzivali sme ho pri oboch detoch, clovek nikdy nevie. znacka Angelcare. boli sme s nim spokojni.

marylynn
11. júl 2018

@janulka2811 ale zas tých falošných poplachov veľa nebolo... a keď si ho už vedela dať dolu tak už som sa nenútila s ponukou, keď pipal 😁 a ešte je podľa mňa vyhoda, že tým, že je na plienke sa ti nestane čo pri klasickom monitore, že vyberieš dieťa z postielky a zabudneš ho vypnúť 😁

marylynn
11. júl 2018

@marylynn * už som sa nebudila s panikou

lenkaam_1
11. júl 2018

Za mna urcite ano radsej 100x za den plany poplach ako nestastie....inak my sne ho pouzivali do 6mesiacov a plane poplachy boli len 3....za ro jeden mi pravdepodobne zachranil syna ked zaspal strasne tvrdo az s zabudol nadychnut..

elzena2
11. júl 2018

Ja som to pri prvom nemala a cely prvy rok som ho neustale cez poobedny spanok kontrolovala, ci dycha a aj v noci som sa parkrat zobudila v strese, ci je vsetko v poriadku. Len to asi aj preto, ze som vsade (porodnica, detsky lekar, materialy pre nastavajuce matky...) dostavala informacie o tom SIDS, tak ma to až príliš vyplašilo.

danielak84
11. júl 2018

Pre mna je monitor zakladna vybava pre babatko.Dcerka nam umrela v postielke ked mala 17m a dodnes si vycitam ze nemala monitor.Syncek 2r ho ma od narodenia a bude ho mat dokym sa bude dat.Dalsi syncek 3m ho ma tiez.Pre mna je to automatika zapnut vypnut.Bez neho uz neviem spavat.Starsi syn nalial vodu do tej jednotky a nefungoval tak som celu noc sedela pri jeho postielke a sledovala ci dycha.Druhy den som hned letela kupit druhy.Oba su zn Nanny a ziaden plany poplach nebol.

Strana
z2