Odporúčali by ste monitor dychu?
chcem sa opýtať aké mate skúsenosti s monitorom dychu pre bábatka, odporucate alebo nie, ak je to super vec aky monitor je najlepsi... dakujem pekne =)
My máme požičaný z pôrodnice a nám to dokonca pri predčasniatku dali do prepúšťacej správy ako viac-menej povinnú výbavu, že si ho máme zaobstarať. Keď prišla lekárka na prvú kontrolu k nám domov, to bola jedna z prvých vecí, čo kontrolovala, či máme.
Ja som to neplánovala používať, ale nakoniec som zistila, že je to dobrá vec a používam to vždy, keď malý spí v postieľke
@jaaaaana45 Ja som mala monitory pri vsetkych detoch do cca 6 mesiacov. Bola som si taka istejsia, najma ak deti spali a nebila som pri nich. Ni a najmladsi, jeho specialitou bolo spinkanie na brusku, takze to bolo bez debaty, pretoze pri tejto polohe sa zvysuje riziko nahleho umrtia. Mali sme kupeny cez bazar nanny a velka spokojnost.
Najprv som to nechcela.. Mama to nemala a mala nas troch ale v nemocnici ten monitor bol na kazdej postielke.. Naucili nas s nim fungovat. Ked som prisla z nemocnice brala som to ako automatiku. Kupili sme Nanny vyrabaju to cesi a stoji okolo 100€.. Neviem ich porovnat a maly ma 3 a pol mesiaca a uz sa z toho posuva a cestuje po postielke.. Tak to casto pipa ked ho to nezaznamena...
Ja urcite odporucam, povodne som nad nim nerozmyslala, ale kedze syn sa narodil predcasne, tak nam ho aj v nemocnici odporucali, kupili sme ho a odporucam to kazdemu, ja som vdaka nemu dobre spravala a pouzivala som ho az do maleho 2 rokov a 2 mesiacov, kym sme ho nepresunuli do velkej postele..Mali sme Babysense 5 a odporucam, ziadny falosny poplach..
@jaaaaana45 niektore zdravodne poistovne ako napriklad dovera a union pozicaju monitor dychu na pol roka zdarma.
@marylynn veď to,kamoska to mala na dvojičkach a keď boli u nás sa malá nejako pohla,stiahla bruško a začalo to pipat,no jediná výhoda je tá,že je monitorovane aj v kociku,kolíske atď.
Ano, pouzivali sme ho pri oboch detoch, clovek nikdy nevie. znacka Angelcare. boli sme s nim spokojni.
@janulka2811 ale zas tých falošných poplachov veľa nebolo... a keď si ho už vedela dať dolu tak už som sa nenútila s ponukou, keď pipal 😁 a ešte je podľa mňa vyhoda, že tým, že je na plienke sa ti nestane čo pri klasickom monitore, že vyberieš dieťa z postielky a zabudneš ho vypnúť 😁
Za mna urcite ano radsej 100x za den plany poplach ako nestastie....inak my sne ho pouzivali do 6mesiacov a plane poplachy boli len 3....za ro jeden mi pravdepodobne zachranil syna ked zaspal strasne tvrdo az s zabudol nadychnut..
Ja som to pri prvom nemala a cely prvy rok som ho neustale cez poobedny spanok kontrolovala, ci dycha a aj v noci som sa parkrat zobudila v strese, ci je vsetko v poriadku. Len to asi aj preto, ze som vsade (porodnica, detsky lekar, materialy pre nastavajuce matky...) dostavala informacie o tom SIDS, tak ma to až príliš vyplašilo.
Pre mna je monitor zakladna vybava pre babatko.Dcerka nam umrela v postielke ked mala 17m a dodnes si vycitam ze nemala monitor.Syncek 2r ho ma od narodenia a bude ho mat dokym sa bude dat.Dalsi syncek 3m ho ma tiez.Pre mna je to automatika zapnut vypnut.Bez neho uz neviem spavat.Starsi syn nalial vodu do tej jednotky a nefungoval tak som celu noc sedela pri jeho postielke a sledovala ci dycha.Druhy den som hned letela kupit druhy.Oba su zn Nanny a ziaden plany poplach nebol.

Za mňa určite, je to dobrá vec. Malinkú mám stale pod dohľadom. My sme si monitor požičali od zdravotnej poisťovne.