Otec neplnoletej nechce podpísať tehotenstvo u gynekológa
Zdravím vás tu všetkých.potreboval by som radu a tak verím že sa nejaká dobrá duša nájde a poradíemoticon ja som plnolety a priateľka neplnoleta (to už je také klišé na tomto fóre emoticon ) sme tehotni v druhom mesiaci 6 tt3d zistili sme to skoro pretože to bolo plánované.no len problém je v jednom otec priateľky nesúhlasí a tak ani ku gynekológovi nešiel podpísať nejaký potrebný papier že on to určite nepodpíše. A po druhé ako to bude s otcovstvom. Dajú nám to dieťa po pôrode? Alebo nie? Keď on nič nepodpíše atď..čo je najlepšie v takom prípade spraviť? Aby som bol normálne od narodenia dieťaťa jeho otec a preistotu aj zákonný zástupca hneď ja.... Priateľka má 16 v čase pôrodu 17 a 7mesiacov.. Ďakujem za vaše rady.. emoticon
@evelynm isteze vzdy sa najdu urcite vynimky, lebo kazdy pripad je svojim sposobom uplne specificky a individualny, pisem pravne riesenie, ktore mi vyplynulo iba z tych informacii, co autor temy uviedol (ja dotycnu nepoznam). Rodicia stanovisko na sude sice podavaju, ale ich suhlas nie je podmienkou, ak je autor temy financne zabezpeceny (a uprimne dufam a verim, ze je, inak by si snad dieta neplanoval so 16.rocnou, lebo to by bol totalny nezmysel, kedze bude vlastne musiet uzivit dve "deti") a pokial ani jeden z nich nema nejaku problemovu minulost a obaja budu zhodne tvrdit, ze po dietati tuzia a tesia sa nanho, tak po pravnej stranke dokazu naplnit ucel manzelstva, pretoze sa budu povazovat za schopnych zabezpečit riadnu výchovu dietata a vtedy sud nema dovod nepovolit uzavretie manzelstva...
@absurdum
@blackcrystal , suhlasim s vami. Nazor rodica ni je jediny smerodajny a dolezite je, aby obaja "mladi" boli schopni manzelstva a rodicovstva... Ibaze...
@mcvally treba letiet na sud a ziadat o moznost uzavriet manzelstvo - tak ako bolo pisane, tvoja priatelka sa stane ,,svojpravnou,, 🙂 t.j. dospelou osobou so vsetkymi pravami ale aj povinnostami.
@evelynm obavy o ňu niesu v tomto prípade na mieste. na dieťa sme sociálne,finančne aj mentálne sposobilí.proste sa máme dobré.jediné čo nám ku šťastiu chýba je to aby sme mali vyriešený aj tento posledný krok.nebudem tu na internet rozpisovať naše súkromné záležitosti, ale je o ňu dobre postarané a tak isto bude dobre postarané aj o malinké babo.po celý život dostane dostatok lásky aj materiálneho zabezpečenia ako som povedal pristupili sme k tomu zodpovedne, dieťa je plánované a chcené... A všetkých čo vypisovali "múdre" komenty s ich osobnými názormi pozdravujem a smejem sa na nich,totižto ja som sa nikoho na jeho názor nepýtal ani či to bolo dobré ani či to bolo morálne,preto nech si každý uprace pred vlastným prahom...ďakujem za rady všetkým ostatným, ktorí pochopili otázku a odpovedali k veci.. Pani M... Vám ďakujem tiež za rady, aj keď ste moju lásku trošku znepokojili a stres v tehotenstve škodí, ja už som ju upokojil že spravím maximum pre to aby sme boli kompletná rodina. S úctou Vally.
No za prve ... ked jej tatko nechce podpisat papiere...tak jej urcite nedovoli vydat sa za teba
za druhe....ake papiere ??? 😀
Ved musi dostat zakladnu zdravotnu opateru...
Bud rad ze ju otec nenuti ist na interupciu ...
Ja byt tebou.... najdem si gule .,,,a urobim vsetko pre to aby si ma svokor vazil....aby si si zasluzil jeho respekt a aby vedel ze sa o jeho dceru a vnuka/cku postaras ! Lebo ked bude vidiet ze sa snazis ....tak aj svokor si povie po prvotnom soku...ze no co uz ... vzdy lepsie ako keby sa na moju tehotnu dceru vykaslal..,
mas na to cca 7 mesiacov ....
Najdi si pracu.... pomahaj svojej priatelke,.... ziskaj si respekt u svokra ,... a ma to sancu na stastny koniec ! 🙂
Áno, ďakujem.aj za názor aj za podporu.mojím cieľom je kompletná rodina a to aj dosiahnem.svokor je naštvaný za maličkosť ale už som sa stým vyrovnal, že musím znášať takéto jeho nálady... Aj taký je život, ale netreba sa vzdávať a riešenie príde..no a ja myslím,že už prišlo. 🙂
@mcvally np muslim ze teraz to vnimas inak... ale ver mi... ked vase babo bude dievcatko,...a raz by prisla v 16 tich tehotna....asi by si toho chlapa zabil ! 😀 😀 😀
Ved uz budes otec.... pochopis aj svokra 😉
Ale naozaj byt vami sa tymto vobex nezaoberam ..
Pokial ta ma svokor rad.... tak sa s tym zmieri...
Staci len fotka so screeningu v cca 11-13 tt ..kde bude malemu/malej vidno cele telicko....rucicky prsteky...
A vsetky vycitky budu razom fuc,... a bude sa tesit na vnuca
Dobrý deň chcela by som sa opytat ako by to bolo keď sa otehotnelo v 17 a rodiť by sa malo pár týždňov pred 18 stále musí prebehnúť súd ?
@sofia02 "sa otehotnelo"? Veľmi zaujímavé, už to ide aj samo 🤔
@dopolbokaodrata otázka znela ale inak 🙂
deti robia deti, alebo čakal si že sa tu dozvieš niečo iné??????
Ked sa otehotnelo v 17, tak by sa to malo aj samo zistit. A nie sa tu vypytovat na fore😂 ked mas dost rozumu na dieta tak si to urcite aj sama zistis😋
@nistika tak milé mamičky ja sa pytam za jedno dievča čo nemá internet a je z chudobnejšej rodine... a takto idete odsudzovať 🙏🏻Dievča si prežila dosť toho a chcela som jej pomôcť aj moja rodina takze pýtala som sa na niečo iné a nie na vaše reči ... keďže to dievča bolo znásilnené.! Skúste byt voči trochu ohľaduplne 🙂pekný deň
@sofia02 no tak hlavne ak je to pravda mali podať trestné oznámenie za znásilnenie, to by mali vedieť aj chudobní ľudia bez internetov, to sa nehnevaj ale príde mi to ako veľmi slabá výhovorka
To už dávno je podané len má požiadala aby som jej toto zistila
@dopolbokaodrata
sofia02 úvodný príspevok znie ale ináč, niečo ako že to teotenstvo plánovali, nie že bola znásilnená ale to je fuk každý máme za sebou svoje to neznamená že sa budeme tváriť že je vporiadku robiť si v 16r deti...
veronikaszabova tak to nam nedocvaklo

@blackcrystal , mam inu skusenost. Pracujem v dievcenskom diagnostickom centre a uz som parkrat na takomto sude bola. Priamo z vyjadrenia sudkyne viem, ze tehotenstvo neznamena automaticky povolenie uzavriet manzelstvo. Je to len jeden z faktorov. A na taketo pojednávanie su rodicia maloletej predvolani, sud skuma ich nazor, potrebuje ich stanovisko. Nedavno som takyto sud s nasou dievcinkou absolvovala, tak som cerstvo v obraze. Stalo sa nam vsak pred par rokmi aj to, ze sud, napriek tehotenstvu, manzelstvo nepovolil.