icon

Otec neplnoletej nechce podpísať tehotenstvo u gynekológa

mcvally
19. jún 2015

Zdravím vás tu všetkých.potreboval by som radu a tak verím že sa nejaká dobrá duša nájde a poradíemoticon ja som plnolety a priateľka neplnoleta (to už je také klišé na tomto fóre emoticon ) sme tehotni v druhom mesiaci 6 tt3d zistili sme to skoro pretože to bolo plánované.no len problém je v jednom otec priateľky nesúhlasí a tak ani ku gynekológovi nešiel podpísať nejaký potrebný papier že on to určite nepodpíše. A po druhé ako to bude s otcovstvom. Dajú nám to dieťa po pôrode? Alebo nie? Keď on nič nepodpíše atď..čo je najlepšie v takom prípade spraviť? Aby som bol normálne od narodenia dieťaťa jeho otec a preistotu aj zákonný zástupca hneď ja.... Priateľka má 16 v čase pôrodu 17 a 7mesiacov.. Ďakujem za vaše rady.. emoticon

Strana
z2
evelynm
19. jún 2015

@blackcrystal , mam inu skusenost. Pracujem v dievcenskom diagnostickom centre a uz som parkrat na takomto sude bola. Priamo z vyjadrenia sudkyne viem, ze tehotenstvo neznamena automaticky povolenie uzavriet manzelstvo. Je to len jeden z faktorov. A na taketo pojednávanie su rodicia maloletej predvolani, sud skuma ich nazor, potrebuje ich stanovisko. Nedavno som takyto sud s nasou dievcinkou absolvovala, tak som cerstvo v obraze. Stalo sa nam vsak pred par rokmi aj to, ze sud, napriek tehotenstvu, manzelstvo nepovolil.

evelynm
19. jún 2015

@lucinocka , poznam ju. A mam o nu velke obavy...

absurdum
19. jún 2015

@evelynm viem, ze sud zvazuje vsetky okolnosti. ale nerozhoduje jednoznacne iba podla nazoru rodica. treba hlavne jednoznacny postoj, ze obaja manzelstvo chceli a chcu uzavriet, dieta je "len" dalsi dovod. mozno sa mylim, takto to viem teoreticky.

blackcrystal
19. jún 2015

@evelynm isteze vzdy sa najdu urcite vynimky, lebo kazdy pripad je svojim sposobom uplne specificky a individualny, pisem pravne riesenie, ktore mi vyplynulo iba z tych informacii, co autor temy uviedol (ja dotycnu nepoznam). Rodicia stanovisko na sude sice podavaju, ale ich suhlas nie je podmienkou, ak je autor temy financne zabezpeceny (a uprimne dufam a verim, ze je, inak by si snad dieta neplanoval so 16.rocnou, lebo to by bol totalny nezmysel, kedze bude vlastne musiet uzivit dve "deti") a pokial ani jeden z nich nema nejaku problemovu minulost a obaja budu zhodne tvrdit, ze po dietati tuzia a tesia sa nanho, tak po pravnej stranke dokazu naplnit ucel manzelstva, pretoze sa budu povazovat za schopnych zabezpečit riadnu výchovu dietata a vtedy sud nema dovod nepovolit uzavretie manzelstva...

evelynm
19. jún 2015

@absurdum
@blackcrystal , suhlasim s vami. Nazor rodica ni je jediny smerodajny a dolezite je, aby obaja "mladi" boli schopni manzelstva a rodicovstva... Ibaze...

katarinamarkova
21. jún 2015

@mcvally treba letiet na sud a ziadat o moznost uzavriet manzelstvo - tak ako bolo pisane, tvoja priatelka sa stane ,,svojpravnou,, 🙂 t.j. dospelou osobou so vsetkymi pravami ale aj povinnostami.

mcvally
autor
21. jún 2015

@evelynm obavy o ňu niesu v tomto prípade na mieste. na dieťa sme sociálne,finančne aj mentálne sposobilí.proste sa máme dobré.jediné čo nám ku šťastiu chýba je to aby sme mali vyriešený aj tento posledný krok.nebudem tu na internet rozpisovať naše súkromné záležitosti, ale je o ňu dobre postarané a tak isto bude dobre postarané aj o malinké babo.po celý život dostane dostatok lásky aj materiálneho zabezpečenia ako som povedal pristupili sme k tomu zodpovedne, dieťa je plánované a chcené... A všetkých čo vypisovali "múdre" komenty s ich osobnými názormi pozdravujem a smejem sa na nich,totižto ja som sa nikoho na jeho názor nepýtal ani či to bolo dobré ani či to bolo morálne,preto nech si každý uprace pred vlastným prahom...ďakujem za rady všetkým ostatným, ktorí pochopili otázku a odpovedali k veci.. Pani M... Vám ďakujem tiež za rady, aj keď ste moju lásku trošku znepokojili a stres v tehotenstve škodí, ja už som ju upokojil že spravím maximum pre to aby sme boli kompletná rodina. S úctou Vally.

ivca88
21. jún 2015

No za prve ... ked jej tatko nechce podpisat papiere...tak jej urcite nedovoli vydat sa za teba
za druhe....ake papiere ??? 😀
Ved musi dostat zakladnu zdravotnu opateru...
Bud rad ze ju otec nenuti ist na interupciu ...

Ja byt tebou.... najdem si gule .,,,a urobim vsetko pre to aby si ma svokor vazil....aby si si zasluzil jeho respekt a aby vedel ze sa o jeho dceru a vnuka/cku postaras ! Lebo ked bude vidiet ze sa snazis ....tak aj svokor si povie po prvotnom soku...ze no co uz ... vzdy lepsie ako keby sa na moju tehotnu dceru vykaslal..,
mas na to cca 7 mesiacov ....

Najdi si pracu.... pomahaj svojej priatelke,.... ziskaj si respekt u svokra ,... a ma to sancu na stastny koniec ! 🙂

mcvally
autor
21. jún 2015

@ivca88 znova dik za radu ktorá mi nepomohla..asi už uzamknem túto tému, verím že si mi chcela pomôcť ale nepomohla...prácu mam.svokor si ma vazi a viac rozpisovať nebudem.nechce to podpísať kvôli svojej jesitnosti ktorá nemá nič s tehotenstvom.

ivca88
21. jún 2015

@mcvally no tak treba pockat ..ved to ze je tehotna vie iba chvylku 😀 o 3 tyzdne uz bude rozmyslat inak ...
Lebo to ze si ta svokor vazi a ty mas pracu --> to vsetko meni...
Neboj sa .... v zivote je kopec situacii co sa javia ako neriesitelne .... a nakoniec sa vyriesia same 😉 😀

mcvally
autor
21. jún 2015

Áno, ďakujem.aj za názor aj za podporu.mojím cieľom je kompletná rodina a to aj dosiahnem.svokor je naštvaný za maličkosť ale už som sa stým vyrovnal, že musím znášať takéto jeho nálady... Aj taký je život, ale netreba sa vzdávať a riešenie príde..no a ja myslím,že už prišlo. 🙂

ivca88
21. jún 2015

@mcvally np muslim ze teraz to vnimas inak... ale ver mi... ked vase babo bude dievcatko,...a raz by prisla v 16 tich tehotna....asi by si toho chlapa zabil ! 😀 😀 😀
Ved uz budes otec.... pochopis aj svokra 😉
Ale naozaj byt vami sa tymto vobex nezaoberam ..
Pokial ta ma svokor rad.... tak sa s tym zmieri...
Staci len fotka so screeningu v cca 11-13 tt ..kde bude malemu/malej vidno cele telicko....rucicky prsteky...
A vsetky vycitky budu razom fuc,... a bude sa tesit na vnuca

sofia02
6. mar 2019

Dobrý deň chcela by som sa opytat ako by to bolo keď sa otehotnelo v 17 a rodiť by sa malo pár týždňov pred 18 stále musí prebehnúť súd ?

dopolbokaodrata
6. mar 2019

@sofia02 "sa otehotnelo"? Veľmi zaujímavé, už to ide aj samo 🤔

sofia02
6. mar 2019

@dopolbokaodrata otázka znela ale inak 🙂

nistika
6. mar 2019

deti robia deti, alebo čakal si že sa tu dozvieš niečo iné??????

kerstina
6. mar 2019

Ked sa otehotnelo v 17, tak by sa to malo aj samo zistit. A nie sa tu vypytovat na fore😂 ked mas dost rozumu na dieta tak si to urcite aj sama zistis😋

sofia02
6. mar 2019

@nistika tak milé mamičky ja sa pytam za jedno dievča čo nemá internet a je z chudobnejšej rodine... a takto idete odsudzovať 🙏🏻Dievča si prežila dosť toho a chcela som jej pomôcť aj moja rodina takze pýtala som sa na niečo iné a nie na vaše reči ... keďže to dievča bolo znásilnené.! Skúste byt voči trochu ohľaduplne 🙂pekný deň

dopolbokaodrata
6. mar 2019

@sofia02 no tak hlavne ak je to pravda mali podať trestné oznámenie za znásilnenie, to by mali vedieť aj chudobní ľudia bez internetov, to sa nehnevaj ale príde mi to ako veľmi slabá výhovorka

sofia02
6. mar 2019

To už dávno je podané len má požiadala aby som jej toto zistila
@dopolbokaodrata

nistika
6. mar 2019

sofia02 úvodný príspevok znie ale ináč, niečo ako že to teotenstvo plánovali, nie že bola znásilnená ale to je fuk každý máme za sebou svoje to neznamená že sa budeme tváriť že je vporiadku robiť si v 16r deti...

veronikaszabova
6. mar 2019

@nistika uvodny prespevok je par rokov stary.
@sofia02 len polozila otazku do existujucej temy

nistika
6. mar 2019

veronikaszabova tak to nam nedocvaklo

9lf9
6. mar 2019

@sofia02 ano pokial nie je plnoleta na urcenie rodicovskych prav a povinnosti musi prebehnut sud.

sofia02
7. mar 2019

@9lf9 ďakujem odkazem lebo čo má známu tak porodila 3 mesiace pred 18 a nemala súd

bobricek1979
Autor odpoveď zmazal
9lf9
7. mar 2019

@sofia02 bud za tie 3 nedostala RP a PnD alebo ziadal plnolety otec dietata

ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sofia02
7. mar 2019

@ptmt1011 presne tak