icon

Otehotneli ste aj ked ste si dávali pozor?

scarletka34
15. jún 2018

Ahojte žienky. Zaujimalo by ma či ste niektora otehotneli aj ked si muž daval pozor. Meska mi menstruacia a neviem ci su to len hormony alebo mozne tehotenstvo :-P

larosabigi
15. jún 2018

S mm som 11 rokov a vždy sme si dávali len pozor, a moje dve tehotenstva sú plánované a vždy na prvý cyklus 😂😂😂 to bolo viac ľúto mm že niekto sa musí snažiť x mesiacov a nemu stačí jeden výstrel 😂 a potom si neužije lebo mne je celé tehotenstvo zle a on ma celibát 😁 tak u nás je asi výnimka 😊

vevesh
15. jún 2018

@siska53 nemusis mat pravidelny cyklus- ploden dni sa nerataju ziadnym matematickym algoritmom - treba sa riadit podla vlastneho tela, jeho priznakov a tomu usposobit aj sexualny zivot a prislusnu ochranu...

majka99999
15. jún 2018

@vevesh no niektori sa to nevedia nauci, poznam par, 6 rokov manzelia, 4 deti, v podstate nebolo ani 1 planovane. Deti chceli samozrejme, len nie tolko a hned, antikoncepciu ako krestania nie, holt tak boli pozehnani. 🙂
@soldi neplas, my sa po 8 rokoch tiez citime ako mastri sveta 😂

jvlo
15. jún 2018

Ešte pred rokom by som tvrdila, že ak žena vie, kedy má plodné dni a chlap sa vie ovládať, tak sa tak fungovať dá 🤦 V našom prípade 12 rokov. Vždy som otehotnela na prvú supu, lebo sme to celé ovládali... Cyklus fungoval ako hodinky...
Až kým sa ten cyklus z ničoho nič nerozhadzal, žiadny plodný hlien nesignalizoval ovu, žiadne bolesti vaječníkov, zmeny nalad, nič... otehotnela som 5-6den cyklu a som v 33tt 😂

mironka
15. jún 2018

@soldi tak nejak do troch rokov,bum tretie

vevesh
15. jún 2018

@majka99999 tak ked za 6 rokov 4 deti, tak sa to velmi ani nemali ako a kedy naucit- vsak ta zena sla z tehu do tehu....ale ked pan boh da, tak sa netreba chranit.....este keby sa aj pan boh potom v niektorych pripadoch postaral🙈

zonjushe
15. jún 2018

Nam sa to nikdy nestalo. Ja som vzdy otehotnela planovane - 4x!

peppita
15. jún 2018

Jasneeeeee,male nepredvidane mam v brusku,chi,a to sme sa predtym o to prve snazili dva roky.

blairgossip
15. jún 2018

Ja som dokazom toho ze si rodicia davali “pozor”

janulka2811
15. jún 2018

Áno otehotnela som cez antikoncepciu úplne v pohode 😂

blairgossip
15. jún 2018

@janulka2811 ale ked si brala antikoncepciu, mali ste aj tak prerusovanu suloz?

siska53
15. jún 2018

@vevesh ja som asi velmi zly pozorovatel,ja ziadne priznaky nemam.. len PMS. Ale take,ze kedy ovulacia,to som nikdy netusila a ani netusim.

vevesh
15. jún 2018

@siska53 nie kazdy ma rovnake priznaky, nie vzdy su rovnake u jednej osoby- ono sa to da odsledovat od dlzky cyklu, hlienom, hmatom, teplotou alebo ovu testami a/alebo pristrojmi. A samozrejme aj matematickou kombinaciou, ze ovulacia prebehla 14 dni pred ms+ kombinaciou rpznych faktorov, ktore si mohla/stihla odsledovat.

soldi
16. jún 2018

@vevesh ja som merala bt, aj si poznam svoje telo, bliziacu ovulaciu poznam podla ovulacneho hlienu a vidis, aj v spojeni s prerusovanou sa “zadarilo”. Po 14tich rokoch 🙂

siska53
16. jún 2018

@vevesh tak no.. ja som.otehotnela 2dni oeed menzesom.. ale to som potom spatne pocitala,rozmyslala a len vtedy to bolo mozne,inokedy nie,lebo vtedy sme mali na tir veci cas a vtedy mu trochu uslo,nie predtym,ani potom,lebo sme nemali kde.. a aj pri malej som sa nespoliehala len na obdobie plodnych dni. Prosto vzdy,ked sa chcelo.

vevesh
16. jún 2018

@soldi vsak ja to berem, ze sa stat moze- nic nie je na 100%😊- ale zase to tiez nie je taka nespolahliva metoda, ako sa o nej tvrdi, ak sa robi spravne....

aninka30
16. jún 2018

@extempore boze zas ty a tvoje "mudre" reci?

kratulka
16. jún 2018

@vevesh veru aj nam metoda fungovala..
Ale moja chyba v návale problrmov a starosti podcenila som začiatok tvorby hlienu ktory zacal skor a bum ..alebo možno ked muz tvrdil ze si da pozor...uz nezistim...
Ale dobre tak...

zuzuliennka1
16. jún 2018

@zabka1987 ja mam uplne nepravidelny menzes, mam platenu appku v telefone, kde si znacim uz par rokov, kedy mam cyklus a ako dlho trva a viem sa za tie roky aj sama odsledovat..... u mna to funguje 😏

h2
16. jún 2018

@zuzuliennka1 Ahoj, ak to u Teba fungovalo, tak super, možno to vyšlo, lebo sa v tom vyznáš a presne vieš, kedy máš ovuláciu. A možno si mala proste len šťastie, že ta to podarilo, keď malo a nepodarilo, keď nemalo. Lebo to, že presne vieš, kedy mávaš ovuláciu, neznamená, že to tak vždy a na 100% musí byť. 😉

janulka1802
16. jún 2018

Moje kolegyne takto majú jedna štyri deti a druhá dve neplánovane

persica
16. jún 2018

@zuzuliennka1 Ale musis pocitat aj s tym, ze spermie v Tebe urcity cas preziju- ak su dvaja mladi a zdravi, moze to byt aj tyzden.
Ja som takto otehotnela- chlap uz na inom kontinente, ked sa to stalo 🙂 A to som mu este vysomravala, ze zas budes prec, ked mam budu plodne dni. A on, ze ved potom, ked sa vrati. Ked sa vratil, uz som mala brusko. A presne to sedelo na den- vedela, kedy mam ovulku.

didaa
18. jún 2018

@zuzkavladko tak toto ani ja nechapem 🤔

senta_sofia
18. jún 2018

@scarletka34 nas telocvikar vzdy hovoril, ze 100% antikoncepcna tabletka je jedine NEONDIT, takze pokial urcite nechces dieta, nespoliehala by som sa na to. Ja som tiez merala bazalnu teplotu, cielene kvoli otehotneniu a pri jednom z deti mi absolutne nesedel termin porodu podla poslednej menstruacie, vychadzalo to tak, ze som musela otehotniet tesne pred nou alebo hned po nej

olexa
Autor odpoveď zmazal
srnkaknm1
2. júl 2018

Ja som otehotnela pocas menstruacie tak co si mam pocitat kedze menstruaciu mam nepravidelnu kazdy mesiac aj o tyzden skor. Nie u kazdeho moze tato metoda pocitania fungovat uz som o tom citala.

nazdravienastastie
16. aug 2020

@scarletka34 vyse 3 mesiace fungujeme na metode prerusovaneho styku a nic ;) takze ked sa dava bacha, neni sa coho bat

zuzuliennka1
17. aug 2020

@persica stary prispevok ale aj tak - tyzden?? dobra kravina... jedna pani povedala?? spermia v zen. tele pri ideal. podmienkach prezije maximalne 5dni... aj to len niekedy, inak je v posve prilis kyslo na spermie...a na vzduchu spermie umieraju takmer okamzite - vysychaju

pokial si zena pozna cyklus, vie sa odsledovat, kedy jej aky hlien ostava na nohavickach, plus napr. meranie BT alebo obycajne ovulacne testy - da sa tzv. syptotermalnou metodou spolahlivo presne vediet, kedy zena je a kedy nie je plodna.... plus samozrejme vediet, ze na ovulaciu vplyvaju zmeny - napr. cestovanie, vacsi stres,..

zuzuliennka1
17. aug 2020

samozrejme sa bavime o pravidelnom cykle cca 28-30 dni, nie jeden mesiac 21, dalsi mesiac 35 a podobne

ja si svoje dni a priebeh M zapisujem do appky uz vyse 9 rokov, takze to je dost dlhy cas na kvalitne spriemerovanie cyklov, a sedi mi to aj po tehotenstve, dokonca ho mam za cely cas, co vobec mam M, najpresnejsi

andrea_ff
17. aug 2020

@scarletka34 ano, aj nam sa stalo 😀