Pocítili ste v tehotenstve potrebu častejšieho močenia už v začiatkoch tehotenstva?

sivana09
7. jan 2019

Chcem sa spytat ci a kedy ste si v tehotenstve vsimli ze potrebujete castejsie močiť. Ja si pamatam ze v mojom prvom tehotenstve to bol prvy priznak ktory som si vsimla, ale nepamatam si kedy to presne zacalo. Moje prve tehotenstvo skoncilo potratom.. teraz sa snazim otehotniet znova - rovnako ako pri prvom pokuse som si robila ovulacne testy ale uz som 21.den cyklu a ovulacny test mam stale negativny - robila som posledne dva tyzdne 2-3x denne.. posledne dni si vsimam castejsiu potrebu mocit tak mi dnes napadlo ze ci by to teoreticky nemohlo byt tehotenstvo..

mari_en
7. jan 2019

No myslim ze nie skor ako v piatom mesiaci, dovtedy to bola normalka. Ale ja som mala strasne nevolnosti a dovtedy som ledva do seba nieco dostala takze to mohlo cikanie skreslovat

diusk
7. jan 2019

ja som mala až posledné dva mesiace pred pôrrodom cca to už bábätko "tlačí" na močový mechúr. ono močenie môžeš mať aj z prechladnutia... istá si budeš len ak si spravíš tehotenský test a ak ti vynechá menštruácia.

ivonadusa
7. jan 2019

ahoj mne o par dni neskor, kedy som mala dostat MS mi zacal pocit, ze musim kazdych 30min mocit. preslo to v nejakom 7tt

nerya
7. jan 2019

Áno, môže to byť už na začiatku tehu, nie vo veľmi skorom štádiu, ale vtedy, keď už začnú úradovať hormóny 😉

dolynkag
7. jan 2019

Ak je ovulacny test negatívny, tehotná nie si

anetha5
7. jan 2019

Ja vstavam kazdu noc od zaciatku tehu na zachod a rovnako aj cez den musim castejsie. Tiez som si myslela, ze to pride az neskor.

dankavass
7. jan 2019

Od prvej chvíle. Bol to môj prvý príznak tehotenstva, naozaj. S pozitívnym testom začali moje časté návštevy toalety a skončili až pár mesiacov po pôrode.
Ovulačný test by však v prípade tehotenstva bol určite pozitívny.

monikafeliz
8. jan 2019

ja som začala chodiť často na wc asi od tretieho štvrtého mesiaca

sivana09
autor
8. jan 2019

Ďakujem vám za reakcie. Poslednýkrát som to mala uplne rovnako.. ovulacne testy boli niekolko tyzdnov po ovulacii negativne aj ked som uz bola tehotna.. potom ked som mala pozitivny tehotensky test, mala som pozitivne opat aj ovulacne. Som len 22. Den cyklu, takze este tyzden si musim pockat na menzes... No tento mesiac som teda vobec nevystihla testom ovulaciu.. styk sme mali priebezne kazdy druhy-treti den.. ale mozno som tento mesiac nejako bez ovulacie a tehotna nebudem.. no prechladnuta tiez nie som a pociťujem zvysenu potrebu mocit - rovnako ako minulykrat este pred pozitivnym tehotenskym testom. No všetko sa dozviem o tyzden, dva..

nataliaviktoria
8. jan 2019

@sivana09 ano ja som tehotná v 16tt ale častejšiu potrebu som pociťovala už okolo 8 až 10tt

titla
8. jan 2019

@sivana09 Potreba častejšieho močenia je v rannej fázy tehotenstva spôsobená hormónmi, v neskoršom období tlakom maternice na močový mechúr. Takže áno, je to bežný tehotenský príznak.
To, že si mala negatívne ovulačné testy ešte neznamená, že si nemala ovuláciu tento mesiac. Nie sú veľmi spoľahlivé, ja osobne s nimi mám negatívnu skúsenosť - ovulačné testy mi vychádzali negatívne ale gynekológ pri prehliadke videl dozrievajúci folikul a hormonálny profil robený niekoľko dní na to potvrdil, že prebehla ovulácia.... Ale rovnako sa mohlo stať, že si mala anovulačný cyklus.
Ako si si sama odpovedala, jedine počkať, skôr ako o týždeň odpoveď nezistíš. Ale prajem Ti, aby si si našla //.

sapa20
8. jan 2019

Áno pri oboch
Najprv som si mysela ,že som prechladla.

ketty251
9. jan 2019

Aj ja som pri oboch. Ale pri prvom viac.

sivana09
autor
21. apr 2019

Vysledok... Mala som dlhsi cyklus a ovulacia prisla na nejaky 38.-40. den cyklu, otehotnela som v tomto cykle a teraz som v 16.tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre