Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@koran ona je v 18tt, mavala pravidelne seknute, ale uz si moc nepamatam ako to doriesila, asi pravdepodobne chiroprakticka jej napravila chrbticu a od vtedy ma pokoj, inak akurat jej povedali, ze bude rodit planovanou sekciou. Hlavne skrz tu chrbticu a nastupi na rizikove tehotenstvo. Takze, je dobre, aby to vedeli vsetci lekari, ktori sa o teba budu starat pocas tehotenstva. Aby ti hlavne vedeli pomoct, ked bude treba.
@erika2010 No určite sa opýtam môjho gyn, čo mám robiť, ako postupovať atd, lebo ja som v Skalici študovala (teraz v júni som skončila VŠ) a počas štúdia som sem patrila k obvodnej, ale keď už mám štúdium dokončené, tak asi zasa patrím do BA. A to sa nedá takto pendlovať hore dole. Budem to musieť nejako poriešiť. Ďakujem
Dievcata, ja vas nestiham citat 😖 . Babulka okolo 7tt, tiez vas este stale bolieva brucho?
@zubrienocka mna bolelo vcera a dost, a to som 8tt, akoby som mala dostat menstruaciu a tiez mam taky zahadny vytok. Do vtedy som mala len vodovy.
@erika2010 Aha, ja vytok nemam, resp. o nom neviem, lebo beriem utros a s nim je to dost problem rozoznat. Mna strasne picha akoby v pravom vajecniku. Nie je to pocit ako na mrchu.... Ja si myslim, ze by sme mali chodit do 12 tt na lekarske prehliadky 2-3 krat do tyzdna, aby sme boli kludne 😀 😀 😀
@zubrienocka he he, veru tak, prijala by som, okrem ineho moj gynekolog pre istotu dava knizku az v 15tt, ale nastastie som bola minuly tyzden na kontrolu, tak to nejako vytrpim do buduceho piatku 🙂
@zubrienocka aj mna občas bolieva brusko ako keby som mala dostat, ale je to len chvilkami. ty si uz bola u gynekologa?
baby, na temu vytokov vsetkych farieb uz sme popisali litanie, ak sa vam chce citat par stran dozadu 😉 aj ja som spinila, taky svetluckohnedy vytok, a stale mam aj take slabe menstruacne bolesti a je to vsetko OK 😉 najma tie bolesti, ak nie su silne a krcovite.. Vytok treba urcite oznamit lekarovi, ale naozaj netreba stresovat, hadam aj polovica tehul aspon raz farebne vytiekla 😀 mne na to dali Duphaston, je na udrzanie tehu 🙂
@ejbyk neboj babo si vezme z teba živiny aj mne je tak zle ako tebe ja vobec maso nemozem jest a vlastne skoro nic absolutne nejem.....lebo mi je velmi zle
ale teraz som trocha zjedla granadir taky dietny tak konecne teda zatial mi neni zle z neho...tak sa tesim ze aspon jedno jedlo lebo vcera som napr nic nejedla cely den lebo mi bolo velmi zle.
ja idem tiez na prvu poradnu v stredu sa tesim to uz bude babo dobre velke a teda dufam ze vsetko je ok....
lebo pri prvych 2detoch som uz bola u dr v 6tyzdni ked uz bilo srdiecko a obaja mali 5mm 😀
teraz by som mala byt uz v 8tyzdni teda ked pojdem do poradne tak to uz bude vacsie babo dufam ze fakt bude vsekto okey 😎
@micikatka Dakujem......🙂.....hned sme sa zhodli aj na texte aj na vzhlade oznamenia
@dzudka dakujem ti si ma potesila ze nie som sama. zvladnem este sunku...ale inak aj pomyslenie na maso my obracia zaludok...nechapem...vsak ja som bola ukazkovy masozrut...tak ale zas bola som aj kavoholicka/zavislacka a teraz kavu vobec nepijem. len nech sa tie nase chrustiky maju dobre v brusku
zienky tu tiez hovorili o nizkom tlaku...tak sa tiez pridavam...ked som este nebla tehu dokonca som koli tlaku bol na PN, nakolko moj svet sa kurtil ako na kolotoci, pracu som mala taku ze som jazdila na aute a to som nezvladla...kavu som pila aj koli tlaku a teraz mi nepusti...tak trpim
a vitam nove tehulky, ale nas tu bude 😀
@sasena033 gratulujem k srdiecku......musi to byt nadherny zvuk, pocut po prvy raz srdiecko tvojho dietatka.......aj mne sa to uz krati, ale velmi sa bojim....mam v cerstvej pamati ako to dopadlo pred rokom, tiez som si myslela, ze uvidim srdiecko, ani ma nenapadlo, ze by to mohlo byt inak.....a ako som vosla s usmevo, s placom som vychadzala........Dufam, ze teraz to bude naopak...... 🙂
@zuzanka7117 ahoj mozno si tu to uz niekde pisala, ale neviem, a ak ti nevadi o tom hovorit...co sa udialo. si potratila a ani si o tom nevedela?! lebo ja idem na kontrolu az 15,8 a len na druhe sono...ako citim sa ok ani nespinim ani nic...lekara povedala ze sa nemam obavat, ale aj tak...
@ejbyk ahoj......no prvy krat som sa na sono ani nedostala, zacala som spinit, postupne to silnelo a asi na treti den som isla na pohotovost v Oslo, este som tu nebola ani registrovana, takze ma len vysetrila si na 10 sekund odspodu a povedala, ze mam krcok mierne otvoreny a ze to moze byt potrat, alebo nemusi.....nemohli mi vziat ani krv, v podstate mi nic nespravili....chvalabohu asi 3 dni na to sme leteli na SK, ale lakr tam uz nic nevidel......iba podla krvi sme zistili, ze to bolo asi v 6 tyzdni.....a druhy raz to bolo takto presne pred rokom....na prvy ultrazvuk som sa dostala asi v 9. tyzdni, lebo vsetci mali dovolenku, bola som medzitym aspon na pohotovost koli praci, lebo vozim baliky aj lahke aj tazke, az do 35 kg. Tam ma vysmiali, ze tehotenstvo nie je choroba a ze to vobec nevadi, ze dviham tazke bremena, hlavne aby som nedostala nejaku ranu do brucha.....ked som konecne isla na sono, podla internetu som vedela ako by to asi malo vyzerat a srdiecko by malo byt......ale nasla mi tam iba dutinku asi 11 mm a v nej nic, iba prazdna cierna diera.......poslala ma domov nech pridem o 10 dni, ze uvidime.....o tyzh 10 dni ta diera mala 13 mm.......takze to ukoncila.....vlastne som to ja ukoncila, oni mi oba dali obalku s roznymi liekmi a cipkami a vysvetlili mi, ako a kedy si mam co zobrat, alebo vlozit ked pridem domov a ze do par hodin sa zacne potrat.......trvalo to skoro tyzden, litre krvi a hrozne bolesti......potom zo mna vypadlo nieco velkostou asi ako mensie jablko.....a vtedy sa mi az ulavilo........hroza, uz nikdy viac........
Asi tak v skratke moje skusenosti s norskym lekarstvom.......dufam, ze to uz bude ok..... 🙂
caute,
baby, ktore ste si vybavovali dobrovolne nemocenske poistenie kvoli vyssej materskej ?
@zuzanka7117 newboj nemylsi na zle veci...urcite uvidis srdiecko a budes sa tesit na kazdu nasledujucu navstevu lekara..co bolo bolo druhy krat s ato nestane 🙂
@zuzanka7117 fu velmi zle sa to cita. je mi to luto. ver tomu ze teraz to uz bude ok. som velmi prekvapena, lebo necitam nic dobre na zahranicnu starostlivost.
drzime aj s mojim drobcom vsetky palceky...
@zuzanka7117 fiha no to si si prezila....
baby neviete niekto poradit s DNP lebo platim to uz od r.2009 februar no ale minuly rok som si to znizila na najnizsi vymeriavaci zaklad a teraz by som to chcela zvysit na najvyssi a chcela by som keby to slo z najvyssieho...
neviete poradit?
@zuzanka7117 božinku to je strašné 😒 hrozný prístup majú ☹ až mi zle ostalo ako som si to čítala 😢 dosť si si toho už prežila, hádam to do tretice vyjde 😉 moc držím palce 🙂

@erika2010 Ďakujem. Ja som bola v BA u neurologičky, tá ma poslala na CT a sama ma prezrela, vôbec nič sa mi tam nezistilo. Boli to behačky, a aj tak sa nič nevyriešilo, neviem, čo viac som mala ešte robiť. Navyše bývam na Morave (blízko Skalice na slovensku) a k doktorom chodievam do BA, lebo Skalická nemocnica - to radšej trpeť doma. Jedine ozaj ten gynekolog je tu super našťastie (a pôrodnica v podstate tiež). A tá kamoška je v ktorom mesiaci? Ja som sa bola v pondelok objednať ku gyn. ale idem na prvú až budúci týždeň v utorok, samozrejme mu o tom poviem. Tam je ten problém, že mám zrejme niekde cviknutý ten nerv v krížoch, ale nechápem že CT nič neukázalo potom. Teraz s tým už asi nespravím nič ☹ z lekárskeho hľadiska