Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@zuzanka7117 ak chceš, vyskúšaj 😉 Na troche masla opražiť celé strúčiky cesnaku, kľudne aj celú hlavičku, aj viac.. Ked sa to trocha zafarbí, pridať nadrobno pokrájanú cibuľu. Po chvíli zaliať vodou, ja zvyknem s vývarom, pridať 4-5 zemiakov, vegetu, rascu. Ked sa to všetko rozvarí, tak rozmixovať ponorným mixérom, pridať smotanu a nastrúhať trocha muškátového orechu, dá tomu super chuť. Ja to podávam ešte s opraženými malými chlebíčkami, krutóny či ako sa to volá 🙂 A neboj, dá sa to jesť, neštípe to vôbec, iba to má cesnakovú chuť, my ju veľmi máme radi a je rýchla.
@tigriatko je aj tu par polskych obchodov, ale az niekde v meste. Tu skor nieco take ako kapustu by sme mohli kupit "u hasana". To len mi ich tak volame, to su stanky vseliakych pakistancov a podobne vacsinou s ovocim, zeleninou, kvetmi, ale vo vnutri maju vselico mozne......napriklad iba u nich som zatial nasla normalnu fazulu, alebo sosovicu....v obchodoch ju maju iba v konzerve nalozenu.......
@tigriatko veď som na to pozerala potom, že píšem ako hotentót 😀 😀 ale áno, chlapček 😉
@tigriatko pokoooooj, aj keby si bola 6+0tt, este stale nemusi byt vidiet srdiecko, to je hranicny termin, az od 7tt by malo byt naozaj vidno 😉 a ja ked som bola prvy krat na sono, tiez som bola podla MS uz nejaky 6+cosi tt a nebolo tam nic, len dutinka.. 😉
takze nestresuj a ako vzdy - mysli ruzovo 😵
@veronika81 Dakujem, napisem si a niekedy vyskusam....🙂 Ale teraz by som na to asi chut nemala. Ale znie to zaujimavo. Ale neviem ci by to moj drahy jedol. Aj do nejakej omacky ked dam viac cesnaku tak frfle.....🙂 Opytam sa ho, mozno ju vie aj robit🙂
Kočky viete mi povedať, po kom bude mať bábo priezvisko, keď s mojím nie sme zobratý?
A k tej cesnačke, je super vydlabať malý bochník chleba (odrezať vrch a vykuchať 🙂 ) naliať ju tam, ale musí byť troška hustejšia, s nejakou zásmažkou.
@usacek79 ja nestresujem, ze nebolo srdiecko, to len niekde v kutiku duse som na to mylslela, ale pocitala som s tym, ze to bude posunute.... on mi povedal,citujem: "je to urcite tehotenstvo, len je to dost male, nevidim plodovy tercik, vyzera to na necelyx 5 tyzdnov" kontrola na moje meniny.... minuly rok mi xceli kyret robit na narodeniny, az potom som sla den po... 😔
@veronika81 ja som bola u dokiny tento pondelok, len potvrdila, ze maternica je trosicka vacsia, a zrejme to bude normalne tehotenstvo, ale na sono ma objednala az o tyzden. Tak v pondelok budem mudrejsia. Rozmyslala, ze ma posle hned, kedze som po mimomaternicovom...ale zasa by to bolo zbytocne skoro. Vtedy mi vypocitala 5+2.
..akurat, keby som mala nejake bolesti, spinenie, ze mam hned k nej prist.
...ale zatial je to v pohode, pri tom mimomaternicovom ma to stale pobolievalo, aj mrchu som mala...a potom zasa nejake 2 dni spinenie.
😀 😀 sama sebe pisem prispevky, no dobre 🙂 🙂 😅
@koran v pôrodnici dávajú automaticky priezvisko matky, potom na matrike, ked sa pôjde pre rodný list, tak partner uzná otcovstvo priamo tam a dohodnete sa na priezvisku. Prípadne toto uznanie sa dá urobiť aj pred pôrodom a s papierom prídeš priamo do pôrodnice, tam to odovzdáš a dieťatko dostane už dohodnuté priezvisko. My sme to tak mali pri prvom, neboli sme zobratí.. ale riešili sme to až pri vydávaní rodného listu, malý mal prvých 5 dní moje priezvisko 🙂
@zabka132 ja som ešte nebola, zdalo sa mi to skoro, lebo viem že pri prvom som bežala už keď mi tri dni meškala M a mala som pozitívne testy, čo som ja vedela 😀 hádam som predpokladala, že mi už aj pohlavie povie 😀 a len som bola sklamaná, že nič nevidel. Preto teraz čakám a čakám..ale v pondelok už idem, tak budeme na seba myslieť 😉
@lubkaj38 NT vysetrenie je na odhalenie niektorych genetickych vad, najma Down.. robi sa len a len medzi 11+0 az 13+4tt, ani predtym ani potom sa uz urobit neda. Citaj tu, ten druhy odsek 😉
http://zdraviezien.sk/index.php?option=com_cont...
alebo tu -
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=71
@veronika81 Ďakujem, takúto odpoveď som potrebovala 🙂 viem že je to o dohode, myslela som práve z tohoto hľadiska - papierovačky a tak..
@veronika81 vies ohladom tej dnp je to tak ze zmenu mozes urobit len od prveho nasledujuci mesiac, teda aspon mne tak povedala. tak by som sa sla na to aspon spytat.
@micikatka ja nechcem robiť zmenu, ja sa chcem prihlásiť, ja si ešte neplatím
@micikatka @dzudka nesuhlasim s tým, že keby si DNP teraz zrusila a zalozila nove, že dni z predchádzajúceho DNP sa jej nezapocítavali do 270 dní. Práveze podla mna by si mala DNP nie zmenit alebo odhlasit sa a nanovo prihlasit z novým vyssím vymeriavacím základom. pričom výska materskej by sa jej pocítala len z posledného plateného DNP, teda z maxima, pricom ak by si len zmenila vymeriavací základ, tak by jej materská vysla menej, kedze by sa pocítal priemer ...
@veronika81 aha. a v ktorom tyzdni by si mala byt?
@dzudka odporucujem ti pridat tvoj dotaz ohladne DNP do tejto temy : https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dobrovolne-nemocenske-poistenie/
@micikatka momentálne 6tt
@veronika81 no tak to by si mala stihat.
@micikatka ja len radim ako dostat co najvyssiu materskú, teda materskú z maxima... myslim, ze ten kto radil tebe, ti zial neradil najlepsie 😒 pretože do 270 dní nemocenského poistenia v posledných 2 rokoch pred pôrodom sa započítava predchádzajúce obdobie akéhokoľvek ukončeného nemocenského poistenia 🙂
@micikatka no rátam s tým, že to stihnem 😀 už som si to prepočítala, v pondelok idem k dr. ak bude všetko ok, tak rovno na sociálku 😉

@veronika81 uz viem, xlapcek .. prepac, musela som si to znova precitat ..