Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
no aj to slovo materská "dovolenka" určite vymyslel chlap 😅 Raz som čítala taký super článok, nože..idem ho skúsiť nájsť..
Otec sa vracia z práce a vidí, ako jeho tri deti sedia pred domom, stále sú v pyžamách a hrajú sa v blate medzi prázdnymi krabicami z obchodu, ktoré sú rozhádzané po celej záhrade. Dvere od manželkinho auta sú otvorené, aj dvere do domu a nikde niet ani stopy po psovi. Muž vojde do domu a uvidí ešte väčší neporiadok.
neporiadok. Lampa je prevrátená, behúň skrčený pod stolom. Uprostred izby hlasno hrá televízia naladená na kanál s kreslenými rozprávkami a jedáleň je zahádzaná hračkami a rôznymi dielmi oblečenia zo šatníka. V kuchyni to nevyzerá lepšie. V dreze stojí hromada riadu, zbytky raňajok sú rozhádzané po stole, chladnička je otvorená, psie žrádlo vysypané na podlahe, rozbitý pohár leží pod stolom a pri zadných dverách je vodou obliaty kopec z piesku.
Muž rýchlo vybehne hore schodmi, stúpajúc na ďalšie hračky a oblečenie, ale nepozerá sa na to, len hľadá svoju manželku.
Bojí sa, že je chorá, alebo sa jej niečo vážne stalo. Vidí, ako spopod dverí od kúpelne presakuje voda. Nazrie tam a vidí mokré uteráky na podlahe, rozliate tekuté mydlo a ďalšie rozhádzané hračky. Medzi tým všetkým sa vinú kilometre toaletného papiera a zrkadlo i steny sú pomaľované zubnou pastou. Rýchlo sa otočí a ponáhľa sa do spálne, kde nájde svoju manželku, ako leží v posteli a číta si knihu.
Pozrie sa na neho, usmeje sa a spýta sa, ako sa mal celý deň.
Muž na ňu nedôverčivo pozrie a spýta sa:
- Čo sa tu dnes stalo?
Žena sa znovu usmeje a odpovie:
- Pamätáš sa, drahý, že každý deň, keď sa vraciaš z práce, sa ma pýtaš, čo som, do kelu, robila celý deň?
- Áno, - odpovie muž neisto.
- Tak dnes ... DNES SOM NEROBILA NIČ!!! 😀
@veronika81 tak toto je bomba 😀 a pravdiva 🙂 Pretoze fakt to co robime je vidiet prave az vtedy ked to robit prestaneme 🙂 som sa ozaj dobre pobavila pred spanim, dakujem 🙂 Asi sa mi o tych 5 hodin nebude velmi chciet vstavat do prace, ale ked teraz sa mi tak nechcelo ist spat, dobru nocku a este raz dik za usmev. 🙂 🙂 🙂
@ask ja vstávam za nejakých 7-8 🙂 ale idem už tiež, vyspatá maminka = pokojná maminka a to = pokojné dieťa 😉 Tak dobrú noc, juuj už je pondelok, zajtra idem k doktorovi 😵
@veronika81 aj sestra ma prislovie: bordel v byte-stastne dite 🙂 Dobru noc, prajem nech Ti to do zajtra rychlo ubehne 😉
@veronika81 no zvladnut to zvladnes....ja som prisla z porodnice rovno ku chorej dcerke skoro mesiac som ju nevidela lebo som bola na rizikovom pre vysoky tlak a aj tak sa maly musel narodit o 2tyzdne skor ako mal termin....ked som prisla domov ach aj som si poplakala plakal maly plakala dcera a aj ja som plakala lebo mi bolo zle stale vysoky tlak a bez liekov a sama na dve deti...a vsetko ma bolelo....manzel si nemohol vziat dovolenku 😖
nejak som to zvladla ale nerada na to spominam lebo bolo to velmi zle a tazke a v tedy mi dcera nespavala proste des...ani chvilku oddychu....
@veronika81 dakujem za odpoved presne toto som chcela vediet.. Ja mam vyhliadnuty tiez tazsi kocik concord fusion len skoda ze nemaju viac farieb.. Pocula si o nom? Alebo mate niekto skusenost? Spolieham sa ze onedlho vyjde kolekcia 2012 a budu krajsie farby..
mne maly sa kojil kazdu hodinu cez den a aj v noci potom v noci si to predlzil ale cez den mu to ostalo az kym nezacal jest prikrm obed v tedy sa to dalo troska oddialit...bolo to dost na maslu...
dufam ze toto tretie sa mi bude dat nejak pretiahnut aspon na kazde dve az tri hodky kojenie lebo je to onicom ked sa koji kazdu hodku to ani nikam clovek nemoze ist.... 😖
@veronika81 chodis do skoly teda vysku?ak som dobre pochopila...
ja som minuly rok koncila Mgr pri dietati a druhom v brusku velkom ach to bolo najhorsie ukoncenie pre mna lebo s dcerou som robila BC a celkom sa dalo ale teraz mi to asi zle urobilo ten stres lebo nasledne po statnici som mala problemy s vysokym tlakom zle mi prislo a skoncila som v nemocke na rizikovom na mesiac zavreta...
my mame kociky po dcere prvej ale asi budem zhanat surodenecky alebo dvojickovsky lebo predsa maly bude mat len 17mes a daleko mi nezajde .....a ked budem potrebovat obchod a daco vybavit tak aby som ho mala kde supnut...
@vivi mala som origoš krém pre tehotné-taká biela tuba a tuším ružovým popísané, ale nespomeniem si ako sa volal-kupovala som ho v lekárni-minula som asi 3. A ešte detským Avirilom, ale ten dlho nevydržal, lebo sa vsiakal do oblečenia......
Bože baby mne furt tak zle.... že ranna nevoľnosť, ja ju mám nonstop. Toto bude chlap jak vyšitý.
caute baby tak sa pripajam aj ja uz potvrdenym tehu. sme v 8 tt a termin mame na 19.3.2012. zatial je vsetko o.k. a kedze jedno uz doma mame tak toto tehu beriem uz tak uplne inac. aj nevolnosti sa uz daju zvladnut.
@veronika1982 vitaj, blahozelaam, aj srdiecko uz bolo?
@tigriatko jasne ze bolo a pekne som ho hned videla. nepamätam si rozmery ale tusim 3,64 cm moze mat babo? 🙂 🙂
@veronika1982 tak neviem, lebo ja tam este nie som.... ale tusim, ze aj hej... ak xces, pozri do mojho fotoblogu, mame tam taku tabulku, ak sa xces pridat, posli mi udaje cez IP 🙂
@sssimi myslis ze bude chlapec pre nevolnosti mne bolo zle aj pri prvej dcere a aj pri synovi a aj teraz mi je zle a najhorsie mi byva vecer fuj vcera som myslela ze umriem od toho ako mi bolo neuveritelne zle na grcku ☹
mne je dakedy cely den zle dakedy rano na obed a vecer pohoda a dakedy zle od obeda az kym nejdem spat....
@veronika1982 super ja sa tesim ja idem prvy krat v stredu sa neviem dockat....
toto je moje tretie tehu ale poviem pravdu nevolnosti este horsie ako pri prvych dvoch... 😠 dakedy ledva zijem.....
@dzudka nie preto. Proste mám pocit, že to bude chlapec. Pri malej som to tiež tak cítila. Celkovo mám iné tehotenstvo. Pri Sárke mi bývalo zle cca 2tt a to len od 8mej do 12tej. Teraz mi začalo bývať zle strašne skoro a fakt, že nonstop, neviem si nájsť polohu na spanie, nechutia mi určité potraviny. No a celkovo si viac to tehotenstvo uvedomujem. Ale samozrejme beriem na vedomie, že sa 50/50 môžem mýliť 😀
@miumia concord som nepoznala, ale už som pozerala na nete, vyzerá fajn 🙂 Aj tu na MK je veľa kočíkových tém, pozri prípadne aj tam. Ja som sa radila tiež, lebo som kupovala pred rokom ešte jeden, ľahký golfáč som chcela, čo máme stále zložený v kufri a používam ho na také rýchle vybehnutia do mesta, s týmto GT3 chodím už iba na dlhé prechádzky. Inak ten druhý mám Chicco Liteway, ale to pre novorodenca nie je.
Babule už sa dá nastviť tehotenstvo, ktoré ste to chceli.
@veronika1982 Aj ste plánovali alebo sa zadarilo? Máme skoro rovnako staré prvé detičky. My sme plánovali až tak od januára začať. Teraz mi je trošku ľúto, že Sarah bude musieť ísť od januára do škôlky 😢
@dzudka ano, robím si výšku. Mám ešte dva roky pred sebou. Malého som rodila v druháku, Bc štátnice som mala keď mal rok, zvládla som to za pomoci rodičov a muža.
A prečo píšeš, že pri častom dojčení sa nedá nikam ísť? Síce..ja som bola taká istá pri malom, doslova som si počítala minúty, kedy asi bude chcieť papať, aby som stihla dôjsť domov a dať mu mliečko. Ale teraz sa čudujem sama sebe prečo som to tak brala, druhé bábo som rozhodnutá dojčiť aj na verejnosti, je to tá najprirodzenejšia vec, čo môže matka robiť 😵 S malým chodíme často von a keď si menšie vypýta, nebudeme utekať domov..
@veronika1982 gratulujem 😉 a vitaj.
@sssimi chystáš sa dať malú do škôlky? Aj ja som rozmýšľala, ale nakoniec ho asi nedám.. prihlásený je až od septembra 2012, aj keď asi by mi ho zobrali aj skôr..ale bojím sa chorôb zo škôlky, že mi ich bude nosiť domov 😖 a predsa novorodenec nemá takú imunitu ešte, resp. žiadnu.
@sssimi pozname sa z temy maj 2009 len ja tam uz nechodim..a aj my planujeme od septembra ist do skolky.
@moni aha....tak teraz si ma ukludnila....🙂...dakujem....🙂
Ahojteee...tak ja vytočená.... 😠 😠 tak pred 2 týždnami v pondelok ma doki objednal na kontrolu, idem tam a že do 4.8. dovolenka....sila.... tak budem vyvolavat a musím sa objednat na piatok..... takže nic....este aj lejacisko vonku..... no hruza toto 😠 😠
@katrenka111 tak to je sila 😝 nevedel dopredu, že bude mať dovču, keď ťa objednával?? 😕
No hlavne kľud 😉 nech je aj mimčo pokojné 🙂
@veronika81
@veronika1982 mne ju zoberú v pohode aj od januára. Neviem si veľmi predstaviť ako by to bolo, keby som mala doma 2 detičky, hlavne ak to druhé bude ako Sarah. Ona bola zo začiatku stále na prsníku. Cuckala aj 45 minút, veľmi málo spávala a ani za svätého nechcela byť v kočíku. No a toto moje šidielko chce byť stále len vonku. Ešte keby bývalo už teplúčko, tak by sa dalo v pohode kojiť aj vonku, ale marec je ešte chladný. A pomôcť mi veľmi nemá kto, tak mi fakt nič iné nezostáva.

@veronika81 tiez som si pomyslela ze ak by to malo vyzerat tak ze chlap sa doobeda s babom pohra a ja ked pridem z prace, dostanem ho do ruk, ze on ide oddychovat a ja popri tom budem musiet varit, prat, upratovat a nerusit ho lebo on uz ma odrobene 🙂 🙂 🙂 asi sa nenapadne budem snazit zostat pri klasickej materskej 😉 A mozno az potom ked babo bude mat dva roky, tak sa dohodneme 🙂 Ale dvojicky som chcela, pravdaze, ale len ked som bola tehotna prvy krat 😉