icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

veronika81
3. aug 2011

čaute kočeny 🙂 je tu niekto?
Mňa teraz zobudil muž so slovami "Vstávaj, treba ísť spať" 😀 Zaspala som pri malom..samozrejme ešte v teplákoch a tričku a pospala si krásne dve hodinky..a teraz sa mi nechce 😝

idem niečo počítať, aspoň pár príspevkov, dnes som tu celý deň nebola.

@tterkat vitaj 😉 jeej dvojičky, to je také krásne.. a máte v rodine alebo je to náhoda? Krásna veľká rodinka budete 😵

veronika81
3. aug 2011

aha @micikatka no jasné 🙂 muž v nočnej, že?

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 no ano samozrejme :o)) akurat idem s havom von, snad nebude dlho rozmyslat. lebo akosi sa mi nechce byt vonku tak dlho.
:o) a maly ti vecer chce spinkavat?

veronika81
3. aug 2011

@micikatka tak vybehni s havom, ja dojem nektarinku..mám chuť aj na Milu, v Hypernove bola akcia 2+1, no nekúp to 😀 Idem dať rýchlu večernú hygienu a prídem ešte.

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 uz sme spat :o)))) vybehla som len v kratasoch a mikine a slapkach a just som stretla mladeho suseda :o))))

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 ja mam momentalne take chute na jablka, v kauflande maju jablka earl grey :o) alebo nejaku taku odrodu a su skvele, milujem ich. su lepsie ako golden.

veronika81
3. aug 2011

@micikatka malý mi chodí spávať okolo deviatej, dnes ale cez obed znova nespal, tak som čakala, že o pol ôsmej odpadne..a mladému pánovi sa nechcelo 😝 To dieťa neviem odkiaľ berie energiu, ale mohol by mi dať z nej..
Jablká earl grey? To ani neviem že také existujú, poznám iba čaj 🙂 Ale ja teda veľmi nečítam odrody, kúpim tie, čo sa mi páčia 😀

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 ved ani ja necitam len cenu :o))) a tieto boli v akcii preto som si nie ista tym nazvom :o)))) ale spolu s kofolou mi pomahaju odstranit tie divne pocity. taku ako keby tažobu na zaludku. a niekedy neviem co by som zjedla, tak si dam toto jablko a je to fajn. havo ma uz vyhana z kresla do pc. lebo on tam zvykne v noci spavat :o)))))
a ked ho uspavas tak to dlho trva kym zaspi?

veronika81
3. aug 2011

@tigriatko viem si predstaviť, čo prežívaš..mala som to pri prvom tehu, tiež najprv že prázdny plodový vak, že treba čakať.. no hej, sa to povie 😠 A ešte hlavne, keď si mala predtým nepríjemnú skúsenosť ☹ Ale neboj, veď ako čítaš, veľa báb poposúvali dozadu, hlavne pozitívne myslenie..mimčo je tam, srdiečko už určite bije, uvidíš ho budúci týždeň 😵

veronika81
3. aug 2011

@micikatka dlho trvá hlavne, kým ho vôbec dostanem do horizontálnej polohy 😀 a je ochotný ostať ležať v posteli, potom je už dobre. Naučila som sa, že nemá význam hádať sa s ním, teda nútiť ho ísť spať o ôsmej, lebo potom je iba nervózny z toho, ja som nervózna z neho.. a nikam to nevedie 😝 Ale okolo deviatej už väčšinou sám napochoduje do postele, ja ho ešte dojčím takto pred spaním, takže si vypýta mliečko a potom už zaspinká a spí do rána, do tej ôsmej. Akurát ho ešte prekladám do postieľky.

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 dufam ze aj ja budem moct kojit babatko :o) a takto ho uspavat ako ty. to je moj sen. a ako často sa kupete? a rad sa kupe?

veronika81
3. aug 2011

@micikatka ozaj, dnes bolo Miami? Včera to vyzeralo s Horatiom zle nedobre 😖 Teraz pozerám, že už iba Las Vegas pôjde..

veronika81
3. aug 2011

@micikatka neboj, žena je predurčená na dojčenie 😵 (sú nejaké výnimky, ale tých je málo..) určite ti to pôjde 🙂 Z vlastných skúseností odporúčam, ak bude akýkoľvek problém, určite vyhľadať laktačnú poradkyňu. My sme sa na začiatku veľmi natrápili, ale nechcela som sa vzdať a stojí to za to.
Kým bol menší, kúpali sme ho asi tak každý tretí deň, ako to úplne malinké miminko. Potom keď bol väčší, tak každý deň, hlavne v lete, lebo sa dosť potí. Jooj a kúpe sa veľmi rád. To je mužova parketa, napustí vaňu, je pri ňom v kúpelni kým sa vyblázni, poumýva ho, na mňa potom už iba kričia, že "maminkaaa utrieeeeť" 😀

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 ale vystrielal sa z toho :o))) zabil vsetkych ktori chceli zabit jeho v tej brazilii :o) a samozrejme nasli tu Kely. tu uniesli nejaki hazardni hraci na zahladenie stop. a v druhej časti boli pedofili. jedneho zabila vlastna dcera, druheho zabila jej mama.

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 tak aspon toto by som mohla nechat na mojho draheho. nuz ale ked bude v nocnej, tak to zostane zase len na mne :o(( no čo narobim. naucim ho zehlit a poobede bude zehlit kym ja budem oddychovat a cerpat sily na vecer a noc.
laktacna poradkyna? take nieco existuje?

veronika81
3. aug 2011

@micikatka ach že som vôbec pochybovala, z čoho by sa už Horatio nedostal 😀 A s tým jeho synom sa to nejak pohlo? Resp. s matkou jeho syna..či zistili, že to ona dala zabiť svedkyňu.. A díky za info, už viem kde sa mám pýtať, ak nestihnem 😉

veronika81
3. aug 2011

@micikatka pravdaže existuje 🙂 aj tu na MK funguje laktačná poradňa, je tam pár super báb, čo radia, niektoré sú tuším aj certifikované poradkyne.. ale bývala ju jedna, Annag, mne ona neskutočne pomohla, potom som mala aj doma jednu, čo mi ukázala správne polohy pri dojčení, lebo malý sa mi nechcel prisať na prsník a bolo tam ešte kooopec iných problémov..a až potom som mohla konečne povedať, aké je dojčenie úžasné 😵 To bolo asi tak po štyroch týždňoch od pôrodu..dovtedy som hektolitre sĺz preronila 🤐

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 Nie s tou svedkynou sa moc nepohlo, len to ze pravdepodobne snurka od topanky Julinho frajera (taky nesympaticky) sa zachytila na narazniku tej utopenej. ale nic viac

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 a neboli to dojcenie? :o) viem mozno je to divna otazka ale uz som pocula ako deticky rady hryzu do bradavky.

veronika81
3. aug 2011

@micikatka práveže tie prvé tri štyri týždne to veľmi bolelo, mala som zničené bradavky, urobili sa mi krvné ragády z toho, že malý sa nesprávne prisával, že som používala klobúčiky..mala som aj zápal prsníka, bolesti veľké, nechcem strašiť..skôr upozorniť, že aj niečo takéto je možné a stáva sa to veľa mamičkám a práve preto sa netreba hanbiť vyhľadať pomoc. Keď mi tá pani ukázala, ako si malého správne priložiť a on sa chytil, prvýkrát po tom mesiaci som si uvedomila, že dojčenie vlastne vôbec nebolí..a boli sme spokojní obaja. Vlastne všetci traja 🙂 lebo aj manžel dosť trpel, keď ma videl, ako sa snažím dojčiť a nejde to..a ako pri tom plačem 😔
Mňa ozaj malý nikdy neuhryzol, občas možno trocha silnejšie stisol, ale nič strašné, vysvetlila som mu to. Od dvoch rokov má kompletný chrup a s dojčením nie je problém 🙂

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 no nic moja, idem ja uz spinkat, skoncili aj Kosti tak uz mozem ist do postele :o) zajtra ma čaka dlhy den, idem piect kolacik na chatu. tak snad sa vydari. dobru nocku a pekne snicky.

micikatka
3. aug 2011

@veronika81 a dakujem za cenne rady a skusenosti.

veronika81
3. aug 2011

@micikatka no tak asi pôjdem aj ja..čo tu budem sama 😀 Dobrú noc a nech sa koláčik vydarí 😉

dzudka
4. aug 2011

Ste tu pisali o tekutinach tak mlieko a kava sa nerata do tekutin kava odvodnuje a mlieko je potravina nie tekutina....aj ked je to tekute ved ani kefir neni tekutina 😀
cize ked pijete kavu treba si dat presne tolko mnozstva vody za tym lebo vas odvodni kava

stassa
4. aug 2011

ahojte baby. @micikatka a @veronika81 vy ste tu mali nočnú? 😀 Ja som večer veľmi unavená ale zase ráno som skoro hore... čo dnes budete porábať?

sasena033
4. aug 2011

@kajuska09 ano ale ked splnim 26tt tak pojdem na PN a vtedy uz neplatim a z PN na MD 🙂

adirikalima
4. aug 2011

Ahojky tehulky🙂)))))))) aj ja sa pripájam, termín máme na 10.3.2012, zatiaľ sme v 9to týždni a už sa neskutočne tešíííííííím na marec🙂))))))

zabka132
4. aug 2011

@adirikalima tak vitaj 🙂 . Uz si bola na sono ?

ejbyk
4. aug 2011

Bre ranko prajem maminy...ja vas proste nestiham...ked vas chcem precitat tak nestihnem nic napisat, a ked chcem nieco napisat, nemam na co reagovat lebo vas nestihnem precitat no komedia 😀 😀 😀 😀 , ale moooc sa snazim.

vitam nove tehulky aj dvojickovske, jaaaj to musi byt radosti. my uvidime na sone az 15,8 ci je len jedno alebo dve srdienka.

inak sa mame aj s bejboskom tak premenlivo...jeden den ok, vcera ma natahovalo na zvracaie aj som raz zvracala...dokonca cestou do obchodu (no dost neprijemne) a tiez vzdy ked som otvorila ladnicku alebo mraznicku a vazovala co varit....ja ked si pomyslim na maso, no koniec!
vela oddychujem...som taka rada ze mam tu moznost, oddychnut ked sa da.

uz som niekde pisala ze ja som bola ukazkova zavislacka na kave...a teraz veru nic, nepotiahne ma.
ale som prekvapena ze pisete ze si date aj kolu, alebo kofolu, moze sa za pohar? nepila som nikdi nejak kolu ale tak na prebratie a pardon "vygrganie" je fajna a to ja sem tam potrebujem. cize kola neuskodi v malom...??
prajem krasny dnik, zda sa ze sa nam zacina ukazovat slniecko, hned je svet krajsi, i ked mna aj toto mierne teplo riadne zabija...

veronika1982
4. aug 2011

@micikatka neboj sa ohladom kojenie, dolezite je ze ty chces.. my sme mali na zaciatku strasne problemy lebo maly len spal a ja som nemala bradavky lebo sa mi prsniky strasne naliali uz na treti den po porode tak sme to skusili s klobucikmi a takto sme sa kojili az do 1.5 roka. hned na zaciatku som dostala zapal tak som si presla svojim, do nosa som si kvapkala oxytocit aby sa spustalo mliecko a islo to ale sme si na zaciatku poplakali poriadne.. neboj sa nicoho...