icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

stassa
8. aug 2011

@miskab jasné, vitaj. A píš čo a ako 🙂 🙂

bacillka
8. aug 2011

teraz sa zamýšlam ako to tu ráta a mne to vychádza že to ráta aj týždeň s mrchou inak si neviem predstaviť ako by som sa dostala k 12tt keď podla sona som 10+2tt

stassa
8. aug 2011

@sssimi že vraj aj kompótiky zaberajú ale ja ich vôbec nemusím, to radšej vypijem 3 litre acidka. Inak fakt neviem, a potom sa čudujem že to mi už rastie bruško a to len črievka 😀 😀

dadak
8. aug 2011

@bacillka ahoj to sa pocita aj s mrchou, mne zase nevychadza ze aj s mrchou som o tyzden posunuta...lebo snazilkovanie sme mali len raz za mesiac, kedze manzel je odcestovany....ako mohli tie spermijky prezit....ale uz mi to vysvetlili...

sssimi
8. aug 2011

@stassa Aj na mna mm pozerá, že ako mi brucho už rastie 😀 A tiež nie som vôôôbec kompotová 😖

@dadak tak to bude dievčatko 😉

sssimi
8. aug 2011

@bacillka tebe by malo teda písať len 11tt. 12ty ti vypočítalo podľa termínu pôrdu, ktorí si zadala a tým pádom si o týždeň posunutá podľa sona do zadu.
Ja som teraz 7+2 čiže prebiehajúci 8tt.

dadak
8. aug 2011

@sssimi to fakt???? juuuuuuuuuuj, aka by som bola stastna...pridem ta vyobjimat po porode...sa tes...😀
inac aj ja mam zapchu ako hrom...a uz neviem ako s nou pohnut... 😠

bacillka
8. aug 2011

@sssimi mne sa najprv nepodarilo zadať celý profil len dátum poslednej mrchy a tá bola 24/5/11 ale ja má 25dňový c. takže mne to počíta nejak divne. To je jedno aj tak to Dr pomeria pri ďalšej kontrole inak 😵

sssimi
8. aug 2011

@dadak tuším je nás tu takých veľa. No podľa toho či si písala si mala sex pred ovulkou. Dievčenské spermie prežijú v tele ženy aj 3 dni narozdiel od mužských-tie sú síce rýchlejšie, ale neprežijú viac ako deň. Čiže dievčence sú zväčša splodene pred ovulkou a chlaci sa rodia len ak sa zadarilo presne v deň ovulácie. 😉

No baby ak niektorá nájdete osvedčený recept ako sa zbaviť zápchy, tak šup sem s ním 😉

sssimi
8. aug 2011

@bacillka ano? Lebo odo mňa pýtalo dátum pôrodu.

vikusjk
8. aug 2011

Ahojte babulky, ako sa vám darí?

Ja dnes začínam 9 tt, a dosť som prechladla ☹ Mám nádchu, kýcham, treští mi v hlave a bolia ma kríže. Mali ste to niektorá? Čo ste brali na zlepšenie? Dúfam, že to nespôsobí nejaké komplikácie 😢

dadak
8. aug 2011

@sssimi dyna a kava.... alebo rano 2 pohare teplej vody, slivkovy kompot a vela sa prechadzat alebo robit nieco...to su moje recepty...zacala som to praktizovat, tak uvidime ako mi to pomoze...
kedy inac ides na kontrolu? aj tebe budu robit geneticky UZV v 12 tyzdni? ja sa na to chystam 22. augusta, cize o dva tyzdne...

dadak
8. aug 2011

@vikusjk ja som bola chora v druhom tehotenstve...no katastrofa, ako som sa citila...ale nebrala som nic, len som hrozne vela caju s citronom pila, ovocie a vela som spala....a riadne sa vypot...

sssimi
8. aug 2011

@dadak melónu sa zjedla za posledné dni na kvantá, kávu nepijem, vodú si dávam, ale nie teplú-skúsim a ten kompót ee-to by išlo von vrchom. A o prechádzky ja nemám pri malej nudzu 😉
Idem na kontrolu 15.8. Musí ešte skontrolovať srdiečko, lebo ešte nebolo vidieť. A genetický ultrazvuk? Ten sa robí načo? To mi ešte nikto nespomínal.

vikusjk
8. aug 2011

@dadak Bola si doma na maródke, keď si bola chorá? Ja som v práci, takže zatiaľ mi nehrozí ani oddych, ani spánok, ani potenie ☹ A nevolala si lekárke? Myslím gyndoške, že či sa niečo nemôže stať?

dadak
8. aug 2011

@vikusjk pokym nemas teplotu, tak to ries takto....ale asi by som sa radsej dala na marodku...povedz lekarke, ze sa necitis dobre....a uprimne jej povedz ze si potrebujes oddychnnut...uvidis, za par dni budes fit...inac teplota najviac ublizuje babatku...na to si daj pozor...

vikusjk
8. aug 2011

@dadak Jejda, tak to si ju budem musieť odmerať... Ráno som aj chcela, ale zabudla som na to. No dúfam, že je to len prechodne znížená imunita a rýchlo to prejde. Cez obed si pôjdem nakúpiť ovocie a budem ho tu ďobkať, dnešok musím ešte odpracovať, možno zajtra vezmem dovolenku. Ďakujem ti za rady 😉

zuzanka7117
8. aug 2011

@dzudka ano som.a teraz cakam na rozhodnutie z uradu, ci mi schvalia tzv. tehotenske peniaze, lebo mam pracu, ktoru nemozem vykonavat v tehotenstve a sef pre mna inu nahradnu nema......hadam mi to schvalia

mibel
8. aug 2011

ahojte , tyzden som tu nebola , a nemam sancu docitat , v stredu som musela ist k lekarke mala som krvavy vytok dala mi dufastom a mam sa setrit , co pri malom je dost narocne , odvtedy sa chvalabohu ziadna krv neobjavila a dufam ze ani naobjavi , len mam taky pocit ze mi je z liekov viac tazko na zaludku , na kontrolu idem az 15,8,, sono neviem kedy , a okrem toho maly zacina soplit tak sa mozem tesit ze to chytim od neho

nelinka1232
8. aug 2011

@usacek79 ja nechcem teraz ziadne tabletky musim vydrzat ale dakujem!

bejbinka131
8. aug 2011

@vikusjk No pekne....tak šup sa vyležať a čajík...inak to nepôjde ☹

ivulik211
8. aug 2011

ahojte baby len tak na okraj hehe hned tatko prvý príspevok po víkende a hneď zápcha - samozrejme sme na tom rovnako 😀 mne pomohlo zjesť asi kýbel kapustnice - hrozna dobrá bola nevedela som sa dojesť 😀 dobre, končím s impertinentnými témami typu zápcha a výtoky 😀
Inak nevolnosti mi už ako tak prešli, a niekedy ani neviem že je to malinké vo mne. tak snáď je všetko ok. do poradne idem až o 3 tyždne neviem sa dočkať. všetky som vám dočítala hrozne sa mi páčili príspevky @usacek79 uplne súhlasím s tvojou maminou 😀 mať babätko - jedna z najegoistickejších vecí na svete. ale ako vidíš ani my sme si nevedeli pomôcť a neodolali sme. 😀
sasenka, držím palce aby všetko už bolo v poriadku

usacek79
8. aug 2011

@ivulik211 dakujem, poviem mame, ze za jej vyroky by ju nie vsetky mamicky (cakatelky) ukamenovali 😀

inak aj ja prispejem k lahodkovej teme "zapcha" 😎 mna teda vobec netrapi, skor ma trapi priiiiserna plynatost... je to podes, najma preto, ze ja nie som schopna to pustit pred mm (nikdy som pred nikym nepustila..) a tak sa mi to zberka v brusku, az mam krce a potom na zachode bombardujem 😀
a grgam tiez nad ramec bontonu 😀

ivulik211
8. aug 2011

@vikusjk skus homeopatiká tie sa môžu ale ktovie či to zaberá. hlavne oddychuj pi vela čaju a tekutín nech to rychlo prejde a si ako rybka

stassa
8. aug 2011

Baby tak dnes som dokyho nestihla. Musel odíjsť 😒 Tak zajtra. Čítam že @vikusjk si prechladnutá, najhoršie bolo že ja som prechladla na konci tehotenstva a išla som na sekciu- a keď ma driapalo hrdlo a chcela som si zakašľať po sekcii tak som myslela že im tam všetky kachličky zo stien vytrhám ☹ ☹ ☹ . Recept extra žiadny, skús sa napariť _byť v teple, veľa tekutín, polievočky, čajíky a čakať...nádcha jednoducho musí prejsť tými svojimi fázami, ktoré sa dajú trošku tým čo som písala zmierniť.
@zuzanka7117 ja som po potrate a mám strašne bolesti krížov, ktoré mi vytreľujú až do brucha. Tak rozmýšľam či ma nevypíše na rizikové, potom to dobrovoľné čo si platím budem brať už teraz cez marodku?

stassa
8. aug 2011

@usacek79 ako keby som čítala o sebe 😅 Ale ja sem tam beriem Espumisan a pomáha mi. Skús aj ty 😉

ivulik211
8. aug 2011

@usacek79 jáj no asi by ma maminy ukameňovali ale tak ked som zostala tehu chytila som riadnu depku, že načo vlastne dieťa? kde som zobrala právo urobiť nového človeka a potom ho len tak vypustiť do sveta, že ži si... ale to boli prvé dni hrozne som sa bála ako ho budem vychovávať a tak. nikdy som nejak neuvažovala o tom že stretnem človeka s ktorým by som chcela deti .. no a teraz mame o 2 mes. svadbu, staviame dom, babo na ceste - všetko naraz. hrozne sa teším 😀

usacek79
8. aug 2011

@stassa dakujem za radu, najma ked sa napcham zemiakmi alebo kapustou, tak to je dramaticke 😀 tak asi potom skusim kontrovat tym espumisanom 🙂

@ivulik211 tak som rada, ze to takto rozpacito prezival este niekto.. Ale asi je naozaj v tomto pripade (najma v tom nasom, ked uz je to na ceste 😉 ) lepsie, aby sme to neanalyzovali. Rozum totiz stoji proti srdcu a to je vzdy mrzuty suboj 😉

ivulik211
8. aug 2011

@usacek79 presne tak , už to nerozoberajme, ved ja na to už ani nemyslím, ale ten tvoj príspevok mi to tak pripomenul, že som to takto neprežívala sama 😀 . rozum nech si ide kade ľahšie 😉

tterkat
8. aug 2011

@mibel tak sa len pekne setri aj ked sa to niekedy ozaj pri malych detoch neda, ale tak skus ho niečím zabaviť.. a bolelo ta aj podbrusko alebo len si objavila krvavy vytok? drzim palce aby bolo vsetko ok!! 😉
mne je zle coraz viac a to ani nic neberiem...

nevie niekto poradit dobry recept aby mi uz konecne nebolo tak na skapanie?? 🙂