Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@zuzkadf nie neovplyvni.... hore par prispevkov je jeden link , kt. pridala eviq tento http://moje.hnonline.sk/node/3210
skus kuk 🙂
ved to ...ja som zamestnana..ale paltim si aj DNP...takže tak.....asi si to budem musiet zistiti na socialke... a ano poznám ochotu tých milých tetušiek čo tam sedia a cele sa trasu aby pomohli 😉
@zuzkadf Posielam odklik http://www.socpoist.sk/kontakty---ustredie/392s
keď tam cinkneš sú naozaj ochotné a povedia ti všetko
@bacillka dakujem ..ja sa tam zajtra za nimi zastavím...ved ich nemam až tak daleko ...som zvedavá čo mi povedia.mala som už skusenost že, jeden den mi jedna pani povedlala ..ine ..na druhý den druhá zas niečo iné.To si nechcem predstavit co by som sa dovedela na 3 den keby sa tam zavítam 😉
bacillka Ano???? aha tak dakujem 🙂)) tak teda radsej zavolám....ušetrím si cestu🙂) a možem vediet od kedy si platíš ty DNP...?
@bacillka No ja mam od zaciatku 1.marca ...takže v pohode ...z toho som sa tiež nevedela vymotat lebo niekde mi hovorili že musim mat zaplatene 270 dní do porodu ..a. inde zas že to musí byt 270 dní pred nástupom na materskú....no a vyber si teraz.A to som sa pýtala na socialke..nechapem ako mi možu povedat raz to ,raz to....?
@bacillka
No nikto 😉 Ja pri mojej prvej dcere som bola PN takmer 6 mesiacov. DNP som vtedy neplatila, len musis doniest na socialku papier, ze si PN (ten zeleny od doktora, aby o tom vedeli). No a dnicky ti pekne nabiehaju, poistenie trva, ale neplati sa. Potom som doniesla len papier o nastupe na MD a peniazky sa sypali. Poistena som bola presne 273 dni, takze mi to vyslo uplne perfektne. Dokonca po odhlaseni som poziadala o vratenie preplatku, a vratili mi este 10 eur 😀
Ahojte baby!Mozem sa pridat k vam?Ja mam termin 22.3.
Citam vas uz dlhsie,len nie vzdy mam pristup na internet 😒 .
Baby, tak pisala som zakladatelke temy v sukromnej teme marcovky 2012...neozvali sa vobec spat...takze asi nas nechcu...bud si zalozme vlastnu sukromku alebo ostanme tu...asi nema zmysel ich doprosovat, vsak my sme tu super partia, co poviete?
@dominika911 joj chuda male, ja si musim nastastie zaklopat, ze tentokrat to take zle nie je, ale vie presne, o com pises, teda tie nevolnosti, moj manzel musel pri prvom tehu na balkone jedavat 😀 , iank som to nevedela vydrzat, prve 3 mesiace som vracala v kuse, v aute som vedro nosila a veru som ho aj vyuzila na ceste do prace 🙂 , chladnicku som otvarala iba so zapchatym nosom....tak drzim palce, neboj, samo to prestane, postupne to zacne ustupovat az ti bude uplne dobre
a k tomu brusku, mne sa muz smeje, ze to ani nemusime nikomu hovorit, ze to uz vsetci musia vidiet 😀
holky čaute, to čo preberáte DNP - tak to je iba dobrovolné to si nemusím platiť že? lebo ja sa v týchto veciach absolutne nevyznám 😀
@i.n.g.a vitaj, musíš sa pridať! 😀
@dadak kašlať na ne, my sme tu dobra partia, čo sa budeme pchať kde nas nechcú, či? založme si kludne aj súkromnú. mne je s vami dobre a basta.
inak dnes som prvý krát vracala, uplne ma to prekvapilo, skoro som nedobehla na záchod ale už je dobre 😝
@katarina28 dakujem za podporu 😀 si jednicka
Aj ja chcem aby to uz bolo vidno.... 😉
@zuzkadf joooj sa si platim uz skoro aj 2,5 roka ak nie viac, ale z dovodu ze som SZCO... 🙂 zle mi nebyva.. klop klop klop... a snad ani nebude... ale divne pocity obcas mavam, ako napriklad, ze by som aj klince zjedla... alebo si spravim, nieco na co mam chut a po chvili sa na to kukam, a ze ako vobec eee nejde mi dole krkom... no ale tieto moje stavy su nic oproti tomu co tu maju ine kocky... 😉 a ty ako si na tom?
@ivulik211 no platit nic nemusis... ale je to naviac... cize vyjde ti krasna sumicka naMD... takze je to len plus...lenze to musis mat zaplatene tych 270dni pred nastupom na MD... aby ti vznikol narok ...cize ty tusim uz nestihas, takze nelam si hlavicku-makovicku 🙂 jasne, ze ostavame v tejto teme.... 😉
@gabi.k no ja som na to asi tak že vrackame každe rano od 6tt....a blbo od žaludka celý den...dost to unavuje ☹(( už nech ma to prejde.Ale zas počas dna mi papt chutí...davam do seba jedno cez druhe 🙂) A pachy...ked otvaram chladničku...nedýcham...ked vyhadzujem smeti-nedýcham.Taktiež mi vadí aviváž,voňavky,dezodoranty...no katastroooofen 🙂) a spala by som stále...

@bacillka ja som si to zacala platiti od marca...ciže mam náskok 3 mesiace od otehotnenia.Platím si to najvyššie ...aby som dostavala matersku 670e..tak nejak to myslim vychádza.No a chcela som sa spýtat,keby ma doktor vypíše na PN ...ovplyvnilo by to nejak tu materku????