Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@ask jasne, ze epi odstavi len od pasa nadol, ale prerusi pokyny z mozgu, ktory k spravnemu spracovavniu porodu potrebuje presne vediet a citit, co sa deje.. ja proste chcem ten porod prezit taky, aky ma byt, a budem na neho pripravena tak, ze minimalizujem bolest prirodzenymi technikami a cviceniami 🙂 skoda, ze ti nemozem poslat ten dokument, keby len 30% bola pravda,co tam hovoria, tak to definitivne stoji za pokus, priam je to moja povinnost 😉 ale ak mozes stahovat (aj ostatne baby) - http://www.ulozto.sk/7704140/orgasmic-birth-avi
@ask
ja na epi tiez nedam dopustit, ta ulava ktora prisla bola pre mna velmi potrebna na nacerpanie sil. mne porod vyvolavali po 8 dnoch prenasania, kontrakcie prisli nahle, v plnej sile a sice som chcela skusit bez epi, ale nedalo sa. a to mam pomerne dobry prah bolesti. nastastie o epi mozem rozhodovat priamo na mieste, a planujem to tak urobit aj teraz 🙂
@usacek79 presne pre dovody ktore pises to prvorodickam velmi neodporucaju, ale ked mas za sebou skusenost je pre Teba spolupraca jednoduchsia.Aj ja som to presne tak citila pri prvom, isla som do toho s radostou a odhodlanim, pripravena najlepsie ako sa dalo. Velmi sa doteraz bavim na tom ze napr. predychavanie je pre mna uzitocne az doteraz 🙂 Tak to ma byt a ja nam vsetkym drzim palce ci uz idete prvy krat ci viackrat aby to bolo stastne a krasne. 🙂 Otazocka... s drahym je to uz o.k? A chystas sa ho vziat k porodu so sebou?
@moni ja som vdacna ze to existuje 🙂 je super ze si to mozes rozhodnut na mieste, tu to pred 11ctimi rokmi bolo tak, ze len cez beznu pracovnu dobu t.j. doobeda, inak ze mi anesteziolog bez vsimneho nepride. Tak ma objednali na konkretny datum, ale mala ich predbehla o den skor a doobeda, tak museli epiduralku pekne krasne zaviest aj bez vsimneho 😀 Ale aj tak bol poplatok vtedy 2000Sk, ale stali zato. Teraz musim pozistovat ake su podmienky.
@ask
ked som teraz nadhodila mm ze co tak skusit bez epi tak povedal ze ma inak ani nepusti rodit 😀
kedze v nemocnici kde som rodila to ide ako na beziacom pase, na anesteziologicku som musela cakat skoro 1.5 hod 😝 to boli tazke chvile. napichavala ma pocas kontrakcie takze mi nebolo vsetko jedno. ked konecne zabrala, bola som na 10cm, takze som si nadavala ze som bola "hrdinka" prisli dlho a zbytocne.
@usacek79 ja som epiduralku mala a už si ju pri druhom asi nedám 😒 pichli mi ju asi nejako zle a netlmila mi bolesť tak ako mala, sľubovaná úľava neprichádzala, ale za to som si na 100% istá, že mi pôrod predĺžila lebo som sa krásne otvárala a potom nie a nie sa otvoriť natoľko aby išla Vikinka von ☹ a s EPI-nom som cvičila aj ja a chystám sa aj teraz a je to podľa mňa super 🙂 síce ma i tak nastrihli lebo u nás sa to robí automaticky i napriek tomu, že som vravcela, že to nechcem ak by to nebolo nutné, ale nevadí.....vyšla von krásne a vôbec to nebolelo a myslím si, že to EPI-no tomu veľmi pomohlo 😉 a dúfam, že teraz to pôjde aj rýchlejšie a tie bolesti budú menšie 😝
@ask
nuz a s drahym je to uz OK 🙂
som za nim prisla s kolacikom, ze ponukam "kolac mieru", sme si to chvilu vysvetlovali (som sa dozvedela, ze Lim Bizkit zboznuje a vlastne teda som zautocila na jeho city 😀 ) - on sa urazil na ten vulgarizmus, co som povedala, to som sa mu aj ospravedlnila, ale holt v nervoch clovek povie barsco..
a sme si padli do narucia a krasa 🙂 si z toho teraz srandu robime 😉
@usacek79
aby si to nechapala zle, ja ta takisto podporujem, myslim ze je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne rodit a (v ramci moznosti) by to malo byt umoznene. som si ista ze nazbieras dostatok informacii, a pripravis sa ako budes najlepsie vediet 🙂 len castokrat realita byva ina, a na to sa treba takisto pripravit 😉
kazdy porod je iny, takze je zbytocne porovnavat skusenosti a robit rozhodnutia na zaklade toho.
@moni presne tak!!!!! preto sa mi velmi paci ta moznost ze sa mozes rozhodnut az na mieste a podla situacie, lebo tu to muselo byt nahlasene mesiace dopredu bez ohladu na aktuakny stav. Mozno aj u mna by bol ten treti v pohode aj bez... ktovie.. ak by to bolo mozne zajednat si to tak ako u Teba, aj by som to skusila. 😉
@moni jasne, ja to nechapem zle 😉 ja takisto nebudem nikoho odhovarat od epiduralky atd 🙂 ja prave zbieram info dost aktivne, viacero dokumentov mam este na "cakacke" 🙂 len teda vdaka tomuto sa ovela menej bojim, proste som tomu nejako vnutorne uverila, ze to moze byt aj uzasny zazitok, nielen horor, ako sa o tom hovori 😉 ale teda necakam orgazmy, to uz je extrem 😀 a mozno budem zdochynat od bolesti a necham si pichnut aj 4 epiduralky, to neviem, ale verim, ze to bude OK 🙂
@ask ano, odkedy sme sa udobrili sa furt usmievam 😉 no ja neviem, ja velmi zvazujem, ci ho mat pri porode, on je dost padavka, co sa tyka krvi atd... ale on sa tvari, ze chce byt, ja sa trosku bojim toho rizika, ze sa mu zhnusim, teda sexualne myslim - poznam take pripady, ked sa chlap blokol.. Ale tak hadam ho tam znesiem napokon, uvidim, ako mi pojde priprava na porod, ak sa budem citit dostatocne sebaisto, tak nedbam, nech tam je 🙂

@moni múdre hlavy tvrdia, že prvorodičky až okolo 20tt a viacrodičky už o 4 týždne skôr. Tak si myslím, že už máš aj ty nárok 🙂 keď si prvé bábo cítila v 15tt, druhé by si mohla už v 11tt 😵
@ask myslím, že čoskoro to už bude len na istotu 😀