Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@ejbyk ak mas cestu do malaciek kludne 😀
@bacillka este nie ...len my tu jedna holka pisala že možno mi bude vediet poradit ,tak som jej opisala situaciu ešte raz..uvidím co odpíše. U mna to nejkak teraz neponáhla kedže mi začína 3 týždnová dovolenka....uvidíme co po dovolenke...ci sa mi to zlepší ,alebo nie.To už budeme mat po 12 týždni...potom to budem riešit, ak bude stále zle tou marodkou...
@dominika911 no neboj aspon od porodu budes mat rodicovsky prispevok a pridavok na dieta neni to vela okolo 200eur ale aspon daco
@dzudka aspon daco, ved aj to pomoze. A nahodou nevies, ci pri prvom neni nejaky jednorazovy priplatok od statu, niekedy v minulosti to bolo.
@zuzkadf Kľudne chod na PN-tú budeš mať vyplácanú ešte zo zamestnania (teda výška bude cca 55% z hrubej mzdy) do decembra kým si nevyplatíš DNP. Tú si stále vyplácaj-ibaže budeš mať pravdepodobne iný sumu na doplácanie. Na to sa skús popýtať priamo v sociálke. Si síce oslobodená od platenia, ale nikto ti nezakáže to platiť. A keď to vyplatíš môžeš nakoniec danú čiastku, ktorú si počas platila od nich vymáhať. No a od decembra si už daj vyplácať PN z DNP.
@ejka3 ahoj moja, hej, ja som citila, raz...a nikto ma nepresvedci, ze to nebolo babatko...lebo naozaj je to take ine...ale odvtedy sa to uz neudialo... sranda...juj, dnes sa mi nic nechce, a neviem co varit...porad daco..bo uz nemam fantaziu...odkedy su prazdniny, tak kazdy den sa pokusam nieco ine, ale uz fakt neviem co... 😕
@dominika911 po pôrode dostaneš cca 5000sk a ak sa dieťa dožije 28 dní tak 20 000sk je to príplatik tuším pre prvé, druhé a asi aj tretie dieťa.
@dadak ja som riešila to isté s pohybmi-tiež sa mi už asi 4x stalo, že som si bola normálne istá, že to je červíček, ale bola som vyvedená z omylu-Bábo je ešte dosť hlboko-vlastne pod črevami a tým ako rastie nám viac vytláča črevá do predu a tým ako pracujú, tak je to podobné pohybu. Ale kde je tá naozajstná pravda neviem 😉
Všetkým Vám držím palce nech sa Vám narodia zdravé detičky a nech si užijete krásnych 9 mesiacov tehotenstva bez problémov.......nám sa to nepodarilo ☹ Možno nabudúce...
@usacek79 tak tu ti teda musim oponovat, ja som mala epi a bez nej na dasli porod ani nejdem 😀 , presne ako niektore baby uz pisali - je to porod s usmevom na perach, teda ak je okolo teba personal, ktory sa tomu rozumie 🙂 u mna rozohdne ziadne komplikacie neboli a to mala mala 4270g a 52 cm, porodila som o polnoci a rano o deviatej som normalne sedela na stolicke 🙂 takze len tolko k porodu s epi - rozhodne ANO 😀
@moni moj reagoval rovnako, ze bez epi nerodime 😀
@dominika911 no ak to nezrusia je to pri prvom az tretom dietati prispevok pri narodeni dietata ked sa dozije 28dni tak si pojdes k detskej dr potvrdit a ku gyn . potvrdit ze si chodila na prehliadky a potom ti poslu peniaze uz neviem presne kolko to bolo dokopy...
@katarina28 ale ved ty mi neoponujes - ved ja si uvedomujem, ze epi ta zbavi bolesti, ved na to predsa je..
ale je to umely zasah do prirodzeneho priebehu porodu, tak ako ho priroda chcela a to ja proste nechcem. Jednoducho prestanu sa v tele diat veci, ktore su pre porod celkom dolezite a prospesne..
ja ale nikoho od epi neodhovaram, tiez som bola vacsinu zivota presvedcena, ze ju chcem, ale cim viac viem, tym menej ju chcem, resp. ju uz urcite nechcem..
@katarina28 no mne by pri druhom nestihli pichnut kedze som ledva zo sprchy ,WCka ma ledva stihli previest na porodnu salu a uz som rodila,.....dufam ze aj druhe ale poviem pravdu ze tento druhy porod som mala intenzivne bolesti dost ku koncu a dost to bolelo uvidime ako tretie bude
takze zienky,... poslala som vam link na pesnicku "heartbeat" 😀 😀 😀 k dnesnym meninam som dostala tento najkrajsi darcek od nasho babetka 😀 😀 😀 😀
ja sa taaaaak tesiiiiim.... mala som byt 8+0, som 7+1, vsetko ok, srdiecko bije, krv zobrali, najblizsie je poradna a knizka 31.8. idem sa vyspat, lebo celu noc som nevedela zaspat,nervy riadne, ale uz je to v klude, pozdravujem vas...
a kupila som si tie gravipop lizatka , aj zazvorovy caj s citronom, tak potom dam vediet, co to za zazrak... 😀

@dzudka potrebovala som vediet ohladom toho DNP,že: Platím si ho od marca ,co mi robí 3 mesiace rezervu ,kedže v juni sme otehotneli.A platím si z najvyssieho ,aby som mala tu vysoku matersku cca.670e myslím že to vychádza.Býva mi dost zle a doktor ma chcel dat na PN...kedže som riadne zamestnana a teraz neviem ci by ta PN neovplyvnila tu moju materskú....? lebo myslim že ked si na PN tak sa DNP neplatí......co mi to tam nebude chýbat....? dakujem.. 😉