icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

katarina28
11. aug 2011

@dzudka tak isto teraz rodila kamoska druhe, doma dostala bolesti a kontrakcie sa jej prakticky do 5 minut prelinali, ze ich ani nevedela odmerat, tak rovno sanitku volali a nakoniec na majakoch do porodnice dobehli 😀 a doki jej vravel, ze to hned bude, ze uz moze tlacit, tak bola cela happy, ze fakt, uz mozem??? 😀 no sranda, ked mi to opisovala
tak mozno aj moj druhy porod bude taky rychly, ze ani epi nestihneme... 😉

katarina28
11. aug 2011

@usacek79 presne tak, treba ist do toho, tak ako to citis, hlavne, nech su babatka v poriadku, inak vsetko preboli 🙂

zuzkadf
11. aug 2011

@sssimi dakujem 🙂))

bacillka
11. aug 2011

@usacek79 No ja som mala vybavenú Epi ale nemal mi ju kto pichnúť lebo doviezli na ARO búračku. Takže ma sestrička poslala do sprchy kde som sedela 3 hodiny a púšťala som si horúcu vodu na kríže a brucho. Potom ma skrútilo a malý bol do 10min na svete.
Všetky cvičenia a pedantná príprava mi boli v chvíli pôrodu na dve veci. Manžel naučený ako mi má masírovať chrbát a kde podkladať hlavu, ale keď prišlo k lámaniu chleba bola by som ho prvý a posledný krát schopná zabiť keď sa ma tam dotkol. Takže ako písali dievčatá realita bude aj tak iná 😀

bacillka
11. aug 2011

@tigriatko teším sa s tebou. Viem aká je to úľava tak teraz len široký úsmev a tešiť sa 😀 😀 😀

dominika911
11. aug 2011

@dzudka dakujem
@sssimi no to potesi, dakujem za info. O to treba poziadat niekde na socialke, alebo to spravia automaticky.
@tigriatko takze ty si zuzana? Vsetko najlepsie, vela zdravicka a ved to najkrajsie si dostala 😀 tesim sa s tebou, vidiet srdiecko je ten najkrajsi pocit. sama som si to zazila v pondelok, tiez som trpla a zbytocne 🙂 Gratulujem a bez si teda pospat

ja mam dnes na obed hranolky s rybimi prstami. Jedla som zdravo do dnes a furt mi bolo zla, tak som si musela spravit nieco tak nezdrave co mi strasne chuti, aspon sa najem 😀 a v rybach je DHA potrebna pre spravny vyvoj mozgu

humba
11. aug 2011

Ahojte baby, tak idem od lekara, zobrali mi kopec krvy a cakam na vysledky, no vraj v moci mam zvysene proteiny. zajtra mam priniest znova moc tak uvidime ci sa to potvrdi. Neviete co to moze znamenat?

dzudka
11. aug 2011

@katarina28 no naozaj aj ja som mala bolesti kazdu chvilku a potom v tej sprche wCku po klyzme som myslela ze tam porodim a uz ma aj brali 😀
tak dufam ze treti bude dobry porod ....lebo pri druhom teda tehu boli komplikacie som si polezala tri tyzdne na rizikovom

dzudka
11. aug 2011

@humba a aky mas tlak krvi ?
inak odporucam sa pred cikanim dobre umyt lebo ta bielkovina moze byt skreslena ak ma zena nejaky pritomny hlien a trocha prejde aj mocom do skumavky...takze pred cikanim sup do vane a uvidis aky bude vysledok

ivulik211
11. aug 2011

@tigriatko tigriatko super, gratulujem moc 😀
kajuški mi je luto, ale už jej nebudem písať a jatriť rany. dúfam že čoskoro sa im podarí a budú šťastní.

@usacek79 skvele že ste sa udobrili, ale viem čo maš doma, môj otec (rak) je rovnaký a dokonca aj mamina (Bliženec), takže sa spolu nebavia niekedy aj 2 tyzdne kvôli kravine sa pohadajú😀 a dusná atmoška doma no hroznéé 😀 ale inak je s nimi sranda.
tak čo sa týka tej epidurálky ja chem akékoľvek lieky proti bolesti hrozne sa toho bojíím už 2 roky pred otehotnením som stresovala 😀 A veľmi zvažujem toho kocha, alebo kramáre. podla toho či nebudú nejaké komplikácie, predsa len v kochu nemajú také vybavenie...
inak good morning všetkým 😀

miumia
autor
11. aug 2011

@humba ahoj myslim ze je to nejaky zapal, chripka alebo bakteria v tehu je to asi bezne tak sa neboj.. A na sono si bola? Alebo NT testy?

humba
11. aug 2011

@dzudka
@miumia tlak som mala ok 120/75. zajtra mam priniest ranny moc tak sa teda predtym poumyvam a uvidime. Inak sme dnes len vyplnili kopec papierov, pochytal mi brucho a v utorok idem k tej porodnej babici co ma bude viest celym tehotenstvom. Najblizsie sono bude az v 19 tyzdni. tu je proste taky system. Ani ma gynekologicky nevysetril, co mi je divne lebo to by mal, ale ja sa na to popytam v utorok.

sssimi
11. aug 2011

@dzudka pri Sárke keď som si chcela dať spraviť fotku, tak to nešlo, lebo popred ňu mi plávali črevá. Normálne som to tam pekne všetko videla.

sssimi
11. aug 2011

@tigriatko ja mám zázvorové cukríky a momnetálne v ústach také niečo akože ryžové či čo to. Chutí to ako karamelka, ale pekne ma z toho naťahuje. Malo by to byť bez chute a vône-najhoršie na to je, že je na mňa strašne veľký ☹ Ale včera ma naťahovalo aj z toho zázvorového kým som ho nedosumlala, potom sa mi celkom ulavilo.

sssimi
11. aug 2011

@dominika911 automaticky ti nedajú nič 😀 Musíš ísť na UPSVaR-pohladať si pod koho patríš, vypýtať si papiere, vypísať, priniesť prefotený RL a potom to zaniesť naspäť. Samozrejme občianku tvoju. Ja som si bola pre papiere ešte pred pôrodom, ale neboli moc ochotné mi ich dať. Tak som ich musela prehovoriť, že nie som z mesta a nedá sa mi po pôrode behať kade-tade. A teraz pôjdem zase tak. Ale v podstate pre tie papiere môže aj manžel odbehnúť.

ivulik211
11. aug 2011

inak sťahujem si ten orgazmický pôrod od usacka ale neviem či si to chcem pozrieť 😀

dadak
11. aug 2011

@humba daco podobne som mala aj ja...vraj je to bezne v tehotenstve, a lekar mi dal nejake vaginalne cipky probioticke, aby sa vycistilo prostredie v posve....oooooo, jaka som odborna....az sa mi nezda, ze to pisem ja..😀
@tigriatko jeeeeej, krasny darcek, pesnicku som si vypocula a prajem nech to srdiecko bije, bije, bije...super...sa tesim, idem si este raz pustit pesnicku..😀 a ozaj, aby som nezabudla, sicko najsamlepsie k meninkam Tebe aj vsetkym Zuzkam, ktore su tu....nech ste hlavne stastne a usmiate a nech mate okolo seba iba ludi, ktori vam nezmazu usmev z tvare...

a inac, baby, bavili ste sa o porode..tak ja vam poviem moje skusenosti... prvy porod trval od pol osmej a maly sa narodil o 12,15..bolesti som mala az hodinu a pol pred porodom...nebolo to az take hrozne, ale tak som sa potrhala, ze ma museli 2x zasivat a ta bolest, to bolo horsie ako 3 porody..3 mesiace som plakaval kazdy vecer, bo som si nemohla sadnut ani nic poriadne, no hroza...
druhy porod, rano o pol osmej mi dal vyvolavacku, bolesti do osmej ziadne a maly sa narodil o 8,40..islo to hrozne rychlo, ale ake bolesti, no poviem vam, omnoho silnejsie ako pri prvom porode, aj ked to islo rychlejsie...
zvladla som to bez EPI, ale momentalne treti porod si chcem dat s epi, urcite...po prve chcem to vyskusat a porod si uzit..aspon jeden...
Inac ja budem rodit tiez na sukromnej klinike..je to tam krasne...ako v hoteli, vsetko mam zadara, dokonca aj 4D a 3D UZV, a plus este nejake specialne veci a vysetrenia..su tam uplne uzasni a som zvedava na ten NT UZT ktory mi budu robit 22.augusta... takze tak
idem daco varit, asi dnes budu bryndzove halusky...mnaaaaaaaam...

sssimi
11. aug 2011

@katarina28 jedna kočka z majoviek dostala bolesti, zavolala svojej mamine nech pre ňu príde. Ešte jej povedala, že má čas, ale mama hneď prišla. Ona ešte kontrolovala či má všetko zabalené a zrazu kričí na mamu nech donesie čisté uteráky a volá sanitku. Porodila v spálni doma na posteli. Sanitky prišla už po, odstrihli pupočnú šnúru, naložili do sanitky a odviezli si ich do pôrodnice 😀

dadak
11. aug 2011

@sssimi @bacillka dakujem za tipy, ale neprisli by ste mi to aj navarit? 😀 juj, tak vam zavidim, ze vas to bavi...kebyze mam varit obcas, tak mozno aj mna, ale kazdy den a furt daco ine...hm...

donalona
11. aug 2011

ahojte babenky🙂 pekny dnik zelam

jankajanka
11. aug 2011

Ahojte baby a všetky Zuzky-len to najlepšie 🙂.
Ja som mala ťažkú noc, lebo sa mi snívalo o zuboch-všetky mi vypadávali a vyplúvala som ich do umyvadla.Od rána hnačkujem-neviem či kvôli tomu snu, pretože mne keď sa snívalo o zuboch, tak vždy niekto zomrel.Tak bojim bojim... 😢

sssimi
11. aug 2011

@dadak no pri tých tvojich pôrodoch ti podľa mňa epi ani nestihnú dať 😀 A za tú bolesť hlavy po pôrode by som to asi neriskovala. Ja som mala Sarah bez Epi. Ráno o 10tej vyvolávačka a prepichli mi plodovku. Kontrakcie do 2 minút. Tie som mala každé 2 minúty až do 17tej. Už som bola taká ubolená z kontrakcií, že pôrod už nebolel. No a keďže Sarah bola zauzlená v pupočnej šnúre, tak na bruchu mi ležali 2 sestričky. Ja som malú 3x vytlačila, ale vždy ju šnúra stiahla naspäť. Keď malej zliezlo srdiečko pod 60 tepov, tak ju vytiahli zvonom aj s placentou. Nenastrihli ma tak som bola tiež riadne potrhaná, ale aj to šitie sa dalo. Z celého pôrodu ma trápilo len to čo bude s malou. Našťastie vyviazla "len" so zlomenou kľučnou kosťou. Po ostatných stránkach vyzerá byť úplne v poriadku.

jankajanka
11. aug 2011

@tigriatko ja som mala ísť tiež až 31.8. ale mám vtedy akciu, tak ma dala na 30 -ho 😀

zuzanka7117
11. aug 2011

Dobre ranko dievcata.....teda uz nie je ranko, ale ked som zacala citat zameskane, to este bolo..... 😀
@tigriatko gratulujem ku srdiecku, konecne si aj ty mozes vydychnut od tych stresov......a vsetko najlepsie k meninam... 🙂

@humba mna tieto odbery cakaju 26.8 ale den predtym idem aj na gyndu a ultrazvuk....tu to fakt skor neriesia pokial zena v minulosti nemala nejake komplikacie.....ja som teraz v 10.tt a uz som mala 4 sona. Ale len koli minulym potratom. Nezavidim ti cakat az do 19.tt. Ja som uz kupila letenku a 29. idem na sk na vysetrenia, kedze tu to nerobia, tak budem kludnejsia.

Co sa tyka porodu podla moznosti by som aj ja chcela rodit bez EPI, cisto teoreticky, uvidime ked k tomu pride. Ale najskor na SK si musim dat riadne skontrolovat chrbticu mam RTG na DVD len som to este nestihla s nikym konzultovat. V taliansku mi pred 2 rokmi zistili, ze mam rozstiepeny stavec a tak ma vystrasili, ze nemozem nic robit, dvihat a hlavne rodit prirodzene, lebo by sa s tym mohlo nieco stat. Tak to chcem konzultovat u nejakeho ortopeda, nech mi to potvrdi resp. vyvrati. Ale bola by som rada, keby mozem rodit normalne nnie sekciou. A velmi si prajem aby bol moj muz pri porode so mnou.....najnovsie mi povedala moja mama, ze by chcela priletiet a byt so mnou pri a po porode...no neviem, uvidime.....tera hlavne aby sme uspesne prekrocili aspon ten 16.tt ako pisala niektora z vas, uz neviem ktora.... 😒 Tak uvidime..... 🙂

sssimi
11. aug 2011

@jankajanka nestraš, viem že to znamená niečo zlé, ale nie až tak. Mne sa v detstve často snívalo že mi zuby všetky vypadali, mala som vtedy ťažšie obdobie-naši sa stále hádali a moc to na mňa psychicky vplývalo.

zuzanka7117
11. aug 2011

@sssimi boze to muselo byt hrozne......to by som nechcela zazit.......
@dadak
@jankajanka Dakujem...🙂

sssimi
11. aug 2011

@zuzanka7117 ja si myslím, že je dôležitejšie mať pri sebe manžela ako maminu nech si to viac váži čo si si vytrpela. Mne manželo po pôrode neskutočne pomáhal. Fakt keby mu aj z pôrodnice zavolám o polnoci nech mi donesie čokoľvek, tak za 10 minút je pri mne 😀 Žena, ktorá to prežila to berie inak. Ja som bola pri pôrode švagrine, keď mala Sarah 10 mesiacov. Bolo to super, krásne, nádherné, ale myslím si, že ten chlap to prežíva ešte ešte viac 😀 A mamine nemôžeš nadávať čo ti to urobila 😀 😀 😀 Aj keď ja som bola taká ubolená, že sa mi ani nadvať nechcelo 😀

dadak
11. aug 2011

@sssimi ty kokso, tak si si tiez uzila....neboj, druhy porod bude lepsi, uz vies co ta caka...ja som pocula o tej bolesti hlavy s epi tiez, ale ze nie vsetky to mali...takze budem sa musiet trosku viac o tom informovat...

sssimi
11. aug 2011

@zuzanka7117 Ale nie nebolo. V podstate ani neviem či mám byť na nich nahnevaná alebo vďačná. Za jedno mi mohli malú skontrolovať sonom pred pôrodom-videli by čo sa deje, ale za ďaľšie mi ju zachránili pred udusením. No a keďže po 2och rokoch som tehotná znova, tak to fakt nebola taká tragédia, len som sa teraz zverila do rúk ľuďom ktorým dôverujem 😉

jankajanka
11. aug 2011

@sssimi no len mne sa to vždy osvedčilo.hlavne keď tie zuby padali jedna radosť.Fuuj, že úplne zlé. 😝