icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

zuzkadf
11. aug 2011

@dzudka potrebovala som vediet ohladom toho DNP,že: Platím si ho od marca ,co mi robí 3 mesiace rezervu ,kedže v juni sme otehotneli.A platím si z najvyssieho ,aby som mala tu vysoku matersku cca.670e myslím že to vychádza.Býva mi dost zle a doktor ma chcel dat na PN...kedže som riadne zamestnana a teraz neviem ci by ta PN neovplyvnila tu moju materskú....? lebo myslim že ked si na PN tak sa DNP neplatí......co mi to tam nebude chýbat....? dakujem.. 😉

dominika911
11. aug 2011

@ejbyk ak mas cestu do malaciek kludne 😀

bacillka
11. aug 2011

@zuzkadf a nevolala si na tú infolilnku? Tam Ti to povedia určite.

zuzkadf
11. aug 2011

@bacillka este nie ...len my tu jedna holka pisala že možno mi bude vediet poradit ,tak som jej opisala situaciu ešte raz..uvidím co odpíše. U mna to nejkak teraz neponáhla kedže mi začína 3 týždnová dovolenka....uvidíme co po dovolenke...ci sa mi to zlepší ,alebo nie.To už budeme mat po 12 týždni...potom to budem riešit, ak bude stále zle tou marodkou...

dzudka
11. aug 2011

@dominika911 no neboj aspon od porodu budes mat rodicovsky prispevok a pridavok na dieta neni to vela okolo 200eur ale aspon daco

dzudka
11. aug 2011

@zuzkadf moja skus v paragrafoch je tema DNP tam ti poradia lebo teraz podla noveho mozes ist na PN az po uplinulom plateni 270dni nemoc. poistenia lebo inak dostanes len z minima aj ked platis z maxima a neviem mozno ti to aj ovplyvni matersku ak by si sla na pn

dominika911
11. aug 2011

@dzudka aspon daco, ved aj to pomoze. A nahodou nevies, ci pri prvom neni nejaky jednorazovy priplatok od statu, niekedy v minulosti to bolo.

sssimi
11. aug 2011

@zuzkadf Kľudne chod na PN-tú budeš mať vyplácanú ešte zo zamestnania (teda výška bude cca 55% z hrubej mzdy) do decembra kým si nevyplatíš DNP. Tú si stále vyplácaj-ibaže budeš mať pravdepodobne iný sumu na doplácanie. Na to sa skús popýtať priamo v sociálke. Si síce oslobodená od platenia, ale nikto ti nezakáže to platiť. A keď to vyplatíš môžeš nakoniec danú čiastku, ktorú si počas platila od nich vymáhať. No a od decembra si už daj vyplácať PN z DNP.

dadak
11. aug 2011

@ejka3 ahoj moja, hej, ja som citila, raz...a nikto ma nepresvedci, ze to nebolo babatko...lebo naozaj je to take ine...ale odvtedy sa to uz neudialo... sranda...juj, dnes sa mi nic nechce, a neviem co varit...porad daco..bo uz nemam fantaziu...odkedy su prazdniny, tak kazdy den sa pokusam nieco ine, ale uz fakt neviem co... 😕

sssimi
11. aug 2011

@dominika911 po pôrode dostaneš cca 5000sk a ak sa dieťa dožije 28 dní tak 20 000sk je to príplatik tuším pre prvé, druhé a asi aj tretie dieťa.

bacillka
11. aug 2011

@dadak ja som včera spravila živánsku. Mňam tak mi dobre padla s listovým šalátom len som sa tak zalizovala

sssimi
11. aug 2011

@dadak ja som riešila to isté s pohybmi-tiež sa mi už asi 4x stalo, že som si bola normálne istá, že to je červíček, ale bola som vyvedená z omylu-Bábo je ešte dosť hlboko-vlastne pod črevami a tým ako rastie nám viac vytláča črevá do predu a tým ako pracujú, tak je to podobné pohybu. Ale kde je tá naozajstná pravda neviem 😉

andy09
11. aug 2011

Všetkým Vám držím palce nech sa Vám narodia zdravé detičky a nech si užijete krásnych 9 mesiacov tehotenstva bez problémov.......nám sa to nepodarilo ☹ Možno nabudúce...

sssimi
11. aug 2011

@dadak ja som robila ryžu a br. mäsko so šampiónmi pre rodinku a sebe cestoviny a na to kur.mäsko, šampióny, kukurica, syr smotana-všetko spolu uvariť a šupnuť na tie cestovinky-pre mňa nie je nič lepšie a konečne som sa po 2och mesiacoch do sýta najedla a nebolo mi zle 😀

sssimi
11. aug 2011

@andy09 to mi je ľúto. Drž sa.

miumia
autor
11. aug 2011

@andy09 ahoj andy aj mna to mrzi a velmi drzim palce nech to najblizsie vyjde! Mate prekrasne dievcatko urcite ti robi radost..

miumia
autor
11. aug 2011

@tigriatko co to je tigriatko neda sa to otvorit.. Bola si u dr???

katarina28
11. aug 2011

@usacek79 tak tu ti teda musim oponovat, ja som mala epi a bez nej na dasli porod ani nejdem 😀 , presne ako niektore baby uz pisali - je to porod s usmevom na perach, teda ak je okolo teba personal, ktory sa tomu rozumie 🙂 u mna rozohdne ziadne komplikacie neboli a to mala mala 4270g a 52 cm, porodila som o polnoci a rano o deviatej som normalne sedela na stolicke 🙂 takze len tolko k porodu s epi - rozhodne ANO 😀

katarina28
11. aug 2011

@moni moj reagoval rovnako, ze bez epi nerodime 😀

dzudka
11. aug 2011

@dominika911 no ak to nezrusia je to pri prvom az tretom dietati prispevok pri narodeni dietata ked sa dozije 28dni tak si pojdes k detskej dr potvrdit a ku gyn . potvrdit ze si chodila na prehliadky a potom ti poslu peniaze uz neviem presne kolko to bolo dokopy...

usacek79
11. aug 2011

@katarina28 ale ved ty mi neoponujes - ved ja si uvedomujem, ze epi ta zbavi bolesti, ved na to predsa je..
ale je to umely zasah do prirodzeneho priebehu porodu, tak ako ho priroda chcela a to ja proste nechcem. Jednoducho prestanu sa v tele diat veci, ktore su pre porod celkom dolezite a prospesne..
ja ale nikoho od epi neodhovaram, tiez som bola vacsinu zivota presvedcena, ze ju chcem, ale cim viac viem, tym menej ju chcem, resp. ju uz urcite nechcem..

dzudka
11. aug 2011

@sssimi creva mas v zadu potom ide mocovy mechur a potom maternica 😀 takze creva ti skor tlaci dozadu a preto zena trpi aj zapchou ....

ktorou ja momentalne netrpim skor hnacku mam 😠

ejka3
11. aug 2011

@tigriatko no ako u doktora? nenapínaj 😨

ejka3
11. aug 2011

@dadak Tak to sa pýtaš tej pravej... Závidím ženám, ktoré radi vyvárajú a vymýšľajú čo na tanier 😅 Ale možno do tej fázy ešte len dorastiem 😀

dzudka
11. aug 2011

@katarina28 no mne by pri druhom nestihli pichnut kedze som ledva zo sprchy ,WCka ma ledva stihli previest na porodnu salu a uz som rodila,.....dufam ze aj druhe ale poviem pravdu ze tento druhy porod som mala intenzivne bolesti dost ku koncu a dost to bolelo uvidime ako tretie bude

tigriatko
11. aug 2011

takze zienky,... poslala som vam link na pesnicku "heartbeat" 😀 😀 😀 k dnesnym meninam som dostala tento najkrajsi darcek od nasho babetka 😀 😀 😀 😀

tigriatko
11. aug 2011

ja sa taaaaak tesiiiiim.... mala som byt 8+0, som 7+1, vsetko ok, srdiecko bije, krv zobrali, najblizsie je poradna a knizka 31.8. idem sa vyspat, lebo celu noc som nevedela zaspat,nervy riadne, ale uz je to v klude, pozdravujem vas...

dzudka
11. aug 2011

@tigriatko super 🙂

tigriatko
11. aug 2011

a kupila som si tie gravipop lizatka , aj zazvorovy caj s citronom, tak potom dam vediet, co to za zazrak... 😀