Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@kamienka82 ja som rodila tiez v marci,maly mal 2300g ked sa narodil a ako 2 mesacny mal presne ako tvoja dcerka 3500ga doktorka vravela ze to nieje malo,ja nekojim vobec,lebo synceka som mala v inkubatore po porode a potom mal silnu zltacku takze som ho zas nemala pri sebe a nemala som moznost prikladat si ho,Ja davam len Nutrilon AR koli refluxu,velmi dobre znasa to mliecko,na jednu davku spapa 130ml,len posledne dva tyzdne zacal mavat koliky ale riesime to kvapkami Sab Simplex a je to fajn.
@kamienka82
ahoj ta vaha sa mi zdala v 2 mesiacoch primerana
mi sme sa narodili 2,5kg a teraz 3,5mesiaca mame 4,2 kg a doktor nam povedal ze nemusi priberat rýchlo ma svoje tempo hranica min je 100gramov týždene raz sa nám podarilo za 3 týždne pribrať iba 200g tak nariadil važenie skušať davať dopapať aj z druheho prsa a v noci budiť......takže sme tiež dosť bojovali s tým kojenim mala bola unavena ja som kojila aj tak že mala čo si potiahla a nasledne sme odstriekavali a z flašky aby sme do nej dostali čo najviac ... teraz sa krmime z obydvoch prsnikov a pomalyčky si priberame svojim tempom
ahojte marcovky tiez som rodila v marci 12.03.2012 ako sa dari vasim detickam?dnes mame 4 mesiace uspesne kojim aj ked som to chcela vzdat v prvom mesiaci mala mi plakala stale som si ju prikladala a mala som take popraskane bradavky z co kojenie tak to ja plac ona si spokojne pila a ja som plakala ako male deckoooo kroznaaa bolest.ale prekonali se to.narodila sa v 39 tt z mierali 3090 g a 49 cm.teraz mame 7000 g a 63 cm.lekarka vravela ze pekne pribera ale nezda sa vam to moc?cez den ju kojim kazde tri hodiny o jedenastej ju ulozim a spinka do rana do osmej a takto to je od dvoch mesiacov.bojujeme zo zaparninami akonahle je teplo tak sa jej hned zapari ritka uz som s toho nestastna ... uz nec nepomaha ani bepanthen,sudokrem,puder,aviril,kalciova mast,rybacia mast,proste nic mate nejaky recept co jej pomoze?dakujem
@martincankasr ahoj! vacsina marcoviek keca v sukromnej teme, napis tigriatko ak chces aby ta pridala.
vahu ma mala akurat, su aj tazsie deticky, neboj. vsetko vybehaju. radsej nech pribera, ako by jej mala vaha stat.
ked ma zapareniny, vylucila by som vlhcene obrusky, a mozno by som skusila nejaky repikovy odvar. vela vetrat. mne sa pri malej osvedcil Imazol krempasta ked mala velmi skarede zapareniny
@moni ahoj a preco v sukromnej teme? vsak toto je verejny web.aj ty si tam?skusim ten krem,vzdy ked jej utieram ritku vlh.obruskami tak dbam nato aby mala ritku uplne suchu,casto ju nechavam len tak na podlozke aby sa jej vetrala pokozka uz som z toho nestastna dost ma to trapi,ze sa jej snazim pomoct a neuspesne....chuda moje a este bojujeme od narodenia aj z refluxom...
@martincankasr ano, aj ja som tam. este pocas tehotenstva sa vytvorila ta tema.
moja dcerka mala reflux, sice nezvracala ale mala tu skrytu formu. je to narocne mat take dietatko, ale neboj, o par mesiacov z toho vyrastie a bude dobre. krasne ti pribera napriek refluxu!
asi mam dobre mliecko...dnessom ju uz tri krat prezliekala nestiham prat podbradniky...ked sa narodila to bolo strasne tto bola obgrcana postel periny ja...chuda moje ale s tym asi neurobime nic vsak? mala by som jednu otazku v sobotu musim ist do pl.do novho targu reklamovat kocik a malu samozrejme nemozem zobrat lebo nema pas.musim ju nechat mamci myslis ze by jej mohla dat dve davky UM?kedze ja uz ho nemam tolko ze si moxem odstriekat a nechat jej ho..ublizi jej to?doktorky som sa radsej nepytala urcite by ma zvozila...
@martincankasr ahoj naa Izabelka mala zapareninku len raz na ritke, ale pomohol sudocrem. Inak harmancek uvarit umyvat. A tak ako pisala moni vylucila by som vlhcene obrusky. Na zapareninky je najlepsia tecuca voda, takze umyvat tak a potom nechat vysusit, osetrit kamilkovym odvarom a potom natrit sudocremom a pekne zabalit. A mozno este caste prebalovanie. Inak ja kamilky pouzivam na vsetko. Ak malu nieco trapi(zapálene ocka, zapareninky) vzdy pomozu🙂
ahojte..až teraz som vas našla naš maly sa narodil 06.03.12 tiež mal reflux ☹no už je to o.k.no ja som sa odstriekavala a zahustovala mliečko nutritonom a pil z flašky...a teraz ho ešte popri papaniu ineho aj kojim a v noci občas dorobim UM 🙂ako sa dari vašim detičkam a čo už dokažu? 🙂
ahojte baby neni tu u vás maťa s trenčína čo ležala na rizikovom od 28tt?
AHoj funguje tu ešte

ahojte holky,rodila som teraz v marci..Chcela by som sa poradiť s vami s mojimi problemamy či nezaživate niečo podobne.Malinka sa narodila s vahou 2400gr.Kojila som len 1mes.kedže mala je od začiatku slabunka a rychlo sa unavila vtedy jej to sice stačilo čo si vytiahla lenže s pribudajucimi dnami sa aj naroky na papanie zvyšuju a už si viac nedokazala vytiahnuť aj kvoli refluxu takže sme začali dokrmovať s BebaHA a zahusťujeme s Nutritonom ale nie do každej davky alebo len min.davku lebo ju to hrozne zapeka.Mam ale dilemu s tým že či by som nemala zmeniť mlieko lebo velmi neprospieva.Teraz ma 2mes.a váži 3500gr.mne sa to zda malo aj mojej doktorke lebo sme mali problemy aj s tym zvracanim potom so stolicami to nič nepribrala takže to ťažko teraz dobiehame.Je pravda že relativne dobre toleruje to mlieko ked vynechame reflux ale zda s mi že z toho malo pribera.Čítala som aj članky o kozom mlieku ,zvažujem aj tuto možnosť len nemam s tým žiadne skusenosti...dakujem za všetky prispevky 🙂