Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
komu ste to uz prezradili? my zatial nikomu, len ja jednej kamoske co zije v inom meste, lebo je uz zial dlhorocna snazilka a prezivala vsetko somnou. Inak nevedie este ani rodicia ale im to povieme asi o dva tyzdne, teda aspon tym mojim. Boze tajit to pred mojimi rodicmi je tazke, mame super vztah a budu sa straaaaasne tesit, ale nechcem do telefonu ale osobne ked pojdeme k nim. Ako je to u vas?
@alaniska tak my nikumu sme to nepovedali...ja sa strasne obavam to povedat. no ideme na tu dovolenku a to partia, cize budem musiet...lebo by naozaj nepochopili ze si zrazu nechcem dat pohar dva vinka, prilezitostnu cigaretku...obavam sa ale ze budu kvakat...lebo to chceme najskor povedat rodicom, ale az tak by som rada po 1. trimestri. i ked neviem ci sa to da utajit...lebo ja uz mam dnes nafuknute brucho, tak cca ako chuda baba v 4 mes., cize uvidime podla situacie.
a nie sme zobrati, cize to sa este napocuvama 😀
@ejbyk no zobrati niesme ani my ani to nejdeme riesit zatial, nasi budu v pohode, ani slovko o tom nepadne ale svokrovci, boze moj to bude komentarov. Ja brucho mam len mierne nadute, nieje to vidiet takto takze este sa da utajit, aj ked ja som celkom stihla a brucho som mavala ako lata ploche, ale budem klamat ak sa iekto spyta ze mam traviace problemy, to mi uveria lebo som celiaticka 🙂 No nas sa uz kamosi pytali kedy ideme oslavit kupu bytu a to ked sa stretneme tak popijeme trosku vinka, ale aj to sa vyhovorim, ja som abstinent, pijem vino len velmi vynimocne, tak dufam to zvladneme utajit 🙂 V kolkom si tyzdni?
@alaniska tak my sa do svadby neponahlama, prvorade su pre nas deticky, no a potom teda mozno 🙂 nech si hovorí kto chce co chce.
ja som hodne pribrala ten mesiac ked sa bejbosko uz uhniezdovalo...to som este nevedela ale tak cca 3-4 kg urcite som nabrala, no vyhovaram sa zatial na lieky 🙂 teraz som sa trocha s jedenim ukludnila...jem dost, ale rozumnejsie, nie jedno cez druhe.
bola som dnes u lekarky a je to zatial len 4tt+6.
skusala som si to dávat aj do profilu, ale asi mi to teda neukazuje...
mas aj nejake priznaky?
@ejbyk no skus si to dat este raz do prosfilu, neulozilo ti to. Priznaky som mala hlavne prsia tie ma boleli skor ako meskala ms a bolia stale a dost velmi, ani dotknut, nechutenstvo mam niektore dni a presla ma chut na sladke. Zvracanie ani napinanie nemam.Este som nepribrala na vahe zatial. Dost ma ale desia dnes bolesti brucha,boli ma v podbrusku napravo, take pichave bolesti, neprijemne a hlavne sa bojim co s tym, ci ist preistotu na pohotovost ci je to normalne, vobec neviem co robit. Boli ma to cely den.
@alaniska tak to sme dnes dve s tym bruschom a bolestami. ja som v podstate od meskania mala take bolesti mierne, no dnes ako som lezala tak ma nejak zacala viacej boliet okolo praveho vajecnika...ja sa ale stale upokojujem ze je to ok...ze keby nieco boli by to ine a silnejsie bolesti. ja sa strasne snazim byt po tebe...az tak umelo 😀
daj si nieco na pretravenie nech sa creva uvolnia. mozno pomoze...ak by bolesti boli silnejsie a neustupovali, tak by som isla na pohotovost, i ked tiez nemam dobru skusenost, neochotne aj na vystrasene mamicky, no netreba sa nechat. ale myslim ze tu dnes nejaka tehulka pisala ze ju pomaly vysmiali ze s cim to tam chodi...
* ja písem ako začiatocnicka...oprava "ja sa strasne snazim byt v pohode...az tak umelo 😀"
nesnazim sa byt po tebe...uz mi hraba 🙂
baby aj mna bolelo brucho som bola na pohotovosti a zobral krv a povedal ze tehotna ste ale ked nekrvacate je vsetko ok.
baby, ja sa furt ladujem pikantnym, ja sa toho proste neviem vzdat - ak nieco nepali, ani mi to nechuti 😀 budem mat asi maleho poziarnika 😀 😀 snad to nevadi, inak sa teda cely zivot takmer stravujem totalne vzorovo, absolutne nepijem alkohol (ani prilezitostne), nefajcim, nedrogujem samozrejme 😀 nepijem kavu, a maso jem len kuracie prsia a ryby (cely zivot). Nepouzivam ziadny olej ani tuk (okrem olivoveho), nejem vyprazane vobec, nepouzivam biely cukor, skoro vobec nejem ani biele pecivo... Naopak furt sa tlacim ovocim a zeleninou a mliecnymi vyrobkami od vymyslu sveta..
ved ja by som mala tusim ist do encyklopedie, ked to tu vsetko vidim pokope napisane 😀 😀
vy mate nejake neresti, ktorych sa neviete vzdat..? 😉
@lubkaj38 Ďakujem aj @humba 🙂 Pár dní som nemala čas nakuknúť, ale ste toho popísali 🙂 🙂 🙂 🙂 Baby, tak mne to slnko a horúčavy nerobia vôbec dobre ☹ Celý deň sedím pri deťoch, tie sa šantia v bazéne a ja pod slnečníkom, v chládočku a vyzerám jak mŕtvola ☹
Čo ja budem robiť na tej dovolenke???
A blahoželám aj ja novým maminkám 🙂
@usacek79 No veru strava to je ukážková 🙂 🙂 🙂 Ja, keďže tiež nefajčím a nepijem, som mala zlozvyk len jeden: kávičku a keksík 😀 😀 😀 Bez kávy som si nevedela predstaviť ráno a teraz mi už vôbec nechutí ☹ Keďže som ju potrebovala na naštartovanie aj kvôli tlaku, teraz neviem čo s tým 😒
@ejka3 no ja zatial vobec nepozorujem, zeby mi nieco uz nechutilo, ci naopak mala na nieco sialenu chut.. 🙂
ale teda neviem, ci je to tlakom (som nizkotlaka), ale mam uz druhy den sialenu migrenu a nechcem si dat ziadnu tabletku, tak sa len potim a trpim 😒
@kajuska09 drzim palce aj ja... Ja sa tiez modlim, aby som v piatok videla srdiecko! 😵
pripajam sa k tej teme o utajovani, teraz som bola u kamosky a ta mi naservirovala zmrzku z konakom, jasne ze som nevedela co v tom je a taku poriadnu lyzicku som dala do pusy a hned reakcia, ze juj sory ja to nemozem. a tie otazky a co sa deje chudnes? a na taniery ryba tak ja na meter od toho lebo by som sa poblila a ona co tak daleko sedis pod blizsie daj si rybku. no ty kokos ak po tomto mojom vystupe nic netusia tak su asi nechapavi 😒
@humba ale tak ja si nemyslim, ze by zmrzka poliata konakom nejako uskodila, zas nebudme papezskejsie ako papez 😉 ide o vyssie mnozstva, opakovane - dokonca ani poharik vinka ci piva raz za tyzden urcite nie je nic hrozne (hoci to nerobim 😉 )
nuz ale asi su dost nechapavi, lebo mne staci teraz sa len zatvarit, ze mi nie je uplne dobre a hned vsetky kolegyne sa pytaju, ci nie som tehotna 😀 a ja zahovaram jedna radost - najcastejsie pouzivam "snad si nemyslite, zeby sa nam podarilo hned na prvy krat!" a ono to funguje, nikto neveri, zeby sa podarilo 😀

@alaniska myslim si, ze je to vhodne oznamit az v 13.tyzdni, teda ked prekrocis ten najobavanejsi 1.trimester 🙂