Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@usacek79 no ved ja viem ze by mi to neuskodilo ale mne isla hore krkom aj a zmrzka. Vies ta baba je desny hypochonder a fakt pochybujem ze si daco vsimla lebo stale rozprava len o sebe 🙂 este mi vravi, ze dajako si schudla...a to ma pobavilo lebo ja brucho napucane a maskovane 😉 a ja som taky vinkovy tip, ale zacala som to riesit tak, ze vzdy soferujem a tak sa nikto nic nepyta 😨
@humba Júj a tebe to teplo nevadí? Mňa navyše príšerne bolí zub a neviem čo s ním ☹ To tá protivná posledná stolička. Už keď som čakala Sabínku sa mi pokazila. Zubárka povedala, že radšej počkáme. Vraj kým nebolí, je to OK. Potom som kojila, tak sa tiež zub netrhal. Navyše sa mi celá dolámala a ostal len koreň 😢 Potom bola zubárka na dovolenke a už som zas tehotná!!! Čo teraz? Trhať mi ho bez injekcie nemôže a možno vraj pôjdem k tomu zubnému chirurgovi či čo to je 😖 A teraz tááák začal bolieť ☹ ☹
Keď teraz sa mi to zdá také najnevhodnejšie... Predsa len prvý trimester 😒 A zabudla som sa v pondelok môjho gyn. spýtať čo si o tom myslí on ☹ Kedy by mi radil ísť... Asi musím zistiť čo najviac názorov a potom sa rozhodnúť 😕
Bre ranko tehulky...ja som vcera zjedla pomazanku z ryby...taku hlupu som si este naschval urobila, len maslo a syr a tak mi zatazilo zaludok ze trvalo kym sa mi ulavilo...jooj
no inak som ok "zatial" stale 😉
dnes mam vybavovacky v meste, neviem ako to zvladnem v takom teple.
inak uz davno som chcela povedat ze obdivujem zamestnane tehulky. ja som teraz doma a ked som si predstavila ze by som mala chodit denne do prace, nebodaj este na smeny, tak nevim neviem...ako necitim sa zle ale zvykne ma poobede chytit taka unava ze si len polihujem a nevladze...teda fat klobuk dolu
Ahojte!
Pripájam sa k vam. Doma uz mam jednu princeznu(1,5 roka), takze je to vesele. Hlavne teraz, ked mi je 😝 . Pri prvom tehu som aj lezala v nemocnici v prvom trimestri, co som nemohla ani nic zjest a stale som vracala, tak dufam, ze to teraz take nebude. Zatial teda mam zaludok ako na kolotoci,ale este som nevracala. No a strasne som unavenaaaaa, hned by som si lahla, ak by som mohla. Ale caka ma varenie a upratovanie...To prve tehu bola pohoda oproti tomuto, to som nic nemusela robit.
@ejka3 chcem sa ta opytat ak ti lekarka dala knizku nehovorila ti ze o mesiac mas ist na prve vysetrenie lebo mne hned dala papier ze uz v ramci poradne ma cakaju kopec vysetreni a jedno hned mam absolvovať o mesiac sa objednat nieco budu skumat na hlavicke .... sestra rodila pred 2r a take vyserenie jej nerobili .... a hned som tam volala a ona a stoji to 10 eur chcu len na nas zarabat asi .....
@humba naozaj je ti tak zle kazde rano ? nezavidim ti to moja, ja zas len mam strasne nizky tlak rano vstanem a mam pocit ze odpadnem ...
@ejka3 ja tiez velmi zle znasam tie horucavy beriem si dovolenku a uz rozmyslam aj nad PN ked tie horucavy neustupia nikdy mi slnko nevadilo tak ako teraz dobre ze sme nesli k moru a ze manzel suhlasil ist do hor trocha odychnut ...
Ahojte. Tak idem prave z ultrazvuku a mam zmiesane pocity.. ☹ Mala by som byt v 7.tt plus 2, a doktor prva veta: "No, tak to vyzera ze plod sa nevyvija.." Ze je to posunute o tyzden, cize akokeby 6 plus 2. Po srdiecku ani stopy....Mam prist zas o tyzden. Ja sa strasne bojim a zacinam sa pomaly zmierovat, ze to ani do tretice nevyslo ☹ To by asi musel byt zazrak ...
@kajuska09 Neboj!!!!! Ja som to tiež teraz mala posunuté o týždeň. Posledný menzes som mala 21.5., ale doktor povedal, že sono a rozmery bábätka tomu vôbec nezodpovedajú, nakoľko je plod jednoznačne menší. Vraj napíšeme že bol 29.5. a bude to v poriadku, aby sme sa nestresovali. Ja som si teraz ale merala aj bazálnu teplotu, tak som vedela, že ovu bola naozaj veľmi neskoro 😉
A zázraky sa dejú 🙂 Určite je toho veľa detí príkladom 😉
A už nič viac nehovoril?
@ejka3 to by bolo v pohode ze je to posunute o tyzden, len to srdiecko stale nebije. Pytal sa ma ci neviem kedy som mohla otehotniet, ale my sme snazili kazdy den, takze naozaj neviem. Ale plod narastol oproti minulemu tyzdnu..Bojim sa...Tyzden je tak daleko. Mozno by som mala vypadnut z BA nech pridem na ine myslienky...
@lubkaj38 Nie platené vyšetrenie ja nemám žiadne! Tiež som dostala zoznam rôznych vyšetrení čo a ako. Ale tie prvé o mesiac, budú len z krvi a moču: Downov s., ráštep, pohlavné choroby, ... O hlavičke určite nič nehovoril pri žiadnom tehu 🙂 Jediné čo si teda platím, je foto zo sona na vyžiadanie za 1 Eur 🙂
Mňa čaká o mesiac tiež dovolenka pri mori. Už ju máme dávno zaplatenú... Tak neviem, neviem 😒
@kajuska09 Ak máš tú možnosť niekam vypadnúť, určite choď 😅 Aby si sa doma nezbláznila!!!! Zober kamarátku, alebo manžela a utekaj! Určite ti to len pomôže 😉
A kedy si mala posledný menzes a ako dlhý býva? A nemala si žiadne príznaky, že sa blíži ovu? Aspoň približne? bolesti, hlien, nič?
Veď keď plodík za týždeň zas narástol!!!!! Tak to je dobrá správa... rast sa nezastavil, už len to srdiečko keby sa mu chcelo rozbehnúť 😒
@kajuska09 juuuuuuuuj neverim! ☹ ale ak mas pocit, ze plod od minuleho tyzdna narastol, tak sa predsa vyvija! nehadz este flintu do zita a hlavne pokus sa (aj ked je to asi tazke) mysliet pozitivne, hovor s babom, hladkaj ho, nezanevieraj na to... 🙂 moooc drzim palce nabuduci tyzden!
@kajuska09 musi to byt o.k.,drzim ti palce,aj ja som mala 2x MA tiez ked sa mi podari otehu a lekar povie nieco take tak sa tiez zrutim.Nenasli ti ziadnu pricinu pri predoslych MA?Mne nie takze ja to budem mat take neiste.Zatial sa snaz mysliet pozit.ja som to robila do poslednej chvile.Inak ak znovu otehu,pojdem k lekarovy az v 9tt,lebo neverim ze to USG neskodi ze je tolko MA
@usacek79 nie, bola som na velkom ultrazvuku, to robi taky stary doktor...Mares dnes doobeda operoval a bola tam len sestricka. O tyžden idem presne ako dnes, zas na velky ultrazvuk. Aj ked nevidim nejaky velky rozdiel medzi tym co ma Mares v ordinacii a medzi tymto. Ale na ten "velky" posielaju mamicky uz s velkymi bruskami, lahnes si a hore mas este obrazovku kde pekne vsetko vidis 🙂 poviem Ti, ze lekarom je to tak tri pat, ci oznamuju zenam potrat. Zial je to tak a na jednej strane ich chapem, keby im malo prist luto kazdej pacientky, ako by to potom vyzeralo...
@kajuska09 26 dní je dosť málo na nejaké špekulácie 😒 ale nikdy nevieš čo sa v tvojom tele práve deje. Možno sa tvoje telo konečne zotavilo po tom všetkom čo zažilo, mala si konečne dlhší cyklus, neskoršiu ovu a hneď sa podarilo aj otehu 🙂 Hlavne to teraz naozaj ešte nevzdávaj 🙂 Skús myslieť na niečo iné a budúci štvrtok sem hodíš riadne pozitívnu správu a pripojíš aj foto drobčeka s tlčúcim srdiečkom 😉
Ahojte musíme verit že je všetko v poriadku, že našé bábetka budu zdravé ako repy, aj ked niekedy je to tažké ale nič iné nám neostáva. Ja tehotenstvo ešte nemám potvrdené ale verím tomu, že mimi je na ceste. Dnes ráno som vracala, napína ma, chodím častejšie na záchod, z toho tepla nemožem v noci spat, prsia mám bolavé, som hladná ale nanič nemám chut, mám zvýšenu BT 37,2, sem tam ma pobolieva-pichá v podbrušku hlavne k večeru, ale čítala som že je to normálne že sa maternica roztahuje. Mám pocit že mám skoro všetky príznaky. Som nedočkavá ako to dopadne a pondelok je ešte daleko. Zatial študujem čo je vhodné a čo nevhodné jest v tehotenstve, ako sa stravovat.
Zatial to s manželom nikomu nehovoríme až kým nám to nepotvrdí lekárka.no budeme to musiet naším povedat čonajskor, lebo sa nám blíži dovolenka a rodičia budu v šoku že neprídem lebo marodím, bývame v ČR .

ja zas nemam v oblube otazky mojich kolegin a dost casto, no co planujete uz dake babatko?no uz by ste mohli a pod. Tak sa len vyhovaram kadejako,lebo mi to ide straaasne na nervy a je mi to neprijemne 😒
Teraz som kvoli prechladnutiu PN a ostanem asi aj buduci tyzden a potom mam dva tyzdne dovcu tak sa aspon nebudem musiet vyhovarat na nic. To prechladnutie ma ale stve, nemozem v noci spat, nos mam upchaty a mam pocit ze mi to zacina liest na priedusky a nemam ani caje nakupene lne bylinkove a tie nemozem, kedze som na PN tak sa neodvazim vylist z domu a priatel pride az vecer ach jaj, tak sa len vodou nalievam a morsku vodu do nosa. A toto teplo k tomu, mi slnko bije do bytu cely den, ani zaluzie nepomahaju