icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

katrenka111
19. júl 2011

@tigriatko No aj ja som sa tam nasla, posledna MS 26.5 lenže ja som mavala vseliake nepravidelne a nikekedy aj 32-33 dnove cykly....a pravdepodobne som asi v 6 týždni....doki nepovedal presne....

dadak
19. júl 2011

@alaniska podla mna v pohode si kludne daj, len ich poriadne prezuvaj, aby ti neostali kusky v tele, bo su tazke na zaludok...mnam, dala by som si....dnes mi robite take chute dievcata...

zuzanka7117
19. júl 2011

@dadak ahoj...som rada ze som ta ukladnila....co sa tyka vsak zlych pecenovych testov, ti neporadim, nemam s tym skusenosti.....ale v piatok sa mozem skusit opytat lekara.....len uvidim aky bude, idem k nemu prvy raz.....dufam, ze ma vypise na PN, lebo uz nevladzem v praci......velmi vela soferujem a mam co robit aby som nezaspala za volantom....okrem toho nosim baliky...normalne do 35 kg, ale teraz som so sefom dohodnuta, ze nemam tazsie ako 10-12. Aspon ze to. 🙂 A kazdy den od 6 30 do 16.....ufffff....fakt som hotova 🙄

Inak ja mam este navareny kuraci vyvar a perkelt....tiez kuraci....v poslednom case mi chuti kuriatko.....kavu som prestala pit okamzite, velmi pekne mi vonia, ale nechyba mi.....inak chute mam rozne, ale myslim, ze moj nastavajuci na s tehotenskymi chutami prekonava, neviem co sa mu porobilo....Stava sa to aj vasim muzickom??? 😎

alaniska
19. júl 2011

@dadak dakujem , dam si mam na ne chut, snad mi nic nebude s toho, ved keby sa nemohli tak urcite najdem a dakujem dadak si zlata 🙂

tibiana
19. júl 2011

@alaniska ja som papala kuriatkovu polievku cca. pred tyzdnom a nic sa nestalo 🙂

tibiana
19. júl 2011

@dadak .. ja Ti tie chute dorazim :D .. priatel prave robi chobotnicu - 1x experiment, som zvedava co z toho bude 😀 😀 😀 😀 😀 , radsej mi predom pripravil pecene masko a salat s hriankou! Zajtra myslim na Teba, pak Ti dam echo ohladom tych pecenovych!

tibiana
19. júl 2011

@tigriatko .. diky za tabulku 🙂, ja mam spravne nahodenu poslednu MS.

dadak
19. júl 2011

@tibiana ta ty si mi teraz dala... ty kokso, chobotica, kde to byvate? ze kuknem vlaky, kedy mi ide najskorsí...😨D, dakujem za to echo a drz sa na kontrole, nech vsetko dopadne oukej...kedy ides, rano, ci poobede...

usacek79
19. júl 2011

@alaniska vsetko sa moze jest v tehu, nie sme z cukru 😀 len obmedzit mozne alergeny - jahody, arasidy, kokos.. a potom tazke udeniny a prilis pikantne jedla..
Kuriatko je naopak vyborne! je to najlahsie stravitelne maso 🙂

tibiana
19. júl 2011

@dadak ... kokooooos myslela som, ze Ta odradim, brrrr ja na to teda absolutne nemam chut 😀 . Na severe Slovenska bezne vo Vahu plavaju :D. A kontrola bola dnes, zajtra idem na odbery, tak sa spytam. Medzi 7-8

barbyes
19. júl 2011

@alaniska ahoj, ja by som na tvojom mieste kuracie mäso všeobecne nejedla ak ich nemáš domáce 😒 sú napichané rôznymi hormónmi a pod. skôr by som skúsila morčacie mäso 😉

barbyes
19. júl 2011

inak ahojte 🙂
tak zajtra si idem urobiť druhý test tak som zvedavá ako dopadne a či s Vami ostanem v tejto téme 🙂

ejka3
19. júl 2011

No koľko jedál ste pospomínali 😀 Ja som dnes nevarila nič- boli sme u maminy 😀 😀 Ale zajtra ma to čaká ☹ nejako mi nič nechutí ☹ A to som si dnes chcela dopriať niečo výnimočné, prechádzala sa v obchode a nič ma nezaujalo... dokonca ani žiadna čokoládka, nič ☹ Odišla som naprázdno 😒

ejka3
19. júl 2011

@barbyes kam by si šla? s nami je tu fajne 😅

dadak
19. júl 2011

@ejka3
@barbyes akurat som chcela to napisat...😀

alaniska
19. júl 2011

@usacek79
@barbyes baby ja som myslela kuriatka ako hriby, ale ste zlate 🙂 🙂

ejka3
19. júl 2011

@dadak No vidíš aké sme tu šikovné maminy...vieme poradiť so všetkým 🙂 A naozaj sa môžeš ukľudniť: IgG sú normálne protilátky na tento vírus. Majú ho všetci, čo rubeolu buď prekonali alebo boli zaočkovaní. Horšie by boli protilátky IgM...
No a čo sa týka pečeňových testov, tie sa robia viaceré: k základným pečeňovým testom patrí AST, ALT, ALP, GGT, celkový a priamy bilirubín.
K pomocným vyšetreniam patrí vyšetrenie albumínu a celkových bielkovín.

Nevieš tam kuknúť, ktoré si mala zvýšené? A nejedla si pred tým? 10 hodín pred pečeň. testami sa nemá jesť 😉 A tam to je myslím skôr info pre teba, že s tebou niečo nie je v poriadku a mala by si to riešiť u internistu. Bábätku by škodilo, keby si napr. mala zvýšené hodnoty napr. kvôli hepatitíde, čo je infekčné a samozrejme aj nebezpečné 😉

usacek79
19. júl 2011

@barbyes
@alaniska
aaaaale - vsetko je napichane hormonmi, zelenina plna dusicnanov, chemicke postreky, Ecka, farbiva... Myslim, ze by sme potom pomaly nemali nic jest, len co si na balkone dopestujeme, keby sme mali byt take uzkostlive.. Aj morcacie, aj bravcove, aj hovadzie - nic nie je ako byvalo, je to uplne jedno.. Miliony matiek na svete jedia barsjake kurata a su v pohode 🙂 nestrasme sa zbytocne.. nase stare matere tiez makali na poli s bruchom a teraz keby sme taku matku videli ju ukamenujeme za nezodpovednost. A tiez pred 30 rokmi v potravinach bolo barsco, co sa az neskor ukazalo, ze je "skodlive" a tiez sme tu, zdrave a krasne, aj ked sa nase matky ladovali hocicim 😉
fakt netreba byt extremne uzkostliva, cim viac budeme babo chranit pred tym, co je vsade okolo a je 99% pravdepodobnost, ze sa k tomu ako "zivy" clovek dostane, tym menej bude potom odolne...

normalna zdrava strava, ziadne extremy - kazdy lekar vam to potvrdi, v podstate neexistuju zakazy vyslovene (okrem cigariet, alkoholu a drog), to len mamicky radi patraju ako si to co najviac v tehotenstve stazit a obmedzit sa 😀

ahaaaa - huby !!! 😀 to si nas dostala 🙂 huby su tazke na zaludok, ale ak tie nie je zle, preco nie.. ale musis mat istotu, ze nejes muchotravky 😉

eviq
19. júl 2011

@alaniska ahoj, ty si asi myslela huby....no ja som jedla kuriatkovuv sobotu...neviem ci sa moze, lebo huby sa v tehotenstve neodporucaju, ale tak co uz ked ine nebolo 😀 ak by si nieco o tom zistila pls daj vediet aj mne...dik

ejka3
19. júl 2011

...no hríbiky by sa veru nemali 😉

dadak
19. júl 2011

@ejka3 jaaaj, ta ty si paradna....dakujem za to vysvetlenie ohladne peceni....je tu toho strasne vela, tych skratiek a vsetko je v poriadku, len skratka GPT, co je asi tusim ALT ... toto mam zvysene velmi....bilirubin a vsetko ostatne mam v norme. Inac ci som nejedla...jedla som, bo som tam isla poobede az. Ale co, tak to si uz nepamatam...ale o dva tyzdne idem znova, tak snad sa dozviem viac...idem tam uz aj s manzelom...tak bude prekladat..
inac tak ti zavidim dnesne nevarenie...😀 a co , baby sa vyblaznili na trampoline? a v bazene? juj, skoda,z e vsetky marcovky nebyvame v jednom meste...bolo by to super...nie?

usacek79
19. júl 2011

inak baby, ak teda verite tomu, co sa ma a nema jest ak chcete napr. genia, tak v aktualnom cisle casopisu Mamina (ano, som uz uplne sibnuta 😀 kupujem casopisy o materstve..) je na to cely clanok.
Odporucaju
- Omega3 nenasytene kyseliny (morske ryby- najma losos, vlasske orechy, mandle, panensky lanovy alebo repkovy olej)
- jod (tiez ryby)
obe sa daju kupit aj v lekarni samozrejme, v tabletkovej forme 😉
a ked rastucemu bruchu k tomu pustite Mozarta, tak to bude vraj hotovy Einstein 😀

ejka3
19. júl 2011

@usacek79 že šibnutá 😀 veď si na PN, máš za úlohu nás informovať 😉 😉

A ešte sa nemá jesť pečeň 🤐 Tak ak ju niekto obľubuje, má smolu- musí vydržať 🤐

usacek79
19. júl 2011

@alaniska inak aj na huby je vela nazorov - napr. MUDr. Zahumensky hovori "Huby sú normálna súčasť našej stravy a nie sú námietky proti konzumácii jedlých druhov v tehotnosti.
Doporučujem:
Dubáky nakrájame na vačšie kúsky, nie na plátky ale skor kocky. Na MASLE (žiadne oleje či ropné margaríny) podusíme a posypeme oreganom. Výborné na cestoviny."

MUDr. Plackova zas hovori, ze radsej nie, ale len kvoli tomu, ze ak by boli jedovate, jed ide aj do plodu a moze ho poskodit (hoci clovek by prezil, teda mal by len zaludocne tazkosti) - takze v podstate len varuje pred neznamymi hubami..

ina lekraka hovori - "Hríby sú vždy nebezpečné ak ich nepoznáme. Ale pokiaľ ste skúsený hubár, tak vám nič nehrozí. Takže treba si dávať dvojnásobný pozor a dvakrát radšej skontrolovať, čo jete. V tom je jediné nebezpečenstvo ale to je vždy, či ste alebo nie ste tehotná."

takze po tom, co som presla X clankov je zaver taky, ze nikto huby v tehotenstve nezakazuje, ani nehovori, ze su skodlive. Naozaj ide len o to, aby to boli huby overene 😉 teda sampinony, hlivy, kuriatka atd - kde nie je riziko otravy..

humba
19. júl 2011

ahojte tehule, par dni som tu nebola, no konecne mam dobre info. dnes sme boli u lekara, mame skoro 1cm krasne nam bije srdiecko a vsetko je v poriadku. ten vytok co som mala 3 dni uz presiel a lekar povedal, ze to bolo neskodne. Vypocet nam viac menej sedi aj podla vlkosti plodu takze sme v tom 8 tyzdni, dalsia kontrola je o dva tyzdne, kde pojdem na krv a zrejme dostanem aj tehu knizku.

Vsetkym blikajucim srdieckam blahozelam, je to uzasny pocit 🙂

barbyes
19. júl 2011

@alaniska 😀 😀 😀 😀 😀 tak beriem späť 😝 😝 😀

usacek79
19. júl 2011

a vseobecne k potravinam - tu je pekny blog na tu temu a v podstate vsetko co ta baba hovori, sa da potom "googlenim" overit, ze to odbornici naozaj hovoria 🙂
http://krakovska.blog.sme.sk/c/173564/Tehotna-v...

a aby som vam dvihla naladu - moja sefka sa v tehotenstve ladovala hlinou z kochlikov!! raz ju tak nacapal muz, ako stoji s plnymi ustami hliny na balkone - mala co robit, aby ho presvedcila, ze ju nema posielat na psychiatriu 😀
a zname je aj to, ze tehule obca ohlodavaju omietku 😀 proste telo si pyta, tak mu dame 😎

ejka3
19. júl 2011

@dadak nóó, niekedy som strašne múdra 😀 😀 😀
Koľko? Mala by si to mať do 0,52 😉 Napíšem tomu doktorovi a keď sa ozve, hneď ti dám vedieť. Tieto hodnoty môžu stúpať napr. pri predávkovaní liekov napr. Paracetamol -paralen. Tak nabudúce: žiadny paralen a žiadne jedlo 😉

ejka3
19. júl 2011

@humba Tak super!!! Máme ďalšie srdiečko do tabuľky 🙂 Blahoželám!!!!

humba
19. júl 2011

@tigriatko posledna MS 26.5 a mozes mi tam dat aj to + 🙂