icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

ejka3
19. júl 2011

@usacek79 Pekný článok!!! Ďakujem, už som to hľadala 😉 A o omietke by vedela hovoriť aj moja mamina 😀 😀 😀

barbyes
19. júl 2011

@ejka3
@dadak ďakujem baby, veľmi rada by som tu s Vami ostala 🙂 tak verím, že bude pozitívny
@usacek79 v tomto s tebou nesúhlasím, ale každá máme svoj názor 🙂 podľa mňa by sme mali pozerať na to čo jeme i keď je to v dnešnej dobe ťažké lebo ako píšeš ten bordel je už všade ☹ zeleninu kupujeme od mužovej kolegyne ktorá má záhradu aj vajcia alebo ideme radšej na trh tam sa dajú tiež kúpiť aj vajíčka ktoré nie sú s hormónami a ktovie akým iným svinstvom a sú za normálnu cenu, aj lacnejšie lebo bio výrobky sú príšerne drahé 😒 aj to morčacie určite nie je to čo bývalo ale je určite lepšie ako to kuracie 🙂 my sa s mužom snažíme pozerať na to čo jeme a v rámci možností sa stravovať zdravšie 😉

alaniska
19. júl 2011

@usacek79 super usacek, ja som to nenasla, takze dufam svokrovci nazbierali kuriatka,ale oni su dlhocny hubari tak hadam ano 🙂 ale radsej sa im uz budem vyhybat, uz len kupene sampiony

ejka3
19. júl 2011

@dadak veru vyšantili 🙂 ale od zajtra sa má už rozpršať. Takže nabiehame na bytový upršaný režim: sporák, práčka, žehlička, vysávač 😀 😀 😀

usacek79
19. júl 2011

@barbyes jasne, ja to chapem, tiez nejem hocico a pochopitelne kazdy si moze jest co chce, len teda radsej norma, ako extrem - aby si tie deticky v brusku nezvykli na to, ze vsetko v zivote bude dokonale 😉 a potom to budu horsie znasat mozno..

barbyes
19. júl 2011

@usacek79 😀 😀 😀 😀 skoro som si cvrkla, že tvoju šéfku pozdravujem...to je perfektné 😀 😀
a keď majú ženy chuť v tehu na omietku tak im chýba nejaký vitamín, ale za svet si nespomeniem aký 😕

ejka3
19. júl 2011

A kto tu spomínal že má aj DNP? Nechce sa mi to hľadať 😉 Dúfam, že keď si to už platíme, tak nám to nechajú. Tie zmeny od januára nevyzerajú dobre ☹

ejka3
19. júl 2011

@barbyes vápnik 😀 😀 😀

barbyes
19. júl 2011

@usacek79 v brušku by si mala žena práve dávať pozor, nie žiaden extrém, to zasa nie, ale viac sa na to pozerať lebo plod sa ešte nevie brániť a dieťa by potom cca do toho 3 roku malo ochutnať všetko aby na to v neskoršom veku nereagovalo prehnane...to je to čo píšeš 🙂 mohlo by mať alergie a pod.

inak mi teraz napadlo, som bola v Nedeľu na kupku, Matadorka, asi poznáš....a tam taká šťanda, očividne násťročná, brucho až neviem kam a veselo si tam pobehovala s cigaretou, som mala sto chutí ju ísť preplieskať nech sa spamätá krava 😠 😠

usacek79
19. júl 2011

@barbyes tiez som si "cvrkla" ked mi to hovorila 😀 aj hlina je tiez vapnik + mineraly nejake, mnaaam! 😀 idem si zobnut 😉

barbyes
19. júl 2011

@ejka3 aké zmeny? ja som tiež nad tým poistením uvažovala, ale nejako to už asi nestíham 😅 ja sa hlavne teším na rodičovský príspevok, ktorý budem mať potom už iba 190€ 🙄 už teraz ledva vyjdeme a to máme len jedno dieťa....no vidím to tak, že bude musieť muž zarábať viac 😀 😀

barbyes
19. júl 2011

@usacek79 😀 😀 tak dobrú chuť 😀

martinkaastefanek
19. júl 2011

baby ahojte, je to take mile pozriet si temu marcovky 2012, my sme patrili do marcoviek 2011 a uz je na svete 4+ mesacny syncek.utecie to ako voda,chcem vam popriat pohodove tehotenstvo a zdrave deticky, drzte sa 😉

usacek79
19. júl 2011

@barbyes no asi sa jej na diskoteke "pritrafilo a tak sa k tomu stavia 😠

barbyes
19. júl 2011

@usacek79 hej no, vyzeralo to tak 🙄 a ešte chalan ktorý tam bol s ňou, asi otec, neviem, jej podával zapalovač 😔 tomu by som tiež jednu strelila 😠

ejka3
19. júl 2011

@barbyes Teraz je DNP 4,4% z vymeriavacieho základu a materskú to pekne navýši 🙂 ale od januára navrhujú dať nemocenské do "balíčka" asi s pripoistením v nezamestn. a myslím dôchodku a bude to asi 20%. Čo je už riadna suma platiť mesačne ☹ Moc som to nechcela čítať, aby som sa nerozčulovala 😲 Ako to pekne pomenovali, vraj balíček 😒
A rodičovský bude od januára asi 195e 😀 😀 Bude lepšie 😀 😀

usacek79
19. júl 2011

@ejka3 ja tomu celkom nerozumiem - kto by si mal DNP priplacat? mne vychadza maximalna materska, s priplacanim DNP by som mohla ist nad maximum..?

ejka3
19. júl 2011

@usacek79 Nie, maximálna materská je myslím na tento rok cca 680e. Nad ňu už ísť nemôžeš 😉 ani keď sa pripoistíš.

usacek79
19. júl 2011

@martinkaastefanek dakujeme 🙂 asi ste tiez na zaciatku riesili to iste co my - HCG, srdiecko, nevolnosti 🙂
a aku ste mali uspesnost? dockali ste sa babatka vsetky? 😉

barbyes
19. júl 2011

@ejka3 to si ma potešila 😀 😀 tých 5 € je super, sú trapní 😔 hlavne, že cigánov platíme 😔

a koľko dopredu si to musíš platiť? myslím to DNP

usacek79
19. júl 2011

@ejka3 tak nic 😒 ale dik za objasnenie 🙂

ejka3
19. júl 2011

@barbyes 26 týždňov nepretržite ti musí výjsť do odchodu na materskú dovolenku a okrem toho 270 dní byť poistená 😉 Tak zjednodušene povedané

miumia
autor
19. júl 2011

@tigriatko si sikulka 🙂 mozes aj mne dopisat srdiecko a navrhujem do kolonky + ako sediecko by sa mohol zapisovat presny tt v ktorom sme srdiecko videli nech mame neskor vlastny priemer co vy na to?

usacek79
19. júl 2011

@miumia no len to moze byt trosku skreslene - niektore baby mozno boli na sono den predtym, ako zacalo bit srdiecko a este ho teda nevideli a potom su objednane az o dva tyzdne.. A srdiecko pritom uz veselo bije.. to by asi nebolo presne, co sa tyka zistovania kedy zacina bit srdiecko. Zistili by sme len, kedy ho ktora videl 🙂

dadak
19. júl 2011

@miumia parada...😀

martinkaastefanek
19. júl 2011

@usacek79 poviem pravdu nas bolo omnoho omnoho omnoho viac ako vas, a mali sme aj pripady ukoncenych tehotenstiev ale nebolo ich vela, a bolo to len na zaciatku. tieto temy su fajn ak si chcu baby poradit v istych veciach no maju prave aj tu zlu stranku ak sa naskytne nejaky problem a neprispieva to pohode tehuliek, viac sa zacnu o seba a o malinke bat..ale nelutujem ze som sa zapojila vo finale to bolo super, treba sa odosobnit a verit ze vsetko dopadne dobre a hlavne budte v psychickej pohode 🙂

miumia
autor
19. júl 2011

Dievcata viete kto vypisuje PNku na rizikove? Musim ist za svojou obvodnou gynekologickou pre odporucanie a pise to obvodny lekar ci ako? Moja gynda je na dovolenke a nejak sa k tomu neviem dopracovat..
Citala som ze cas vychadzky zakon nijako neobmedzuje ze je to len na doktorovi ze moze dat aj od 9.00-21.00 je to mozne??

usacek79
19. júl 2011

@martinkaastefanek pekne od teba, taketo povzbudzujuce slova 🙂 no ved to - jedna da nejaku diagnozu a uz mame vsetky priznaky 😀 ale myslim, ze postupne to zaciname brat v pohode viac a viac, hlavne tie srdieca nam dvihaju naladu 🙂 a gratulujem k babatku! 😉

usacek79
19. júl 2011

@miumia mne to napisal gynekolog, podla mna PN z gynekologickeho dovodu moze len on..
ale tvoju gyndu musi niekto zastupovat, nie?

lubkaj38
19. júl 2011

@ejka3 a nevies nahodou ci neskratia ochranu lehotu? teraz je 8mes. po ukonc. pracov. pomeru dufam ze aspon to nechaju ... ja si uz platim 10mes. to a chcem to vyuzit teraz planujem PN dlhodobu a potom by som mala aj dostat zvysenu matersku ale medzi tym ukoncim pracovny pomer. ak pojdem na matersku nevies musim si nadalej platit az kym mi ta materska neskonci alebo si to budem musiet platit aj pocas materskej? asi ano ... teraz si platim 26,48 eur da sa to v pohode ale ked bude viac uf no neviem