Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@vbc22 Ďakujem 🙂 rozmýšľam, že idem rovno aj k Dr aby ma pozrela a objednala ma na krv a na sono...len neviem čo s malou 😅 sestra je síce doobeda doba a býva kúsok od Dr, ale ešte asi spí a muž je na 10 objednaný k zubárke 😝 a ja to potrebujem vybaviť teraz najneskôr do pol 11 aby som bola okolo tej 11 už doma lebo to chodí Vikinka spávať, medzi tou 11 a pol 12 😒
Dobré ránko sa praje. 🙂 Uff dievčatá ale ste toho popísali, večer som už nebola na nete, tak som to teraz ráno všetko prečítala. 🙂
Tigriatko, ďakujeme za tabuľku. Ja navrhujem doplniť do nej mesto alebo pôrodnicu, kde budeme rodiť 😉 Aspoň budeme mať prehľad v ktorom kúte Slovenska alebo zahraničí sa nachádzame 😀 ČO VY NA TO??
@alaniska Nestraš, ja dúfam, že ak aj schvália tie nové zákony ohľadne DNP, tak dajú nejakú lehotu alebo niečo a ak si to už platíme, tak nás budú posudzovať podľa teraz platných zákonov 😒 Ak nie, tak ja budem mať aj materskú vlastne len tých 190e, teda 195e 😀 čo nie je bohviečo ☹
Ak si na PN, tak DNP už platíť nemusíš ( aj keby si nemala splnených tých 270 dní ). Aspoň tak som to pochopila ja 😉
@elizabet100 To s tou pôrodnicou je dobrý nápad 😉
...a ešte ma napadlo vás potešiť, ak to niekto nečítal: materskú od januára navrhujú na 40 týždňov 😉
Ahojte babenky, márnosť šedivá vy ste sa ale rozpísali a rozrástli. Chcem sa spýtať ako je to s vašou váhou, lebo ja som zistila, že som za posledné dva týždne schudla, 1,6 kg a to vôbec nevraciam a jem normálne, je to podla vás Ok? Inak sa cítim len hrozne unavená a občas pobolieva podbruško. 😒
@alaniska Prosím ťa a nevieš ako je to s tými čo si platia dobrovoľné nemocenské poistenie? Ja si ho platím, od decembra 2010. Podla toho článku to chápem, tak že len od januára si nebudú môcť mamičky doplácať dobrovoľné nemocenské poistenie, ale teda dúfam, že my čo si to platíme, tak nám to ešte platí a dajú nám vyššiu materskú, lebo to by ma inak naštvali. No nič pôjdem dnes na sociálku a opýtam sa aj tam. 😠
@alaniska no co to tu citam?????? takz emaju nastat zmeny???? no a teraz ako to bude s nasim DNP???ja si teda platim 2 roky z minima ateraz od 1 aprila si platim z maxima a vychadza teda zv novembri to mam splnene ev januari by som mala ist na MD vyplatia mi vobesz est etu najvyssiu matersku???
@alaniska chcela som tam ísť už včera, a dobre že som nešla, vytlačila som si ten tvoj článok a pôjdem sa popýtať, a dám vedieť. Ale ja osobne si myslím, že tie čo si platia to budú mať vyplatené a ale od januára to zrušia a už si ženy nebudú môcť doplácať. No ved uvidím čo mi povie. U nás na sociálke vyzerala byť taká normálna pani. Ešte mi aj povedala, že pre také mladé pracujúce dievčatá ako som ja je to veľmi dobrá vec. 🙂
@sasena033 ja som tiež DNP a predpokladám že tieto zmeny sa budú vzťahovať až na osoby, ktoré sa prihlásia na DNP od januára 2012. Takže mi by sme mali ísť ešte po "starom". 😉 teda, aspoň dúfam.
@elizabet100 no teda dufam ze neprideme o peniazky,....tak potomt ak sa to bude na nas est vstahovat ze nam to vyplatia tak asi len tych 34tt po starom a len 60%,ci??? no skusim s aspytat kamoska robi na socialke v podatelni ci cosi bude vediet
Ja si DNP budem platit do 6.12. a od 7.12. hned nastupim na PN (dufam, ze v tom pracovnom strese dovtedy vydrzim) ☹ baby a po nastupe na matersku resp na PN si zrusite DNP alebo budete pokracovat len nebudete musiet platit, neviem, ci si ho nechat alebo nie, ake z toho plynu vyhody?
@barbyes tak gratulujem...a som rada ze ostavas medzi nami....
Inac baby, dobre ranko vam prajem, nech mate krasny den a nech dnes popiseme na milu Jarmilu..😀DD
Inac, februarovkam sa pacila nasa tabulka, tak si ju aj oni idu robit... 😀 ale nase @tigriatko je super, nie? a suhlasim pridat porodnicu, kde sa chystate rodit...
Ahojte baby 🙂
@katik1 ja som sa nevážila ale vidím na nohách že som schudla a to mám pocit že jem ešte viac, pretože ma trošku prešla chuť na ovocie a teda sa nenapchávam melónom do prasknutia.Tiež nezvraciam ani netrpím nechutenstvom- len sladké mi moc nechutí.Všetko je inak ok.Dnes si volám na krv-je to divné keď viem že mi to tehu potvrdia, aleaj tak trošku nedočkavosť.
Inak baby aj vám stmavol moč? Je to tým tehu, alebo v tom môže byť niečo iné?

@tigriatko posledna ms 3.6.2011