Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
Čaute tehule 🙂 tak vrátim sa sem po pár dňoch a normálne nestíham čítať 🙂 ...včera som bola prvý krát u dokiho, som presne 4tt5d , zatial je všetko ok, termínik mi upresnil na 23.3.2012 zatial , nafasovala som pre istotu duphaston a pichám si fraxiparine každý deň...nieje to moc príjemné, ale dá sa to vydržať...máme aj fotečku malej bublinky, na ďalšiu kontrolu a odbery ideme 1.8. snáď bude všetko ok.... ako sa inak cítite?? mne nejak extra nič nieje, akurát by som stále spala a nechutí mi moc jesť...pozerala som že je tu jedna šikula čo urobila tabuľku 🙂 ...mala by som jej napísať a doplniť info 🙂 ...tak idem na to 🙂 ...prajem vám všetkým pekný dník a príjemné tehuľkovanie 🙂
@jankajanka ja zas tak casto chodim na wc ze moc je uplne priehladny, tak neviem zalezi ako casto chodis
prvorodicky a vy ako s bruskami, mna rano prehnalo a brusko je fuc 🙂 a to som uz ukazovala frajerovi ze aha ako vypucalo 🙂 🙂
@jankajanka nooo tak s tým močom som to mala aj. Ale čím viac budeš piť tým to bude lepšie, mne to netrvalo dlho možno 2-3 dni. Zrejme sa organizmus zbavuje rýchlo škodlivých látok. A poznám tvoje pocity, ked čakáš na výsledky krvi. Prežila som to isté. Fúúú a ovocie tiež nemusím mať.
ahojte žienky. píšete tu o DNP. ak ste na PN a ešte nemate splnenú podmienku 270dní poistenia, tak dnp si musíte platiť dalej.neplatíte iba ak to mate splnené,vtedy ste oslobodené. ak už budete vypísane na MD tak vtedy ste oslobodené taktiež,čiže celú materskú neplatíte no a potom je už na vas či to zrušíte alebo nechate. možte to potom dalej využiť na OČR, PN. takže...ak chcete niečo viac je tu samostatna tema o dnp, su tam velmi zlate a v paragrafoch zbehane baby čo vzdy vedia poradit. no ak si to niektorá z vas planuje začať platit este teraz tak neviem či to ma význam pre tie zmeny.....mimochodom ktosi spomínal že očakava že ak prídu zmeny tak že jej tie peniažky vratia čo zaplatila. no určite NEVRATIA. to poistenie nie je banka kde si vkladame peniažky a sporíme. vratenie je možne iba ak preplatku. tak držím palce aby nas tie zmeny nijako nepoškodili.
alaniska....čo ma pokryť tvoj plat? predsa ak si zamestnana tak nejaku čast za teba platí zamestnavatel a rozdiel do maxima si doplacaš ty? alebo ako to maš? zaplatené poistenie ti nevratia. vratia ti peniažky iba ak maš preplatok. vieš čo by to znamenalo ak by každemu mali vratiť peniaze??? možno ste sa nerozumeli.alebo sa nerozumieme my 🙂
@alaniska ja som mala bruško vždy trošku ako tehotná a to nehovorím o tom, keď som sa moc napapala alebo tak.Mne rástlo aj z vody.A včera po ťažkom dni bolo ak v 5 mesiaci 😀.Ale nevadí, aspoň ho nemusím sťahovať...Inak to záleží od toho čo jem.Niekedy nie je nič a niekedy to je óbr brucho 😀
@jankajanka ja mam to iste....niekedy jak keby som isla rodit a niekedy jak keby ma vybrali za modelku...pre moletky...😀
@dadak no však ešte len budeme modelky s bábatkami 😀.To bude taká posilňovňa po pôrode, že až.Aby sme neboli potom prekvapené ako sexi budeme vyzerať 😀 😀
@jankajanka tak to neviem neviem, teda hovorim za mna, bo ja som tak ospatnela...ale snad po porode sa mi ta krasa vrati...hihi...ze aka,nie? :D
@obedwix no ja mam taky plat ze aj keby som nic neplatila tak mam najvysiu matersku, ale aj tak som si to platila lebo ako v robote nahlasim ze som tehu ma preradia na pohodovejsiu pracu len za pc bez stresu a plat pojde dole a vtedy sa mi oplati mat to zaplatene, ale ked sa spriemeruje cely rok tak aj tak budem mat preplatok asi.
ahojte, chcela by som sa k vám pridať. včera som bola u dr. a sme 6+1tt. Dostala som tehu knižku a objednal ma až na 18.8. na utz, a krv - nie je to neskoro kedy Vám brali krv na krvný obraz a tie ostatné dôležité vyšetrenia? Inak príznaky sa uplne vytratili. ešte včera mi bolo zle od žalúdka dnes už nič. nechutí mi moc jest a chodím na záchod stále a mám super kozy 😀 termín máme 13.3.2012. tak vám prajem krásny aj ked upršaný deň :D
@katik1 buď rada 😉 ja som už teraz nejaké to kilo pribrala a mám hrôzu z toho čo bude nasledovať 😖 pri dcérke som pribrala 22 kíl a to bolo fakt veľa 😒 boleli ma kĺby, chrbát, nohy...no celý človek a zaprisahala som sa, že pri druhom toľko nepriberiem, ale bojím sa toho, že to bude mať podobný priebeh 😖
inak je úplne normálne, že žena v prvých mesiacoch schudne, to dobehneš potom, vôbec by som si z toho hlavu nerobila 😉
babule citam ze vacsina z vas bola uz na odbery ja som mala prve sono v 4-5tt a to len potrvdril tehu ze je tam kde mam a mala 5mm dutinka teraz tam idem az ked budem 9tt no hadam tie odbery vsetky stihnem
maminy gratulujem k babatkam!!! som si tu zaspominala na udalosti pred rokom .... 🙂
Zelam pekne tehulovanie!!!!
@katik1 Na zaciatku tehu to je normalne,neboj kilecka pribudnu ked bude babo rast.Ja som isla dole 3 kg,ale je to aj koli pohybu stale som v zahrade a ked je tak horuco,tak mi ani nechuti 😉 😉 😉
@jankajanka ja mam praveze moc uplne svetly.Chodim casto cikat,tak nema kedy stmavnut 😀 😀
@ivulik211 Vitaj medzi nami.Aj ja sa vytesujem ake mam pevne prsia 😀 😀 😀 😀 😀
@dari dakujemeeee
baby, aktualizujem udaje v tabulke, tak ako mi pisete a stiham registrovat z vasix prispevkov... ked tam xcete aj tu porodnicu, tak mi ju posielajte do IP, aby sme tu zbytocne nezaberali miesto 🙂 suhlasim s usacekom ohladu terminu bitia srdiecka, nebolo by to objektivne, kedze kazda ideme na kontrolu iny cas....ja som podla internetu 4tt+6, tak som sa rozhodla ist prvykrat k DR az o tyzden vo stvrtok, ze vraj krv mi nebudu brat, lebo je to este skoro... este stale nemam tu druhu ciarku taku istu vyraznu na teste ako tu prvu, tak len dufam, ze je vsetko ok... prsia mam citlive, ale tie som aj mala, zle mi nie je, sem tam nexutenstvo, trosku viac xodim na wc a ako obvykle, ale inak nic mimoriadne... snad je vsetko ok... hmmm.... aj ja si platim DPN od januara 2011, tak dufam, ze budeme v pohode,,v oktobri si to zrusim,.. na PN by som xcela ist az od 1.2.2012...
@jankajanka helou tehule 😀
brusko by v tomto case este ani nahodou nemalo byt vidno - to len nedockave mamicky povazuju kazdy prdik za rastuce brusko 😀 ja som doteraz 3 tyzdne maaalinko chudla, asi 200gr denne, ale teraz mam uz vyse tyzdna stabilnu vahu. Nejem o nic viac ako predtym - furt s mierou a furt zdravo 😉 ovocim sa ale tlacim az az - bez melona neviem zit! 🙂
inak moc moze menit farbu aj pach - moze byt intenzivnejsi, lebo telo sa viac detoxikuje a preto by tehule mali viac pit - idealne 2az3 litre. To je pre mna najvacsi problem, ja totiz vobec nemam "reflex" smadu, cely zivot pijem tak max 0,5l denne, uz som si aj pripomienky do mobilu davala, aj manzel mi pisal SMS, ze "napi sa" a len velmi pomaly stupam.. Teraz sa vyslovene nutim aspon liter vypit, ale teda plus ten melon 🙂 tak hadam aspon liter a pol davam 😉
@martinamk no dnes sa citim uz ovela lepsie .... idem o chvilku vonku sa prejst dnes nie je az tak horuco takze parada 🙂 mne zase prve tyzdne nebolo vobec zle ani som nevedela ze som tehotna zacalo to az v 7tt. niekedy sa citim jak v prechode 🙂 ale aj sestra mi hovorila len vydrz este do toho 12tt a bude uz dobre ... tak to uz musime nejako zvladnut ved o chvilu mame prvy trimester za sebou
@lubkaj38 kiezby si mala pravdu...vyhodim zrkadla, aby som to tehotenstvo nejako prezila a keby som konecne mohla kupit aj babiku...lenze nezvraciam, a co som pocula, baby co maju dievcatka, tak zvracali.. 😠 ale neni mi ani bohvieako dobre..necham sa prekvapit...a kupila som si aj ten test na pohlavie, len tak pre zabavu, tak som zvedava, co mi vyjde...😀

@vbc22 ja pri malom som si ho nechala pocas MD ti to aj tak pozastavia az po 8 mesiacoch s arozhodnes ci to zrusis alebo nechas..