Pozitívny test a návšteva u lekára
uvidi uz nieco ?
@patik114 ahoj, prvé vyšetrenie je skôr len na potvrdenie tehu a to palpačne. Potom ťa objedná na krv a povie ti kedy máš prísť na prvú poradňu. Zväčša to býva v rozmedzí 10-12tt a až vtedy sa robí aj prvý utz - vaginálny, kde sa zisťujú základné veci o embryu. 🙂
z vlastnych skusenosti - oddychuj, ber kyselinu listovu a nejake tehu vitaminy ak chces, dobre sa stravuj a neprepinaj a tes sa z // a k lekarovi sa objednaj tak o 2-3 tyzdne, ked budes v nejakom 7-8 tyzdni...skor by ti aj tak bral mozno krv na potvrdenie vysky HCG ale na USG nemusi byt este nic vidno...neuveritelne tym vedia mamicky vystresovat, ked tam ten doktor hlada a nevidi a nevie naisto....zazila som si to a uz nikdy viac...dalsie tehu som potom bola objednana az na 8tt a krasne bilo srdiecko a bolo to ovela pozitivnejsie..
@darina1952 mne krv vôbec dr nebrala.. 1x som bola v 3+5 keď bol len vačok, a znova som mala prísť na utz o 2 týždne keď mi tehotenstvo potvrdila.. Každý dr to má inak 🙂
@patik114 nie, vtedy tam bol len prázdny vačok. Dr mi povedala že buď som otehotnela neskôr alebo je to nepodarené tehotenstvo.. Potvrdila mi ho až v 5+5 keď tam bol už malý špuntík a bilo mu srdiečko 🙂 určite si nedočkavá, ale počkaj.. Mne začalo po 1utz špinenie kt.som mala ešťe niekoľko týždňov potom.. Keby viem že som otehotnela neskôr tak tiež nejdem k dr tak skoro 😅 (otehotnela som keď som mala mať už MS 😀 )
ešte počkaj ešte tie dva týždne ja som bola 6+2 a už bolo malemu vidno biť aj srdiečko takto sa budeš zbytočne stresovať ked tam ešte nič nebude vidno a aj lekaris u radšej ked prideš až okolo toho 6 týždna ked sa už da niečo vidieť. Ja som sestričke ked som sa objednavala že som si robila test a že mi asi 4 dni meška menštruacia a ona ma sama objednala až za dva týždne že to už bude niečo vidno že skor je to zbytočne.
mna aj teraz tak obcas popychava akokeby v maternici alebo take tlaky tak preto :/
môže ti vziať krv, pozrieť hodnotu HCG a uvidí gestačný vak. aspoň náš videl iba ten v cca 6tt. srdiečko sme videli až v nejakom 8tt.
u mňa presne tak ako píše @nezbednica sestrička sa opýtala kedy som mala MS a objednala ma až na 6+0 aj tak ešte nebolo srdiečko vidno, lekár ma komplet vystresoval, že sa bábo nevyvíja a objednal na kontrolu o týždeň s tým, že budˇ bude srdiečko, alebo pôjdem na čistenie. No a moje nevyvinuté tehotenstvo teraz stojí pri stole a robí neporiadok 😀
Ja som mala poslednú MS 1.9. Podľa BT som mala ovu až 19., tak som zatial bola len na krv a objednana som až na 30.10., aby má dr zbytočne nepotreboval, že este nič nevidí
Ahojte kocky, tak jak to tu citam, teraz si nie som ista, ci mam alebo nemam ist v utorok k doktorovi ... ked pojdem, tak by som mala byt v 6tt, zatial som si urobila 3x testy, vsetky pozitivne, od nedostavenej ms to bude 11 dni ... ma to vyznam? :(
@athena7 ahoj nechapem ten smutny smejko .. ved by si sa mala tesit, aj aj som si nasla pozitivny testik, maal by som byt v 5.tyzdni a k dr. sa chystam tak o 2 tyzdne ak sa nic nevyskytne.. uz aby bolo vidiet aj srdiecko.. budeme spolu v junovkach 😉
@suzanah181 ale ja sa tesim a moc, uz je to potvrdene doktorkou a ten smajlik tam bol nespravne 🙂 uz si v sumromnej teme v junovkach?
@athena7 este nie som lebo este počkám na vyšetrenie u doktora či je všetko ok.. Tak o dva týždne sa chystám..
ahohte babenky, mozem sa ku vam pripojit? Som po 1 IVF, dnes 14 den od vkladu embryjka a mam pozitivny test. Este sa aj bojim tesit. O 2 dni si chcem spravit druhy test, snad mi ta ciarka bude len silniet. Drzte sa 🙂
Ahojte kočky, mne meškal 6dni menzes urobila som si test a a boli tam dve // , nevedela som čo mám robiť tak šup potvrdiť to lekárovi,,,povedal mi že je to jasné tehotenstvo a že som asi v 3-4týždni a objednal ma za 2 týždne. Strašne sa tešíme . 🙂
zavolaj lekárovi. Každý to má inak. Ale ja by som šla hneď, aby sa vylúčilo mimomaternicové tehu, ktoré môže tebe iba uškodiť. Nemáš na čo čakať.
@elenita
Tak aj druhy test, co som si urobila v pondelok bol pozitivny a ciarka bola teda poriadne silna, bola som aj u Dr., ale mam prist buduci piatok, lebo teraz nebolo este dobre vidiet na ultrazvuku......Ze je to veeelmi malicke, takze uvidim v piatok 😉 . A ty si ako na tom?
Tak vas zdravim,ja mam dnes narodeniny,krajsi darcek som hadam dostat nemohla//k dokymu hadam az dakedy o dva tyzdne aby hadam daco videl🙂 a nie prazdny vacok,ale je to na kazdom ako sa citi a podla toho by mal potom nasledne riesit aj dokyho
ahojte baby tak 4 testiky pozitvne len sa neviem rozhodnut kedy mam navstivit lekara mala by som byt 5 tt zaciatok 6..ci to neni moc skoro..
ahojte baby 🙂 som tu nova a tiez sa chcem pochvalit 🙂 po 4 mesiacoch snazilkovania sa nam s priatelom postastilo 🙂 21. 09. som mala 1.DPM a ked som si robila test, na ktory ma prehovorili baby, meskala mi estelen 11 dni. Bol pozitivny! :D hned som volala priatelovi a obaja sme sa zplakali 🙂 dnes som bola pri lekarovi, 18 dni co mi meska a potvrdil mi tehotenstvo :D tiez najprv nic nevidel, tak ma vystresoval, zacala som sa bat, ze sme sa tesili predcasne ;( ale pozrel sa este zdnu a nasiel gestacny v. 🙂 objednal ma o 2 tyzdne, lebo teraz ma velkost len 5mm a mal mat uz viac. Tiez mi povedal, ze som asi otehotnela neskor ako v polovici cyklu. Tesime sa, ze nam potvrdil tehotenstvo, ale zaroven sa bojime, ze nevyrastie a to bude znamenat, ze sa nam babo nepodarilo ;(
ahojte dievcata....ja som tu tiez nova, zistujem ze je vela dievcat kt nemozu dlho otehotniet....a tak gratulujem vam co sa v tychto dnoch dozvedate tuto krasnu novinku 🙂))) a tiez sa chcem poradit...dnes 40DC...menstruaciu nemam velmi pravidelnu (cyklus 30-35 dni), mala som anginu a dnes rano som douzivala antibiotika (predpisala mi ich gynekologicka, kedze uz rok sa snazime o babo a co ak by to tento mesiac vyslo, proste som nechcela riskovat, tak ma obvodna doktorka poslala k nej, ak by nahodou...) tehu test som robila dnes rano, je negativny ale co ma prekvapilo, urobila som si ovu test (docitala som sa tu, ze ich dievcata tiez pouzivaju na zistenie tehu) a ten mi vysiel pozitivny....tak teraz mam chaos ci som ci nie...a toto cakanie je nekonecne...k tomu mam taky priesvitny vytok, bez zapachu...mali ste podobnu skusenost? ak sa menzes nedostavi kedy ist na gynekologiu? dakujem za odpovede
caute baby, tiez som tu nova ale pravidelne citavam aspom prispevky a teraz konecne pridavam aj svoj.
prve sa mi podarilo potratit v marci v 7tt ato uz aj srdiecko som pocula.to som bola po chorobe, antibiotika.....strasne sme boli smutni( par dni pred mojou 30-tkou).zevraj ma mala moja byv. dr. poslat rovno do nemocnice a nie lezat tyzden doma.
druhe sa nam podarilo podla vsetkeho na svadobnej ceste a na nase velke sklamanie bolo z toho mimomaternicove v 10tt a zobrali mi aj vajickovod. to som uz rozdychavala velmi tazko. ☹ operovali ma piatok 13.9. ( tento krat par dni pred mojimi meninami) lekar nam povedal, ze dake 2 mesiace a mozme ist na to. kolko som sa smiala, ze si to predstavuje prilis jednoducho, trafit ten spravny vajecnik 🙂
vcera mi bolo strasne na odpadnutie, tocila sa mi hlava, a dneska rano som nasla este jeden test doma a tak aj ked mi meska len 4dni, som si ho urobila. a vysledok: // 🙂 az mi je do placu od radosti
a teraz mam aj ja dilemu, kedy ist k doktorovi, aby som nieco nezanedbala 😨 , alebo mi nepovie nieco zle.lebo treti krat za rok by som to uz asi velmi tazko rozdychala......

ja by som také 2týždne počkala, nám bilo srdiečko v 5tt+5