Pozitívny výsledok krvného testu a amniocentéza

inguliak
4. jún 2012

Ahojte. Dnes som dostala výsledky z tripl testu a boli pozitívne. Mám 37 rokov a čakám svoje tretie dieťatko. Dvaja chalani sú zdraví...všetko ok. Lekárka mi odporúčila amniocentézu kvoli zvýšenému riziku Downovho syndrómu. Boli ste niekto na tento zákrok? Ako prebiehal? Som v 18 tt a 1 deň aspoň podľa PM.
Moje hodnoty /MS-AFP 48,9 ng/mL čiže 1, 05 MoM/
/uE3 0.62 ng/mL čiže 0,54 MoM/
/Total hCG 44,04 kiu/L čiže 1,95 MoM/
/PAPP-A 4,56 iu/L čiže 1,44 MoM/
Riziko Down 1 z 110

kveta
4. jún 2012

@inguliak Bola, na operacnej sale na gyn kresle naha, sterilizovali brucho, napichli pod kontrolou ultrazvukom brucho, bolest pri vpichu ako pri beznej injekcii, asi dve minuty odber tekutiny. Prelepili, odviezli ma na izbu a po 2 hodinach odchod domov. Babo to cele prespalo. Amnio absolvuj len ak vies, ze Downika nechces.. inak je to zbytocne riziko.. Vysledky za 2 az 21 dni.

tina233
5. jún 2012

cmuuuk mojaaa...posielame Ti s Lucinkou veeela energie na zajtra...uvidis ze vsetko bude v poriadku...drzkajte saaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

malamamka
5. jún 2012

Ahoj ja som mala amnio dvakrat. Prvykrat som sa hrozne bala aj som to tazsie prezivala a citila som to vpichnutie aj potom. Ale druhykrat, ked som uz vedela co ma caka, som s lekarmi na sale srandovala a uz som bola macherka 😎 aspon som si hovorila, ze som to prezila v celku v pohode prvy raz, tak uz to nic nebude...a veru aj bolo, bez problemov a uz som aj isla zo stola dolu...ze uzzzzzzzzz??? Ukazali mi ciru tekutinu v injekciach a povedali, ze uz na pohlad by malo byt vsetko o.k. Aj tak naozaj bolo. Obidva razy vsetko v poriadku a zdrave deti. Prvykrat som mala zly sono nalez a druhykrat som si to dala urobit, aby som si bola ista, ze je vsetko ok. Mala som 32, takze som este nemusela, ale chcela som. Uz som sa potom len tesila. Mali sme totiz znamu, ktora mala krvne testy v poriadku, vek v poriadku cca.20 a chore babatko prislo na svet. Toho som sa ja strasne bala. Takze moj nazor, pre tvoj dobry pocit a istotu, ze babatko bude ok, by som isla a najma bud v pohode. A fakt je ten, ze sa netreba bat, no len lahko sa to vravi tomu, kto to uz prezil, tiez by ma to vtedy moc neupokojilo. Ucite je ale strach z nepoznaneho vacsi v hlave, samotny zakrok podla mna neboli, ak by bol vykonavany ako vpich do ruky, tak sa podla mna maminka tak velmi neboji, ako ked je to na tom citlivom brusku, v ktorom sa prevaluje krpcek. 🙂 Ale sono dohliada, aby sa mu nic nestalo a tak sa treba len uvolnit a mysliet na ine pekne veci a vobec nevnimat co robia a suuuuuuup uz aj to je za vami. Ja mozem povedat za seba, ze spinal ked mi pichali, tak som mala obidva razy des, to ma viac bolelo. 😒 Takze hlavu hore - zakrok bude v pohode, len nech je babenko ok. Srdecne zelam. PA 😉

inguliak
autor
7. jún 2012

Ďakujem za odpovede...tak už to mám za sebou a čakám na výsledky

malamamka
7. jún 2012

@inguliak gratulujem, dufam, ze vsetko dopadne ok!!!

inguliak
autor
14. aug 2012

Amnio dobré...budeme mať dievčatko. 🙂

mariro
6. sep 2012

@inguliak to.je.superrrrr.Ja.idem.zajtra.na.amnio.Tiez.dufam.ze.to.bude.ok.

newesta
28. júl 2014

ja som tiez bola na amnio.a teraz cakam za vysledkami strasne sa bojim predpokladany T13 nalez :( ALE, zvlastne ze krvne testy vsetko ok cely cas a az teraz v 8mesiaci my zistili ze babo ma raztep na ustach cosi so srdieckom, mozocek nieje cely vyvinuty co nechapem lebo este sa vsetko vyvija nie?? tak mi to je divne ze mi prisli na taky nalez teraz v 8mes. :( rodit musim v BA na Kramare.. drzte mi palce nech je vsetko v poriadku :( !

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre