icon

Práca s tlačiarňou v tehotenstve

matabatkova
15. júl 2016

Ahojte mamicky a buduce mamicky, chcela by som sa opytat ci nahodou neviete alebo nemate skusenosti s pracou s tlaciarnou pocas tehotenstva, som v prvom trimestri a bojim sa zeby sa mohlo vdychovanim vyparov z tlaciarne poskodit ☹ sedim hned blizko nej cize ju aj dost citim ako smrdi aj ked sa vetra a denne sa vytlaci priblizne 300 kusov papierov tak si to viete predstavit.

Strana
z2
miricka77
15. júl 2016

@matabatkova A so svokrou vsetko ok?

katche
15. júl 2016

Rychlo vybrabat zo starych armadnych zasob plynovu masku a az do ukoncenia dojcenia ju neskladat. Vi vzduchu je svinstvi, zachod smrdi, ak mas zviera, neskladaj anindima, psie prdy su toxicke...a neumyvaj riad, aerosoly ktore vznikaju sposobuju masivny rozklad mozgovej kory.....akoze halo...tehotenstvo nie je choroba. Chapem, ze pachy vadia, ale nehladaj v tom nic toxicke...najprv mi naaapadli, cu nejde o priemyselnu tlaciaren, po jednej brigade v tlaciarni som ostala s migrenoh z toho smradu, ale kancelarska tlaciaren? Boze...kdde je zdravy rozum...

katche
15. júl 2016

Och, aj mi tu skriatok divne pismena postlacal...niekedy nerozumiem...

n0mi
15. júl 2016

Sranda, co vsetko je odrazu nebezpecne v tehotenstve. 🔫

jankali
15. júl 2016

No, tak tlačiareň je aj v BOZP, teda upozornili ma raz na to, že keď chodia kontroly na pracovisko, tam by mal visieť papier nad tlač., že treba po použití vyvetrať (keď dobre pamätám).. tak niečo na tom bude. Každý prach, kt. vdychujeme je humus - v pľúcach sa tým zaoberá jeden filtračný systém🙂 Malé čiastočky farby môžu viac ubližovať tkanivu, podľa mňa. Sedela by si tehotná pri vysávači, ktorý by išiel celý deň?
Keď ťa to trápi, skús to zmeniť, j.

matabatkova
autor
16. júl 2016

Len som chcela radu nic viac nic menej, ste ubohe ktore ste ma zacali zosmiesnovat a dakujem za normalne odpovede, ved kazda z nas sa boji o to male a skuste si precitat co tie tonery obsahuju ake rozpustadla a chemikalie, nehladam zamienku na pn nemam preco len si najdite clanky ze ludia ktory pravidelne vdychuju ciastocky z tlaciarni mozu dostat rakovinu pluc takze tak ...som rada ze sa na tom niektore bavite aspon vidim vyznam tohto fora

petra7777
16. júl 2016

ohn@matabatkova Idú ma vyhodiť, tak je mi to jedno.....nečítaj tu sci-fi, ale stoj nohami pevne na zemi....a také pič*****y ako tlačiareň, nerieš.....čakajú ťa omnoho dôležitejšie veci a udalolsti..

tobnuf
17. júl 2016

@petra7777 no ved nejaky dovod na vyhodenie maju urcite a ani sa im necudujem lebo nikto tu nepochopil pointu tohto fora. Tu si maju zeny poradit podporit a stale tu len citam zomiesnovacky a osocovanie. Zeny vy ste strasne sproste. Ved tato zena sa slusne opytala a chcela poradit.. ktora z vas jej tu dala normalnu odpoved? Mozte sa hanbit.. tiez by som Vas porusila bez mihnutia oka. Ked sa mi otazka nepaci a pripada mi smiesna tak preskocim.. a nebudem autorku zosmiesnovat..

matabatkova
autor
17. júl 2016

@miricka77 preco by nemalo byt?

loginexistuje
17. júl 2016

@matabatkova no zavisi od toho ake tonery pouzivate ... treba si pozriet na krabici. To ze citis intenzivnejsie ten pach je v tehotenstve normalne ... vacsina tehotnych ma v tomto obdobi citlivejsi cuch.

CO sa tyka dietata tak tam neni nejako dovod sa obavat, rozhodne negativnejsie vplyva na dieta fajcenie matky ci uz aktivne alebo pasivne napr. alebo alkohol.

glorikarebeka
17. júl 2016

@tobnuf no nehnevaj sa na sprostu otazku treba sprostu odpoved.Tak si dam www.google.sk a odzvies sa vsetko aj to co nieje pravda.Ak sa bude stresovat nad kazdou blbostou tak si myslim.ze to je horsie pre dietatko.Ale vseljaky sme.....

matabatkova
autor
17. júl 2016

@glorikarebeka viem si to vyhladat aj na googli a nemyslim ze to bola sprosta otazka, len som chcela vediet nazory zien z praxe to je vsetko, kedze niektori to prirovnavaju ako pasivne fajcenie a to tiez vieme ze zdrave asi nieje...

glorikarebeka
17. júl 2016

@matabatkova no ved si tie odpovede aj dostala a dost sprostych odpovedi niet co dodat,prajem pekne tehulkovanie

stardust
17. júl 2016

ved si zajdi za zavodnym lekarom alebo ako sa taki volaju a nechaj si vyhodnotit, ci praca pri tej tlaciarni je pre teba vhodna.

ukulela
17. júl 2016

@matabatkova pozri, keby to realne skodilo, tak ta na to lekar hned upozorni. toalenie jeako lakovna aut, ci lepidlaa pod.
a tvoja otazka ozajposobi tak, ze strasne riesis ...ja som robila vo velkom kancli, vela velka tlaciaren. mne nemrdela - ale zas vadili mi ine veci.a teda 20 ludi tam tlacilocely den ... maly zdravy a velkyako buk.
ja by som sa viac bala spominanej wifi a podobne ... ale aj tu mame v kancli. davala som si bacha na mikrovlnku (nesibrinkovala som pred nou bruchom) a tiez som si neukladala na brucho laptop (co inac bezne robim) ... ono musis sa trocha kontrolovat a nebat sa doslova kazdeho prdu. necitat blbiy a podobne. riesit, ci sa moze jest take maslo a taka kapusta a ci nevadi to a to ....
ano, aj ja som mala ustipacnu reakciu, ale aj s dodatkom, aby si ozaj vsetko neriesila. to je potom z toho viac skody ako uzitku ...
drzim palce, uzi si tehotentvo bez zbytocnych stresov.

littleslovak
6. sep 2016

@matabatkova kedysi sa tlaciarne robili inak ako dnes, zaklad tej ciernej farby bol cpavok a to bolo naozaj nebezpecne a zdraviu skodlive. dnes uz to take nie je. teda neodporuca sa nuchat cerstvu tlac (napr mne nove knihy vonaju) lebo to moze z dlhodobeho hladiska vraj sposobovat rakovinu pluc. ale robila som isty cas pri tychto strojoch a poznam sa so zenami co to robia skoro cely svoj pracovny zivot (vratane toho cpavkoveho stroja pred XY rokmi) a ani jednej nic nie je a maju zdrave deti.
no kazdopadne odporucam riadit sa svojimi pocitmi. mam znameho co vypina wifinu doma lebo po istom case ho zacina hlava boliet, takze vypne aj router a ani pri mobile nespava. poznam inych co su oziareny od wifin daleko viac ako on a ziadne priznaky nemaju. cize len zopakuje, riad sa svojim telom.
ak mas pocit ze ti to vadi, skus sa dohodnut v praci ze si sadnes docasne inam ak sa da. dalej od tlaciarne. alebo ze premiestnite tlaciaren dalej od teba. myslim ze ti vyjdu v ustrety. drzim palce.

Strana
z2