Prechladnutie v 1. trimestri
Som tehotna v I.trimestri. Pred casom som bola prechladnuta. Viem, ze lieky v tehotenstve a zvlast v I.trimestri su dost obmedzene kvoli vyvoju plodu. Preto som volila lieky, ktore sa mi zdaju z hľadiska bezpecnosti medzi jedny z najbezpecnejsich. Na kasel som uzivala Stopkasel sirup pre deti (ide vraj o vyzivovy doplnok ktory je vhodny aj pre tehotne). Stratila som hlas a preto som uzivala Kalciovy sirup, ktory vraj tiez mozu bezne uivat aj tehotne zeny. Teplotu som sice nemala ale asi cca 3 krat som si dala preventivne Paralen. Mate s tym niekto podobne skusenosti ako ja? Neviem ci som totiz urobila dobre. Za vsetky skusenosti, nazory a rady vopred dakujem.
@szana šalvia je najnevhodnejsia bylinka v tehotenstve a spôsobuje potrat, tak opatrne
ja som bola nedávno tiež prechladená a radila som s lekárničkou, ktorú máme v rodine. paralen/panadol sa môžu ale max 3 denne, na cmúľanie na hrdlo septisan/septilen...a kalciový sa môže ...s nosnými sprejmi je to horšie - mne radila iba rymastop -dr weiss
Mne predpísala zinnat a nachladenie mi prešlo rýchlo
@majkatarajka a neviete ako s tym Stopkasel pre deti? To je vraj vyzivovy doplnok ktory obsahuje zmes bylin ktore su bezpecne aj v tehotenstve
@marienka24 je bezpečný môže sa
Este sa moze Sinupret a kupila som si caj vhodny aj pre tehotne Herbalmed Hot drink. Akoze Zinnat? Antibiotikum?
miesto liekov radsej skus nejake domace sposoby na liecenie:
http://www.damskyweb.sk/7-overenych-rad-ako-sa-...

Som tiez v 1. trimestri, stale "prechodievam" nieco, hrdlo, dutiny a tak. Zatial som na salviovom caji a na morskej vode, ale akurat sme sa vcera bavili s kolegynami, ze paralen je OK.