icon

Prečo ma doktorka neposlala na prietoky?

3. feb 2020

Taka otazka,,,,,,,som v 38tt zatiaľ vsetko ok,,lenže sj moja švagriná je tehu a tu poslala dr niekde na vyšetrenie na prietoky.Nechapem,keďže mne dr kontrolovala prietoky na poradni.Zapla nieco na prístroji kde sa jej to zobrazilo na farebno a sledovala.Svagrina vraj zato zaplatí 90€ Mam v tom chaos nechapem tomu.Vysvetli mi to prosim niekto?

yvanielka
3. feb 2020

Tak jej gynekológ zrejme nemá potrebné vybavenie na prietoky, ja na ne tiež budem musieť chodiť do nemocnice, ale teda platiť 90 eur nebudem 🙂

evica01
3. feb 2020

Niekto si pomasti penazenku. To je cela veda.

bagre
3. feb 2020

Ahoj, prečo tá cena, to vysvetliť neviem keďže prietoky sa robia štandardne... moja doktorka ich tiež nerobila, spravila si kontrolné sono, mala taký menší prístroj, tak asi preto ma aj tak posielala na sono v 12,20,30 tt a aj prietoky do nemocnice. Ale bezplatne..
Nechcú sledovať ešte niečo iné čo je nie celkom bežné?

bubibu
3. feb 2020

Môj gynekológ vie tiež robiť u neho v ordinacii, a za to mám tiež platit. Takze to bude tým, že švagriná má niečo zaplatiť. Inak sa chodí do nemocnice. To je to iste.. len v nemocnici neplatíš, akurát možno čakáš.

vinejka6
3. feb 2020

A nie je tvoja švagriná náhodou v 30tt? Alebo 31?
Pretože vtedy sa chodí na vyšetrenie prietokov (nie je to povinné) a robia to v 3D alebo v 4D zobrazení, urobia fotky bábätka aj nahrajú na USB. A zato sa vždy platí, niekde 50€ niekde 70€, takže možno preto tvoja švagriná platila 90€.
Po 36tt-37tt už gynekológ posiela pacientku do pôrodnice kde chce rodiť. Tam chodí na ctg a na sono, kde vyšetrujú prietoky, zato sa NEPLATÍ. každá pacientka má právo aj v tom 30tt ísť na kontrolu prietokov do nemocnice, kde sa nič neplatí, ale nemá foto ani video. Takže tak

bebotka
3. feb 2020

@vinejka6 nie každý gynekolog posiela do nemocnice, ak má dobré vybavenie a vie urobiť prietoky a ctg záznam, ak nie tak vtedy posiela aspon u nás je to tak

vinejka6
3. feb 2020

@bebotka súhlasím, nie každý gynekológ posiela, niektorí vedia urobiť aj v ordinácií.
Ale väčšinou chodia budúce mamičky už do pôrodnice

miskahryzka333
3. feb 2020

Aj ja som bola v nemocke a robili mi ich viac krat lebo som mala problemy s tlakom .Nic som neplatila

bebotka
3. feb 2020

@vinejka6 viem, že hlavne starší doktori posielajú do nemocnice, ale u nás sa nájdu aj takí čo nemajú ani sono a aj na to posielajú do nemocnice, jeden čas som k takej chodila a bol to des

sara07
3. feb 2020

no ja mám tri deti , prietoky pozerali stále či mudr alebo nemocnica a teda nikdy nič som neplatila
dokonca pri prvom už pozerali nejak v piatom mesiaci a potom som chodila na infuzky

danielahamar
3. feb 2020

ja som bola iba raz, ked sa nezdalo malého srdce, aj sa narodil so šelestom a zadarmo, ale to bolo pred 14r.