Prečo sa nesmie jesť sushi, rumové pralinky, údeniny a huby v tehotenstve?
?
Plesnivē syry👉plesne😁
Môj brat hovorí že tá zelená riasa nori je škodlivá a nemala by sa jesť často.
@miskakyska v plesnivych syroch samozrejme JE uslachtila plesen (ktora sa v tehotenstve nema jest, ak si dobre pamatam) 🙂
@slnieckoelias ta ma tusim vela jodu, nie?
@deedol presne to hovoril.
V tehotenstve je zvýšená potreba jódu.
Ja som sa v druhom tehotenstve nevedela dojest sushi..pred tehotenstvom som ho neznasala,po porode mi uz tiez nechutilo..ale za tych par mesiacov to bolo must have,aj kazdy tyzden som mala 🤤😁 nic mi neni,ani malej 🤷♀️
@miskakyska a ja som v tehotenstve furt jedla camembert
Mam pocit, ze so vznikom internetu ludia prestali vyuzivat sedliacky rozum.
Jedla som v tehotenstve vsetko z menovaneho, okrem sushi. Teda, aj to som si raz dala (z overenej restauracie, o ktorej viem, ze maju vzdy cerstve maso a super hygienu). Mozes aj rumove pralinky, aj plesnive syry, aj udeniny, aj huby.. ak toho nepojes na kila a budes jest z overenych zdrojov a z pasterizovaneho mlieka, nevidim ziaden problem.
Sushi - parazity a otrava. Ryby su najlahsi vazny zdroj otravy prave v surovom stave a tazko to spoznat v tom prvom stadiu .
Pralinky- cukor a mozny alkohol
Huby- spongia na tazke kovy a radioaktivne latky. Tiez toxiny.
sushi je snad jasne, surove sa nema jest v tehotenstve lebo listerioza
udeniny tiez listerioza, ale po tepelnej uprave by mali byt ok
pralinky - alkohol, ak tam je
huby - riziko otravy, sampinony z obchodu mozes
Vsetko je to take diskutabilne. Citala som knihu, kde normalne lekar povedal tehotnej pacientke ze pokial ma chut na sushi nech si da, ale nech si da pozor, aby to bolo fakt kvalitne pripravene, rovnako aj sampiony. Vsetko treba vediet spracovat a pripravit.
@vikss1 lenze vo ked to sushi bude pokazene, cim ju daju dokopy tu tehotnu zenu? Zjavne asi este nikdy nemal ten lekar po sushi naozaj problem. Tehotne zeny nemozu liecit roznymi dryakmi len tak. Stale je mozne dat si vegetarianske sushi ( tak som to riesila ja). V principe to bol rovnaky zazitok. A nemusela som mat ziadny strach. Sushi som robila doma. Nie je to az take tazke, ale v restike maju v ponuke tie vegan verzie

sushi - surove ryby
rumove pralinky - alkohol?
udeniny - dusitanove soli
huby - tazke na zaludok, mozna otrava?