Prešvihla som preventívku u obvodného v tehotenstve. Čo teraz?
Prešvihla som preventívku u obvodného po dvoch rokoch (no už je aj po troch 🙂 ) a neviem, či mám ísť teraz v tehotenstve, alebo počkať až na buduci rok..
ale ved to nie je az take dolezite,ci?dolezita je prehliadka u zubara,kedze bez nej by bolo hlboko do vrecka a prehliadky (teda poradne)u gynekologa,kedze bez toho nam nevyplatia ten prispevok.
No keby ma len toto trápilo. Z princípu na preventívky nechodím, som totiž nadmieru zdravá. 😀
Preventivku hradia poistovne kazde 2roky a odporucaju ju,nie je povinna.Kedze si tehotna,si extra sledovana u gynekologa,krv a tak,tak preventivka myslim nie je az taka potrebna,hlavne ked prides do cakarne plnej chorych ludi.Mozes doktorovi zavolat a sa poradit,ci mas prist a problem vyrieseny 🙂
Prvykrat v zivote ako dospela, som bola na preventivke, ked som menila obvodnu, vo veku 31,5 roka. Povedala som si, ze mam dieta, tak musim byt zodpovednejsia a konci mi MD.
ja na preventivku k obvodnej nechodim, ved tam nic nerobi, len tmeria tlak a ze hotovo. na to sa mozem vykaslat.
Mne tiež preventívna prehliadka vychádzala v čase tehotenstva a lekárka mi ju v tom čase nerobila pretože v tehotenstve som absolvovala všetky možné a nemožné vyšetrenia 🙂
... ja som mala ist na preventivku niekedy na jar, kedze som otehotnela, ani som to tento rok neriesila. U gynekologa som sledovana viac nez dost. 🙂 U mojej obvodnej doktorky som bola niekedy v juni, ochorela som, musela mi dat antibiotika... ani mi nepripomenula, ze som mala mat nejaku "preventivku", co mi inak ona vie vzdy pripomenut, tak sa tam chystam az na bud. rok. 😉 Aj tak si myslim, ze pocas tehotenstva su tie hodnoty napr. krvi uplne ine, ako ked zena tehotna nie je...

toto by zaujimalo aj mna , kedze tiez mi treba ist na preventivku v novembri ( az vtedy pridem domov zo zahranicia) a to by som mala byt v nejakom 22. tyzdni....tiez som rozmyslala ci ist vtedy alebo az potom neskor ...