Problém s určením týždňa tehotenstva
Prosim o radu ohladom vypocitania tt na zaciatku tehotenstva. Moja situacia je nasledovna: nakolko stale kojim svoje dieta, nemala som od porodu cyklus, druhe dieta sme chceli, ale myslela som,ze to bude problem, resp,ze budem najskor musiet odstavit. Stal sa vsak pre mna zazrak, lebo pred tromi dnami som mala pozitivny test // ciarky. Rovno som si kupila dalsi test, ktory ukazuje aj tyzden tehotenstva a vysiel mi 2-3. Teda pre mna to znamenalo, ze som v tom tyzdni, ktory mi test ukazuje. Avsak, tu na fore som sa docitala, ze realne to znamena, ze je zena v 4-5. tt, ako to teda je? Keby mam menzes, viem si to krasne vyratat, lenze ja netusim, odkedy som tehotna. prisla som na to nahodou - bola som u koznej, ktora mi predpisala antibioticku mast, tak som si pre istotu spravila pred prvym pouzitim masti test... Riesim aj to, kedy ist k lekarke, chcem ist, az ked je pocut na ultrazvuku srdiecko, co byva v cca 7 tt. Lenze ja som teraz zmatena, kedy to teda ma byt. Dakujem za rady.
@mariannnka81 Aká značka testu to je?
@mariannnka81 Lebo ak ide o Clearblue, tak ten ukazuje týždne od počatia.
@monicm
@nivea777
dakujem vam, tiez tomu rozumiem tak, ze od pocatia...teda pokial srdiecko byva pocut v cca 7 tt a vtedy aj chcem zajst k lekarke - mozem teda ist uz o 2-3 tyzdne, dobre to chapem? tie tyzdne tehotenstva sa teda realne pocitaju od pocatia, alebo od poslednej ms? ospravedlnujem sa za tieto "analfabeticke"otazky, hlavne ked som druhorodicka, ale pri prvom som toto neriesila, len teraz som dopletena. dakujem este raz
@monicm
ano clearblue
@mariannnka81 ak by si mala ms normalne tak sa tt rata od poslednej MS.. kedze hovoris ze MS nemas,tak ti lekarka povie v kolkom tt si podla sona.,v 12tt sa robi meranie kde sa urci aj TP podla velkosti babatka.. a kludne chod az v 8tt.. v 7tt je to individualne.. ale v 8tt uz 90% ma srdiecko
Ja som tiež nemala ms, lekár urci termín časom podľa veľkosti plodu
@mariannnka81 Ak pôjdeš o cca 3 týždne, srdiečko by už malo byť počuť. V podstate to vychádza teraz na obdobie, kedy by ti vynechala menštruácia.
Zienky , stalo sa mi neico podobne najprv sok 23. // a mala skoro 2mm bublinka.. 12 dni na to bublinka ma 14 mm zatial este toho vela vidno nieje.. len taku 2mm machulu co by mohla byt embryo a zltkovy vak.. najprv som sa zlakla ze paneboze co sa stalo , akoto ze som tehotna a teraz sa bojim len nech sa drzi a vyvija.. v stvrtok odbery a vysetrenie.. s doktorom sa snazime trafit datum pocatia..lebo do MS planu to vobec nesedi.. az mam strach.
ja by som to asi na tvojom mieste spravila tak ze by som sla k dokymu na krv aby urcil podla hcg priblizne a on uz ta podla vysledku objedna na sono tak aby uz bolo pocut srdiecko aj ked to nebude presne asi vediet v ktorom si tyzdni ale uz ti povie ohladom toho srdiecka lepsie.ved za to nic nedas 🙂

@mariannnka81 2-3 na teste znamena ze si 2-3 tyzdne realne tehotna,ale mala by si byt 4-5tyzden tehotenstva. kedze sa to ratava od poslednej MS.. ktoru ty sice nemas ale malo by to zodpovedat tomu tyzdnu..