icon

Prvé príznaky tehotenstva

ludka1009
5. jan 2014

Ahojte. Aké ste mali prvé príznaky tehotenstva ešte pred tým, ako ste si urobili tehotenský test alebo vám oznámil lekár, že ste tehotná? pociťovali ste niečo zvláštne alebo ste o tom ani netušili? Ďakujem za vaše odpovede... 🙂

dejna31333
12. jan 2016

Ahojte...mam 5dni do MS ale uz 4dni mam bolesti v podbrusku aj taky tlak citim...Snazime sa uz skoro rok ale test este nechcem robit lebo sa bojim sklamania

lleall1111
13. jan 2016

@dejna31333 ahoj..test si urob radšej až keď ti bude meškať tak 2-3 dni.. 😉

michaela_lm
13. jan 2016

@dejna31333 urob si test ked ti bude meskat mna tiez boli ako na krami a prsia uz si myslim ze si vsetko pripustam dnes mam dostat este nemam tak uvidim potom tiez urobkam test

lulukuku
13. jan 2016

Ja ako moje top priznaky ( mam ich rovnake ako pri prvom ) povazujem bolesti bradaviek , svrbenie koze hlavne vo vlasoch ako strasne sucha pokozka , nafuknute brusko , bolesti v podbrusku a chrbte, zvlastna nevolnost kedykolvek cez den ani nie na vracanie ale skor je to taky naval nepohody, nikdy som nevracala, unava spat som chodila vzdy poobede ako babo napapat a spat 😀 test som si robila presne na datum MS lebo rano mi bolo strasne zle po kave vzdy mi je po nej tazko , pri prvom tehu som ju musela prestat pit . Najskor som si myslela ze si to len nahovaram ze by som bola tehu ale ta kava to potvrdila a musela som hned testovat . A este moj muz nalial vinko ze si dame a vo mne tak zvlastne rezonovalo ze nepi to, nepi to ! A toto som mala aj pri prvom aj teraz

michaela_lm
13. jan 2016

@lulukuku ja pri malom tiez som sa citila ako na menstruaciu ta neprisla dufam ze to tak bude teras test urobym az ked bude meskat nech sa nesklamem zas prsia ma bolia teraz dost

lulukuku
13. jan 2016

@michaela_lm dufam ze ta test nesklame ..Zelam ti || 🙂

michaela_lm
13. jan 2016

@lulukuku dakujem velmi pekne aj tebe zelam dnes mam dostat svoje dni tak uvidime

lulukuku
13. jan 2016

@michaela_lm 🙂 ja uz || mam na teste a stale sa chodim na ten test pozerat ci je to pravda ja som si z ranneho mocu v den MS spravila a boli tam dve jesna sice slabsia ale nebol to ziaden duch .... Daj vediet ako si testovala

lleall1111
13. jan 2016

@lulukuku ahoj..ja som tiež dnes mala dve čiarky..konečne..jedna bola slabšia , ale tešííím 🙂

michaela_lm
13. jan 2016

@lulukuku urcite dam aky test si mala dakujem ktory je taky spolahlivy

lulukuku
13. jan 2016

@lleall1111 supeeer mozmesi gratulovat 🙂 ratam ratam vsak nam tie babatka dal do bruska asi jezisko pod stromcek 😀 gratulujem 🙂

lulukuku
13. jan 2016

@michaela_lm ja tento

michaela_lm
13. jan 2016

@lulukuku dakujem zajtra pojdem kupit otestujem ak dovtedy nepride menstruacia dufam ze nie

lulukuku
13. jan 2016

@michaela_lm maju aj s jednim aj s dvoma ks ja kupujem s 2 keby nahodou nech mam rezervu

lleall1111
13. jan 2016

@lulukuku to hej...to bol krásny ježiško....taký malý/veľký darček pod stromček... 🙂

kikus1190
13. jan 2016

Ahojte žienky, rada by som sa podelila o moje skúsenosti. Minulý rok v októbri sme prišli o naše prvé bábanko. Bola som v 7 tt, hoci moje tehotenstvo netrvalo dlho bolí to neskutočne aj teraz. Prvé príznaky som spozorovala dosť skoro v prvom rade to bola hnačka, len raz v noci ale potrpela som si. Vtedy mi to začalo vŕtať v hlave keďže som v ten deň nič ťažkého nezjedla. začala som si vyhľadávať na rôznych fórach, či je možné aby bola hnačka príznakom tehotenstva. Na moje počudovanie to bol jeden z možných z príznakov. Keďže na test bolo ešte priskoro nechala som to tak, až v jednej krásnej noci som sa z ničoho nič prebudila a vedela som, že čakáme mimino (ja viem je to smiešne, ale proste som to vedela, intuícia). Na druhý deň to mi už tuším meškala asi deň dva som si išla kúpiť test. Na moje veľké počudovanie vyšiel negatívne 😠 ale ja som vedela, že to tam je a nedalo mi... asi o dva dni som si išla kúpiť ďalšie testy, keď som sa dočítala, že najlepší je ranný moč, počkala som do rána. Vtedy mi vyšiel taký slabý dušíček, že som ho videla iba ja. Priateľ ma samozrejme trošku podpichol, že vidím to čo chcem, ale ja som bola neoblomná. Každé nasledujúce ráno som si spravila test a druhá čiarka bola silnejšia a silnejšia, tak som sa neskutočne tešila. následne prišli ranné nevoľnosti, ale nie také strašné, bez zvracania.Bolesť bruška som pociťovala dlhšie a všetko mi strašne páchlo a smrdelo. Najmä paprika. Bolesť pŕs bola strašná ani dotknúť, síce ma bolievali aj pred ms, ale toto bolo stokrát horšie.
K lekárovi som sa nevedela dostať, lebo som prechádzala od starej k novému, keďže som starej doktorke veľmi neverila. a Potom prišlo to kruté ráno keď som zistila, že krvácam. utekali sme na pohotovosť lebo bola nedeľa. Strašne dlho som čakala na doktorku, ktorá vtedy slúžila lebo bola akurát na pôrodnici. po vyšetrení mi povedala, že už žiaľ bábenko nevidí ☹ . potom som si ešte poležala v nemocnici štyri dni aby vyvrátili mimomaternicové. ☹

No aby som prešla k veci, môj nový a obľúbený doktor mi povedal krásnu vec, že je vianočný čas ako stvorený na malé miminko. 😉 tak sme sa na zimnej dovolenke do toho pustili, na prekvapenie moje mi vychádzala aj ovulácia. A ja mám pocit, že začínam niečo cítiť. Nie som si istá ale bolesť bruška, pŕs a citlivosť na pachy sú tu opäť tak dúfam, že si to len nenamýšľama a nie sú to len pms. Cyklus mávam taký 30-32 dňový. dnes je 30 deň a ms nikde. počkám ešte do pondelka a ak nedostanem pôjdem si kúpiť testy. a aké príznaky máte vy?

dejna31333
13. jan 2016

@michaela_lm A co sa tyka mojich bradaviek je to katastrofa.Pri MS ma bolia cele prsia citim ich take naliate ale teraz ma neskutocne bolia bradavky ani sa ich suchnut nemozem ☹

michaela_lm
13. jan 2016

@dejna31333 to urcite budes tehu ja si idem zajtra kupit test dufam ze tam budu dve ciarky ja mam nevolnosti na krami dva dni a hlava ma boli krami nikde zatial dnes som mala dostat dufam ze nepridu

dejna31333
13. jan 2016

@michaela_lm Tak to ti drzim prsty a daj vediet ako si dopadla...Ja musim este vydrzat aspon do soboty ,nedele...V nedelu by som mala dostat MS ☹

michaela_lm
13. jan 2016

@dejna31333 urcite dam vediet drzim ti palce nech nepride🙂

dejna31333
14. jan 2016

@michaela_lm Dakujem veľmi pekne

michaela_lm
14. jan 2016

@dejna31333 dnes som dostala krami sklamanie:(

dejna31333
14. jan 2016

@michaela_lm Jooj tak to skoda ☹ juj ale hlavu hore este nic nie je stratene 😉 stale naplno a ono to pojde 😉 ľahko sa mi to hovori ked viem aka byvam ja sklamana a mozno este budem o par dni ☹

michaela_lm
14. jan 2016

@dejna31333 to sklamanie najhorsie dufam ze raz tu dam 2 po ktorych tuzime drzim palceky ja idem na dalsi den k doktorovy ci som v poriadku na vysetrenia

dejna31333
14. jan 2016

@michaela_lm Tak to dufam ☹ no tak teda drzim prsty a ozvy sa ako si dopadla

Dobrý deň dámy, ktoré diskutujete o príznakoch tehotenstva a krvácaní počas tehotenstva, radi by sme pridali odborný názor k téme od MUDr. Gala z Iscare, kliniky reprodukčnej medicíny: "Na začiatku tehotenstva existuje tzv nidačné krvácanie, čo môže byť aj normálne krvácanie a vyskytuje sa pomerne často. krvácanie môže byť aj prejavom keď sa odlučuje plodový vačok a to je už nepriaznivý fenomén. tieto dve príčiny krvácania nevieme rozlíšiť, preto sa nimi treba zaoberať."

maja367
19. jan 2016

@lulukuku aj ja som mala tento a tiez mi ukazal 2// a cakame 16.9 🙂

eva.ballester
22. jan 2016

Mne vysiel dnes pozitivny test a mala som priznaky ako vzdy pred MS, bolia ma prsia az tak, ze nemozem ani na bruchu lezat, este aj ked idem po schodoch 😀 Hrozne nervy na draheho som mala, bez priciny revala vcera 🙂 A este take tlaky v podbrusku, akoby som mala uz uz dostat, len furt nic, ziadna MS. Tak som nevedela, ci som prechladla, isla som si radsej kupit test a vysiel pozitivne. Inak mam aj trochu teplotu zvysenu, inak nic nepozorujem, mozno taky zvlastny vnutorny klud 🙂

mirkazoravy
22. jan 2016

Ja som tiež mala tlaky v podbrušku, chodila som sa kukať, či náhodou mrcha neprišla. Kríže ma boleli, mala som chute na feferóny :D Bradavky pálili, biely mliečny výtok som mala. A ťažko na žalúdku, ale nie vyslovene na zvracanie.

vikuska2012
22. jan 2016

U mňa to bolo jednoznačne, test ešte neukázal ale mne sa prvé dni prudko zväčšili prsia o dve čísla a bolo mi to jasné 😊😃