Prvýkrát tehotná - pocity
Je to este cerstve a predsa mi to nonstop vrta v hlave. Len vcera mi mali prist kramy, prvy test som mala pozitivny uz pred tyzdnom. Ste tu niektore na tom priblizne rovnako? Rada by som zdielala svoje pocity, prezivanie s niekym. Nikomu sa este nemozem pochvalit 🙂
Som za sukromnu temu potom.
Ahojte kočky🙂 takže ja sa k Vám tiež pridávam..🙂 moja posledna MS bola 30.6.cize by som mala byt 4 plus 6tt podla toho ale ovulacia bola presne 20.7. takze si myslim ze som 3 plus 6tt..objednat sa chcem na 12.8. myslite ze uz bude vidno ci je babatko v maternici? mozno hlupa otazka..ale to je ten prvo pociatocny strach..🙂
@matula333 Ahojky, som na tom podobne, poslednu MS som mala 28.6. a s istotou viem povedat, ze k oplodneniu doslo 14.7. :D V pondelok som bola u lekara a ten mi povedal, ze babatko este nie je vidiet, ale podla gestacneho vacku povedal, ze to vyzera na 3 - 4tt. Co vlastne aj sedi ;)
Ahojte.Ja som tehu prvý krát a nebolo to vôbec plánovane🙂 Ale berieme to s priatelom ako boží dar a tešíme sa🙂
@matula333 Presne to isté,tiež sa cítim hrozne unavená, spala by som každú chvíľu... dlho sme sa s manželom snažili o bábätko, a konečne , keď som už prestala veriť a sústrediť sa nato, tak to prišlo.. dokonca som ani nezaregistrovala, že mi mešká, až keď mi kolegyňa nenadhodila, že či za tou mojou únavou nie je tehotenstvo. Doma som si urobila test a skoro som odpadla, keď tam boli 2 paličky. Utekala som hneď k lekárovi, nakoľko zajtra odchádzame na dovoleenku, tak som chcela vedieť, čo a ako a čo môžem, resp. nemôžem, čo jesť a piť atď. Držím palčeky 😉
Ahojte bambulky, pripájam sa k Vám do diskusie.Včera som si robila test a čiarka tak bola ale len slabá aj ms mi mešká tak si myslím že som v tom. Včera som sa tešila ako blázon a dnes mám také čudné pocity , stále rozmýšlam o robote
a či z toho troška nezcvoknem keď budem stále doma s malým.Dieta sme plánpvali ale ak má povedať pravdu nečakala som že sa podarí tak skoro lebo snažiť sme sa začali len v júni.
Mali ste aj vy také pocity či len ja som čudná?
@marcela23 Gratulujem 🙂 A nemas zle vypocitane tyzdne? Tehotenstvo sa rata od datumu poslednej menstruacie. V 2tt este len mas ovulaciu a snazis sa 😉 Asi si skor v 6tt.
@rencika8 Bud rada ze se vam tak rychle zadarilo!!!!!!! Je spousta zen co se snazi nekoli let, dochazej na kliniky a stoji jich to spoustu penez, nekolikrat potratej...Nechtej toto zazit protoze nekdy to i mezi partnery potom skripe. Pro me je to cudne a nevazis si daru ktereho se ti dostalo.
Ahojte tehulky ... Tak aj ja sa pochvalim, tiez som prvy krat tehotna a som v 8tt. 🙂 ...
@rencika8 🙂, gratulujem. ja som tiez otehotnela rychlejsie ako som cakala, v januari sme sa začali snazit, prisla jedna MS a vo februari som otehotnela 🙂. kedze uz tiez mam po tridsiatke, tak som to necakala tak rychlo. . najskor som si myslela, ze mi to meska kvôli tomu, ze som bola vo februari po hadam 10 rokoch fakt chora s teplotami, ale kedze som mala vzdy pravidelny cyklus, ake tusenie tam bolo. samozrejme som sa tesila a aj stale tesim, ale obcas ma prepadnu myslienky, ako to bude, ci to zvladneme, ale myslim, ze kazda maminka ma aj obavy, takze podla mna si v pohode a nie cudna 🙂. a vobec nemam pocit, ze by si si nevazila daru, ktoreho sa ti dostalo ako ti tu pise jedna maminka. neboj sa, vsetko bude ok a zvladnes to.
@rencika8 tak to som rada 🙂, pozeram ze sme zhruba rovesnicky 🙂, takze ja to uplne chapem. my budeme v novembri uz traja a ako som ti pisala, ja obcas teraz mam take hlupe myslienky ako to bude, ci to zvladneme, ale verim ze hej. takze si snazim uzivat tehu, v praci chcem byt urcite az do tych 6 tyzdnov pre porodom (teda pokial nebudem musiet zo zdravot. dôvodov ist skor), lebo ja si tiez hovorim, ze co budem preboha robit 6 tyzdnov doma. vzdy som bola bud v skole alebo praci, takze sa tiez bojim ze sa budem nudit kym sa babo nenarodi 🙂. ale strasne rychlo to leti, uz by som v praci mala byt len nejakych 5 tyzdnov 🙂. a to som len nedavno robila test 🙂. takze drzim palce aby vsetko islo ako ma a mala si bezproblemove tehu ktore si budes uzivat a tesit sa na babatko 🙂. a ked bude nahodou daka depka, tak napis 🙂, su tu aj zienky co vedia podporit a nie ta odcudzovat za pocity. drzte sa 🙂
@nikky81 ja ešte ani neviem v ktorom týždni som ale dnes som si robila druhý tehu test a čiarka už červenšia ani by´t nemohla 🙂 a 3.9.mám isť na kontrolu tak už sa neviem dočkať. Ja by som tieź chcela byt v práci čo najdlhšie ale mne sa to nebude dať pretože mám fyzicky náročnú robotu.
Tak držím palčeky a prajem bezproblémový porod.
P.S.už viete aj pohlavie babatka?
@rencika8 tak to verim, ze si nedockava 🙂. dakujem, snad bude pôrod ok. no moja robota je kancelarii, takze ja mozem do konca 🙂. no v podstate vieme, lekar povedal ze je to dievcatko 🙂, ale nebola som na 3D kedze vsettky testy boli ok, takze to vieme len z 2d. ale nevravel inu moznozt, tak snad to tak bude. ale uvidime 🙂. ja som od zaciatku myslela, ze to bude chlapec, priatel zase dievca. ale je mi to uplne jedno, kedze je to nase prve 🙂.
@rencika8 uplne v pohode. za cele tehu mi nebolo vobec zle, z nicoho ma ani nenatiahlo. zlepsila sa mi plet, vlasy a nechty 🙂. stale nevyzeram na 7. mesiac 🙂, to zajtra zacinam 30tt, cize 10tyzdnov do porodu. pribrat som pribrala, ale mam to nejako rovnomerne vsade, nie v brusku. takze ja vravim, keby mali vsetky take tehu ako ja, tak su stastne 🙂
@tuqanqa zas clovek, ktory sa dlho snazi nepochopi nas, co aj chceme, ale pride to skor, ako sa stihneme s tym vnutorne vysporiadat. Ten sok a tak. Pocity neovplyvnis 🙂
@nikky81 ja tiez ziram ako ten cas leti. Nedavno som riesila tie pocity v sebe a zrazu ze treti trimester :-O Tiez ma miestami prepada panika ,ze ako to zvladneme, miestami zas euforia a tak sa mi to nejak strieda.
@anglicanka1981 🙂, tak veru, leti to nevuveritelne rychlo 🙂 a ja mam este aj teraz obcas take pocity ked rozmyslam nad buducnostou, ale uz sa velmi tesim na drobca a myslim, ze je to normalne mat take pocity. raz darmo, je to zodpovednost na cely zivot 🙂. tak super ze uz ste aj vy v 3. trimestri, dufam, ze vsetko ok u vas? aj viete co cakate 🙂 ?
Ahoj , my sme tiez Len minuly tyzden spravili test, ukazal nam, pregnant 2-3 tyzden.
@nikky81 troska problemy mam, ale nastastie nic vazne. A bude to chlapcek 🙂 Mozno prave pri tych komplikaciach si clovek tak viac uvedomi, ze by ho ani za nic na svete nevymenil aj ked este stale je tak troska abstraktny (teda kym sa nezacne riadne prevalovat 😀 )
Já to měla dostat v sobotu a nic. Test jsem si dělala v úterý ráno a byl pozitivní. Výsledek do už do minuty místo do tří a jasné výrazné dvě čárky 🙂. Jaké jsou pocity? No těžko vyjádřit. Stále tomu ještě nemůžu uvěřit. Ale budete se divit ještě ani nebyl den kdy měla menstruace přijít a já už nějak skrytě tušila že nepříjde, jako bych to někde uvnitř věděla.
Zkoušeli jsme to přesně 6 měsíců, hrozně jsem si mimi přála. Nejdřív to vůbec nešlo a pak najednou jsem se začala šidit. Říkala jsem si že dítě nechci, že jsem ráda s manželem, máme čas na sebe, můžeme si o víkendu přispat a dělat si co chceme. Taky jsem myslela na to jak si užít posledních volných víkendů, než začne topná sezóna a manžel bude chodit na směny (pak už moc o víkendech doma nebude). No a najednou to bylo tady, většinou jsem mrchu dostávala ještě dřív jak za 28 dní. Čekala jsem jí už ve čtvrtek a nic, pátek taky nic, pak jsem začínala tušit, sobota nic byla jsem si téměř jistá. neděle nic začala jsem se opravdu radovat, pondělí ráno nic už jsem byla přesvědčená. Úterní testík mi to jen potrvrdil.
No abych se vrátila k těm pocitům je to zvláští. Ano je tu i ten nádhrný pocit. Ale převažuje nejistota, trošku obavy abych o děťátko nepřišla, abych zvládala chodit do práce. No a občas mě taky přepadá trošku smutek. Chtěla jsem miminko víc než manžel, tak si trošku vyčítám jestli ho nepřipravím o to co mě rád (výlety, dovolenou), protože to už teď moc nepůjde, jednak z důvodů finančních i jiných.
K doktorovi jdu příští středu, udělají mi ultrazvuk a prý už poznají jak na tom jsem 🙂. Jsem si na 99% jistá že těhotná jsem i když nemám téměř žádné příznaky mimo toho že mi nepřišla ms a že vyšel ten test. Jo a občas mě ještě bolej prsa, když se jich manžel včera večer dotýkal tak dost bolely ty dotyky a to byly jemné. Ale říkám nebýt toho že nemám krámy tak to skoro ani nepoznám že jsem v jiném stavu.
Ahoj, ja som si robila test prave dnes rano, a mala som tam jednu vyraznu ciarku a druhu menej, ale myslim, ze som tehu. Este si urobim dalsie testy, ale citim, ze som :D
ahojte. ja som mala uz dlhsie priznaky toho ze som tehotna ale ani by ma to nenapadlo kedze som si myslela ze nemozem len tak bez hormonalnej liecy otehotniet a v sobotu rano som si urobila test a prekvapko 🙂
test som si robila včera ráno a // po ceste do roboty by som bola vystískala každého, ktorého som stretla. podľa online kalkulačky by som mala byť 5+2, zle mi nie je, trošku sa mi hlavá točí a bolí ma bruško, ako by mala prísť mrcha. zajtra si robím ešte jeden test, budúcemu oteckovi sa tá druhá čiarka zdala slabá 😠
Ahojte 🙂 .. tak mne sa dnes objavili //.. 🙂 som z toho stále rozčarovaná lebo test som si spravila len tak v rámci srandy s tým že určite bude aj tak negatívny kedže mám dostať mrchu až za 5 dní ... a bum zrazu druhá čiarka a oči mi vyliezli z jamiek :D ale tak ešte je skoro druhá čiarka je slabšia ako tá prvá.. takže sa ešte neteším ani nič.. počkám či príde mrcha a ked nie tak si spravím znovu test 🙂 inak som nevedela otehotnieť rok po vysadení HAK ..čiže som si nerobila nejak nadeje ale teraz to prišlo a som z toho mimo ..lebo dnes som zistila že som zjavne tehu a zajtra mám práve nastúpiť do novej práce :D takže uuplne najnevhodnejšia doba :D..ale tak beriem to tak že asi to tak malo byť 🙂 .. inak ma bolí stále podbruško mám strašne citlivé prsia a stáále chodím cikať 🙂... a dôvodom prečo som si robila dnes test bolo že sa mi snívalo vnoci že som kojila !! Tak som si len tak kupila test v rámci srandy ale tá ma po 3och minutach hladenia na test rýchlo prešla :D 🙂tak uvidíme ako to pôjde dalej...zatial je ešte skoro
Ahojte🙂Vyzeré to tak že sa pridavam k vam 😉 2 den mi meška mrcha,rano som si spravila test a kukaaam že dve čiarky 😲 zatial mam zmiešane pocity chceli babatko určite,ale dokym mi DR nepotvrdi že som,zatial sa netešim..........
Ahojte všetky tehuľky, konečne som postupila do dalšieho levelu modreho koníka, už som konečne tehotna. Prvé IVF a et úspešne, zostáva to dotiahnuť do zdravého a šťastného konca/ cca november/. Pocit- ešte mi to nedochádza, ale najradčej by som bežala do obchodu a kupila všetko pre babatka. papappapa
@mayama Ahoj.aj u mna je to tak isto,som 5tt 4d,ale zatial mi to nedochadza,ano dochadza mi to tak že som doma a rizikovom 😉 . zajtra idem k lekarovy na odbery,a dufam že mi aj ultrazvuk spravy 🙂 aj umna to vychadza na 22.11.

@zabkakwa a srdiecko ste mali?