Prvýkrát tehotné a všetko o našom zdraví
ahojte chcem založiť tuto tému , pretože si myslím ,že je tu hodne po prvý krát nastávajúcich mamičiek. stále sa bojíme či je všetko v poriadku a podobne a taktiež mame veľa otázok lebo sa hneď zľakneme ak nás viac pichne bruško a pod....a taktiež by sme boli radi ako to je u iných maminiek a ako to je všetko u lekára......
silvi
ihaaaaaaa i mne treba dať do prania veci ale to asi počkam zajtra mi drahy prinesie celu špinavu garderobu lebo je 3 dni na výlete 😀
gari
rizoto som vyhodila, veď sa to nedalo jesť 😠 to z toho utz som bola šalena, jedla som polievku a teraz chlebík s maslom a medom a akože kava Caro 😀 to je racionalna výživa 😀
kratke rande sme mali, dufam, že i nabuduce sa stretneme a nielen v nemocke 😀
este mam otazku, chodite aj cvicit?
kedze som pred tym nechodila tak neviem ci mam zacat
no jo ja to tiez pocuvam nech oddychuj pokial mozem ,ze potom nebude kedy 🙂
ale nas strasia co?
garonka
no jasne pôjdeme brakovať detské obchody 😀 .... keď budem môcť. ja sa tak bojím zajtrajška že ma doki pošle do nemocky na infúzie.... mi to chodí celý čas po hlave ☹
silvus
ja nemôžem cvičiť lebo som na rizikovom, pred 2 mesiacmi mi robili aj serkláž (minulý rok mi amputovali krčok) mám mať kľudový a šetriaci režim... ale strašne rada by som, ale počkám si na to po pôrode, to by som potom chcel chodiť s drobcom plávať...
veru že nas strašia ja som cele tehu len v tranze normalne mam už syndrom bieleho plášťa, bojím sa ako male decko 😠
aha, ja som mala prve tri mesiace, tak radsej nebudem spekulovat, aby sa nic nestalo boze chran, zacne po porode ked to bude asi potrebnejsie 😀
gari
no rabovať obchody pôjdem i teraz 😀 sa teším na naše rande v obchodoch 😀 😀 😀 😀 joj sranda musí byť lebo už nemôžem furt myslieť na zle veci 😔 a drahy mi volal skoro pol hodinu ma upokojoval, že bude dobre no to keby mal pravdu, a som sa rehotala, je na izbe s jednym a ten celu noc pušťal plyny ho riadne nafukovalo, chudak môj mužíček 😀 😀 😀
gari
tlak mi merala sestrička na gynde v utorok normalne som ostala v šoku krasny bol 120/80 to je idealny tlačik 😀 ta kde ten doktor so mnou debatoval ale ma vystrašil s tym vírusom, a vyskušal ma či viem ake lieky beriem 😀 pche to akoby som alzheimera mala alebo čo.
však to je horšie jak keby chrápal 😀 nabudúce mu pribaľ plynovú masku 😀 😀 😀
môj mi teraz hovorí že ak budem aj dnes chrápať tak ide spať vedľa... že vraj som v noci chrápala a nepomohlo ani štuchanie a tak ma má rád že ma nechcel budiť, lebo vie že na pravom boku spať nemôžem lebo mi trpne žlčník či čo tam je a na ľavom zas to vadí malému a potom len v kuse kopká 😝 😀 . a ja mu na to že to mi už drobec tlačí na bránicu a že to preto....
no dnes chce spať na balkone no tak mi bolo smiešno a on na mňa vyskočil, že to nikomu nepraje, byť v smrade celu noc no rano tomu spolubyvajucemu povedal, že či ma črevne problemy alebo čo, tak sa urazil 😀
i môj havo chrape a horšie ako človek, som si zvykla normalne ma to uspava ale keď chrape drahy, štuchnem do neho on nič, tak ho otačam sama 😀 vidíš ako ťa ma mužík rad, že ťa nebudil? ja som svojho nahravala 😀
tak ahojte ja idem tiez uz off, zstim pekny vecer a urcite este napisem
caute
valria - mam sa celkom fajn. Mozem sa spitat, kedy si zacala citit prve pohyby babenka?
no nevišm bola som vystresovana ked som bola v 18tt ako ty že stale ma nekope ale už začala asi tak pred 3 tyždnami 🙂tak slabučko ale viem že tam je ešte si to užijem🙂ty už cítiš?
Caute baby, sorrky ze vam tu tak trosku sa strcim do diskusie, ale chcela som sa opytat ci verite na 100% doktorom, ze co to bude, ci chlapcek alebo dievcatko 😒 lebo mne povedali v 18 tyzdni ze cakame chlapceka o dva tyzdne neskor ze to je dievcatko 😲 tak som z toho hotova, bojim sa psychicky pripravovat na to co to bude, lebo aby som potom nebola sklamana 😨 hmmm... co myslite????
no ja citim uz asi š dni take ako keby praskajuce bublinky tak 5x za den..............jej aj teraz som citila 😀 nebola som si ista ci to niesu creva ale asi nie lebo aj kolegina mi hovorila ze to by som tak necitila a nie tak dole v podbrusku. A ty ako sa teraz citis? Brusko uz mas viditelne velke?
ale tak ano mam tiež ma tak inač začala kopkať🙂som sa každeho pytala či nemam niečo z črevami tak silnejšie budeš citit v neskoršom štadiu tehotenstva teraz je to ale tiež mile že🙂 😅
ahojte 🙂
ja zas len tak na skok. Celý deň polehávam a keď aj nahádžem len do pračky, alebo vyvesím, už ledva fučím aká som zrobená 😝
natalia - no ja neme skusenost este ziadnu, ale kamoska je tehu a ked bola pri svojom dok. tak jej povedal ze chlapcek ale este isla po 2 tt na 4D ultrazvuk ( Hlohovec a tam jej na 100 % potvrdil ze to je baba. Tak ja sa priklanam k tomu ze asi je lepsie ist na 3D alebo na 4D aj ja sa chystam.
ahojte kočky.. konečne sedím s vyloženými nohami.. ako sa máte? ahoj andrejusa... konečne doma? maličké v poriadku?
no ja taký ulietaný.. ráno som bola najprv po úradoch, potom u zubára, potom ešte kúpiť kačicu k lokšom, potom v práci a nakoniec som bola u matky umyť okná.. a teraz som si konečne sadla🙂
valria - no tak sa v tom vytesujem, chodim z usmevom od ucha k uchu 😀 a najkrajsie je ked som sama niekde a ked ucitim take mrvenie tak sa az zacnem smiat, co na mna kukaju jak na blbu, nevedia oco ide. teba uz babenko kope poriadne, co? 😅 😅
tak citim ho ešte to nieje poriadne ešte je predsa malinke nema taku silu🙂je to pekny pocit ked citiš že tam niekto rastiee že🙂

jasne že oddych len prospeje, veď ti za oddychom bude smutno keď sa malá narodí (aspoň mne tak každý vraví, lebo sa sťažujem že sa doma už nudíííím)