icon

Prvýkrát tehotné a všetko o našom zdraví

katka.mina
31. máj 2009

ahojte chcem založiť tuto tému , pretože si myslím ,že je tu hodne po prvý krát nastávajúcich mamičiek. stále sa bojíme či je všetko v poriadku a podobne a taktiež mame veľa otázok lebo sa hneď zľakneme ak nás viac pichne bruško a pod....a taktiež by sme boli radi ako to je u iných maminiek a ako to je všetko u lekára......

garonka
9. júl 2009

ahojteeeeeeeeeeee
mne už lekarka dopredu zvestovala že 3D ultrazvuk si budem hradiť sama lebo poisťovňa nepreplaca a je to vraj nadštandard 🙂 a čo som počula všade sa zato plati..................kathi skus sa lekára opýtať aby ťa poslal na ultrazvuk

garonka
9. júl 2009

mirka
ahoooooooj nespala som celu noc 😠 nejak skoro si auto umyvala 😀 ja som sa sprchla umyla vlásky pred nedávnom lebo nebudeme mať vodu 😠 to je neskutočne niečo

miroslava89
9. júl 2009

garon
ja byvam na dedine tak ked nebude voda studna to isti 😅 😀

ja som take trdielko umyvam vtedy kedy netreba akurat som svokru poslala nech ho vylesti lebo ja sa tych smradlavych chemikalii nedotknem 🙄

ty akosi v poslednej dobe casto nemozes spat...ja nastastie spim ako zabita kazdu noc.. lebo potom s veelkymi bruskami a kopkajucim/m babetkom/babetkami sa tazko spi 😔

garonka
9. júl 2009

mirka
a tu v meste často nemame voduuuuu dokelu aspoň zajtra idem k mame na dedinu tam budem vo vode aj ležať 😀

a svokra poslušne leští ? 😀 😀 😀

mam nejak obrateny režim 😠 v noci nič ale cez deň by som spala až až, z horučav mame v byte dusno a ja sa bojím spať pri otvorenom okne aby som neprechladla lebo stale skopem perinu až k dveram 😀 noooooooo a s väčšim bruškom spanok si neviem predstaviť budem asi po nociach štrikovať 😀

čo mate dnes fajne papi na obed? mne svokra pošle ryžový nakyp ale sa urazila lebo som jej volala nech mi nedava navrch sneh z bielkov 😠 fuj

miroslava89
9. júl 2009

svokra poslusne lestii😀... ona by bola najradsej keby som zalahla do postele a nic nerobila ani sa nepohla 😝 ... ona je straasne zlata🙂 dava na mna velmi velky pozor- bodaj by nie jej prve vnucatka.. a to uz vsetky jej deti maju po 30tke.. ale ako najviac sa mi pacilo ked sme isli na vylet vcera.. ked som soferovala- ona bola v druhom aute a kazdych 15minut sms spomal- a pritom som isla "len" 80tkou...

a ja do vodicky nemzoeeem 😢 ani doma ani nikde- ja velmi rychlo rychlo chytim kadejake mykozy takze preto je pre mna vodicka tabu 😔

ja mam okno otvorene staale😀... ale tak ja vecsinou zaspim v teplakoch a tricku 😅 lebo akosi sa nestihnem prezliect...ved ked mozes tak si pospi cez den aj aky taky spanok je dobry- ja by som cez den spat nemohla u susedov mame "male" dietky tak tie uz od 8jacia po dvere ako divee..

dnes na obedik?😀..zmrzlinu.. 😀 ...z normalneho jedla svokra navari nejaku dobrucku zeleninkovu polievku a reznee🙂 sa zas napcham do plna 🤐 nemas rada sneh z bielkov?

miroslava89
9. júl 2009

ta ja som sa rozpisala 😅 🤐

garonka
9. júl 2009

super maš svokru mňa by odrovnalo keby som mala druhych počuvať ja som tvrdohlava musí byť tak ako poviem ja 😀 😀 😀 i pre moju svokru je to prve vnúča ale ona ma skôr sekíruje 😠 a o teba sa svokruša perfektne stara dáva na teba pozor a tak to ma byť 😉

a nebojíš sa že prechladneš? ja sa stále odkopujem a spať s holymi krížami u mňa je normalne a drahy ma neustále zakrýva neznášam to 😀 😀 😀

nejak stále zmrzku ješ hi hi hi ..........ja marhule aspoň pár dni nechcem vidieť čreva sa mi krútili 😀 😀 mňaaaaaaaaaaaaam idem k tebe na obed normalne si mi urobila chuťky mňam mňam.........ja vajcia vôbec nemôžem a na tvrdo ani nehovorím smrdia mi ako ...... a sneh? svokra dosť často robieva tvarohovy kolač s ovocím ale navrch šupne sneh ona by sneh dávala všade..........a pred mesiacom skoro priotrávila rodinu 😀 😀 😀 😀 dala do cesnakovej pomazánky plesnivy cesnak našťastie ja som nejedla 😀 😀 😀 drahy bol v posteli 3 dni 😀 ..........bola veľmi nešťastna

garonka
9. júl 2009

ani ja som sa nejak nezastavila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

miroslava89
9. júl 2009

😀😀😀😀..my sme riadne klebetne😀

ona je zlatucka- kym neznacneme hovorit o svadbe.-boji sa toho ze ked sa zoberieme tak sa od nej odstahujeme a nechce ostat sama..mna keby mala svokra sekirovat poviem jej svoje a tipujem ze sa k sebe polroka neozveme 😔 ale tak nastastie my mame dobre vztahy🙂

nebojiim...svokra ma akysi zvlastny dom do nasej spalne svieti cely den slnko a ked je okno zavrete tak mame vyhriatu celu izbu a aj pri otvorenom okne je tam teplucko🙂..my sme s drahym nespali v jednej posteli hadam aj 2mesiace☹.. normalne mi chyba ze nie sme spolu tak casto...

ja sa zmrzlinou neskutocen napchavam doslovne..a to jem take prichute ktore som v zivote nejedla...si z kosic tak pod🙂 u nas bude zas jedla ako pre celu armadu😀 svorka sa boji ze ked sa ja pustim do jedla tak neostane nic 😅
tvoja svokr ama naozaj rada vajickaa😀..ona tak rada experimentuje s jedlom?..a to si nevsimla plesnivy cesnak?ved to malo byt na nom vidno ci nie? 😕 tzo mas stastie ze si nejedla🙂

miroslava89
9. júl 2009

ja sa musim pochvaalit 😅 v nedelu budeme mat doma kociiky autosedacky a vsetky take potrebne "velke vecicky"🙂

garonka
9. júl 2009

veľmi zlatu svokru maš 😉 .................moja je fakt experiment ale nechapem ako nevidela plesnivy cesnak všetci boli chorí len ja som bola fit ale zato som obskakovala každého 😀 😀 😀 😀 ona rada varí aj včera sme boli na romantickej večeri kačacie stehna, červena kapusta a zemiakovy knedlík tak mi naložila na tanier že to bola porcia pre takého hladoša ktorému by bolo málo 😀 potom ešte kolačik zmrzka a furt niečo nosila 😀

fíííííííííííha a kočíky budu zvlašť alebo take spojene ako mávaju dvojičky? a idete na nakupy? mne už darovala jedna známa veci pre bábo 3 veľké krabice ale sú to vecičky skôr na doma a ešte i bicykle chcela dať 😀

miroslava89
9. júl 2009

vidno ze rada vari 😉 aspon nemusis ty..hmm kacacie mesko by som si dala aj ja uuz🙂a bolo ti maalo?😀.. ja dnes idem na veceru k svojej maminke n oto som zvedava co ta zas vykuchti😀...tipujem ze nieco orientalne ako ona vie ale takna to sa tesim najviac...

kociky budu spolu pre dvojicky-- a na nakupy siel moj drahy proste on ma firmu a v nemecku dokazal vybavit lacnejsie kociky ako su tu tak siel vybavit pracovne povinnosti a rovno aj kupit kociky- a blazon ako keby mu bol jeden univerzalny malo tak kupil aj hlboky aj sportovy..🙂..ja mam vecsinu veciciek pre babo svojich 😎 ja som sa v nakupoch pre babatka vyzivala eset som ani tehu nebola 😅

garonka
9. júl 2009

ja varenie nenavidím skôr pečenie a na vianoce potom to nema kto pojesť lebo napečiem 10 druhov cukroviniek a každy si vezme len málo tie kecy aby nepribrali 😀 😀 😀 😀 ja sa teším zajtra k mamine budem u nej cely víkend ta ma bude rozmaznavať 😀 a brat varí super tie jeho špeciality by som každý deň jedla robí mäso z jeleňa, diviaka na rôzne spôsoby mňam 😝

tvoj drahy sa angažuje ako spravny chlap 😉 aspoň že svokra ma veľky dom kočíky budete mať kde skladovať 😀 .....mne sa stale pačil Peg Perego ale u nas stojí okolo 800 € síce su i lacnejšie aj za 500 € ale sesternica v UK ma spolubyvajúcu kde pracuje v predajni kde maju tie kočíky a sú tam lacnejšie aj zľavu by vybavila ale môj expert zahlásil, že do Anglicka sa trepať nebude 😀 tu na slovensku mame niektore veci predražene až až

začína ma bolieť hlava 😠 vypila som magnezium hadam prejde

garonka
9. júl 2009

nejak sami klebetíme baby sú preč 😉 a do večera tu bude rušno 😀

miroslava89
9. júl 2009

ja nenavidim oboje😀..mne ked svokra zahlasila minuleho roku na vianoce ze mam upiect nejake kolace tak som radsej nastartovala auto a sla do cukrarne😀.. budes mat pekny vikend co ja by som dala zato keby ma kazdy tak sjedlom obskakoval ale s jedlom z ktoreho by som priberala 😔 ..

moj chlap by bol najradsej asi sam tehulka😀 to budeme mat kde skladovat uz som sa smiala zo svokry ze sme tri izby upratali pre nas a dalsiu budeme potrebovat na nase somarinky😀..

a to mas pravdu ze u nas je vsetko akesi drahsie co som ja pozerala ten dvojickovy sportovy tak u nas som ho nasla len od 530€ a vyssie a ten moj expert zo nejakym zazrakom zohnal za 290..z toho chlapa nikdy nevyjdem co on tam robi...

a tvoj ma pravdu lebo keby sa mal trepat do anglicka kvoli kociku- tak kedsi to tak vezmes ze cestovanie a vsetko dookola tak hned by sa tie ceny vyrovnali 😔

a nemas nahodou nizky tlak?..ked ta boli hlava?..

garonka
9. júl 2009

pekny víkend no dá sa prídu k mame bratove decka tie mi ani dýchať nedaju a mala Emma ma 4 roky ta sa všetko vypytuje všade bola 😀 jedna radosť z nej najnovšie zahlasila, že bude prezidentka 😀 uf

a 2 babenka urobia v rodinke radosť fíha to aj tri izby vam budu malo 😀 😀 😀 😀 my bývame sami mame 3 izbový byt ale niektore veci nemame kde podávať 😀 a ešte mame hava ten v kuse spí 😀

hadam nejaky normalny najdeme a 290 € je perfektna cena ako zadarmo a to je kočík pre dvojičky no drahy vie ako nato 😀

mne tlak kolíše to aj z toho ja som pred tehu každý deň pila kávu a teraz som ju vysadila prestala mi chutiť ale niektoré baby vravia že jedna kava denne by babu neublížila.......ale kofolu by som pila na hektolitre 😀 ........skôr si dam magnezium vyložím nohy a je mi potom fajn, ty maš tlak v pohode?

od rana tu buchaju vyprazdňuju byt na prvom poschodí takže sme samiiiiiiiiiiiii 😀

miroslava89
9. júl 2009

baby niekde vegetia.. ja sa tu vecer neukazem budem u nasich takze sa musim vykecat dovtedy😀..

😀..podobna mojej neterke len ta chce by pre zmenu modelka😀..male deti vedia byt riadne podarene.. a povymyslat take veci ze dospelym sa rozum zastavi ze s kadial to nabrali...

2babenka radost ale aj viac starosti ale tak babky budu fungovat na plne obratky🙂 slubuju uz teraz ze budu pomahat tak to dufam ze dodrzia🙂 a ked sa nahodne podari este mojej sestre IVF tak bude radosti este viac🙂

on si vie kazdeho namotat na sladke recicky oblbne aj najvecsieho tvrdohlavca a preto som rada ze ho mam🙂 i ked paru ludi mi vravi ze som nenormalna ze s takym clovekom chodim ale mne je to jedno druhy nech si vravia co chcu hlavne ze sa lubim my dvaja🙂

moj tlak je v pohode vysoky tlak zatial nemam..a ked ho mam nahodne nizsi pride svokra zhuci na mna ze co neoddychujem a uz ho mam hned vyssi😀 ..

inac ty pracujes niekde? alebo lenosis doma?🙂

garonka
9. júl 2009

ja budem musieť ťukať do notebooku do večera budem sama 😠 drahý ostáva dlhšie v práci a teraz mi priniesol ananas 😀 len pchaju do mňa to ovocie

moja mala je zas taka papuľnata v kuse rozpráva a keď chvíľu sa jej nevenujem bije ma po ruke prečo ju ignorujem 😀 včera som jej kupila ružovu sukničku a brat mi volal rano, že v nej spala ona len všetko ružové chce nosiť inu farbu ani za svet nechce 😀

jasne okolie je stále najmúdrejšie hlavne je že sa ľubite a ešte i babenka prídu ja som si povedala, že niektoré povrchne reči prehliadnem lebo sa hneď nazlostím a v tehu sa stresovať nechcem 😉

a krčove žily ma trapia mam ich po mamine a aj babka ma, natieram si chladivym gelom nenosím opätky ale radšej tie žabky či ako sa volaju flip flopy 😀

nepracujem od apríla a mala som nastupiť do inej práce v septembri takže budem doma ☹ šibe mi z toho a ty si tiež doma?

baby nakupuju, pracuju aspoň budu mať čo čítať ak sem prídu 😀 😀 😀

miroslava89
9. júl 2009

ty budes len do vecera bez draheho ja az do nedele 😠 blbec velku firmu ma moze poslat hocikoho nech nevybavi veci v zahranici a on si pojdem sem..

😀..tak to sa jej spalo urcite dobre..niekedy sa mi zda ze male deti su v niektorych situaciach narocnejsie ako dospelaci..

tak najmudrejsie.. medzi nami je skoro 12rocny vekovy rozdiel to sa viacerym ludom nepaci:..ale tak uz sa nad tymnepozastavujem🙂 budeme mat babetka a teaz su prvorade ony🙂

na krcove zily si davaj pozor lebo ku koncu tehu sa to vraj zhorsuje...ja som nastastie nikdy s nimi nemala problem a to uz 4roky bezne beham len v obuvi ktora ma minimalne 5cm opätok😀..

aspon si oddychnes nebudes sa stresovat s pracou🙂sice bude ti to liezt na nervy trochu ale tak na chvilku vyjst s niekym od mesta sa da🙂

ja som doma staale🙂 nedavn som zmaturovala na vysoku asi nenastupimtakze budem doma s drobcami🙂

miroslava89
9. júl 2009

ja tie baby lutujem ved my sme tu pomaly roman napisali😀... kecame ako keby sme zato boli platene😀

ja len ked pozriem ze som registrovana 3jula a mam cez dvesto prispevkov ani sama tomu neverim..

garonka
9. júl 2009

jasne do večera s nervami v koncoch lebo svokra mi osobne prinesie ryžový nakyp ale niekedy je zlata vraj mi kupila knihu o tehu tak som zvedava, je to jej prve vnuča a niekedy to prehaňaju aj svokor ten je vašnivy rybar a babu kupil smiešnu detsku udicu ja im vravím to je skorooooooo veď ani prvy trimester nemam za sebou 😅

a drahy sa ti kedy vráti? spominala si nedeľu a ostane pri tebe do konca tehu? môj by sa zblaznil jeho nervuju moje výkyvy nálad 😀

no som čítala že v tehu su krčové žily nebezpečne a mamina ma snimi doteraz problemy mňa zatiaľ nebolia ale ku koncu tehu sa zblaznim vtedy nohy opuchaju a v zime budem zrejme sedieť v teplučku v šľapkach 😀 si neviem predstaviť opuchnute nohy vtrepať do čižiem ......5cm? a to kde si bola? 😀 😀 😀 😀 😀

baby aspoň nebudu časopisy čítať hehehehehe naše klebietky ich pobavia 😀

ja mam o polovicu menej 😀 ale dobehnem ťa 😀

mate doma psíka? mňa svokor dorazil že psa by som nemala mať, veď ten môj je očkovany, odčerveny a v kuse spí veď sa snim nevaľam v posteli, ale dáva na mňa pozor také mile to je 🙂

idem si niečo najsť pod zub 😀

miroslava89
9. júl 2009

😀..ked je to ich prve vnuca to sa necudujem to robi aj moja svokra😀..este ze ma moja sestra uz dieta lebo keby to mala robit aj moja amam nevydrzala by som😀..ja som akruat dneska pozerala co mme daoma vecicky co donesie priatel a zistila som ze mame vsetkeho doma ako pre tri babetka 😅 😀

v zime uz budem len vegetit a cakat na ten veelky den🙂-- ja sa tesim na zimu aspon nebude tak horuco vonku...

ja som roky rokuce chodila len v opetkoch ci zima ci leto bolo stale opetky..a vcera co mavideli znamy v botaskach tak len pozerali co to so mnou je😀..

takymto tempom ma dovecer isto dobehnes😀..a vecer ked sa rozkecas aj s ostatnymi tak to bude😀

my zvieratka nemame- v dome v kosiciach moja mama nechcela...svokra zvieratka nelubi..a sestra ma len korytnacku..u nas by sa ani nemal kto starat o zvieratka..my sme taky aky si nezodpovedny ludia niekedy..akeho mas psika?

miroslava89
9. júl 2009

mna svokra dorazi nemam chut na rezne mamka mi pisala ze spravila nieco čilli tak sa teism a idem tam

pekny zvysokdna ahoj

garonka
9. júl 2009

ešte ti vecičky podonašajú 😀 a nebudeš mať kde to skladovať 😀 asi svokre do skrine 😀

ja mam zimu veľmi rada, keď sneží alebo keď je vonku slenčno ale - 10 a sneh len tak praská pod nohami a ísť na dlhé prechádzky jaaaaaaj no to budem musieť len doma sedieť alebo jedine keď ma budu na saniach voziť 😀 😀 😀 😀

huby papaš? lebo niektoré baby vravia že v tehu by sa nemali jesť ale rano si drahy taku mňamkovu praženicu robil, šampiňóny, klobáska , cibuľa a vajíčka, musela som si do toho zahryznuť zbláznila by som sa 😀

u svokrovcov maju 3 psov, moja mamina jedného a my mame starého dôchodcu ma 10 rokov je to rasa mopslík veď to len stále spí, krochká, funí, chrápe 😀 😀 😀 😀

garonka
9. júl 2009

krásny dnik želáááááááááám a poriadne sa najedz 😀 😀 😀 😀 😀

miroslava89
9. júl 2009

nestraas s tym sak ja mam uz teraz malo miesta na vsetko😀.. nakoniec nam budu nieze vecicky pre babatka chybat ale miesto😀..a to mame velky dom🙂

lenze ked priberies trosku viac kto ta na tych saniach bude tahat?😀..jedine nejake koniky 😎

ja papam vecsinu veci ktore su "zakazane"...uz som pocula aj o čilli ze sa nema jest a jem pikantne veci..huby papam a co ja viemco este nad cim len svokra kruti hlavou...

😀..ten psik mi pripomina tehulku v pokrocilom stadiu- aj my take budeme 🙂-..budeme spat funiet chrapat a nic nerobit🙂

mne je tak veselo🙂 dosytosti som sa napapala az prejedla a mam kludny vecer🙂

miroslava89
9. júl 2009

a vy ostatne kde sa dneska tulate?
smutno je tu bez vas 😔

snazilkant
9. júl 2009

Ahojte tehulky
tak ja som napr. v praci do 21:00 ☹
uz by som najradsej bola doma, este ze mam zajtra volno 🙂

miroslava89
9. júl 2009

snazilka ahooj🙂 koonecne niekto🙂 s garonkou sme tu dneska viedli siahodlhe debaty a vas nikto...
akosi sa ti velmi v tej praci nechce byt ze? 😔 ale to uz nedlho to zvladnes tolko🙂
a mas nejake extra plany zajtrA?🙂

andrejusa
9. júl 2009

Ahojteee 😀 aj u vás teraz tak príšerne leje? ja som teraz prišla z práce a idem sa poriadne nahltať.