Pupočníková krv - skúsenosti
Ahojte, má niektorá skúsenosti s týmto odberom a čo si o ňom myslíte? 😊
Podla mna dobra vec. My sme dali odobrat pupocnikovu krv obom nasim detom. Vedia uz s nou teraz vyliecit vyse 80 chorob a problemov. Dokonca som citala ze uz existuje experimentalna liecba autizmu pomocou kmenovych krvych buniek. Je to sice trochu drahe, ale posetrili sme, prispeli nieco aj stari rodicia z oboch stran a dalo sa to. Ja to beriem tak, ze pre istotu, aby boli deti chranene a dufam ze to nikdy nebude treba pouzit 😉.
asi tak, podvod zalozeny na strachu o vlastne dieta. Moje obe deti boli narodene sekciou. Pupocnikova krv do banky im nebola moc dobra, to sa vraj pri sekcii "neda". Ale keby som chcela pre vlastnu potrebu, tak za peniaze sa to uz zrazu da. No nech mi vylezu na hrb...
ja som ju chcela svojho času darovať do verejnej banky- povedali mi, že sa to dá len ak má dieťa nad 4kg že inak sa to neoplatí... malá mala 3,98kg 😝 ... samozrejme za peniaze pre nas by to šlo bez problemov, veď biznis je biznis
.
teraz si myslím niečo iné, že pupočníková krv patrí dieťaťu ktoré sa práve narodilo a mal by sa pupočník nechať sám dotepať aspon tých pár minút, aby malo dieťa čo najlepší štart do života a neochudobnili sme ho tým o železo, kyslík a iné veci v krvi obsiahnuté
http://najmama.aktuality.sk/clanok/233177/pupoc...
Ja to mam pri oboch deťoch.Ak je niekomu 700 zachránených životov malo tak už neviem potom.
@maslenka47 rovnake skusenosti a este mi zahlasili, ze kedze som alergik, tak je maximalne nevhodna na pouzitie, ale ak chcem pre seba, tak jasne, ze to spravia. No a na sale na mna zazerala jedna sestricka, ze aki lakomi rodicia, ze nedaju pre svoje dieta a porozpravala mi, ze vsetky uvedomele matky si to dali😃😃😃
@rhiannon....existuje svet aj mimo Slovenska.Ja tak viem,že u jedného dievčatka zo Slovenska bola použitá táto krv....ale liečenie sa tuším uskutočňovalo v Česku
Teraz TOTALNA PARANOJA, ale......
Predstavte si, ze ste multimilionar, a ochoriete. Potrebujete rychlo transplantaciu nejakeho organu, od pribuznych to nejde........
A existuje nieco ako katalog vzoriek DNA ludi (register darcov), z ktorych si oni mozu vybrat najvhodnejsiu DNA pre seba................A nahodou si vyberu.......
Toto ma uz dlhsie mata......ano, je to straaaasne paranoidne, a mozno by to bolo aj zbytocne komplikovane, mozno snad aj nemozne, a dufam, ze mi to niekto vyvrati....
@kengurica... Nechápem
@lyzzy Jendoducho, ze niekto ma na zaplatenie cohokolvek... a ochorie a potrebuje trannsplantaciu....
V registri mozu spomedzi vzoriek vyhladat najvhodnejsiu pre toho cloveka, adresu dietata tam maju.......a ked treba pecienku, srdce, cokolvek,.......zrazu nejake zmizne......
Teraz lutujem co som mozno rozputala, ze je to padnute na hlavu a zbytocne strasim, ale ako namet na film by to bolo.....
@kengurica.. Myslím,že.toto je fakt cez
mne sam gynekolog povedal ze je to biznis so strachom rodicov o dieta ze rozumnejsie a pre dieta je vhodnejsie nechat ho dotepat ak nechcem darovat samozrejme za ucelom splnenia podmienok, a takisto mi aj povedal vzhladom na protilatky kt. som mala by to mojmu dietatu nepomohlo....
@rhiannon na našej stránke Cord Blood Center môžete nájsť príbehy úspešnej liečby aj zo Slovenska - Andrejko, Marko, Nelly... Prosím, ak máte akékoľvek otázky, napíšte nám.
@sense zaujímavé že sa takto vyjadri gynekolog.....určite nemá za to províziu . Očkovanie je tiez obchod so strachom ale pediater dostava za to odmeny a tak rodičia ockujuuu a ockujuuu a pravdupovediac, je menšia šanca že dieťa dostane hepatit.B ako autoimunitne ochorenie, ktore je možné liečiť kmeňovými bunkami. A len pre info: pri odbere do verejného registra sú podmienky oveľa prísnejšie ako pre vlastnú potrebu.
@mirkaaa80 ja len k tej hepatitite - choroby, proti ktorym sa ockuje, sa nevyskytuju prave preto,ze sa proti nim ockuje. Ano, najlepsie je mat neockovane dieta,ked vsetky ostatne ockovane su. Vase (resp. neockovane) deti vyuzivaju kolektivnu ochranu, ktoru vam vytvaraju nase ockovane deti.
@stesil prosim ta a kde je nasledne krv uskladnena? a kolko to financne stoji? ja som len zatial pocula ze to je asi dobra vec ved rodic chce len to najlepsie pre svoje dieta len pocula som aj nazory ze nie vzdy to pomoze... ale ze sa da odobrat pupocnikova krv a potom este krv z placenty a pod.
ake mas s tym teda prosim skusenosti?
@veronika_e stoji to okolo 700€ + rocne sa plati za uskladnenie ..ale co som citala tak baby to dost negovali,ze to na slovensku nie je dobre vyriesene a je to vo vela pripadoch zbytocne

@denisa172 už bolo okolo toho popísaného dosť, skús si vygoogliť... v konečnom dôsledku je to len spôsob, ako vytiahnuť z ľudí prachy ☹ ak, tak dať do verejnej banky (čo je zadarmo), lebo je väčšia šanca, že materiál bude vhodný pre niekoho druhého, ale pre vlastnú potrebu je to vhodné naozaj len málokedy (aj v prípade, že nastane situácia, kedy by to potrebné bolo)..