Rodina ma posiela na potrat
Moja rodina ma posiela na potrat, vraj muž,s ktorým dieťa čakám sa o mňa nepostara,je klamar,pokazím sebe aj maličkému život,lebo ho neprivediem do lásky.Keď si ho nechám,tak oni ho neprijmu,pretože to bude dieťa on neho a rozvratim tým celú rodinu.Viem o jeho chybách,no tiež viem,že malé ľúbi a dokáže sa postarat.Nie je dokonalý ani perfektný,no NIKDY nas ani len nenapadlo dat zabiť malú nevinnú dušičku... Ide mi roztrhnúť hlavu z tých narekov mojej mami.Vždy mi boli oporou,mojim vzorom, snažím sa ich pochopiť,ale jednoducho ako by som mohla zabiť niečo tak krásne.Tiež som si predstavovala iný život,ktorý vždy ale môže byť aj napriek tomu,že budem matkou.
Som z toho veľmi nešťastná a zúfalá.Viem,že som dospela a zodpovedná sama za seba a teraz už aj za bábo,no je to pre mňa veľmi ťažké ☹ 😢
@miticka117 ahoj ja ti to poviem tak stručne..Vyrastala som ako dieťa v hotovosti pekle nemala som otca iba matku alkoholicku a bolo nás 5 deti.Uz sme 4 dospelý a osamostneny .Mám dcéru aj manžela a poviem ti keď som povedala mojej mame že čakáme dieťa tak ma iba usvedčila v tom že nemá chrbtovú kosť.Nerozhoduj sa nikdy podľa rodičov ale podľa seba čo cítiš.Do dnes som s ňou neni v kontakte a vôbec ma to netrápi pretože si žijem svoj život.Ja viem často mi zeny si predstavujeme že nám naše mami budú oporou a pomáhať.Nie načo je to tvoj život tvoja budúcnosť.To dieťatko ti za to bude celý život vďačne že si mu dala šancu žiť.Zivot nieje o tom aby dieťa malo drahé veci či hračky ale o tom že bude mať maminky a otca a mnohí na to v dnešnej dobe zabúdajú .Áno treba mať základ bývanie atď ale to je všetko zrealizovatelne.Nelam si hlavu a netrap sa nad výrokmi svojej mami.Povedz jej len toľko buď má podporis ako matka matku alebo idem si žiť svoj život.Zvladnete to neboj ani mne nikto finančné nepomáha.A dcéra má všetko čo potrebuje.. tak hlavu hore a užívaj si tehotenstvo a svojho priateľa.Neries hlúposť ľudí pretože by si sa utrapila .Voľakedy som sa aj ja trápila nad takýmito vecami ale úplne zbytočné.Preto ti to píšem.Naozaj sa netrap a drž sa ;)
@miselar Áno. To sú tie moje pocity. Viem, že to bude môj a náš život aj s maličkým,len predsa každému býva ťažko a vedela som,ze na ňu sa môžem vždy spoľahnúť....tu ide najmä o to sklamanie, aj keď vraj ako si to dovoľujem povedať, to ja som sklamala ich...
Čo na robím. Musím žiť pre bábätko a pre našu budúcnosť a možno raz to všetko prehrmí, aj keď im to nikdy nezabudnem...
Na vsetko treba cas...no ked si das babo vziat uz sa nikdy nevrati..rodicia casto reaguju prehnane ale casom sa to utrasie a oni nebudu chciet prist o teba ani o vnucatko. Hlavne je ze ty s partnerom ho chcete...drzte sa..zvladete to urcite!!! vsetko sa zda horsie ked je to cerstve....velmi vam drzim palce..nerobte co necitite..navzdy by to vo vas ostalo.
@miticka117 ako to tu postupne vyplýva z diskusie, tak najsmutnejšie na tom je to, že to dieťa nechcú nie preto, žeby neboli prostriedky alebo priestor, ale preto že sa im nepáči tvoj priateľ, to je veľmi sebecké.
@goreti niečo podobné som zažívala ja, ale nebolo to na podnet nikoho iného, ale môj.. a to som čakala len druhé dieťa, no otehotnela som 5 mesiacov po prvom pôrode. Prišlo mi nepredstaviteľné mať dve tak malé deti po sebe, však ešte prvý bol maličký, chcela som si ho užiť a to nehovorím o plánoch, v ktorých druhé dieťa ani nebolo... Hľadala som po nete kliniky, kde by som zákrok podstúpila, no chlap ani počuť a určite ani nikto z rodiny by mi to neschválil. Nevravím, nikto neskákal meter dvadsať, keď sme povedali, že čakáme druhé. Je pravda, že to tehu som ani nevnímala popri malom dieťati, išla som do pôrodnice a stále som nebola stotožnená, že bude druhé... všetko prebehlo bez akýchkoľvek komplikácií, prvý rok bol ozaj náročný, bez pomoci mojej mamky by som to ťažko dala, ale teraz presne, keď na neho pozerám, plačem, čo som robila a čo som chcela urobiť, nikdy nikomu by som ho nedala, je to môj tulko tulkavý, rád sa miláčikuje, prekrásne objíma, "stlašne lúbi" a aj keď už má čertíkovské rožky, je to môj druhý poklad!
nechcem byt zla, ale to, ze pocas styku mozes otehotniet, ste vedeli obaja, nie??? Deti sa maju planovat, nie zbuchnut a chystat im neistotu.
@stanulienkat vy ste asi nepochopili, o čom sa tu píše. Vôbec to nie je o neistote a už vôbec tu nejde o to, že my to dieťa nechceme. Ale o to, že ma sklamala reakcia mojej rodiny a že oni sú tí, čo ma posielajú na potrat.
Hovorit ti ze je to nezodpovedne takto prist k dietatku ti netreba lebo ti to uz povedali zienky a to urcite vies.Ale teraz ked sa to uz stalo sa musis rozhodnut ty lebo ty ponesies nasledky ak by sa nieco stalo a ty by si uz nikdy nemohla mat deti takze tvoja rodina ma pravo na nazor ale rozhodni sa ty podla seba
@mirka17 áno. Ale podľa nich som sebecká ja, lebo "zabíjam" svoju mamu a chystám pre seba zničený život a pre malé tiež. Tak lepšie je ho dať preč a tváriť sa akoby sa nič nestalo.... Kopu žien je na tom oveľa horšie ako ja. Nemajú kde bývať,partner sa nezaujíma,nemajú z čoho žiť...a aj tak to zvládli.
@miticka117 ale ved ste dospela, svojpravna zena a hovorite, ze aj financne nie najhorsie. Tym padom by ma to vobec netrapilo. Vyssie pisete, ze partner ma dost chyb. To ma sice mnoho ludi, no lubi ma a postara sa-hadam nie ste vestica. To tu tvrdilo uz vela zien a potom tu vyplakavali, ze su bez partnera a bez prostriedkov. Dieta je OBROVSKA skuska pre partnerov a nie kazdy chlap to zvladne. Ak boli problemy v partnerstve pred dietatom , tak s dietatom ich urcite niekolkonasobne pribudne. Verte mi. Preto sa dieta planuje, kedy si ho urobim a najme s kym. Ale toto vsetko je teoretizovanie a mozno nam o 20 rokov napisete ako ste dobre urobili a budete stastni, ze ste to spolu ustali. Prajem vela sil, budete ich potrebovat. Bude to velmi silne na emocie, hlavne ak vasi rodicia splnia to, co hovorili. bez podpory rodiny to bude hovadsky tazke. A mozu vam tu zeny na MK hovorit cokolvek, realita je brutal bez podpory.
Podporuje mozete najst aj tu http://www.alexisporadna.sk/komu-pomahame/. Dieta je dar. Nedajte sa.
@stanulienkat To je pravda. Ale tak isto Vás môže sklamať ktokoľvek iný, hocijaký ukážkový partner, o ktorom by ste to neboli nikdy povedali. Takže áno, človek naozaj nemôže predpovedať nič.
Samozrejme,ale keď už sa stalo, myslím si,že zodpovednosť,srdce a cit káže postarať sa a nie ho len tak bez mihnutia oka nechať zo seba vyrvať a tváriť sa, ako keby mi len odstránili znamienko a však v budúcnosti mi narastie ďalšie.
Ja viem, nerátam s tým, že to bude ružové,avšak mame podporu aspoň zo strany partner.rodičov a lásku k nášmu bábätku.
@miticka117 ja nejako nerozumiem doteraz ta vzdy podporovali a naraz taka otocka? Preco?
@stanulienkat dovolím si tvrdiť, že keby po tejto zemi chodili len naplánované deti, tak ľudstvo už dávno vymrelo... mnohé veci sa nedajú naplánovať, niektoré páry sa chránia a predsa sa pošťastí... podľa mňa, tento prípad nie je jeden z tých najhorších... má priateľa, podľa všetkého sa ľúbia, partner sa postaral zatiaľ o dočasné bývanie, nie sú na tom finančne tak zle, aby sa nevedeli o dieťa postarať... tu skôr ide o tom, že rodina, resp matka nesúhlasí s výberom partnera a teda nevie stráviť, že by mala mať dieťa s ním...
Dieťa si nechajte a postavte si hlavu. Vykašlať sa na takú rodinu, ktorá pri takejto životnej skúške sa otočí chrbtom. Nebudete prvá, ani posledná, kde sa takto nečakane podarilo bábo. Naše mamy by mohli rozprávať, vtedy nebolo plánované rodičovstvo. Celkovo som proti antikoncepcii, je to najväčší sajrajt do tela ženy a potom mnohé nemôžu mať deti, aj keď veľmi chcú. Ten človiečik za nič nemôže, začal sa rozvíjať a má právo na život, bez ohladu nato čo povedia hlupáci okolo. Prepáčte za výraz, ale takto, ak by sa mi staral niekto do života, tak s ním skončím.
Presne ako pisu baby 🙂 nech sa rodina a na hlavu postavi 🙂 ako som uz pisala tvoja rodina ma pravo na anzor ale ty sama mas moznost volby a ked citam aj tvoje dalsie komentare tak nie je padny dovod na potrat a ist nan len aby baola rodina spokojna to by ich mohlo po case dost mrziet
Pre mna je to tie nepredstavitelny skutok-ist na potrat...No ale ma niekto pravo od teba ziadat takuto vec???Vlastna mama 😕 Urcite by som nieco take nespravila na ziadost niekoho ineho.Oni to dieta prijmu o to sa neboj 😉
@miticka117 nikto nemá právo poslať Ťa na potrat!!! Lekár má právo Ti ho odporučiť ak by Ťa to tehotenstvo ohrozovalo. Sebecká je Tvoja mama, lebo jej aj keď mladá, ale už dospelá dcéra neplní jej predstavy o tom ako bude vyzerať jej život. A najhoršie na tom je, že pre toto vlastné sebectvo chce zabiť nenarodené dieťa a ohroziť aj Teba. Zrejme si vôbec neuvedomuje, že keby Ťa k tomu tým citovým vydieraním donútila, tak by sa Váš vzťah aj tak asi úplne rozpadol a ona by sa svojej predstavy o Tvojom živote aj tak nedočkala.
keď Ti zavolá nabudúce, tak jej otvorene povedz, že si dospelá a o svojich deťoch budeš rozhodovať sama a na túto tému už nehodláš diskutovať. Keď nezavolá, tak nezavolá... nech sa páči. Musí pochopiť, že toto je Tvoja vec a Ty nebudeš proste žiť, tak ako si to ona predstavuje. (vzťahujem to tu na Tvoju mamu, ale možno je to celá tvoja rodina.. neviem) Aj keď je to Tvoja mama.. človek, ktorý Ťa chce raz posať na takýto zákrok Ti nestojí za to aby si sa takto trápila. Ak by si čakala dieťa s nejakým feťákom alebo chlapom čo je každého pol roka v base a keď vylezie, tak Ťa akurát stlčie, tak by som to možno chápala, ale tak by nemala právo Ťa tam posielať.
A ešte niečo... nepochopím matku- človeka, ktorý má dieťa, vie čo znamená ho vynosiť a starať sa... a potom ho pošle na potrat.
Veľmi Ti držím palce... veľmi.. nedaj sa a nedaj ani svoje dieťatko.
@miticka117 ahoj... podla mna teraz tvrdia ze male neprijmu, ale neviem si predstavit ked ho 1x uvidia ze ho odmietnu 🙂 ved to male za nic nemoze.. podla mna sa to casom urovna 🙂
@miticka117 tak záleží na tom, čo je zač ten Tvoj priateľ? Ako ho ty poznáš a či ho skutočne poznáš? Lebo vieš ako sa vraví - na každom šprochu je pravdy trochu a bez vetra sa ani lístok nepohne. To je jedna vec. Keď je teda taký fajn ako ho Ty opisuješ, prečo Ťa už nepožiadal o ruku, keď vie, že si s ním otehotnela? Tak by sa podľa mňa mal zachovať férový a seriózny chlap. Starať sa o svoje dieťa a Teba, o rodinu. Druhá vec je - narodenie dieťatka. Teraz to vidíš ako super, paráda, krása, no príde realita - ak ten Tvoj priateľ zdupká, si pripravená starať sa sama? Máš na to peniaze? Dokážeš k nemu v noci stávať, dojčiť ( v tom lepšom prípade ), prebaľovať, čo ak príde choroba? Máš kde bývať?
@miticka117 Beries ako hotovu vec, ze nedostanes po babke nehnutelnost, lebo Tvoja mama tomu zabrani. Udrzuj s babkou dobre vztahy, varuj babku, ze Ti mama chce zle. Nevzdavaj to vopred.
ja by som sa mozno spytala mamy ci si vie predstavit teraz spatne, ze by sla na potrat ked cakala teba. ci by sa vedela vzdat vsetkeho co s tebou prezila, aj ked to neboli stale stastne a krasne dni. ved to dieta bude aj tvoje, tak preco by ho neprijali? bude taktiez scasti aj kuskom nich. a dieta bude take ako vychovas nie klonom svojho otca, ktoreho oni nemaju radi. a ak to dietatko uz teraz lubite tak do akej inej lasky sa ma dieta narodit? rozhodni sa urcite podla seba, lebo ty s tym budes zit po cely zivot a nie oni. a mozno sa casom umudria ked uvidia ako sa o dietatko starate
Aha...takze aby sa zabranilo tomu, ze pokazis zivot dietatu tak ho mas radsej zabit? Prepac, ale bola by to posledna vec, ktoru by mi moja mama povedala. Viac by som s nou nehovorila a nie este aby som bad takym niecim uvazovala a este sa tym trapila. Ako moze matka poradit a tlacit dceru do potratu? Sakra! Dieta nie je nejaka vec alebo zvieratko, ze ked ho nechcem tak sa ho zbavim alebo zabijem. Nedokazala by som sa takej osobe pozriet viac do oci byt na Tvojom mieste. Zabit dieta, vlastne dieta a este k tomu nenarodene? Najhorsia vec na svete!
@mamkababkajanka áno, len treba premýšľať, kam sa má dieťa narodiť, či ho dokážem vychovať, či mám kde bývať atď., aby sa potom nestalo, že to dieťa bude potom raz nešťastné alebo nezaopatrené alebo nebodaj skončí v ústave. Nehovorím a nemyslím tým, že je to prípad autorky, prosím vás. Reagujem len na to, že splodenie dieťaťa by mal byť čin uvedomelý a nie nezodpovedný...lebo áno, dieťa nie je vec, ktorú kamsi odložím a tam ma počká, kým sa budem môcť starať.
Mimochodom...preco nad tym vobec uvazujes? Ak nie su zdravotne problemy a tehotenstvo neohrozuje ani Teba ani babatko a ak pises ze babatko lubite tak co nad tym vobec uvazujes? Tvoju matku by som poslala do certa. Dokazes zit a tym ze si zabila vlastne dieta? Dieta, ktore sa ma narodit, ktore mas ochranovat do konca svojho zivota? Dieta, pre ktore budes na svete vsetkym? Dieta, ktore 9 mesiacov pocuva Tvoj tlkot srdca, ktore Ti bude prvych par rokov bezvyhradne verit a Ty ho mas zradit a zabit este sa ani nenarodilo? Vela ludi vravi, ze kazda zena ma pravo sa rozhodnut ci pojde na potrat. Ja si myslim, ze ak by sa toho dietata v bruchu niekto spytal ci chce zit alebo chce aby ho zabila vlastna matka tak by dalo jasnu odpoved. Lenze dietata sa nikto na to nespyta, nedokaze na to odpovedat a tak si ludia myslia, ze mozu rozhodovat o zivote inych. Nikto nema pravo zabit ineho cloveka. Tak preco by mala mat zena pravo zabit svoje vlastne dieta? Cela tato doba a spolocnost je chora a zvratena. Ludia si nevazia to najcennejsie v zivote. Ludstvo nevymrie kvoli krize a prirodnym katastrofam ale preto, ze sme bezcitne hovada.
@libawet ano, splodenie dietata by mala sprevadzat zodpovednost. Zial, mnoho ludi dnes na nasledky nemysli, ved co...otehotniem, pojdem na potrat. Beru to ako potrat. A nechcu pripustit ze zabijaju vlastne dieta. Z embrya sa predsa nenarodi ani kura ani dinosaurus. Myslim, ze ak su ludia dost stari a "zodpovedni" na to, aby spolu spali a zena otehotnela, mali by byt dost stari a zodpovedni a niest dosledky. Lenze mnoho ludi je tak sebeckych, ze kludne zabiju vlastne dieta ako keby to bol nejaky odpad, ktoreho sa treba zbavit, bez najmensej stipky lutosti. Niektori si dokonca tak sebecki a zli, ze dokazu toto spravit opakovane. To, ze niekto nezije v prepychu a nema ukazkovu domacnoat nie je dovod na potrat. Pouzivat to za ospravedlnenie je ubohe.
@miticka117 ty "zabijas" svoju mamu a ona Ti to svojou materinskou laskou a dobrotou odplaca tak, ze Ta posiela na potrat aby si zabila svoje dieta? Prepac, ale hyenizmus najvyssieho stupna.
boze ako mozu rodicia toto spravit svojmu dietatu, myslim tym tebe ?! ich nebude mrziet ked pridu o teba ako dceru a este aj o vnuca ? ved oni vydieraju v konecnom dosledku seba, lebo oni budu ti ukrateni, nie ty so svojou rodinou. Nepochopim to a je mi smutno z takychto rad. To nie su rady ale vydieranie a natlak. Ja by som sa im otocila chrbtom ako sa oni tebe a neboj, oni pridu a bude im luto, ze o teba prisli. A ak nepridu, potom to musis brat tak, ze proste neboli ti spravni rodicia.
@mamkababkajanka som aj ja toho názoru a asi teda som to nenapísala dosť jasne alebo si treba prečítať všetky komentáre - ja na potrat určite nechcem ísť. Ide len o to, že jednoducho nemôžem pochopiť,ako moja mama,ktorá aj mne dala život nevidí iné východisko a dáva mi na výber medzi ňou/nimi a mojim dieťaťom...ktoré vlastne podľa nej ešte dieťa nie je, bude až keď sa narodí.
Je mi z toho samej zle.

@mirka17 presne toto som si povedala aj ja. Ale vraj som ja sebecká a vraj ja robím nezodpovednú vec,mne sa až mozog zastavuje nad niektorými vecami,aké mi dokázali povedať. Keď už aj partnera neprijali,v poriadku,ale posielať ma na potrat pre moje dobro s vetou, si mladá, veď detí môžeš mať ešte veľa, mi príde úplne nechutne.Už začínam byť z toho zmagorená....Radšej nedvihnem mobil,lebo to nedokážem počúvať.
Že lepšie smutných pár dní,ako pokazený celý život...to bola čerešnička na torte... 😕
Proste podľa nich dieťa zmazať a keď by som ho mala potom s iným partnerom,tak už by to bolo všetko v poriadku...Na to vnúča by sa tešili.